astra 27. december 2003 Prijavi Deli 27. december 2003 HOBOTNICA V SOLATI Očiščeno hobotnico skuhamo z dodatkom jušne zelenjave, par žlicami olivnega olja, celega popra in lovorovega lista.Ne pozabimo na plutovinast zamašek, na ta način se hobotnica hitreje skuha. Kuhano narežemo na koščke in dodamo: - strt česen, peteršilj, malo kisa, olivno olje- narezano čebulo, malo kisa, olivno olje- narezano čebulo, kuhan krompir, malo kisa, olivno olje To so trije načini priprave, izberite svojega najljubšega.. Astra 1 1 Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 27. december 2003 Prijavi Deli 27. december 2003 mljask Ampak kakšno vlogo ima pa plutovinast zamašek? 1 1 Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. december 2003 Avtor Prijavi Deli 27. december 2003 SUROVA TUNA V MARINADI Lepe kose surove tune (pazimo, da je res dobre kvalitete)...narežemo na približno cm in pol velike kocke.Rahlo posolimo in dodamo sezamova semena (bela)...Dobro premešamo in zalijemo z zelo aromatičnim sezamovim oljem.Bodimo pazljivi pri izbiri olja, mora biti dobre kvalitete in imeti močan vonj in okus po sezamu.Za kakšno uro damo v hladilnik, postrežemo z opečenim kruhom. Astra 1 Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. december 2003 Avtor Prijavi Deli 27. december 2003 Ampak kakšno vlogo ima pa plutovinast zamašek? Tina, zraven daš kuhat plutovinast zamašek, tako je hobotnica zelo hitro kuhana. Astra 1 1 Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. december 2003 Avtor Prijavi Deli 27. december 2003 DIMLJENA POSTRV Dimljeno postrv očistiš in sfiliraš.Na krožnik naložiš kalčke, najboljši so alfa alfa, nanje položiš file postrvi.Ob strani dodaš omako iz naribanega hrena, pomešanega s kislo smetano.Priložiš par listov motovilca in rezino limone. Serviraš z opečenim kruhom. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. december 2003 Avtor Prijavi Deli 27. december 2003 GOVEJI CARPACCIO Uležan kos govejega fileja (pljučna) premažemo z grobo strtim poprom in damo za kakšen dan v hladilnik prelitega z olivnim oljem.Pred uporabo ga zamrznemo za uro ali dve, da lažje režemo zelo tanke rezine.Na krožnik damo par listov rukole, nanje polagamo rezine surovega mesa.prelijemo z malo olivnega olja in potresemo z lističi parmezana.Sir mora biti v kosu, da lahko z nožem strgamo lističe.Rahlo posolimo, potresemo z grobo mletim poprom in priložimo rezino limone. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. december 2003 Avtor Prijavi Deli 27. december 2003 PARADIŽNIK Z MOZZARELO Izbereš sočne paradižnike, ki imajo vsaj malo okusa po paradižniku.Narežeš na rezine, naložiš na lističe rukole.Izmenično nalagaš v krog rezine paradižnika in rezine mozzarele.Potreseš s svežo baziliko, če je nimaš, je dobra tudi mleta bazilika v olivnem olju.Dodaš malo olivnega olja, lahko tudi par kapljic balzamičnega kisa. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. december 2003 Avtor Prijavi Deli 27. december 2003 TELETINA V TUNINI OMAKI (vitello tonnato) Izberemo lep kos telečjega oreha.Meso damo kuhat v vročo piščančjo čisto juho, dodamo zeleno, peteršilj, osminko suhega belega vina, sol, poper in lovorov list. Omaka:Tuno odcedimo in jo zmiksamo.Sardele očistimo, dodamo jajčni rumenjak in naredimo pasto.Počasi dodajamo olivno olje, na koncu še limonin sok. Ko je meso kuhano, ga ohladimo in narežemo na tanke rezine.Prihranimo malo soka od kuhanja mesa in ga dodamo omaki.Združimo tuno, sardelno pasto, začinimo s poprom, preverimo slanost in prelijemo kuhano meso.Potresemo s kaprami in na drobno narezanim drobnjakom. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. december 2003 Avtor Prijavi Deli 27. december 2003 PASTETA Bel kruh prelijemo z malo mleka in zmeljemo.Prav tako zmeljemo mesnato slanino.Najbolje, da uporabimo strojček za mletje mesa, če ga še imate.Tako masa ostane kompaktna, v multipraktiku je preveč pacasto.Zmiksamo piščančja jetrca.Maso damo v skledo, dodamo majaron, celi zelen poper, sol, jajce, malo konjaka.Izberemo kakšen pekač zanimive oblike, premažemo z maslom in potresemo z drobtinami.V pekač damo maso, čas pečenja določimo s pletilko.(razen tisti, ki imate najnovejše pečice z iglo).Pekač prekrijemo s folijo. Ko je pečeno, zvrnemo na desko in ohladimo.Narežemo na rezine, okrasimo s poljubnimi prilogami. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. december 2003 Avtor Prijavi Deli 27. december 2003 SARDELE V MARINADI Sardele očistimo, pomokamo in spečemo na olju. Pečene vložimo v marinado. Marinada:Zmešamo olivno olje, vinski kis, suho belo vino, sol, mlet poper, ščep sladkorja, lovorov list in čebulo.Marinado kuhamo cca 20 min in ohladimo.Prelijemo pečene sardele, dodamo kakšen žajblev list in vejico timijana.Prekrijemo s folijo in dan ali dva mariniramo v hladilniku.Postrežemo s sveže nasekljanim peteršiljem. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 27. december 2003 Prijavi Deli 27. december 2003 A lahko Astra zjutraj začneš nizati recepte, da vsaj potem nabavim tisto, kar rabim???? Sedaj se lahko samo slinim... (pa nisem stekla x!x ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. december 2003 Prijavi Deli 29. december 2003 Astra, dbest! Pa kolk si jih nastepala ze! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 29. december 2003 Avtor Prijavi Deli 29. december 2003 DOMAČI KROŽNIK Piščančja pasteta V slani vodi, ki smo ji dodali košček zelene, celi poper in peteršilj cca 10 min kuhamo piščančja jetra.Kuhana jetra drobno zmeljemo, dodamo sol,malo umešanega masla, muškatni orešček, gorčico, nageljnove žbice, naribano čebulo in česen ter žlico dobrega konjaka.Pasteto za nekaj ur damo v hladilnik. Črna redkev v solati Črno redkev olupimo in naribamo.Naredimo solato z bučnim oljem. Na krožnik damo kroglico pastete, malo solate iz črne redkve in par rezin kakšne dobre pikantne salame.(morda divjačinske) Okrasimo z bučnimi semeni in bučnim oljem. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 29. december 2003 Prijavi Deli 29. december 2003 Astra tole more bit pa vse blazno dobr Bom poskusla kako zadevco. Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.