Skoči na vsebino

Hladne predjedi


astra

Recommended Posts

HOBOTNICA V SOLATI

 

Očiščeno hobotnico skuhamo z dodatkom jušne zelenjave, par žlicami olivnega olja, celega popra in lovorovega lista.Ne pozabimo na plutovinast zamašek, na ta način se hobotnica hitreje skuha.

 

Kuhano narežemo na koščke in dodamo:

 

- strt česen, peteršilj, malo kisa, olivno olje

- narezano čebulo, malo kisa, olivno olje

- narezano čebulo, kuhan krompir, malo kisa, olivno olje

 

To so trije načini priprave, izberite svojega najljubšega..

 

Astra

  • Lajkam 1
  • Buuuu 1
Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

SUROVA TUNA V MARINADI

 

Lepe kose surove tune (pazimo, da je res dobre kvalitete)...narežemo na približno cm in pol velike kocke.

Rahlo posolimo in dodamo sezamova semena (bela)...

Dobro premešamo in zalijemo z zelo aromatičnim sezamovim oljem.Bodimo pazljivi pri izbiri olja, mora biti dobre kvalitete in imeti močan vonj in okus po sezamu.

Za kakšno uro damo v hladilnik, postrežemo z opečenim kruhom.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

DIMLJENA POSTRV

 

Dimljeno postrv očistiš in sfiliraš.

Na krožnik naložiš kalčke, najboljši so alfa alfa, nanje položiš file postrvi.

Ob strani dodaš omako iz naribanega hrena, pomešanega s kislo smetano.

Priložiš par listov motovilca in rezino limone.

 

Serviraš z opečenim kruhom.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

GOVEJI CARPACCIO

 

Uležan kos govejega fileja (pljučna) premažemo z grobo strtim poprom in damo za kakšen dan v hladilnik prelitega z olivnim oljem.

Pred uporabo ga zamrznemo za uro ali dve, da lažje režemo zelo tanke rezine.

Na krožnik damo par listov rukole, nanje polagamo rezine surovega mesa.

prelijemo z malo olivnega olja in potresemo z lističi parmezana.Sir mora biti v kosu, da lahko z nožem strgamo lističe.

Rahlo posolimo, potresemo z grobo mletim poprom in priložimo rezino limone.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

PARADIŽNIK Z MOZZARELO

 

Izbereš sočne paradižnike, ki imajo vsaj malo okusa po paradižniku.

Narežeš na rezine, naložiš na lističe rukole.Izmenično nalagaš v krog rezine paradižnika in rezine mozzarele.

Potreseš s svežo baziliko, če je nimaš, je dobra tudi mleta bazilika v olivnem olju.

Dodaš malo olivnega olja, lahko tudi par kapljic balzamičnega kisa.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

TELETINA V TUNINI OMAKI (vitello tonnato)

 

Izberemo lep kos telečjega oreha.Meso damo kuhat v vročo piščančjo čisto juho, dodamo zeleno, peteršilj, osminko suhega belega vina, sol, poper in lovorov list.

 

Omaka:

Tuno odcedimo in jo zmiksamo.Sardele očistimo, dodamo jajčni rumenjak in naredimo pasto.Počasi dodajamo olivno olje, na koncu še limonin sok.

 

Ko je meso kuhano, ga ohladimo in narežemo na tanke rezine.Prihranimo malo soka od kuhanja mesa in ga dodamo omaki.

Združimo tuno, sardelno pasto, začinimo s poprom, preverimo slanost in prelijemo kuhano meso.

Potresemo s kaprami in na drobno narezanim drobnjakom.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

PASTETA

 

Bel kruh prelijemo z malo mleka in zmeljemo.Prav tako zmeljemo mesnato slanino.Najbolje, da uporabimo strojček za mletje mesa, če ga še imate.Tako masa ostane kompaktna, v multipraktiku je preveč pacasto.

Zmiksamo piščančja jetrca.

Maso damo v skledo, dodamo majaron, celi zelen poper, sol, jajce, malo konjaka.

Izberemo kakšen pekač zanimive oblike, premažemo z maslom in potresemo z drobtinami.V pekač damo maso, čas pečenja določimo s pletilko.(razen tisti, ki imate najnovejše pečice z iglo).Pekač prekrijemo s folijo.

 

Ko je pečeno, zvrnemo na desko in ohladimo.Narežemo na rezine, okrasimo s poljubnimi prilogami.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

SARDELE V MARINADI

 

Sardele očistimo, pomokamo in spečemo na olju. Pečene vložimo v marinado.

 

Marinada:

Zmešamo olivno olje, vinski kis, suho belo vino, sol, mlet poper, ščep sladkorja, lovorov list in čebulo.Marinado kuhamo cca 20 min in ohladimo.Prelijemo pečene sardele, dodamo kakšen žajblev list in vejico timijana.

Prekrijemo s folijo in dan ali dva mariniramo v hladilniku.

Postrežemo s sveže nasekljanim peteršiljem.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sanjalica

A lahko Astra zjutraj začneš nizati recepte, da vsaj potem nabavim tisto, kar rabim????

 

Sedaj se lahko samo slinim...

 

(pa nisem stekla x!x )

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

DOMAČI KROŽNIK

 

Piščančja pasteta

 

V slani vodi, ki smo ji dodali košček zelene, celi poper in peteršilj cca 10 min kuhamo piščančja jetra.Kuhana jetra drobno zmeljemo, dodamo sol,malo umešanega masla, muškatni orešček, gorčico, nageljnove žbice, naribano čebulo in česen ter žlico dobrega konjaka.

Pasteto za nekaj ur damo v hladilnik.

 

Črna redkev v solati

 

Črno redkev olupimo in naribamo.Naredimo solato z bučnim oljem.

 

Na krožnik damo kroglico pastete, malo solate iz črne redkve in par rezin kakšne dobre pikantne salame.(morda divjačinske)

 

Okrasimo z bučnimi semeni in bučnim oljem.

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...