astra 27. december 2003 Prijavi Deli 27. december 2003 HOBOTNICA S KROMPIRJEM Hobotnico očistimo in skuhamo.(gl.navodila v Hladne predjedi)..Kuhano narežemo na večje kose.Krompir olupimo, ga narežemo na kose in damo na pekač.Vmes polagamo kuhano hobotnico.Dodamo nekaj strokov neolupljenega česna, malo peteršilja in olivno olje.Pazimo, da narežemo hobotnico na dovolj velike kose, da se ne zažgejo, ko se peče krompir.Na polovici lahko dodamo tudi par rezin česna. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 27. december 2003 Avtor Prijavi Deli 27. december 2003 REZANCI S TARTUFI Uporabimo kakšne domače široke rezance, najboljši so seveda narejeni doma.Ker je težko dobiti sveže tartufe, lahko uporabimo tudi mlete, ki jih prodajajo v boljših trgovinah pod znamko Zigante.(v majhnih kozarčkih) Rezance skuhamo al dente.Mlete tartufe na hitro popražimo in dodamo smetano za kuhanje.( Vindija)Legiramo z jajčnim rumenjakom in zlijemo na tezance.Hitro, enostavno...in božansko....za ljubitelje tartufov, seveda. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. december 2003 Prijavi Deli 27. december 2003 Hm.....sem že pri hladnih predjedeh postal lačen ....a ti to kaj tud povabiš? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. december 2003 Prijavi Deli 29. december 2003 Ej, ful dobro, Astra, dbest, da te imamo, hvala, ker skrbis. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 29. december 2003 Avtor Prijavi Deli 29. december 2003 NJOKI V ŽAFRANOVI OMAKI Naredimo običajne krompirjeve njoke.Omaka:Na žlički olivnega olja prepražimo na koščke narezano kraško panceto.Smetano za kuhanje (uporabite pravo smetano za kuhanje, ne sme biti ne sladka, ne kisla)..segrejemo in dodamo žafran.Odstavimo in dodamo jajčni rumenjak.Popramo in previdno solimo, ker nekaj slanosti da že panceta.Omako dodamo panceti, zmešamo in prelijemo njoke. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.