Khetsun 9. januar 2004 Prijavi Deli 9. januar 2004 "Vedno sem spodbujal ljudi, da naj bodo prijazni in skrbni do drugih. Vsakdo ve kaj govorim in kaj delam. Vedno sem dejal, da ne smemo proti drugim dvigniti niti roke. To je greh. Nisem razpečeval pisem ali letakov in nisem podtaknil bomb. Nikoli nisem pomislil na te stvari in nimam nobenega namena škoditi drugim." Tenzin Delek Rinpoče V nedeljo 26. januarja 2003 so kitajske oblasti usmrtile tibetanca Lobsanga Dhondupa. Obsojen je bil separatističnih aktivnosti, bombnih napadov in posedovanja orožja. Razen njegovega dovmevnega priznanja in dejstva, da je bil aretiran v bližini ene od bombnih eksplozij, niso oblasti predstavile nobenih dokazov. Za sodelovanje pri bombnih napadih so obtožili spoštovanega duhovnega učitelja, meniha Tenzin Delek Rinpočeja in ga obsodili na smrt z dvoletnim odlogom izvršitve. Zaprt je neznano kje in njegovo življenje je ogroženo. VEČ INFORMACIJ V SLOVENŠČINI NA http://www.tibet-drustvo.si/ma/peticija.htm Vendar so si kitajske oblasti nedavno premislile in prestavile usmrtitev na APRIL 2004, torej imamo na razpolago slabe 3 mesece - to pomeni BREZ ODLASANJA. -posljite razglednico: http://www.savetibet.org/ICTEurope/ICTEuro...fm?ID=2132&c=80-posljite pisma poslancem, kitajskemu veleposlaniku v Sloveniji ...-posljite obvestila prijateljem in znancem-govorite in pripovedujte o tem-uporabite domisljijo in socutje... http://www.savetibet.org/ICTEurope/ICTEuro...fm?ID=2132&c=80http://www.savetibet.org/Team/Team.cfm?ID=1750&c=17http://www.atc.org.au/campaigns/TDRAction.htmlhttp://www.tibet.org/itsn/campaigns/lithan...tsheetside1.dochttp://www.tibet.ca/wtnarchive/2003/1/1_3.htmlhttp://www.ccadp.org/tenzindelekrinpoche.htm Tibet potrebuje vašo pomoč. Vsaka misel in dejanje je pomembno in ima svojo moč. Khetsun Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2004 Prijavi Deli 9. januar 2004 Thanx da si dal sam gor, Khetsun, meni ni zneslo, sploh me ni bilo za racunalnikom do prejle. Upam, da bo (spet ) odziv in ucinek. Si bom sla vse prebrat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Khetsun 9. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2004 Zakaj naj nam bi bilo mar za neko dezelo in ljudi tam nekje? Nekaj dejstev:http://www.savetibet.org/Tibet/TibetMain.cfm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Khetsun 9. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2004 http://www.savetenzin.org Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 srce me boli ko to prebiram z vsem bitjem sem proti temu in če lahko pomagam na karšen koli način mi sporoči ...svet je ponorel in če bomo izgubljali tako dragocene učitelje kaj nam preostane..dajmo zmigajmo se končno še tako mali doprinos je nekaj... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 10. januar 2004 Prijavi Deli 10. januar 2004 in naj nas bo čimveč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Žalosten sem ob takšni hudi krivici Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 11. januar 2004 Prijavi Deli 11. januar 2004 Upam, da bodo naši podpisi pomagali... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Khetsun 14. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 14. januar 2004 Moje danasnje pismo kitajskemu veleposlaniku: Klemen ********Slovenija Your Excellency Mr. Xu Jian,Embassy of the People's Republic of ChinaKoblarjeva 3 Ljubljana Your Excellency, I am writing you because I am concerned about the suffering in Tibet. I am concerned because of the death sentence passed to Tenzin Delek Rinpoche, to be executed as soon as April 2004, in spite of that the local Chinese authorities did not provide fair trials and did not present convincing evidence. I expect the government of PR China to prevent this unjustifiable execution and provides transparent treatment, a fair trial and based on facts finds Tenzin Delek Rinpoche not guilty and releases him!There are many other cases, noted and investigated by Amnesty International and other similar international institutions, which shows the suffering of the native people in Tibet caused by unfair policy making of the government of PR China towards Tibet. Therefore I apply to you as a representative of the government of PR China here in my country Slovenia, to take care of the suffering of the citizens in Tibet and to take the Tenzin Delek Rinpoche's case to your heart.Destruction of Tibet's environment, misuse of its natural resources, oppression of religion and culture are in opposition to the development and interests of PR China. I call upon the government of China to pursue a peaceful and constructive solution of the Tibetan issue through dialogue with H.H. the Dalai Lama. Suffering of Tibet is suffering of China. All the very best,Yours sincerely, Klemen **** Ljubljana, 14. January, 2004 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 16. januar 2004 Prijavi Deli 16. januar 2004 (ma mu nch ne morejo) itaq se bo spet reciklira l Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Khetsun 19. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 19. januar 2004 ... ce te prav razumem, pravis, da mu nic ne morejo, ker so be reinkarniral.Se strinjam, vendar to ne sme biti razlog za naso ne-pomoc oz. lenobo!Ce zelimo dobro, potem je smiselno drugim pomagat po nasih moceh ... lp,klemen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 19. januar 2004 Prijavi Deli 19. januar 2004 Ce zelimo dobro, potem je smiselno drugim pomagat po nasih moceh ... lp,klemen prav maš! upam da bo tvoje pismop obrodilo sadove Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 Khetsun, Kristalka - Zirosi - ono je njegova karma, tole pa nasa, moja. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alica 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 Ovo je tvoje pismo divno, Khetsun, i ja moram komentirat Svaka čast. Nadam se da me razumiješ - hrvatski. Ovdje bi dobro došle svima poznate riječi John Donne-a: Nijedan čovjek nije Otok, sasvim sam za sebe; svaki je čovjek dio Kontinenta, dio Zemlje; ako More odnese Grudu zemlje - Evrope je manje, kao da je odnijelo kakav Rt, Posjed tvog prijatelja ili tvoj vlastiti; smrt svakog čovjeka smanjuje mene, jer sam obuhvaćen u Čovječanstvu; I zato nikada ne pitaj kome zvono zvoni; Tebi zvoni. x!x Na ovom Luninom forumu ima jako puno POZITIVNE energije, a to je ono što nam svima treba. I zato čestitam svima koji vode i drže forum. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. januar 2004 Prijavi Deli 20. januar 2004 ...Nijedan čovjek nije Otok, sasvim sam za sebe; svaki je čovjek dio Kontinenta, dio Zemlje; ako More odnese Grudu zemlje - Evrope je manje, kao da je odnijelo kakav Rt, Posjed tvog prijatelja ili tvoj vlastiti; smrt svakog čovjeka smanjuje mene, jer sam obuhvaćen u Čovječanstvu; I zato nikada ne pitaj kome zvono zvoni; Tebi zvoni. ... ... Na ovom Luninom forumu ima jako puno POZITIVNE energije, a to je ono što nam svima treba. I zato čestitam svima koji vode i drže forum. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Khetsun 27. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 27. januar 2004 posljite mail nasemu veleposlaniku na Kitajskem:*****************************************Veleposlaništvo Republike SlovenijeNo. 57, Block F, Ya Qu Yuan, King's Garden Villas 18 Xiao Yun Road, Chao Yang district100600 BEIJINGPR of CHINATel: 00 86 10 6 468 1154Fax: 00 86 10 6 468 1040Elektronska pošta: vpe@mzz-dkp.gov.sig. Vladimir Gašparič, veleposlanik in fax. nasemu castnemu konzulu:****************************Konzulat Republike SlovenijeFu Hing Bldg, 9th Floor 10, Jubilee st.Hong KongPR of ChinaTel: 00 852 2 545 21 07Fax: 00 852 2 543 46 69g. Bernard C. W. Lau, častni konzul spodaj je moj primer:****************** Pozdravljeni g. častni konzul, Vceraj pred letom dni je bil Tenzin Delek Rinpoche obsojen na smrt na tajnem in zaprtem sojenju.Izvrsitev sodbe je napovedana za april 2004. Tenzin Delek Rinpoche je znan in priljubljen med Tibetanci po svoji predanosti in skrbi za javno dobro. Kitajske oblasti so ga obtozile za zlocine, ki jih ni zagresil, zato, ker predstavlja oviro na poti politiki, ki hoce prevzeti popolno kontrolo nad obmocjem Lithang v vzhodnem Tibetu. Globoko sem zaskrbljen nad porocili, ki govorijo o mucenju in njegovem zdravju v zaporu ter o izvrsitvi sodbe aprila letos. Prosim Vas, g. Lau, da kot moj predstavnik, predstavnik demokraticne in pravne drzave Slovenije in druzbe, ki ceni in spostuje clovekove pravice, po svojih najboljsih moceh pomagate pri preprecitvi usmrtitve nedolznega cloveka. S spostovanjem, Klemen *** Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Khetsun 27. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 27. januar 2004 posljite mail Kitajskemu predsedniku Hu Jintao: webmaster@mfa.gov.cn A year ago on the 26th January, Tenzin Delek Rinpoche's death sentence was upheld in a secret and closed trial. He could be executed as soon as April 2004. Tenzin Delek Rinpoche is known and loved by Tibetans for his devotion to the social welfare of his community. He has been framed for crimes he did not commit because he is perceived as a threat to Chinese control over his area of Lithang, eastern Tibet. I am deeply concerned to hear reports that he is being tortured, and that he could be executed in April 2004. I urge you to immediately overturn Tenzin Delek Rinpoche's death sentence and release him from prison. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SmartyM 27. januar 2004 Prijavi Deli 27. januar 2004 Pomagajte Tenzin Rinpocheju. Klikni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 28. januar 2004 Prijavi Deli 28. januar 2004 poslala sem sporočilo veleposlaniku...upam da bodo tudi ostali sledili v čim n večjem številu...ne vem zakaj mediji molčijo ,tudi v tujih kot da ne vedo kaj se dogaja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alica 28. januar 2004 Prijavi Deli 28. januar 2004 i ja sam poslala, i nadam se najboljem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 28. januar 2004 Prijavi Deli 28. januar 2004 poslala tud jest Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Khetsun 30. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 30. januar 2004 OBVESTILO od Students for a Free Tibet: Often good news is hard to come by in the Tibet movement, and inthe struggle for human rights and social justice everywhere.Right now however, good news seems to keep coming our way and itis a direct result of the hard work and efforts of concernedglobal citizens like you. First here you will find an update on the very successfulInternational Day of Action for Tenzin Delek Rinpoche held onJanuary 26th, and next, breaking news about a victory that SFThelped make happen - convincing Australian mining company SinoGold to halt its operations Tibet. 1. Day of Action for Tenzin Delek Rinpoche The International Day of Action for Tenzin Delek was a greatsuccess. In one of the largest coordinated days of action wehave ever held, eighteen embassies and consulates facedprotests, vigils, and political theater, and altogether, morethan twenty cities held events. In San Francisco, two women hunga banner from the Chinese consulate while another staged adisturbingly realistic mock hanging; in New York, two peoplechained themselves to the doors of the consulate, blockading theentrance, while as far away as Lagos, Nigeria, SFTers organizeda demonstration at the consulate. 2,235 members of this listhave sent over 14,000 messages to Hu Jintao and Chinesedecisionmakers, with more being sent every hour! And hundreds ofother letters were also signed and faxed to embassies andconsulates. The Chinese government has been responding in ways that theyhave never responded before. This lets us know that they haveheard our message and are feeling the impact of our collectiveactions. We cannot overstate the importance of such recognition- it signals that they know their abuses in Tibet result in realand concrete consequences in the international community. Please see photos and read about what happened that day aroundthe world athttp://studentsforafreetibet.org/article.p...d=173&preview=1Also read an AFP news article at:http://www.studentsforafreetibet.org/artic...icle.php?id=176 Thank you to everyone who took part in the day of action. Weknow that we made an impact on the Chinese government, andraised both the profile of Tenzin Delek Rinpoche's case aroundthe world, and the stakes in this case for the Chinesegovernment. 2. Mining Company Sino Gold Pulls out of Tibet! On January 27th, Australian mining company Sino Gold announcedthat they are pulling out of Tibet, stopping all activity attheir site in eastern Tibet. Sino has been the target of anintense campaign by the Australia Tibet Council, with acoalition of environmental and Tibet groups that included SFT.Sino's statement, made at the end of their annual report,implies that it is pulling out because there isn't enough goldon site to justify a mine. According to the Australia TibetCouncil, this is at odds with virtually all previousannouncements and conference presentations - since before Sinolisted on the Australian Stock Exchange in late 2002 - in whichthe company talked up the prospects at the site. The AustraliaTibet Council has no doubt that the campaign was a factorcontributing to Sino's decision to pull out. (Please read thepress release below for more information.) This victory reinforces our message to the Chinese governmentthat their occupation of Tibet has real economic costs, and alsoserves as a warning to western corporations that exploitativeprojects in Tibet are more trouble than they are worth. Good work, everyone! --Freya, Lhadon, Alma, Han, and the SFT Crew Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.