Skoči na vsebino

Nadev za torto


Recommended Posts

Če je alergična na smetano (predvidevam smetano živalskega izvora) obstaja tudi rastlinska smetana, ki se že prav veliko uporablja, pa še lepše je z njo delati. Imajo jo med mlečnimi izdelki pri smetanah v tetrapaku.

 

Če še to ni ok, bomo pa še kaj naštudirali. x;)x

Rika
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

čaki zdej,a sploh govorima o isti zadevi, hmmm

ti želiš očitno imet najprej jo v drugačnem stanju, hmm, potem jo narediš ,stepeš doma? pa očitno maš alergijo, al kaj, hmm; no je st pa ti povem, da smeta je v eni kovinski pixni,kot sprej... Če ne pa daj kr sladko, tekočo skuto, ha?

S kom se ti pogovarjas? haha

...sem nenehno v pricakovanju....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

0k, pokowc, danes mi je vkloplo. Ne, tista spray smetana ni ok, ker kar razpade.

 

Jasinti, piščancu smo pomoč že dali, zdaj se pa lahko pogovarjamo o tekočih problemih. x;)x

Smo pa še kar pri temi. x:)x

Rika
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi jaz nisem vedela da smetana v spreju razpade. Imajo rastlinsko v tetrapaku in je še manj kalorična (Megle proizvajalec).....in sam jo stepeš.

Skoraj ne delam več s smetano, kar puding, ki mu vmiksam margarino in dobim kremo ! Ne vmešaj v puding stepene smetane, ker postane tekoč in ga ne moreš namazat.

 

LP!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

haj contesa x:)x

 

mi lahko prosim poveš, kako zmešaš želatino in jogurt ali kakšen je pravilen vrstni red za izdelavo kreme. sem nekajkrat poskušala in vedno je bilo vse narobe - skratka: poizkusi niso uspeli :sori:

 

za nekaj let sem prekinila ta poskušanja, mogoče se pa lahko spet malo opogumim x:Ix

 

 

:vio: :vio: :vio:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

haj contesa x:)x

 

mi lahko prosim poveš, kako zmešaš želatino in jogurt ali kakšen je pravilen vrstni red za izdelavo kreme. sem nekajkrat poskušala in vedno je bilo vse narobe - skratka: poizkusi niso uspeli :sori:

 

za nekaj let sem prekinila ta poskušanja, mogoče se pa lahko spet malo opogumim  x:Ix

 

 

:vio:  :vio:  :vio:

x;)x V treh žlicah jagodnega soka na ognju raztopiš želatino(na majhnem plamenu), ko zavre, odstaviš, malo ohladiš, ko vidiš, da se na vrhu začne delati mrenica, vmešaš v že prej zmešane jagode in jogurt. Najbolje je, da približno tri do štiri žlice jogurta zmešaš z raztopljeno želatino(zaradi razlike v temperaturi), potem pa razmešaš vse skupaj. Ker je nadev na začetku še zelo tekoč, ga jaz vlijem na biskvit v modelu(da mi fila ne teče vsepovsod! x:Dx Potem za dve uri v hladilnik in nadev se lepo strdi, potem pa še obloga(preliv) in voila,boun apetit! :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa tole:

 

Na pol litra jagodovega kompota skuhaš 2 jagodna pudinga (kot pri receptu z mlekom).... Ostale jagodke zmiksaš.

Ko se puding ohladi (zelo važno!!!) v njega penasto vmešaj 25 dkg margarine, 20 dkg sladkorja v prahu in 1 rumenjak.

 

Namesto jagod lahko tudi drugo sadje!

 

Tko jaz delam sadne tortice!

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...