Skoči na vsebino

Droga in glasba

jasinti

Recommended Posts

Pred kratkim sem se pogovarjala z necakinjo, ki je stara 15 let. Govorila je o glasbi, ki jo poslusa in omenila, da ji je vsec house. Vem kaksna glasba je to, ker tako stara pa le se nisem in vem kaj se dogaja na partyjih. Vsake pet minut mimo tebe pride nekdo, ki ti ponuja drogo ali pa te sprasuje, ce imas kaj za prodat. Tako je bilo v nasih casih in dvomim da je danes kaj boljse, kvecjemu slabse.

Necakinja je se premlada, da bi tja hodila, a vem da nekoc bo. kako naj jo obvarujem pred vsem tem sranjem..

...sem nenehno v pricakovanju....
Deli na socialnih omrežjih

Tezko. Ce bo radovedna, jo bo probala, ce pa se sama odloci, da je ne bo, je ne bo. That's my humble opinion.... :mellow: Mogoce pa kdo pozna delujoc nacin, kako bi jo obvarovala....

Vem pa, da obstajajo ljudje, ki hodijo na partyje, pa ne jemljejo nicesar, kar jim drugi ponujajo. Tako da sam party ni slab. :palec:

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Ce si necakinja zeli na party, bo tja tudi sla.....ce zeli poojesti exstasy ga verjetno tudi bo....je pa ogromno odvisno od druzbe oz. od ljudi, s katerimi bo sla na party.

Ti lahko storis najvec na podrocju osvescanja o exstasy-u....kaj ti naredi exstasy in kako vpliva na cloveka. Posvariti pa je treba tudi pred stranskimi ucinki oz. komlikacijami v zvezi z uzivanjem te droge.

Dobra stran za informiranje je www.drogart.org

Hmm... jasinti, ne garantiram, da pri vsakemu otroku zaleže, ampak lahko poskusiš tako, da ji čimbolj predočiš posledice jemanja drog. Naj n.pr. prebere knjigo "Mi otroci s postaje ZOO"... Ne ji težit, ampak se pogovarjaj z njo. Če poznaš koga, ki ti je bil blizu in si je zafural življenje zaradi droge, ji pripoveduj o tem človeku, kako je prišel v to in kako je zdaj z njim...

Veš, moja najboljša prijateljica iz osnovne in srednje šole se je poročila, rodila 2 otroka, potem pa zapadla v drogo (začelo se je z ekstazijem), se ločila in zdaj životari z enim narkomanom... :xx!: Njen moto je bil vedno: "V življenju je treba vse poskusiti" (vodnarka pač :o|o: ), s čemer pa se jaz nisem nikoli strinjala, zato sem bila zanjo vedno nekako konzervativna...

Moja 10-letna hči jo pozna in tudi njene otroke pozna in vso zgodbo. Doma smo veliko govorili o tem, vendar ne na tak način, da bi hčerki težila ali kaj paničarila... Samo prikazala sem ji, kako gre lahko življenje po eni ali po drugi poti - proti enemu ali proti drugemu cilju. Upam, da je vsaj malo zaleglo, čeprav vem, da ji bom morala še nekaj let stati ob strani in ji nekako ohranjati občutek za življenske vrednote.

Ena starejša prijatelca mi je enkrat rekla: "Še slona se da naučiti plesati!" Torej tudi otrok nekaj odnese, če se vztrajno z njim pogovarjaš...

Nima smisla človeku preprečevat, da bi hodil v neko družbo. Bolj pomembno je, da se ga pravilno vzgoji - kajti dobro vzgojen človek je tudi v slabi družbi dobro vzgojen. (Pravzaprav mu tista družba niti ne bo po godu, ampak v to se bo hotel sam prepričati.)

Pred kratkim sem se pogovarjala z necakinjo, ki je star 15 let. Govorila je o glasbi, ...

Kr prasas povem..

Moje mnenje; pogovarjaj se z njo... ampak z njo!!

torej brez ocene, torej poslusas; torej ne sodis!

ko se ti bo odprla, ko bo zelela se pogovarjati, ko bo zaupala,

ti bo povedala; samo to je lahko zelo zdravilno!!

seveda je odvisno od vaju obeh.

ce je kej na tem kar pravis.. droga pa to...

mislim, da ne morem soditi, vsak ma svojo pot, zakaj in kako, cemu...

nisem kompetenten!

vem pa, da pogovor lahko prispara mariskatero nepotrebno izkusnjo!

ce je izkusnja usojena in oseba mora spoznati, da razume in ozavesti,

potem morda ni drugega izhoda, kot da jo pac dozivi!?

Sicer pa, morda poslusa samo glasbo in morda jo zanima predvse sprostitev

nacin interpretacije, energija, etc... verjetno pa isce sebe!

ona ze ve!

Soncnica, Tamara in Free: :palec: :palec: :palec:

Veliko sloni na osvescanju.

Je pa tudi res, da je slo meni in mojim sosolcem v OS in gimnaziji ze na zivce, kako smo imeli VSAKO LETO ISTE pogovore, zakaj so droge slabe. Ampak nekaj ti pa vseeno ostane. Zal pa je veliko odvisno od radovednosti.

Kot njena teta pomoje lahko bolj vplivas nanjo kot starsi, starsi morajo bit zatezeni, s teto se je lazje pogovarjat.... x;)x Ampak tako kot so ze rekli pred mano, brez pridiganja. Pac debata, kaksen je njen pogled na droge.

Poleg Mi otroci iz postaje ZOO je tudi Dzank po moje ful primerna. Pa sej literature je ful.

Upam, da ti bo uspelo! x:)x

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Film oz. knjiga Mi otroci s postaje Zoo ti da mislit..., dobro, tam gre za heroin se mi zdi, pa sej vsaka droga privede do odvisnosti, ko zmanjka dnarja je treba na hiter način do njega prit, pol pa padeš al v eno al drugo sranje (kraja, prostitucija, kakrkoli illegal..), dobro je videt situacije, ko ljudje NE MOREJO OBVLADOVAT več sebe, svojega življenja in živijo samo za tist preklet odmerek droge, ki jim pol ne predstavlja več neki fulll dobrega, ampak samo dozo, da lahko funkcionirajo naprej..... To bi mogli otroc videt, ne pa tisto bluzenje v šolah, ko se jim pol zdi pa kaj nam ti neki težijo tule, pol pa pridejo ven iz šole čist nč manj navdušeni za te stvari.. Mogoče jih še večji firbec prime..... x?x

Po moje se te bolj dotakne film al pa knjiga, kot pa teženje nekoga, ki prvo tud nima pojma, kot drugo pa vedno neki "sere" npr. zarad špricanja ur, glasnega govorjenja, itd... razen, če jim na šolo pride kdo govorit o drogah, ki je bil tud noter.

Mushi

Razumem takšna razmišljanja in strahove, povezane s tem... zato toliko pišem, kako ključno je, da imamo iskren in odprt odnos z otroki. Malo težje bo, če se bomo na to spomnili šele, ko otrok vstopa v puberteto, saj takrat že skoraj zamujamo vlak... ker puberteta je posebno obdobje in to vemo vsi, ki smo jo dali čez (saj (tudi) zato pa se bojimo za svoje otroke)... če si kot starš voljan poslušati svojega otroka že ko je majhen, ne da bi ga ves čas prekinjal, popravljal, sodil, kaj je prav in narobe ... potem je veliko več možnosti, da bo tudi v času pubertete dom čutil kot zavetje, kot varen prostor in bo ohranjal ta stik in se vračal vanj s svojih 'nabiranj novih izkušenj' tako, da bo o njih govoril, se s starši pogovarjal, razmišljal o svojih izbirah... to sploh ni lahko in je nekakšen zrelostni izpit za starša... še težje pa je, če do 15 leta ne veš, kako otrok doživlja svet, kako čuti, kaj želi, kaj so njegovi strahovi... potem pa bi kar na lepem rad stopil v njegov svet in ga malo 'popravil' (da tebe ne bi bilo tako strah).

Zase vem, da ni bilo najbolj enostavno, ko sva s hčerko zamenjali otroške teme za take, bolj'nevarne'... otrok je radoveden, zanima ga, rad bi o tem tudi govoril (ampak ne tako, da odrasli vsi panični skočijo pokonci in začnejo modrovat)... zato jaz, skoraj nikoli (včasih pa mi tudi ni uspelo) nisem 'modrovala' takrat, ko mi je hči želela nekaj povedati o tej topic temi ali, ko je šla nekam ven ali prišla nazaj... takrat sem bila samo poslušalka brez komentarja (gulp, gulp, sem včasih požirala slino, mama mia a jaz res vem, kaj delam... xrolleyesx )... v drugačnih situacijah, ko hči ni čutila, da zdaj nekaj leti nanjo ali, da bi jo rada kaj 'popravila' pa sem govorila (tako bolj v smislu ' sem brala...' 'danes smo na šoli...'...'razmišljam, kako je bilo temu otroku, da je...' ) o drogah, posledicah...

na tak način pač, da je tudi hči razmišljala o tem in govorila, kako ona to dojema, kaj se njej zdi... najprej je res malo strašljivo, ker je prisoten strah, da zamujaš pomembno točko, ko otroku še lahko kaj preprečiš... toda kasneje je to najlepši obučtek, ki ga lahko imaš ob svojem otroku, ko v obdobju, ko se ponavadi starši in otroci razhajajo in živijo vsak v svojem svetu, ti čutiš, kako blizu sta vajina svetova, kako odprta sta in prehodna, kako otrok zrelo razmišlja o takšnih rečeh, kot je droga...

Jasinti, male ne pošiljaj na DrogArtovo stran, ker je tam tudi forum, tam gor pa vse božje... :xx!: na žalost... DrogArt je predvsem usmerjen v zmanjševanje škodljivih posledic uživanja drog, kar pomeni, da se pretežno ukvarja s populcaijo, ki je že v tem in jih tako samo skušajo izobraževati v tej smeri, da ne bi delali prevelikih neumnosti. SIcer izvajajo tudi primarno preventivo, ampak to bolj po šolah (zadnji razredi OŠ in SŠ).

Knjiga "Mi, otroci s postaje Zoo"... ja, pravzaprav je nek prikaz življenja z drogami, ampak vseeno to ni izobraževanje v smeri, ki bi ga tvoja nečakinja potrebovala... S tem, ko bere, kaj se folku dogaja na heroinu, ne bo odnesla nobene informacije o ekstaziju.

Kar je skupno tem dvem drogam, je samo to, da sta obe substanci takšni, da spremenita zaznavanje sebe in okolice, torej sta psihoaktivni substanci. Tu pa se podobnosti končajo. Heroin je opiat, ekstazi in ostale plesne droge (speed oz. amfetamin, metaamfetamin, kokain) so navadno stimulansi (npr. GHB ni stimulans, temveč ima razpon delovanja od stimulativnega učinka do pomirjevalnega ali celo smrti). Heroin sproža fizično odvisnost, ravno tako amfetamini, medtem ko ekstazi in koka ne, temveč "samo" fizično. Pri vsaki substanci se razlikuje tip zapletov, do katerih lahko pride in seveda temu primerno tudi vzroki, zakaj do zapletov pride.

Ne poznam nobene knjige, ki lahko tvojo nečakinjo na optimalen način za njeno starost seznanila s to problematiko, zato ti svetujem, da skontaktiraš vodjo medicinske ekipe na DA-ju, Minko (Kranjc) in se skušaš z njo dogovoriti, da za tvojo nečakinjo zrihta kakšnega prostovoljca/prostovoljko; ta se bo potem dobila s tvojo nečakinjo in se pogovorila z njo na mladim primeren način. Verjetno bo prišlo celo do tega, da se bosta prostovoljec in nelčakinja sama pogovarjala, saj se bo le tako nečakinja dovolj odprla in bila pripravljena zaupat človeku. Ne vem sicer, kakšen odnos imata med seboj vidve, vendar vem iz izkušenj, da bo mladostnik poleg starša rekel, da se še nikoli ni totalno napil, potem, ko si pa sam z njim, se pa iz njega usuje cel plaz izkušenj... o tem, kako je ugotovil, da trave in alkohola ni uredu kombinirat, ker potem bruhaš ko vidra, pa o tem, kako je imel čudovito bruhalno noč zaradi vodke, pa o tem, kako je druge napol zavestne vlačil okrog po sprehodih.... še pa še tega. In verjemi, velika večina mladostnikov tega pred tetami ne bo govorila. x:Ix

Evo, Minka: minka@drogart.org, 01/439-72-70, to je vodja medico teama

pridem še pol pofočkat

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Lepo, ko skrbis, Jasinti.

A takoj ko pa bos zacela s 'tezenjem' o tem, se te bo mala zacela izogibat.

Bolj ji boste s tem tezili, bolj jo bo to zanimalo in vleklo v to.

Se nekaj - sama hodim na rave in house partyje - ne zrem ecstasyjev. Ne maram kemije.

Ko sem bila stara 15 let, me ni prevec zanimalo mnenje 27-letne sestre. Sploh ce nic ne steka.

In ce kar takole posplosuje, pomeni, da nic ne steka.

To, da se znajdem v disku, se ne pomeni, da imam hkrati pod jezikom tudi ecstasy.

Po mojem je precej odvisno tudi od tega, kaksen odnos ima s starsi, kaksna je kot osebnost, ali je trdna ali labilna in vse to.

Samo drogo lahko dobis pa tudi v soli - zal :V: - tako da ce ne gre v lajfu na noben party, to se nic ne pomeni.

Pa srecno obema - vedno in povsod v lajfu! :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Glasba sama z drogami nima veze. Z drogami ima veze pomanjkanje smisla življenja pri mladostnikih. Mladi na rave partyih na drogi dobijo tisto, kar jim manjka: ljubezen in sprejetost oz. ne točno to, ampak nadomestek za njiju. x;)x

Sploh pa house nima kaj dosti veze z extasyem, ampak bolj rave.

Se opravičujem, ker sem prej tako na hitro pobegnila. No, tisto, kar sem napisala zgoraj, je samo o drogah in načinih izobraževanja x;)x

Zdaj pa, ali bo šla tvoja nečakinja to sprobat ali ne, je odvisno od veliko dejavnikov... Kako sama sebe dojema, koliko se spoštuje, koliko je zadovoljna sama s sabo... koliko je radovedna... in to, kar je rachek napisal, da je pri mladostnikih za uživanje substanc krivo pomanjkanje smisla v življenju, drži kot pribito in bi dala na prvo mesto pri vzrokih. :palec:

Ful je odvisno tudi od tega, s kakšno družbo bo šla na party... S takšno, ki uporablja party substance ali s takšno, ki jih ne.

Hmmm... mogoče še moje videnje folka in glasbe na partijih... Marsa, ful si dobro povedala, pa še nekdo pred tabo - niso vsi, ki so na partijih, zadeti. Vendar je na žalost teh nezadetih zelo zelo zelo malo... sama sem prekrižarila partijev podolgem in počez in iz prve roke ti povem, da je pogled na ljudi zjutraj kar grozen, če ne celo grotesken... stimulansi popuščajo, vsi so prekurjeni v obraz, zategnjeni, z očkami, velikimi ko pink ponk žogice skoraj... Tisto malo folka, ki so noč preplesali brez substanc, se je verjetno do takrat že spravilo domov spat... :inocent:

Rachek, rave je pravzaprav vrsta prireditev z elektronsko glasbo (pod elektronsko glasbo pa spatdata tako house kot techno kot tudi breakbeat, trance, ipd.) ... Verjetno si mislil pod svojim "rave-om" techno glasbo, ki naj bi bila po tvoje povezana z ecstasyjem, medtem ko house glasba naj ne bi bila... Ampak te moram žal popravit; res je na technu več ekstazija, ampak zakaj... zato, ker je na house-u več kokaina. Techno glasba se med party-folkom smatra kot glasbo, na katero si greš "spucat" glavo, naredit "hard-reset", medtem ko house velja za glasbo, na kateri se folk kuri in izraža svojo seksualnost in to tudi išče pri drugih; droga, ki gre s tem vštric, je koka. (Saj je verjetno kdo že slišal za seks na kokainu... kako naj bi bilo to oh in sploh x:Dx Medtem ko si na ecstasiju bolj razpoložen za crkljanje, ne toliko za seks... x;)x )

Ok, tole, kar sem napisala, ponavljam, velja za veliko večino obiskovalcev partijev, ne za vse. Se najdejo tudi svetle (na žalost le) izjeme.

jasinti, to so informacije, ki ti jih lahko dam... Na žalost pa se učinkovita in edina pravilna preventiva pred tem, da bi folk delal neumnosti v življenju, začne že prvi dan rojstva... z vzgojo in posvečanju otroku.

Res ti pa svetujem, da gresta z nečakinjo po informacije k Minki na DrogArt... Tam se bojo z njo najverjetneje pogovarjali o pozitivnih (ja, tudi, saj drugače folk drog ne bi jemal :o|o: ) in negativnih učinkih jemanja plesnih drog... in ji razložili, do kakšnih zapletov vse lahko pride pri uživanju plesnih substanc in kako se pomaga v takšnem slučaju... Verjemi, ko bo slišala za vse, kar se ti lahko zgodi ob zaužitju ecstasija (ali katerega drugega stimulansa) :OO!: , ji bo veliko manj do tega, da bi poskusila, tudi če jo je prej ful zanimalo...

Želim ti vse naj naj s tvojo nečakinjo :palec:

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Soncna Vila :palec:

Spet ugotavljam, da sva si zelo podobni....sem tudi sama hotela napisati iste stvari kot ti....o pogledu na ljudi zjutraj, o razliki med zvrstmi glasbi , o ravu....

Je pa verjetno res najpomembneje, s kom bo mala sla na party. Ce bodo to ljudje, ki konzumirajo party droge bo verjetno tudi sama probala, ze iz radovednosti. zato se enkrat: najvec lahko naredimo na podrocju informiranja....

pa-pa x:)x

:vragec:

hmmm

jaz sem kar reden na partyjih....(hehe :vragec: star 40 pa she kako leto x;)x , res da vechinoma tam tudi delam, pa vseeno)

drogo lahko dobish zhe v vsaki osnovni sholi...zato ni treba ravno na party...

od enega EX-a she noben ni konec vzel....

a ti si zhe kdaj probala, ker che nisi, je to tako, kot da devica o fuku govori... x:)x x;)x

666 zlobijeu....tralala....

(jaz sem zaspal po enem EX-u... x:Dx )

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

heeej.. aakhut, men se pa tud zdi da je od enga ex-a že kdo krepnil... odvisno kakšna stvar je bla, če se ne ve kakšna roba je in od kje.. mislim nisi v navezi taki.. po moje lahk tud čudno reč dobiš x?x

Še v Celju je blo pred leti tako.. ena smrt je bla.. al zarad enga al dveh.. to ne vem... pač srce ni zdržalo, al možgani... skratka uživalec je umrl...

Sem poznala pa enga, ki je dolgo časa živel na Nizozemskem... totalno odtrgan tip... tud ko se pogovarjaš z njim ne veš kolk pik bi mu dal... on je pa dejal da so ekstazy jemali vsak dan pred šolo in kako se je pol mu vse dogajal tolk boljš in nč zaspan bil pa full skoncentriran... sam je pa čuden zdej, če je tako blo.. Res čuden. Je pa rač. programer pr eni kr vlki slo. firmi x?x

Mushi

je res, kar je rekel free, se je treba pogovarjat, pa se ugriznit v jezik, ce hoces zvedet, kaksno je dejansko stanje...

glede Ejev pa...se jih dobi kjerkoli...neodvisno od zvrsti glasbe...

bi bilo res dobro, ce ti uspe enostavno zaposlit njeno glavo z drugimi idejami, ce bo hotela, bo itak poskusila, problem je v tem, kako jo pripravit do tega, da je ne bo zanimalo...

po navadi pomaga dosti pozornosti v smislu drugih akcij, ki jo zanimajo (poleg tega, da hodi s klapo ven).

ce ji to (partiji) ne bo glavna stvar, bo tudi droge jemala kot neko manj zanimivo opcijo...

od enega EX-a she noben ni konec vzel....

pa tole zal ni res...se je kar zgodilo ze parkrat, z nekimi cudnimi substancami...so nasli tudi ze strup...

sicer res ZELO redko. vecina ljudi mirno 'uziva'....pa vseeno.

na nizozemskem imajo neko extacy-bank, kjer grejo mladci lahko prekontrolirat zadeve, predno jih zauzijejo. t ljudje vcasih pridejo tudi na partije. vprasanje je, koliko je ta ideja dejansko dobra, je pa res, da je od takrat dosti manj zrtev, ker pojejo manj 'slabih', kot se temu rece.

najvec pac pomaga, ko se mladci sami odlocijo, da ni vec kul...in gre stvar iz mode.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Hvala za vse predloge.

Seveda ima moja necakinja starse, ampak ze od malega se z mano pogovarja o vsem in mi zaupa. Vem, da mi bo povedala tudi o teh stvareh in me je zanimalo kako naj odreagiram in kaj naj recem. Vem, da je dovolj pametna, da ne bo zapadla v drogo, ne vem pa, ce ima dovolj moci, da ne bi niti probala. Vcasih je tezko reci NE svojim priijateljem. Vem da je cigarete ze veckrat odklonila, ceprav njena druzba kdi in pravi, da sama tega ne bo pocela. Ampak vedno obstaja vsaj mala majcena moznost, da te nekdo premami.

...sem nenehno v pricakovanju....

Nisem devica, ki bi govorila o fuku, aakhut x;)x

Glede tega, da je človeka pobralo od enega ekstazija... Hja, se je ziher že kje zgodilo, ampak to so ful redki primeri... Veste, eno je, kaj pride v medije in kaj se pove dohtarjev v bolnici, drugo pa, kaj se govori med uporabniki in tistimi, ki se z njimi pogovarjajo, pa tega ne dajo naprej. Za primer Celja, kar omenja mushi, nista bila samo eden ali dva - ce je to tista deklica, ki naj bi "prvic probala" ekstazi? Baje da je bila mala dobesedno kontejner brez dna, kar se konzumiranja tistega vecera tice :eek: Drugo pa so seveda prestraseni vrstniki povedali dohtarjem in policiji, seveda :o|o:

LP

Sončna Vila

VILA SONCA

Kar aktivno spremljam party sceno v Sloveniji.... se strinjam z aakhutom; zaradi enega x res se nihce ni umrl. V celju je smrti dekleta botrovala tudi neizkusenost medicinskega osebja v bolnici, ki niso vedeli kako ravnati v primeru mozganskega endema. :C:

Okrog ectasya je bilo napisanega ze ogromno. Ameriska vlada je nekemu dr. celo narocila raziskavo o skodljivosti te droge. Izkazalo se je, da je dr. zamesal steklenicke in namesto MDMA-ja (kar naj bi ectasy bil) konjem vbrizgaval metaamfetamin. Skodljivost ectasya (MDMA) ni dokazal se nihce oz. njegovo nevrotoksicnost. So pa problematicne primesi, ki so dodane tabletkam.

Tudi pri nas obstajajo testerji za ugotavljanje sestave x-ov oz. za ugotavljanje prisotnosti MDMA-ja, mislim da tudi na DROGARTU. Na njihovem forumu uzivalci x-ov pisejo o tem, kako je droga vplivala na njih.....torej spet informiranje.

Vsak clovek ki je probal ectasy pa sam najbolje ve, kako je le ta vplival nanj in na njegovo psiho. Redni uzivalci se verjetno resnicno spremenijo....party postane njihov nacin zivljenja in s tem na zalost tudi uzivanje droge. To je pa ze itak tako imenovana psihicna odvisnost, o kateri je bilo ze tudi povedanega ogromno.

Tudi pri nas obstajajo testerji za ugotavljanje sestave x-ov oz. za ugotavljanje prisotnosti MDMA-ja, mislim da tudi na DROGARTU. Na njihovem forumu uzivalci x-ov pisejo o tem, kako je droga vplivala na njih.....torej spet informiranje.

Hej, Soncnica x:)x

Res zgleda mava kar podoben back-up x;)x

Kar si pisala o DrogArtu in testerjih, je res. Vendar oni te testerje samo prodajajo (en tester pa zadostuje za cca. 50 ikov? <-- čista ocena iz glave), če sploh še; vem pa, da so jih zagotovo. Skušali so uvest tudi takšen režim kot ga imajo na Nizozemskem, ampak ni šlo, država ni pustila, ker bi to potem kao pomenilo "pomoč" pri uživanju substanc. :eek:

Na DrogArtu sem delala kot prostovoljka, zato sceno tam kar dobro poznam. Zakaj sem prej rekla, da naj Jasinti nečakinje ne pošlje na DrogArtov web-page? Ker bo tam gor našla tudi DAUBB konferenco (torej forum), na kateri sodeluje folk iz vse Slovenije, ki hodi po partijih. To so t.i. "konferenčniki"; seveda, večina izmed njih je osveščena o nevarnostih in se ga ne zadeva s po 15 ekstaziji na noč, vendar se med konferenčniki najde tudi kakšen tak. Res je, da na forum pišejo svoje izkušnje, ampak za deklico, ki ni tega še nikoli poskusila, in ne ve, kaj naj pričakuje, to opisovanje izkušenj ni (poleg tega je stara 15, oni pa tam od 16 do 35 let, povprečje bi nekje bilo 20 let, po moji oceni) Skoraj vsi s konference se namreč zavedajo nevarnosti, ki jih prinaša uživanje ekstazijev in tako tega ne omenjajo več, temveč večinoma samo to, kako je "treskalo", "peljalo", kakšen feeling so imeli iksi etc. Mislim, da je bolje, če jo usmeriš k medicinski ekipi DA-ja, ki tudi na partijih skrbi za to, da ne prihaja do večjih piz***, ker bo tam dobila več objektivnih informacij na kupu.

Huh... Zadost bo. x;)x

Sončna Vila

VILA SONCA

Drogartovci x-ov res ne testirajo vec, ceprav obljubljajo, da bodo to zopet delali. Je pa vse vec uporabnikov te droge, ki jo testirajo in informacije lahko dobis prav na konferenci.

Se vedno sem mnenja, da ce ze moras probati ectasy, potem pojej nekaj, kar vsebuje MDMA in ne razno razne primesi (od speeda, strihnina....) in prepricana sm, da ga bo mala probala, ce se bo tako odlocila.

Strihnin = urbana legenda; povsod se govori o tem, nikjer ga pa še niso našli in če boste vprašali, vam bojo tudi na DA-ju povedali isto.

Fora je bila v tem, da je en tip (baje na nizozemskem) nesel v laboratorij stestirat iks, ki ga je prej posul še s strihninom. Mediji so iz rezultatov naredili totalen pomp (valjda, iksi škodijo), potem pa, ko se je izvedelo, da je to tip sam zaranžiral, jih to sploh ni zanimalo in tako to v medije (vsaj širše) ni prišlo. Prej in potem strihnina v ecstasyjih niso našli, vsaj kolikor sem bila informirana do lani poleti, za kasneje pa ne vem več.

Pa še vprašanje v razmislek; mislite, da bi bili dilerji tako nori, da bi v tabletke dali strihnin? Gre se jim za to, da prodajo čimveč tabletk; že to, da naredijo slabe tabletke (torej takšne z zelo nizko vsebnostjo MDMA-ja), se jim ne splača, ker jih odjemalci ne bojo več kupovali. Pravzaprav so dilerji trgovci brez legalnega dovoljenja x:Dx in se jim isto gre za čimvečji zaslužek; poleg tega je pa tudi tu problem, da jih najdejo, če res dajo slabe ikse ven in zaradi tega več ljudi umre --> preiskave --> večja možnost, da jim pridejo na sled.

Hm.

Aja, še to... Nevarna primes v iksih, ki RESNIČNO obstaja, je PCP; o tem vam na žalost ne bi znala kaj preveč povedat, lahko pa si pogledaš link:

PCP (angelski prah oz. angel dust)

Poleg tega pa je tudi druga nevarna party substanca, ki se je začela pojavljat tudi v slo prostoru, GHB, spet link:

GHB

That would be all for now x:)x x;)x

Sončna Vila

VILA SONCA

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...