Guest Hekate 1. januar 2013 Prijavi Deli 1. januar 2013 Le kako sem prijadrala na to temo? Itak, da je zanimiva...kot vsaka stvar, ki je človeškemu umu nerazložljiva, skrita. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif Jaz pa nekako verjamem v reinkarnacijo. Mi smo ene vrste 'energija' ali bolje 'zavest', ki ne umre. Ta zavest pa potrebuje fizično utelešanje, saj je brez tega težko učinkovita oziroma težko izrazi svoje namene v materialnem svetu. Potrebuje posrednika in se konstantno uteleša in s tem nadgrajuje (nadgrajena je pa stem tudi okolica v kateri deluje). Recimo, zavest je res nekaj nerazložljivega. Ko nekaj narediš, slišiš, vidiš, rečeš, lahko potem tudi po 'svoji zavesti' sodiš ali je prav ali narobe. Zavest te tudi prisili, da premišljuješ, da nisi kot računalnik...prisli tvoje srce in možgane, da se neprestano 'opredeljujejo' in izbirajo...po vesti. Osebno bi nagone (recimo strah) dala v predel želodca.Čustva v predel srca.Misel v predel možganov. Kam pa z zavestjo? Celo menim, da je zavest najvišja točka, če se tako lahko izrazim, naše duše. Ali je zavest duša? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif Če se vrnem na temo. Jaz sem enkrat že umrla...ali kot, da bi. Bila sem blizu. Ko enkrat to doživiš, jemlješ življenje bolj s filozofijo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 1. januar 2013 Prijavi Deli 1. januar 2013 Kam pa z zavestjo? Celo menim, da je zavest najvišja točka, če se tako lahko izrazim, naše duše. Ali je zavest duša? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif Bi rekel, da je zavest bistven del duše, saj duša sama nima spomina (se ne spominjamo prejšnjih življen), imamo pa zavest, pač nek nivo zavedanja, ki prihaja iz naše duše. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 1. januar 2013 Prijavi Deli 1. januar 2013 Osebno bi nagone (recimo strah) dala v predel želodca.Čustva v predel srca.Misel v predel možganov. Kam pa z zavestjo? Celo menim, da je zavest najvišja točka, če se tako lahko izrazim, naše duše. Ali je zavest duša? Jaz bi se v tej temi najprej vprašal koliko sem umrl kot človek in koliko kot žival, rastlinca, alienček...minerale pa ne vem ali bi dal med umiranje; vesoljčke pa tudi ne vem, če bi štel med ljudi...enkrat se mi je v eni sekundi pač odvrtel nek čuden "filmček", zato tako razmišljanje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/goodwitch.gif Senzibilni človek, ki je kdaj doživel obsmrtno izkušnjo ali kakšno čudno zadevco temu podobno med meditacijo, ponavadi dobi malo vpogled v te zadeve, kako naj bi to potekalo...energija začne odtekat pri prstih stopal navzgor, po hrbtenici do glave, ne skozi sahasraro- temenska čakra ampak čez neko drugo energijsko točko postrani, ki je nekako postrani (jogini in brahmani naj bi bili seznanjeni s tem) in potem lepo navzgor... Malo ezoterike...za boljše razumevanje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gifObstajajo tri življenske niti...ena se imenuje srebrna nit...ob smrti se prekinejo vse tri..."Nagon" so kao lastnost živali...to spada bolj pod 1. čakro in eterično telo...to ni področje želodca...bolj tam okoli popka in navzdol...strah so ledvica...Čustva so v povezavi s 3. čakro in astralnim telesom- področje pleksusa...Misli so povezani z zgornjimi čakrami 6., 7. in mentalnim telesom...mental se deli na dva dela nižji in višji mental (intuicija)...To kar se v jogi imenuje um se ne nahaja v možganih, ampak je širši del, ki sega izven telesa; možgani so samo kao radijski sprejemnik in pretvornik, ena življenska nitka je preko "duše" in navzdol (subtilna telesa) povezana z možgani (fizično telo)...druga je recimo s srcem; direkt iz duše, ne gre skozi nižja subtilna telesa. Zato se v meditacijah in duhovnosti toliko poudarja srce...tretja pa se gradi preko več življenj...Zavest se lahko enači z dušo ali naddušo (Bog)...odvisno v kakšnem kontekstu se uporablja ta pojem...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 2. januar 2013 Prijavi Deli 2. januar 2013 Že velikokrat, ... tako, kot je namignil že Brezo, ... in Vsakokrat Smo Šli na Višjo stopnjo , ... iz mineralov smo prišli v rastline, nato v živali , in končno je bil skupek živalskih duš že pripravljen na Inkarnacijo kot Enotna Človeška Duša . Zdaj smo te duše sposobne to svojo Zgodovino tudi razumeti , kar Pravkar beremo . In Vendar sem se potem tudi Večkrat Rodil + Umrl, na nekem Drugem , Svetlem Planetu ki jih je nešteto v vseh Vesoljih , ker je povsod ista Pot Razvoja. Sedaj pa menim, da Je tukaj moja "Zadnja Postaja" , Kajti ta Planet ima "Posebne Inkarnacije", ker je Šola za Božje Otroštvo ki ga je tu možno Doseči . Delamo na tem , ... čeprav bolj lenobno :-/ a vseeno upamo na uspeh :-) Z Stvarnikovo Pomočjo , ... Lp + :-) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
radoveden4 2. januar 2013 Prijavi Deli 2. januar 2013 Mislim, da o umiranju piše tudi Castaneda. On pravi nekako v tem smislu, da naj bi ob smrti čim dlje ohranili našo polno zavest. In sicer tako, da bi se smrt morala z nami na nek način boriti, da bi nas uspela "odnesti" s sabo. Mi pa bi se ji morali upirati. In kdor premaga smrt, postane večen. Drugače pa mene ni strah smrti oz. trenutka, ko bom umrl. Bolj mi je zoprno ob misli na to, da bi moral čas ob bližajoči smrti preživeti v kakšnih groznih mukah, bolečinah, mučenju, boleči fizični nesreči itd. Važno pa se mi zdi, da umremo s čisto vestjo, pomirjeni s sabo, drugimi in svetom. Potem nekako mirno izpustimo svojo dušo... če se malo slikovito izrazim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 2. januar 2013 Prijavi Deli 2. januar 2013 Ma, puuust kastanedo , ker je TaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaK Hinavskohud Zavajalec, da ga večina Sploooh ne prepozna. Bluzator ubogi karlotov . Ma, nimaš kej, ... da le preveč Duš ne nasede na njegove skrite fore , ... da nebodo potem preveč trpeli , ob "Velikem Čiščenju" ... nekateri pa še celo po telesni smrti , ... ! Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 3. januar 2013 Prijavi Deli 3. januar 2013 kaj pa, če se motiš ??? V Tem primeru Ne, ... morda v kakem drugem pa , ... kajti že preveč let preverjam, kdo je Kdo , in kdo ni Kdo , in kdo je čigav , in kdo ni čigav , ter me Stvarnik tako uri v prepoznavanju Duhov , ... da v nekaterih podobnih primerih Ni Nobenih dvomov Nikjer več . So pa še tudi še taki "lažni preroki" , pri katerih res neveš kje se te glava drži , in kje rit , ker je Resnica skrivoma zastrupljena z primesjo laži , in sicer Takoooooooooooooooooooooooooooooo HinavskoZvitoZakrito , da si komaj zmoreš predstavljati , ... ... in preveč , vse preveč ljudi jim naseda , ... tko, da bo to še hudooo, hudo , na tem Planetu , ... . No, tam, na takih "kočljivih točkah", lahko res postane Pretežko, in je treba poprosit za Dodatno Pomoč-Moč Stvarnika, in počakati , da Njegova Energija Začne tudi Zares Učinkovati . Potem pa je lažje, in zopet vse steče po Pravi Poti :-) Stvarnik Je Življenje , ki Oživlja Vse Okrog Sebe , ter se razdaja za Vsa Vesolja ki jih je ustvaril z Svojo Energijo ki Poživlja + Oživlja + Ohranja - Vse , ... od Večnosti do Večnosti !!! ! !!! :-) Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 3. januar 2013 Prijavi Deli 3. januar 2013 Je kdo gledal film Atlas oblakov, ki govori o tej temi?Dober trening za prehod iz ene v drugo stvarnost je vsak večer, vsakič ko naš um pada v san, opazujemo se koliko obvladamo misli, slike, občutja takrat. Pot pa si predstavljajte koliko lahko bo vse to obvladati, če bodo ob tem še bolečine, strah pred nepoznanim, navezanost na svoje telo, svojo stvarnost, svoje najdražje, imetje in vse ostalo...tako da se strinjam z Radovednim imeti čisto vest in biti pomirejn z vsem kar je blo... vse življenje je lahko priprava na ta trenutek Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 3. januar 2013 Prijavi Deli 3. januar 2013 ... blaaaaaaaaaaaaaaaaa ... korak naprej ... korak nazaj .... Ja, za padle duše je potem korak nazaj, ... ampak to se redko zgodi, kajti Duhovna Evolucija Je pod Skrbnim Nadzorom Stvarnika ! ... razen, če nis kej druzga mislu glede tega ... ? Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 27. januar 2013 Prijavi Deli 27. januar 2013 mene pa zanima kako mlade duše sploh nastanejo?če se reinkarnirami, kako nastane nova duša? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Ja zelo težko vprašanje,ki zahteva odgovor o nečem kar je ne opisljivo in nemogoče za definirati...Lahko pa poskusimo vseeno, verjetno ni to to, no...Po moje se moramo najprej vprašati kaj sploh je "duša"??? Sam še nisem prišel do odgovora,ki bi me zadovoljil, verjetno tudi nikoli ne bom, to so " "!!!!!!!!!!!!Po moje "duša" predstavlja vse in nič, torej božjo kreacijo, "nekaj kar je in ni".Telo pa je to kar smo, oz. po čem se ločimo eden od drugega, predstavlja jaz,ki se je ločil od celote oz. vsega in nič. Kaj pravite? mene pa zanima kako mlade duše sploh nastanejo?če se reinkarnirami, kako nastane nova duša? Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Nadaljevanje....Kje pa nastane duša, po mojeje duša vse in nič in ni ločena kot je to telo oz. fizični svet.Torej izvor ali nastanek duše je tu v vsakem od nas večno,zato smo tudi vsi eno, vsi smo vse in nič v jedru oz. duši, oceanu, vetru, ptici itd.. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 mene pa zanima kako mlade duše sploh nastanejo?če se reinkarnirami, kako nastane nova duša? A ni logično...iz tovarne dušic...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png tole je en vidik ...http://www.drugividik.si/trije-vidiki-evolucije Meni je tale vidik malo mimo, če grem v podrobnosti...ima pa neke stične točke... V linku je narisan krog, ki je razdeljen na dva dela in vsebuje pojem INVOLUCIJA- EVOLUCIJA....evolucija je nekako razložena, involucija pa ne...torej tistega, ki zanima kako se duša spusti v materijo naj išče v tej smeri...in prišel bo tudi do tega kako nastane duša oz. kako se duša "odcepi" od "Nadduše" (Bog)...pri temu se pa sigurno ne bo dalo izogniti izrazom kot so: atma, Paramatma, jivatma, pralaya, itd...skratka treba bo gledat ezoterične, jogijske in budistične slovarčke...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Temu bi pa lahko rekli, KOMPLIKACIJA...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png V linku je narisan krog, ki je razdeljen na dva dela in vsebuje pojem INVOLUCIJA- EVOLUCIJA....evolucija je nekako razložena, involucija pa ne...torej tistega, ki zanima kako se duša spusti v materijo naj išče v tej smeri...in prišel bo tudi do tega kako nastane duša oz. kako se duša "odcepi" od "Nadduše" (Bog)...pri temu se pa sigurno ne bo dalo izogniti izrazom kot so: atma, Paramatma, jivatma, pralaya, itd...skratka treba bo gledat ezoterične, jogijske in budistične slovarčke...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 ja hvala strelka zanimivo brati,čeprav tudi meni je malo mimo ko grem razglablat podrobnosti.zmotilo me je število reinkarnacij itd...se ne sklada z tem kar že vem,oziroma kar se mi zdi logično. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Lahko samo ugibam,človek kot ga poznamo danes, je nastal z izvirnim grehom.Dajmo od tu naprej pisati o izvirnem grehu...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifal pa povej svoj vidik ..kako je nastal človek ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifBo zanimivo po moje... Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 involucija - Proces, v katerem se duh spusti v materijo, v svoje polarno nasprotje.evolucija - Proces poduhovljanja materije. Pot nazaj k izvoru. Odstranjevanje slepil in utvar, ki na koncu pripelje do kozmične zavesti. Kogar to res zanima naj si prebere knjigo "kozmogeneza"...naslov je nekaj takega odvisno ali se bere v srbskem ali angleškem jeziku (obstaja namreč samo v tem jeziku na področju bivše YU)...v srbščini ima samo 830. strani...Antropogeneza je pa druga knjiga, ki ima samo 1125 strani z indeksom vred tako da je za prebrat samo okol 950 strani...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Al pa kratka verzija...sci fi bajke... VESOLJE JE PERIODIČNA MANIFESTACIJAKozmogeneza je teozofski nauk, ki razlaga nastanek in razvoj vesolja. Pravi, da je vesolje periodična manifestacija, da se venomer znova rojeva in umira. Indijske vede ta pojav imenujejo "dnevi in noči Brame." "Dan" je dejavno obdobje (indijsko: manvantara) univerzuma, "noč" (pralaya ali raztopitev) pa obdobje počitka in mirovanja. Kozmična evolucija se odvija v sedmih velikih etapah, o katerih govorijo Purane kot o "sedmih kreacijah" in Biblija kot o "sedmih dnevih" stvarjenja.PREBUJAJOČE SE VESOLJEPrvi stadij je stanje Absolutnega, VseEdinega, NeOsebnega med prvim utripom ponovno prebujajoče se manifestacije, ki nastopi po "noči" univerzuma. Opis tega stanja ni mogoče podati drugače kot z zanikanjem vsega znanega. Tedaj ni bilo časa, prevladovala sta tema in tišina, univerzalni um je dremal skozi sedem večnosti, dokler se ni ponovno prebudil.NASTANEK IN RAZVOJ VESOLJAV prvobitni kozmični substanci - materiji (energetsko polje, Higginsov bozon ali "božji delec", akaša) se je prebudila kozmična ideacija - zavest ali duh. Od tod se je pričela širiti božanska diferenciacija. Nastale so monade, božanske iskre, ki so imele duhovno in materialno naravo. Po vesolju so se začneli poditi atomi, elektroni, fotoni, elementali, vse pa je povezovala energija.Rodila so se prva velika kozmična bitja, dhyan čohani, ki so utelesila zakone vesolja in narave. V hindujski mitologiji so znani kot "bogovi," v krščanskem izročilu pa kot veliki angeli (serafi, kerubi, nadangeli). Nastale so sedmerne hierarhija zavesti, rodile so se različne dimenzije, kozmične substance so se pričele zgoščevati. Sledil je proces oblikovanja svetov. Najprej se je razpršila kozmična materija, nato so nastali "ognjeni vrtinci" in prva stopnja v oblikovanju meglic. Meglice so se zgostile in potem, ko so šle skozi raznovrstna preoblikovanja, ustvarile solarni univerzum, galaksije, planetarne verige in posamezne planete. KOZMIČNA ZAVESTCelotno vesolje je prežeto z zavestjo, tako z individualno kot s kolektivno. Vsaka monada, božanska iskra, poseduje svojo zavest, ki se nahaja na določeni stopnji, nivoju razvoja. Izraz monada lahko uporabimo za najmanjši delec, atom in za največji solarni sistem. zato vsaka monada (tudi človeška) soustvarja rast vesolja. Kozmična evolucija ni dejanje enega bitja, Boga, NadDuše, ampak je rezultat kolektivnega procesa, interaktivne dejavnosti monad, vseh božanskih delcev. Vesolje se širi in raste v neskončnost ter je vodeno od znotraj navzven.OBHODI IN OBLERazvoj vesolja se odvija spiralno in ciklično skozi obhode (kalpah) in oble. Tukaj imamo spet opraviti s pojmom "dnevi in noči Brame." Človeški dan in noč trajata vsaki po 12 ur. Tudi posamezni planet ima svoje cikle "dnevov" in "noči," ki pa trajajo na milijone in več let. "Dneve" in "noči" pozna naše osončje in vse galaksije v vesolju. En cikel tvori sedem obhodov. En obhod predstavlja en aktiven "dan," kateremu sledi "noč" mirovanja, ko vse ustvarjeno na obli počiva in predstavlja "semena" ali zametke za začetek novega obhoda.BOŽANSKA MATRICA Vsako osončje in planet ima svojega logosa ali dhyana, nebeškega človeka. V njegovem umu se porajajo miselne oblike, ki služijo kot matrica, božanski načrt za uresničitev življenjskih oblik. Angeli ali deve delajo s primarno materijo, v katero se vtisnejo miselne oblike logosa in jo spuščajo z eterske na fizično raven.RAZVOJ OBLIKE IN ZAVESTIZ vidika razvoja oblike vsako kraljestvo (mineralno, rastlinsko, živalsko, človeško, duhovno) nastane iz kraljestva pred njim. Z vidika razvoja zavesti pa se vsako kraljestvo oblikuje in raste s pomočjo kraljestva, ki je aktivno nad njim. Vse življenjske oblike se razvijajo v model človeka in nadaljujejo razvoj v "nadčloveške" oblike. To je vesoljni načrt evolucije. .2. ANTROPOGENEZAPRVI TRIJE OBHODIAntropogeneza razlaga nastanek in razvoj človeških ras na Zemlji. Pri naselitvi Zemlje s človeškimi bitji je igrala Luna pomembno vlogo. Lunarne monade, božanske iskre ("bogovi," "duhovi") ali pitrisi so razvili in priskrbeli oblike za zemeljskega človeka. V prvem obhodu so šli skozi celotni trojni cikel mineralnega, rastlinskega in živalskega kraljestva v svojih najbolj eteričnih in nerazvitih oblikah. V drugem obhodu so še vedno bili eterični, toda telesno bolj zgoščeni. Prav tako so ostali ne-inteligentni, saj se um počasneje in težje razvija od fizičnega telesa. V tretjem obhodu so razvili velikansko, opicam podobno telo, ki se je v drugi polovici kalpe začelo zmanjševati in izboljševati. Med pralayo, obdobjem počitka, so bili to zametki današnjega človeka.SINOVI JOGEV četrtem obhodu, v katerem se trenutno nahajamo, se človeštvo razvija skozi sedem korenskih ras. Prva rasa se imenuje sinovi joge. Lunarni "bogovi", pitrisi, so izvrgli svoje astralne dvojnike, "sence," ki so bile prazne, brezumne lupine. HIPERBOREJSKA RASA Druga, hiperborejska rasa je bila še vedno brezspolna (hermafroditi), vendar se je pred 31 milijoni leti začelazgoščevati v fizično telo in je legla jajca. Imela je videz primitivnih človeških bitij, vnedar je še v veliki meri pripadala živalskemu kraljestvu. Grška mitologija navaja, da so Hiperborejci živeli v severovzhodni Evropi.LEMURIJSKA RASA Tretja, lemurijska rasa je postala dvospolna, ločila je moški in ženski spol. Podobna je bila velikim opicam, visokim 4,5 metra, ki so predstavljale človeštvo med tretjim obhodom. Ti "ljudje" so bili brez moralnega čuta in so se parili z živalskimi vrstami. Poznali so primitivne oblike čustev, kot so spolno poželenje in strah pred fizično bolečino. Sporazumevali so se telepatsko, saj še niso poznali človeške govorice. Njihova dežela Lemurija ali Mu (Domovina) se je nahajala na kraju, kjer je danes Tihi ocean. Gradili so velika mesta iz raznih materialov, tudi iz lave. Vsaka rasa izpopolnjuje eno od teles. Tretja rasa je razvijala fizično telo. Ko so se Lemurijci začeli pariti z drugimi živalskimi vrstami, je Duhovna hierarhija (Mojstri modrosti, ki so prišli z drugih planetov in so se ukvarjali z razvojem človeka), že skoraj dvignila roke od zemeljskega eksperimenta. Pred 18,5 milijoni let je Zemljanom na pomoč priskočil Sanat Kumara s skupino Mojstrov modrosti z Venere. Izraz Kumara pomeni princ ali vladar. Sanat Kumara je s svojim spremstvom na Zemlji postavil Šambalo, ki je bila dvojnik mesta Kumar na Veneri. S seboj je prinesel energijo uma, ki je omogočila zametek mentalnega telesa. V glavnem templju je vzpostavil duhovno žarišče, plamen Luči Življenja. Iz njega je razširil svetlobne žarke po celem svetu. Pri Zemljanih je prižgal iskro Kristusove zavesti, brez katere bi človeštvo propadlo. Iskra razuma je dvignila in izdvojila človeka iz živalskega kraljestva. Do tega trenutka je na Zemlji potekal razvoj človeške oblike, njegove telesne strukture, zdaj pa se je začel še razvoj človeške zavesti. Tedaj se je za inkarnacijo odločilo 60 milijard človeških monad, ki so na ravni duš čakale na trenutek, da se na Zemlji izpolnijo pogoji za njihovo rojstvo in vstop v fizični evolucijski proces. Zadnja človeška duša se je inkarnirala pred začetkom pete rase, s čimer se je cikel vstopa za človeške monade v četrtem obhodu zaključil. Seveda, vse duše niso naenkrat inkarnirane na Zemlji, ampak čakajo v devačanu (razloženo v Tajni nauk 3). Ta spust duš se imenuje involucija, znan pa je tudi kot svetopisemski "izgon Adama in Eve iz rajskega vrta" in "človekov padec." Duše so na ravni duš res bivale v "stanju raja," toda niso se spustile, skozi mentalno in astralno raven v fizični svet zaradi "greha," temveč po svobodni volji, da bi prispevale k skupnemu razvoju vesolja. Lemurijska civilizacija je trajala približno 7 milijonov let, nakar so jo uničili vulkanski izbruhi.ATLANTSKA RASA Pred približno 12 milijoni let je iz preživelih Lemurijcev nastala četrta, atlantska rasa. Atlantida je bila ogromna celina, ki jo danes prekriva Atlantski ocean in je segala preko Severne in Južne Amerike proti Evropi in severni Afriki. Atlantski človek ni bil več zadovoljen s preprostim fizičnim ali živalskim obstojem, ampak je razvil močno željno in čustveno astralno telo. Atlanti so lahko videli s "tretjim očesom" (adžna čakra) in imeli nepretrgano zavest med fizično in astralno ravnijo. Ko so šli spat v fizičnem telesu, so v sanjnjskem svetu astrala delovali naprej in se po bujenju v fizičnem svetu zavedali vsega iz astralne ravni. Zato so se lahko sporazumevali tudi z mrtvimi in jih celo spremljali na njihovi poti. Na Atlantidi so vladali kralji in visoki duhovniki. V začetku so to bili inkarnirani Mojstri modrosti, kasneje pa njihovi učenci. Človeštvu Atlantide so posredovali visoko tehnologijo, kot so brešumna letala ipd. Sčasoma so se nenadzorovane želje pri Atlantih tako razbohotile, da so povzročile razcvet grabežljivosti in egocentrizma. Ker so ljudje začeli zlorabljati okultne moči in tehnologijo v sebične namene, so se Mojstri umaknili s fizične na etrsko raven skupaj s svojim bivališčem Šambalo. Sledilo je uničenje Atlantide, ki pa se ni zgodilo v enem samem trenutku, ampak se je dogajalo postopno. Pred nekaj milijoni let so spremembe zemeljske skorje botrovale potopitvi večjega dela celine. Ostali so otoki z najbolj razvitimi in naprednimi skupinami, katerim je bilo prizaneseno. Potem je pred 98.000 leti velik del teh otokov poplavilo morje. Zahodno od stebrov Gibraltarja je ostal majhen otok, ki ga je Platon imenoval Poseidonis ali Atlantida. Pred 11.500 leti pa je še ta otok izginil v morju. Preživeli so zbežali v Evropo in Afriko ter obe Ameriki. Spomin na te dogodke se je ohranil v biblijski zgodbi o vesoljnem potopu in Noetovi barki. ARIJSKA RASA Peta, današnja rasa se imenuje (Adamova) arijska (indoevropska) rasa. Razvijamo intelekt (mentalno telo), kar se kaže v znanosti in tehniki. Smo mlada rasa, ki obstaja komaj kakšnih 100.000 let. Trenutno se nahajamo na najnižjem vidiku mentalne ravni. Še vedno smo pod močnim vplivom astralnega telesa in se borimo s sebičnostjo ter številnimi željami.AMERIŠKA RASA Zametki šeste rase so danes že prisotni, saj se razvoj ras prekriva po več stoletij. Ta rasa se imenuje ameriška rasa in je začela svoj tihi pohod pred 3. stoletji. Izpopolnjevala bo kavzalno telo ali telo duše.OTROCI BOGA Sedma rasa bo nosila naziv otroci Boga in bo z našega vidika predstavljale prave "velikane", tako v duhovnem in intelektualnem kot v fizičnem smislu. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 hmm bom probala dobiti knjigo kako se ji reče v angleščini?čeprav vi vsi pozabljate da se zemlja premika naprej kot celo vesolje torej se naša okolica skozi po majčkeno spreminja.recimo so delali eksperimen k so kloniral celice in ko so jih imeli nekaj tisoč so celice z istim genom postavili v drugo okolje pa so začele biti drugače pa so pol celice z istim genom dali spet v drugo okolje in so jim zrastle kosti.tko da jaz mislim da evolucija zemlje temelji tudi na tem kje se zemlja nahaja,ne samo gor in dol ampak tudi naprej nazaj levo in desno vse strani neba. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 ne morem preveč komentirat k nisem prebrala knjige samo kako to misliš smo se parili z živalmi,to je biloško skoraj nemogoče,vsaj po naravni poti..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Uppps malo sem zamešal temo, v bistvu je pa vse tako zelo povezano,da tudi ta komentar ni precej zgrešen, no...none ..temo o izvirnem grehu že obstaja ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif ..tko da dejmo tukaj kar o dušah pisathttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngok ...govora je kolikokrat smo že umrli. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Kaj pa te je zmotilo npr.? Jaz ne vem o tem prav veliko...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png,(tako da replicirala ne bom , bom pa prebrala, in če mi bo dobro bom raziskovala dalje , če mi bo mimo me ne bo več zanimalohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ) pa lahko poveste to kar vi veste...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngKaj ti ni logično? al pa povej svoj vidik ..kako je nastal človek ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifBo zanimivo po moje...poglej zmotile so me številke,recimo potrebnih je 78 reinkarnacij....kot jaz poznam človek ki naredi samomor recimo duša še ni dovolj močna za naslednjo stopno tle v zapisu pagovori da se z vsakim ponovnim rojstvom napreduje,kar praksa meni kaže da ne.kakšni nazedujejo.itak je treba raziskovati naprej Uppps malo sem zamešal temo, v bistvu je pa vse tako zelo povezano,da tudi ta komentar ni precej zgrešen, no...haha meni se to dostikrat zgodi sej je res vse se povezuje,tudi tema ki jo piše rudi bi spadala lahko tukaj ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Sorry Brezo, enostavno rečeno si pa precej spredalčkan,če res vse to znaš ali verjameš v to...No moje mnenje,...daj napiši kaj iz svoje glave, duše,bo bolj sinergijsko ali kaj pravite??? Sicer pa vse poti vodijo tudi nikamor...involucija - Proces, v katerem se duh spusti v materijo, v svoje polarno nasprotje.evolucija - Proces poduhovljanja materije. Pot nazaj k izvoru. Odstranjevanje slepil in utvar, ki na koncu pripelje do kozmične zavesti. Kogar to res zanima naj si prebere knjigo "kozmogeneza"...naslov je nekaj takega odvisno ali se bere v srbskem ali angleškem jeziku (obstaja namreč samo v tem jeziku na področju bivše YU)...v srbščini ima samo 830. strani...Antropogeneza je pa druga knjiga, ki ima samo 1125 strani z indeksom vred tako da je za prebrat samo okol 950 strani...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Al pa kratka verzija...sci fi bajke... VESOLJE JE PERIODIČNA MANIFESTACIJAKozmogeneza je teozofski nauk, ki razlaga nastanek in razvoj vesolja. Pravi, da je vesolje periodična manifestacija, da se venomer znova rojeva in umira. Indijske vede ta pojav imenujejo "dnevi in noči Brame." "Dan" je dejavno obdobje (indijsko: manvantara) univerzuma, "noč" (pralaya ali raztopitev) pa obdobje počitka in mirovanja. Kozmična evolucija se odvija v sedmih velikih etapah, o katerih govorijo Purane kot o "sedmih kreacijah" in Biblija kot o "sedmih dnevih" stvarjenja.PREBUJAJOČE SE VESOLJEPrvi stadij je stanje Absolutnega, VseEdinega, NeOsebnega med prvim utripom ponovno prebujajoče se manifestacije, ki nastopi po "noči" univerzuma. Opis tega stanja ni mogoče podati drugače kot z zanikanjem vsega znanega. Tedaj ni bilo časa, prevladovala sta tema in tišina, univerzalni um je dremal skozi sedem večnosti, dokler se ni ponovno prebudil.NASTANEK IN RAZVOJ VESOLJAV prvobitni kozmični substanci - materiji (energetsko polje, Higginsov bozon ali "božji delec", akaša) se je prebudila kozmična ideacija - zavest ali duh. Od tod se je pričela širiti božanska diferenciacija. Nastale so monade, božanske iskre, ki so imele duhovno in materialno naravo. Po vesolju so se začneli poditi atomi, elektroni, fotoni, elementali, vse pa je povezovala energija.Rodila so se prva velika kozmična bitja, dhyan čohani, ki so utelesila zakone vesolja in narave. V hindujski mitologiji so znani kot "bogovi," v krščanskem izročilu pa kot veliki angeli (serafi, kerubi, nadangeli). Nastale so sedmerne hierarhija zavesti, rodile so se različne dimenzije, kozmične substance so se pričele zgoščevati. Sledil je proces oblikovanja svetov. Najprej se je razpršila kozmična materija, nato so nastali "ognjeni vrtinci" in prva stopnja v oblikovanju meglic. Meglice so se zgostile in potem, ko so šle skozi raznovrstna preoblikovanja, ustvarile solarni univerzum, galaksije, planetarne verige in posamezne planete. KOZMIČNA ZAVESTCelotno vesolje je prežeto z zavestjo, tako z individualno kot s kolektivno. Vsaka monada, božanska iskra, poseduje svojo zavest, ki se nahaja na določeni stopnji, nivoju razvoja. Izraz monada lahko uporabimo za najmanjši delec, atom in za največji solarni sistem. zato vsaka monada (tudi človeška) soustvarja rast vesolja. Kozmična evolucija ni dejanje enega bitja, Boga, NadDuše, ampak je rezultat kolektivnega procesa, interaktivne dejavnosti monad, vseh božanskih delcev. Vesolje se širi in raste v neskončnost ter je vodeno od znotraj navzven.OBHODI IN OBLERazvoj vesolja se odvija spiralno in ciklično skozi obhode (kalpah) in oble. Tukaj imamo spet opraviti s pojmom "dnevi in noči Brame." Človeški dan in noč trajata vsaki po 12 ur. Tudi posamezni planet ima svoje cikle "dnevov" in "noči," ki pa trajajo na milijone in več let. "Dneve" in "noči" pozna naše osončje in vse galaksije v vesolju. En cikel tvori sedem obhodov. En obhod predstavlja en aktiven "dan," kateremu sledi "noč" mirovanja, ko vse ustvarjeno na obli počiva in predstavlja "semena" ali zametke za začetek novega obhoda.BOŽANSKA MATRICA Vsako osončje in planet ima svojega logosa ali dhyana, nebeškega človeka. V njegovem umu se porajajo miselne oblike, ki služijo kot matrica, božanski načrt za uresničitev življenjskih oblik. Angeli ali deve delajo s primarno materijo, v katero se vtisnejo miselne oblike logosa in jo spuščajo z eterske na fizično raven.RAZVOJ OBLIKE IN ZAVESTIZ vidika razvoja oblike vsako kraljestvo (mineralno, rastlinsko, živalsko, človeško, duhovno) nastane iz kraljestva pred njim. Z vidika razvoja zavesti pa se vsako kraljestvo oblikuje in raste s pomočjo kraljestva, ki je aktivno nad njim. Vse življenjske oblike se razvijajo v model človeka in nadaljujejo razvoj v "nadčloveške" oblike. To je vesoljni načrt evolucije. .2. ANTROPOGENEZAPRVI TRIJE OBHODIAntropogeneza razlaga nastanek in razvoj človeških ras na Zemlji. Pri naselitvi Zemlje s človeškimi bitji je igrala Luna pomembno vlogo. Lunarne monade, božanske iskre ("bogovi," "duhovi") ali pitrisi so razvili in priskrbeli oblike za zemeljskega človeka. V prvem obhodu so šli skozi celotni trojni cikel mineralnega, rastlinskega in živalskega kraljestva v svojih najbolj eteričnih in nerazvitih oblikah. V drugem obhodu so še vedno bili eterični, toda telesno bolj zgoščeni. Prav tako so ostali ne-inteligentni, saj se um počasneje in težje razvija od fizičnega telesa. V tretjem obhodu so razvili velikansko, opicam podobno telo, ki se je v drugi polovici kalpe začelo zmanjševati in izboljševati. Med pralayo, obdobjem počitka, so bili to zametki današnjega človeka.SINOVI JOGEV četrtem obhodu, v katerem se trenutno nahajamo, se človeštvo razvija skozi sedem korenskih ras. Prva rasa se imenuje sinovi joge. Lunarni "bogovi", pitrisi, so izvrgli svoje astralne dvojnike, "sence," ki so bile prazne, brezumne lupine. HIPERBOREJSKA RASADruga, hiperborejska rasa je bila še vedno brezspolna (hermafroditi), vendar se je pred 31 milijoni leti začelazgoščevati v fizično telo in je legla jajca. Imela je videz primitivnih človeških bitij, vnedar je še v veliki meri pripadala živalskemu kraljestvu. Grška mitologija navaja, da so Hiperborejci živeli v severovzhodni Evropi.LEMURIJSKA RASATretja, lemurijska rasa je postala dvospolna, ločila je moški in ženski spol. Podobna je bila velikim opicam, visokim 4,5 metra, ki so predstavljale človeštvo med tretjim obhodom. Ti "ljudje" so bili brez moralnega čuta in so se parili z živalskimi vrstami. Poznali so primitivne oblike čustev, kot so spolno poželenje in strah pred fizično bolečino. Sporazumevali so se telepatsko, saj še niso poznali človeške govorice. Njihova dežela Lemurija ali Mu (Domovina) se je nahajala na kraju, kjer je danes Tihi ocean. Gradili so velika mesta iz raznih materialov, tudi iz lave. Vsaka rasa izpopolnjuje eno od teles. Tretja rasa je razvijala fizično telo.Ko so se Lemurijci začeli pariti z drugimi živalskimi vrstami, je Duhovna hierarhija (Mojstri modrosti, ki so prišli z drugih planetov in so se ukvarjali z razvojem človeka), že skoraj dvignila roke od zemeljskega eksperimenta. Pred 18,5 milijoni let je Zemljanom na pomoč priskočil Sanat Kumara s skupino Mojstrov modrosti z Venere. Izraz Kumara pomeni princ ali vladar. Sanat Kumara je s svojim spremstvom na Zemlji postavil Šambalo, ki je bila dvojnik mesta Kumar na Veneri. S seboj je prinesel energijo uma, ki je omogočila zametek mentalnega telesa. V glavnem templju je vzpostavil duhovno žarišče, plamen Luči Življenja. Iz njega je razširil svetlobne žarke po celem svetu. Pri Zemljanih je prižgal iskro Kristusove zavesti, brez katere bi človeštvo propadlo. Iskra razuma je dvignila in izdvojila človeka iz živalskega kraljestva. Do tega trenutka je na Zemlji potekal razvoj človeške oblike, njegove telesne strukture, zdaj pa se je začel še razvoj človeške zavesti.Tedaj se je za inkarnacijo odločilo 60 milijard človeških monad, ki so na ravni duš čakale na trenutek, da se na Zemlji izpolnijo pogoji za njihovo rojstvo in vstop v fizični evolucijski proces. Zadnja človeška duša se je inkarnirala pred začetkom pete rase, s čimer se je cikel vstopa za človeške monade v četrtem obhodu zaključil. Seveda, vse duše niso naenkrat inkarnirane na Zemlji, ampak čakajo v devačanu (razloženo v Tajni nauk 3). Ta spust duš se imenuje involucija, znan pa je tudi kot svetopisemski "izgon Adama in Eve iz rajskega vrta" in "človekov padec." Duše so na ravni duš res bivale v "stanju raja," toda niso se spustile, skozi mentalno in astralno raven v fizični svet zaradi "greha," temveč po svobodni volji, da bi prispevale k skupnemu razvoju vesolja. Lemurijska civilizacija je trajala približno 7 milijonov let, nakar so jo uničili vulkanski izbruhi.ATLANTSKA RASAPred približno 12 milijoni let je iz preživelih Lemurijcev nastala četrta, atlantska rasa. Atlantida je bila ogromna celina, ki jo danes prekriva Atlantski ocean in je segala preko Severne in Južne Amerike proti Evropi in severni Afriki. Atlantski človek ni bil več zadovoljen s preprostim fizičnim ali živalskim obstojem, ampak je razvil močno željno in čustveno astralno telo. Atlanti so lahko videli s "tretjim očesom" (adžna čakra) in imeli nepretrgano zavest med fizično in astralno ravnijo. Ko so šli spat v fizičnem telesu, so v sanjnjskem svetu astrala delovali naprej in se po bujenju v fizičnem svetu zavedali vsega iz astralne ravni. Zato so se lahko sporazumevali tudi z mrtvimi in jih celo spremljali na njihovi poti.Na Atlantidi so vladali kralji in visoki duhovniki. V začetku so to bili inkarnirani Mojstri modrosti, kasneje pa njihovi učenci. Človeštvu Atlantide so posredovali visoko tehnologijo, kot so brešumna letala ipd. Sčasoma so se nenadzorovane želje pri Atlantih tako razbohotile, da so povzročile razcvet grabežljivosti in egocentrizma. Ker so ljudje začeli zlorabljati okultne moči in tehnologijo v sebične namene, so se Mojstri umaknili s fizične na etrsko raven skupaj s svojim bivališčem Šambalo.Sledilo je uničenje Atlantide, ki pa se ni zgodilo v enem samem trenutku, ampak se je dogajalo postopno. Pred nekaj milijoni let so spremembe zemeljske skorje botrovale potopitvi večjega dela celine. Ostali so otoki z najbolj razvitimi in naprednimi skupinami, katerim je bilo prizaneseno. Potem je pred 98.000 leti velik del teh otokov poplavilo morje. Zahodno od stebrov Gibraltarja je ostal majhen otok, ki ga je Platon imenoval Poseidonis ali Atlantida. Pred 11.500 leti pa je še ta otok izginil v morju. Preživeli so zbežali v Evropo in Afriko ter obe Ameriki. Spomin na te dogodke se je ohranil v biblijski zgodbi o vesoljnem potopu in Noetovi barki. ARIJSKA RASAPeta, današnja rasa se imenuje (Adamova) arijska (indoevropska) rasa. Razvijamo intelekt (mentalno telo), kar se kaže v znanosti in tehniki. Smo mlada rasa, ki obstaja komaj kakšnih 100.000 let. Trenutno se nahajamo na najnižjem vidiku mentalne ravni. Še vedno smo pod močnim vplivom astralnega telesa in se borimo s sebičnostjo ter številnimi željami.AMERIŠKA RASAZametki šeste rase so danes že prisotni, saj se razvoj ras prekriva po več stoletij. Ta rasa se imenuje ameriška rasa in je začela svoj tihi pohod pred 3. stoletji. Izpopolnjevala bo kavzalno telo ali telo duše.OTROCI BOGASedma rasa bo nosila naziv otroci Boga in bo z našega vidika predstavljale prave "velikane", tako v duhovnem in intelektualnem kot v fizičnem smislu. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 28. januar 2013 Prijavi Deli 28. januar 2013 Sorry Brezo, enostavno rečeno si pa precej spredalčkan,če res vse to znaš ali verjameš v to...No moje mnenje,...daj napiši kaj iz svoje glave, duše,bo bolj sinergijsko ali kaj pravite??? Sicer pa vse poti vodijo tudi nikamor... Kot sem napisal zgoraj, to so sci- fi bajke...koliko jaz verjamem v to ni pomembno...ne vem pa zakaj bi govoril o stvareh, ki so še bolj otkačene ala sci-fi... Komur so te stvari čudne potem je mogoče bolje, da ne sprašuje preveč o podrobnostih o dušah, involuciji in evoluciji...In seveda sci-fi zgodbicam ni treba verjeti, verjeti je treba lastnim izkušnjam...jaz sem jih samo malo omenil, ker so mi pač všeč....http://www.langkawi.dk/smileys/m5.gif ne morem preveč komentirat k nisem prebrala knjige samo kako to misliš smo se parili z živalmi,to je biloško skoraj nemogoče,vsaj po naravni poti..... Če misliš to skrajšano verzijo...to je bolje razloženo v knjigi...kdo je pa rekel da je človek imel vedno tako obliko kot danes...takrat je bil še najbližje temu kar bi se reklo pol človek- pol žival...čisto drugačna genetika...tukaj je govora o več kot 10 milijonih let nazaj... hmm bom probala dobiti knjigo kako se ji reče v angleščini? Jaz sem preštudiral samo antropogenezo in to v srbščini, kaj šele da bi se z angleščino matral...kozmogeneza je bila pa tudi za moje pojme too much in sem jo po 250 straneh bolj malo štekal...se jo bom še enkrat v bližnji prihodnosti lotil...Mislim , da opisuje kako je nastala naša galaksija, sončni sistem in ne vem kaj še vse...Ma meni je bil samo ta del z Zemljico razumljiv... Original naslov je pa nekaj v stilu- The Secret Doctrine- Cosmogenesis...to je pač iz učenja ezoteričnega budizma, javnosti je ta del dostopen več kot 100 let...koliko kdo razume in verjame je pa seveda drugo vprašanje... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 29. januar 2013 Prijavi Deli 29. januar 2013 Kot sem napisal zgoraj, to so sci- fi bajke...koliko jaz verjamem v to ni pomembno...ne vem pa zakaj bi govoril o stvareh, ki so še bolj otkačene ala sci-fi... Komur so te stvari čudne potem je mogoče bolje, da ne sprašuje preveč o podrobnostih o dušah, involuciji in evoluciji...In seveda sci-fi zgodbicam ni treba verjeti, verjeti je treba lastnim izkušnjam...jaz sem jih samo malo omenil, ker so mi pač všeč....http://www.langkawi.dk/smileys/m5.gif Če misliš to skrajšano verzijo...to je bolje razloženo v knjigi...kdo je pa rekel da je človek imel vedno tako obliko kot danes...takrat je bil še najbližje temu kar bi se reklo pol človek- pol žival...čisto drugačna genetika...tukaj je govora o več kot 10 milijonih let nazaj... Jaz sem preštudiral samo antropogenezo in to v srbščini, kaj šele da bi se z angleščino matral...kozmogeneza je bila pa tudi za moje pojme too much in sem jo po 250 straneh bolj malo štekal...se jo bom še enkrat v bližnji prihodnosti lotil...Mislim , da opisuje kako je nastala naša galaksija, sončni sistem in ne vem kaj še vse...Ma meni je bil samo ta del z Zemljico razumljiv... Original naslov je pa nekaj v stilu- The Secret Doctrine- Cosmogenesis...to je pač iz učenja ezoteričnega budizma, javnosti je ta del dostopen več kot 100 let...koliko kdo razume in verjame je pa seveda drugo vprašanje...ne vem brezo,jaz enostavno ne verjamem v darwinovo evolucijo,že tto da pravijo da smo se razvili iz opic je mimo.....poglej v rusiji je veliko divjih otrok ki jih vzgojijo živali in znavstveniki so odkrili da če otrok ne razvije govornih navad do ne vem točno 4 ga ali 5 tega leta nikoli v življenju se nemorejo naučiti govoriti.nekateri znansveniki pa pravijo da je govor se začel z evolcijo, spremembo dnk ali pač z evolucijo ki se je pač zgodila.jaz sem po moje premišljevala kaj če se enostavno ljudje niso prej zavedal da imajo sposobnost govorjenja kot recimo otroci v rusiji...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 29. januar 2013 Prijavi Deli 29. januar 2013 aja hvala za naslov.meni je nekako bolj domača angleščina ali španščina, srbohvaščino še razumem ampak samo srbščina bi mi verjetno delala preveč težav pa še nobenega slovarja srbščine nimam,da bi take izraze razumela.a pa se knjigo dobi v sloveniji,to v angleščini,če veš mogoče če ne bom itak prečekirala na internetu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.