Skoči na vsebino

Rokomet

Mick

Recommended Posts

kolega, se strinjam, da so danes nemci močnejši a..ipak te 2 vola, mi prav kravžlata jezik, se bom morala kasneje spovedat!

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 516
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Selene, bomo naredil kolektivno LNF športno spoved x;)x ....samo ne vem kdo nas bo poslušal...mogoče :vragec: .

Danes mi je žal, ker se namesto španščine ne učim karateja...bi se mal po-hablala s sodnikoma potem kar z rokami in nogami :xx!:

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Nemški igralci so bili čisto ql....sej se je tudi njim na facah videlo...da vidijo, da ni prav....v tem primeru velike :xx!: :xx!: sodnika!

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Končno en malo bolj trezen komentar.

Najprej bombica za začetek: sodnika gor ali dol - izgubili smo zaradi sebe in ne zaradi njiju.

Drugo: že po prvih dveh odigranih tekmah je Tiselj v kamero rekel, da je pri naši ekipi žal tako, da po eni odlični igri v drugo igramo slabo in da je na tem treba delati. - Včeraj se je zgodilo natančno to.

Naslednje: nekje proti koncu srečanja je bilo na ekranu objavljeno razmerje izgubljenih žog, in sicer 12 : 3!!! Kaj imata sodnika PRI TEM?! Bodimo resni.

Še dalje: čeprav ne spremljam rokometa redno (ni moj priljubljen šport), imam pa sodelavca, ki je v rokometu od pionirčkov dalje in je danes trener prvoligaške ekipe. Sojenje je sicer ocenil za podpovprečno, vendar ne bistveno na škodo naše ekipe. Komentatorjevo (Milovanovića bi morali dati po smrti v špirit, da bi vsi drugi videli, kakšen komentator NE SME biti!) ponavljanje, koliko izključenj imajo oni, koliko pa mi, postane brezvezno v tistem trenutku, ko pomislimo, ZAKAJ pa bi Nemci sploh morali biti izključeni.

Izključen si, ker se trudiš nasprotnika nadigrati, pa greš malo čez mejo, češ morda pa sodnik le ne bo videl. Nemci so nas dovolj nadigrali z višino, silnostjo, kvaliteto in znanjem, prekrškov za izključitev preprosto NISO POTREBOVALI.

Dodaten argument: čeprav rokometa ne spremljam redno, pa še nisem videl ekipe, ki bi bila sposobna (to se je zgodilo po time-outu v prvem polčasu, torej stvar dogovora) obrambo postaviti in vzdrževati NA 9 METROV, ne pa na 6, kot so to napravili Nemci. S tem so dovolj dokazali, kako premočni so. In naši sploh niso uspeli priti noter. Kako pa bi - pri tem hrustih?! Torej so bili prisiljeni streljati od zunaj, kar pa je bilo za nemškega vratarja - kljub vsemu si priznajmo: enega od najboljših na svetu! - mala malica.

Iz tega sledi, da so Nemci v drugem polčasu vzdrževali razliko in da smo na koncu s 7 goli razlike lahko čisto zadovoljni. Lahko bi bilo 15 ali 20, a komu bi to koristilo? Nemcem prav gotovo ne, nam pa tudi ne.

Vsa evforična pričakovanja, kako jih bomo sesuli, če smo kao sesuli SCG, so bila vnaprej obsojena na propad. Slovenija ima v ligi 4 povprečne ekipe ("kolikor denarja, toliko muzike"), nemška liga pa je najmočnejša na svetu. Vzgajali so jo leta in leta in zato imajo selekcijo takšno, kakršna pač je - atomska!

Spustimo se torej na realna tla. Čakajo nas Francozi, s katerimi tudi ne bo lahko. Če nas je ta tekma (igralce in predvsem narod) streznila, potem imamo celo kake šanse. Bog nas ima definitivno rad, to je pokazal po včerajšnjih ostalih rezultatih, zdaj moramo kaj napraviti še sami.

Pod črto: ali smo bili včeraj katastrofalno slabi? Ne, samo Nemci so bili toliko boljši. Našim fantom ni kaj dosti očitati.

Danes je pa nov dan.

Živijo!

Sojenje je bilo slabo, krivda za poraz pa je izključno naša.....o tem ni dvoma. Milovanovič pretirava, izključitve so pa posledica ostre igre in slabosti v obrambi in so čisto normalna stvar.......večina je bila čisto upravičeno dosojenih (izključitvi Vida Kavtičnika, odkritja tega prvenstva v naši ekipi, sta bili pretirani, tudi izključitev ob hkrati dosojeni 7-metrovki je bila malo preveč :xx!: ). S tem, da se pri takih hrustih ne da priti "noter" se pa seveda ne strinjam, je pač treba uporabiti svoje prednosti........večjo gibčnost, hitrost ipd.....in kot sem že omenil.....tudi krila so v igri zato, da igrajo. x;)x In nikjer nisem zasledil, da bi kdo evforično pričakoval sesutje Nemcev......če pa kdo je - pač ne spremlja rokometa. In Slovenija nima v ligi 4 povprečne ekipe ampak ima vsaj 2 vrhunski ekipi (ne vem kako bi naj npr. Celjane šteli za povprečno ekipo....ko so bili že ne vem kolikokrat polfinalisti lige prvakov in zagotovo en najmočnejših klubov na svetu, Prule so tu nekje, pa še najmanj 2 ekipi sta mirno v rangu nemških prvoligašev. In v rokometu denar sicer igra vlogo, vendar pa ni tako zelo odločilnega pomena kot v nekaterih drugih športih, vsekakor pa smo v rokometu izjemno dobri......kar je vsaka ekipa uvrščena na EP, kako zelo dobri smo pa kažejo tudi klubski uspehi. In kar se mene tiče je tekma že mimo, nepomembna, pomembna le kot opozorilo.....Vsekakor pa naši ekipi imamo kaj očitati.......igrali so slabo, za moj okus so se tudi izrazito slabo pripravili na nemško ekipo in njihov slog igre..........krivda tudi trenerja. Upam, da bo danes bolje. Realno pa je dejstvo.....da bi bila uvrstitev naših med prvih 6 ekip izjemen uspeh........če premagamo Francoze.....kar je manj verjetno, možno pa le.......smo naredili nekaj fenomalnega.....polfinale EP....neverjeten uspeh. :palec: Vsi, ki pa pišete v zelo razočaranem stilu pa pozabljate, da Slovenije skupaj še za en Muenchen, Pariz, Stockholm, Beograd ni, da se o Moskvi itd. ne menimo.......Kar se mene tiče smo.......zelo dobri :palec: ....in uspeh je bil že uvrstitev na EP in v drugi krog....takšna je realnost x;)x x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Se strinjam. Naredili smo veliko stvar. (Tudi nasploh smo Slovenci glede športa fenomeni, kaj vse smo sposobni.)

Imam pa vseeno pomislek, da se ne bi razumela narobe. Ko govorim o denarju, nisem cinik, ampak realist - praktik.

Poglejva. Iz vsake reprezentance toliko in toliko najboljših igra v nemški ali španski ligi. Ker so tam najbolj plačani. Enostavno. - Dejan Perič, eden najboljših vratarjev na svetu, zapušča Celje po devetih letih - ker ga Celje enostavno ne more več toliko dobro plačati. Sentimenta tu ni. - Moj omenjeni sodelavec je na začetku sezone rekel, da če bodo dobili še enega sponzorja, bodo lahko kupili še enega takega in takega igralca in bodo ostali v ligi, drugače pa velja računati le na čudež. Brez sentimenta. - Če smem preklopiti na košarko: če Miloš Kovačič določi, da sponzorja košarkarjev Krke ne zanima Evropa, ampak samo uspeh v Goodyear ligi, je to zelo čvrts in premišljena izjava - toda zaradi denarja. Če bi Krka imela dovolj denarja, bi zanjo še naprej igral Arnold (ki je danes povprečen igralec v Joventutu) in bi bilo bistveno bolje. Ko je klub iskal igralca, ni imel denarja za DOBREGA igralca, ampak je na koncu mahnil mimo še z Budzinauskasom, ki se morda vsaj enkrat malo izkazal - ker ni bilo dovolj denarja.

Glede napovedi tekme z Nemčijo: v nobenem komentarju (Delo, Val 202), kolikor sem jih slišal, ni bilo rečeno, da so Nemci turbo-ekipa, ki je za nas morda celo nepremagljiva. Ravno nasprotno je človek lahko dobil vtis, da bodo kar veseli, če bo neodločeno, saj to kao ustreza obema itd., plus so poudarjali težave Nemcev s poškodbami. Popolnoma LAHKO si ob tem dobil občutek, da rahlo evforični.

In kar se mojih ocen slovenskih rokometnih ekip tiče, gre za "evropsko povprečne" ekipe. Za nas so super in turbo. Vse štiri. V nemški ligi bi bil zanje obstanek prav realna bitka. Žal, ne slepimo se preveč. In Celje tudi ni čisto isto, kar je bilo pred nekaj leti. Žal. Da o Prulah ne govorimo, kjer preti razpad sistema - spet zaradi denarja!

Žal mi je, Mick. Saj vsi želimo dobro. Ampak podgurci tu pri NM pravijo "Kaj rineš voz na peč, če ne gre!"

In da ne bi bilo nesporazuma - jaz nad dosežki naših nisem niti najmanj razočaran. Celo če se NE uvrstimo na OI, ne bom razočaran. Argumentiral sem pa tako in tako dovolj, ali ne? Ali kot je rekel Janković. "Fantje, od vas na pričakujem samih zmag, ampak borbenost." (Nekaj takega je rekel.) In to so nam doslej tudi ponudili. Zame brez dvoma. Vsaka čast.

Pozdrav!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...