LeilaniA 2. februar 2004 Prijavi Deli 2. februar 2004 Ojla! Ali kdo ve, kako halvo narediti doma. Včasih se jo je dalo dobiti na "štantih" pred novim letom, potem jo nekaj časa nisem zasledila nikjer, potem mi jo je mama prinesla iz Grčije, zdaj pa jo imajo tudi v trgovinah. Na nekem ovitku piše, da je sestavljena iz sezama in medu. Pa me zanima ali ima kdo kaj pojma, kako jo narediti. Čeprav nisem ljubitelj sladkarij, mi tale zadevica tako paše, da ne morem brez nje.Pozdravček, L. Citiraj Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 2. februar 2004 Prijavi Deli 2. februar 2004 O, a havla se reče temu .. sem jo tudi jaz 'odkrila' v trgovinah in mi je veri mač dobra tale sladkarija ... ampak tista je še boljša, ko so poleg sezama in medu še pistacije in arašidi Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LeilaniA 3. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 3. februar 2004 Mateja, po moje ne misliva iste zadeve. Tudi jaz sem pred kratkim probala tole s pistacijami in arašidi. Ni prav poceni je pa njam njam. Ampak pri halvi je vsa zadeva zmleta. Daš lepo košček v usta in potem se ti kar raztopi in je njami, njami. Mislim, da bi kakšni naši južni sosedje obvladali recept, pa upam, da ga pozna tudi kdo ki prebira tele forume. Citiraj Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 3. februar 2004 Prijavi Deli 3. februar 2004 Za 4 osebe ... 250 g moke200 g sladkorja 200 g olja1/2 žličke žafrana1/2 kozarčka rožne vodezmleta pistacija, mandelji Segreješ olje v ponvi in dodaš moko. Zmanjšaš ogenj in počasi mešaš dokler moka ne spremeni barve, se zgosti in postane krhka.V kozarec vode daš sladkor in počakaš, da zavre. Dodaš žafran in rožno vodo ter mešaš. Medtem pustiš, da se moke malo ohladi in nato med mešanjem dodajaš mešanico.Če zadeva ni dovolj gosta, kakšno minutko ali dve dalj greješ.Pistacijo in mandlje lahko vmešaš v maso ali pa na koncu posuješ po vrhu. Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.