ariso 5. februar 2004 Prijavi Deli 5. februar 2004 Pozdravček vsem tukaj, jaz sem pa danes prvič tukaj pa bi bla ful vesela, če bi mi nekaj pojasnili.Mene je najprej potegnla astrologija, zadnje čase pa numerologija, zdej pa ne vem ali so rezultati isti ali kako je to? A zdej pa vsi rojeni na isti datum imamo isto usodo, ker numerologija ne upošteva ure pa kraja? A je tukaj kak strokovnjak ki bi o tem kaj vedel? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 5. februar 2004 Prijavi Deli 5. februar 2004 Hehja jaz nisem strokovnjak ampak sem zraven datuma prištel še ure in minute pa dobiš še eno dodatno komponento, ala moja life številka bi bla 5 prištejem še 2055 in dobim 17, 8 kar je pa itak že v mojem priimku, sicer pa več al manj pridejo podobne stvari, le da zanimivo je to da od čist drugje, k si nebi mislil, bo že tko da starši ko ti dajejo ime dobijo vplive od vseh mogočih planetov (recimo za lase privlečen primer) Je mars blizu zemlje, in ti dajo ime Martin, (al pa MArsa... hehe ) ... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 (popravljeno) Pozdravček vsem tukaj, jaz sem pa danes prvič tukaj pa bi bla ful vesela, če bi mi nekaj pojasnili.Mene je najprej potegnla astrologija, zadnje čase pa numerologija, zdej pa ne vem ali so rezultati isti ali kako je to? A zdej pa vsi rojeni na isti datum imamo isto usodo, ker numerologija ne upošteva ure pa kraja? A je tukaj kak strokovnjak ki bi o tem kaj vedel?Ariso Pozdravljena na forumu. Lepo si vprašala, a težko je dobro odgovoriti. Sam se ukvarjam z astrologijo Devetzvezdni KI - originalno japonsko ime je Kigaku. Kako je nastala se pravzaprav ne ve. Ve pa se, da so začetki zelo stari, da se je ohranjala v različnih inačicah na različnih koncih Azije. Tako najdemo nekaj inačic na kitajskem, druga sodobnejša (iz katere izhaja današnje ime) na japonskem. Celo obstajajo inačice v arabskem svetu , kjer pa je (kot kaže - domnevamo) postala le psihoanaliza, vendar z enakimi številskimi oznakami, vendar pa značajsko veliko bolj dodelana. To inačico danes imenujejo Eneagram. Izhaja iz šle sufijev, do nedavna pa so jo prenašali iz generacije v generacijo le osebno - torej brez zapisov. Šele v prejšnjem stoletju se najdejo prvi zapisi - točne analize in postaja vse bolj popularen. Sam uporabljam eneagram le za študijo osebnosti posameznikov, ki je pomembna pri iskanju kompatibilnosti partnerstva, medtem ko Devetzvezdni KI uporabljam vsak dan in se v njem še izobražujem. Zakaj ti vse to pišem. Ker je Devetzvezdni KI nastal iz opazovanja vesolja, planetova in ozvezdij. Pravila gibanja planetov in seveda pretvorbe te energije - katero naredi Zemlja (saj je nam najbližji planet in na nas najbolj vpliva) so pretvorili v številke, najbrž ko so naredili koledar. Devetzvezdni KI je torej sinteza zakona petih elementov in pa Ji Činga (ji jinga, ali kakorkoli že kdo piše in pozna). Ji Čing pa na kitajskem imenujejo tudi: "Numerologija cvetoče slive". Torej - na videz se Devetzvezdni KI (DZK) v angleškogovorečih deželah bolj uporabljen izraz Ninestar KI pa tudi "Feng Shui astrologija", ne razlikuje dosti od numerologije. Kar zadeva lastnosti pa le ni tako preprosto, da bi bili vsi ljudje, ki so se rodili isto sekundo enaki. Kajti človek je dinamično energetsko bitje, na katerega vpliva okolica (seveda tudi človek vpliva na okolico). Ti napišem preprost primer: V tovarni naredijo serijo reciva 100 enakih avtomobilov. Enake barve, enak motor, enake prevleke za sedeže, enaki volani, luči, ... Kaj so ti avtomobili še vedno vsi enaki po samo enem letu starosti? Odgovor leži na dlani. Kar pa zadeva drugih numerologij, ki opisujejo lastnosti človeka iz imena, priimka, hišne številke itn, itd, bolj malo poznam. Vem pa to, da ima kabalistična numerologija približno takšno možno razlago: Kabala (sveta knjiga, ki je nastala ca 2000 let pred staro zavezo (upam, da se ne motim preveč) je napisana v posebni pisavi, ki ima prav posebne lastnosti. Namreč vsaka črka ima glas (energijo) in tudi svojo številčno vrednost. Glas (energija) vpliva na vsakega človeka (spet energija), ki takšen glas naredi. Ker pa moje ime drugi ljudje največkrat izgovarjajo takrat, ko sem sam v bližini, ta energija glasu vpliva name bolj kot nanje. Ta glas - vibracija - energija pa me počasi oblikuje. Torej tisti glasovi, ki so bolj pogosti, ki jih slišim v bližini bolj vplivajo name kot tisti, ki so daleč. Še dodatek, link - nekaj o hebrejščini, njenem nastanku in razlagi:http://www.meru.org/Press/6pak72.gif Skrivnosti hebrejščine Tu se moje vedenje o tej vrsti numerologije več ali manj konča. Zaključim naj le z mislijo: Izgovorjava glasov v času, ko je ta numerologija nastala, je bila najbrž precej drugačna kot izgovorjava glasov (vibracij - energije), ki jih dobimo, ko izgovarjamo besede v drugem jeziku. Zato menim, da tudi drugače vplivajo na človeka - menim, da drugače, kot pa opisujejo stari zapisi. Je pa znano dejstvo, da glasovi vplivajo na nas, na naše razpoloženje , zdravje in počutje in se zdravilne metode z glasom uporablja v mnogo kulturah. V zahodni kulturi pa se na žalost zvok uporablja tudi za "sesuvanje" zdravja in počutja ljudi - z bučno, hitro glasbo. Verjamem, da nežna, topla glasba iz naravnih virov vpliva na človeka tako, da je milejši, bolj umirjen in bolj odprt kot pa hitra, bučna glasba. Pa lepo se imej, VojkoSkrivnosti hebrejščine Popravljeno 7. februar 2004 -> Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 7. februar 2004 Prijavi Deli 7. februar 2004 Pozdravček vsem tukaj, jaz sem pa danes prvič tukaj pa bi bla ful vesela, če bi mi nekaj pojasnili.Mene je najprej potegnla astrologija, zadnje čase pa numerologija, zdej pa ne vem ali so rezultati isti ali kako je to? A zdej pa vsi rojeni na isti datum imamo isto usodo, ker numerologija ne upošteva ure pa kraja? A je tukaj kak strokovnjak ki bi o tem kaj vedel?prejšnji odgovor je dopolnjen! lp, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 7. februar 2004 Prijavi Deli 7. februar 2004 Kar dobra zadeva tole, bom moral sestrično k je bla 6 mescov v izraelu, da me kaj hebrejsko nauči.... skori bi ji uspelo naučit nemško.... tazga retrogardnega merkurjevca kt jst hm sam hebrejščina to pa to, bojda da mam mojo numerologijo po hebrejski metodi čist nek druzga... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ariso 10. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 10. februar 2004 VOjko ful hvala za izčrpno razlago. Torej numerologija nadomešča manjkajoče podatke z imenom. Pred kratkim sem nekje prebrala, da naj bi bila numerologija pri sinastriji celo bol natančna in zanesljiva kot astrologija. Jst imam sicer eno numerologinjo, s katero sem zadnje čase kr skos v kontaktu in se precej zanašam na njene besede. A numerologija lahko zares predvidi, kako se bo odvijalo tvoje življenje, pa kdaj se boš poročil, pa kdaj boš dosegel če boš poslovni uspeh, itd. in se pri tem ne zmoti? Če je numerolog dober? A poznate kakšnega dobrega numerologa? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 14. februar 2004 Prijavi Deli 14. februar 2004 jst še zmer pravim da glede na boksarski naslov (versus) numerologija versus astrologija je no contest, k astrologija je kraljica, naj rečem znanosti? K zahteva od človeka vse, matematiko numerologa, logiko znanstvenika, intuicijio vedeževalca, spomin zgodovinarja.... hehe, numerologija je bla kul sam zato da sem si I.Q. povečal za deset... (kdo bi si mislil da to deluje, ampak kar ukvarjajte se mal z numerologijo, pol pa pejte delat iq test..) vsekakor, lahko tudi dober astrolog napove kdaj se bo kdo poročil, ej sam to je za profije..... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 14. februar 2004 Prijavi Deli 14. februar 2004 VOjko ful hvala za izčrpno razlago. Torej numerologija nadomešča manjkajoče podatke z imenom. Pred kratkim sem nekje prebrala, da naj bi bila numerologija pri sinastriji celo bol natančna in zanesljiva kot astrologija. Jst imam sicer eno numerologinjo, s katero sem zadnje čase kr skos v kontaktu in se precej zanašam na njene besede. A numerologija lahko zares predvidi, kako se bo odvijalo tvoje življenje, pa kdaj se boš poročil, pa kdaj boš dosegel če boš poslovni uspeh, itd. in se pri tem ne zmoti? Če je numerolog dober? A poznate kakšnega dobrega numerologa?Ariso Me veseli, da si vesela. Kot dopolnilo pa ti želim še enkrat reči tole: Nekatere astrologije so nastale s pomočjo numerologije. Torej - numerologije so različne in nikor si ne upam sklepati tako hitro kot ti, da se z A, da napovedati več kot z B. Menim, da bi moral tisti, ki si to upa trditi poznati obe tematiki, tako astrologijo kot numerologijo veliko boljše kot jo poznam sam. Poleg tega še enkrat poudarjam: Če se da točno napovedati dogodek D. potem bi bilo popolnoma nesmiselno ukvarjati se tako z astrologijo kot s katerokoli drugo vedo. Kajti, le kaj nam bi pomagalo, če bi bila usoda nespremenljiva v takšnem smislu kot te sam razumem. Vse te vede so smiselne le takrat, kadar lahko s svojimi dejanji, s spoznavanjem samega sebe in s tem sveta, kaj ukrenemo, da bi lahko kaj spremenili - predvsem na boljše seveda - za nas same in s tem za vse okrog nas. Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 1. april 2005 Prijavi Deli 1. april 2005 Pozdravljeni! Kolikor je meni poznano obstaja malo morje razlag številk, ki so recimo temu podlaga za astrologijo (pač z nečem je treba računat). Sicer je pa po moji logiki vse nekako povezano z energijo in dojemanje le te. Ker smo ljudje različni si pa vsak najde svojo (lažjo) pot do končnega cilja. Zato je tudi toliko sistemov in raznoraznih razlag, ki se prepletajo in dopolnjujejo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Liv 2. april 2005 Prijavi Deli 2. april 2005 ARISO, jaz sicer nobene iz med teh dveh ved ne obvladam, majčkeno vem o vsaki stvari(glih tolk da pol nič ne vem), ampak ti pa lahko iz svoje izkušnje nekej povem. In sicer sem si pred 4 meseci uradno spremenila ime, to sem že več let imela v mislih, pa nikoli nisem realizirala, vedno sem samo razmišljala, da bi bilo to dobr narest, no in pol je odločitev padla.Skratka moje prvo ime(oz. njegova vibracija), mi je nakazovalo enake lastnosti, kot moj rojstni horoskop, pa tudi moj rojstni datum sovpada z določenimi lastnostmi iz horoskopa. Tako, da sem si spremenila ime in priimek in rojstni dan praznujem na drugi datum. M je numerologinja rekla, da se izboljšave pokažejo že po nekaj tednih, ampak po nekaj mesecih je pa to že popolnoma nova zgodba. No in jaz pri sebi res opažam spremembe. Sej marsikdo reče, da je to itak zato, ker misliš da bo boljš in pol je boljš, ampak sej je vseeno. Če so spremembe pozitivne je popolnoma vseeno, na podlagi česa. Čeprav jaz še vedno pravim, da niso to samo naša verjetja v nekaj ampak, da numerologija res deluje. Včasih, ko se zamislim, kaj se je v meni spremenilo in katere so te spremembe, vidim, da dejansko drugače reagiram na stvari in da jih drugače dojemam, iz drugega zornega kota, pa pravzaprav se jaz namenoma nisem spreminjala, to mi je kr prišlo. Sej me kdo vpraša kaj konkretno je sedaj drugače, pa mu ne znam povedat, lahko le rečem, da je moje celotno dojemanje sveta in ljudi okrog sebe drugačno, bolj smooth... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astroMATRIX 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Numerologija in astrologija so eno. Verjetno ko numerologija ni gematria in astrologija to ni potem niso isto. Enake sta veje če sta naRavne in iniciRane. Če pa so kakor že so niso enake. Gematriaje ok potem astrologija je bolj zapletena veja. Gre se za inicijacije. 1008 Citiraj True Zodiac http://www.lulu.com/zodiac True Ascendant Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Ko že mislim,da vsaj približno,nekaj vem prideš ti Lep pozdrav Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 saj, jaz sem petek 13 (marc) in sem uran in pluton - vidis da je vse eno. In po francosk je marec mars. mensezdi. skratka - vse dela in vse je povezano in povsod lohk vse najdes. a ne, ananta?osobna sekretarica pa to, huh? B13 osobna sekretarica... .. ker - zakaj mora bit glih O5. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 iz cesa je pravzaprav sestavljena crka B - vizualno, daj mal poglejte (recimo ce bi bil tak storast font)?? no in se potem uranovska (al pa marsovska, odvisno po katerih sistemih gledas) 'pretvori' v 8, recimo saturnovsko sekretarico, torej odgovorno, pridno in vestno.Tisti ki pa je lev pa tak, st5relc, mora met pa 5. Pa O. nek se vidi raskos. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Tole mi je pa že bolj logično. Katero numerološko številko pa ima Tehtnica? Lep pozdrav Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 21. april 2005 Prijavi Deli 21. april 2005 Nekaj numerologije za prejšnega papeža: Papež je umrl 02.04.2005-> 2+4+2+5 = 13 > čas smrti je 21.37 -> 2+1+3+7 = 13> Teden njegove smrti je bil 13 teden v letu 2005 > Bil je papež 26 let in 5 mesecev-> 2+6+5 = 13 > To je 9301 dan -> 9+3+0+1 =13 > 13. maja -> je bil ustreljen > Umrl je v 85. letu starosti-> 8+5 = 13 > Karol WojtyĹ‚a je bil izbran za papeža, ko je imel 58 let -> 8+5 = 13 Janez Pavel II je bil 265-ti papež ...vsota teh števil je spet 13. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 Gematria in Astrologija gresta ok. Vidi Shimon Zev ben ha-Levi kabalistička astrologija. Zelo pestro in spodbujno!!! I Ching je pa astronumerologija! Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 BET je egipčanski hijeroglif za HRAM, hebrejski HIKL ADNI. VET = BITH 412 je MAGOS tudi ( malo PRAVE gematriae ). Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anča 22. april 2005 Prijavi Deli 22. april 2005 Liv, a lahko poveš kaj več o spremembah. Pa zanima me tudi kje si si naredila numerološko analizo. Sama namreč čutim, da moram to narediti. Hvala Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.