mari 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 mogoče je povezano z letnim časom, nekaj pride z leti..... kako naj vem katerih vitaminov, mineralov... mi manjka, če skoraj po opisu (npr. lomljivi nohti, suhi lasje, suha koža...) vedno najdem povezanosti pri vseh "manjkajočih"? Že 7 let sem vegetarianka (jem ribe, jajca in mlečne izdelke) zadnjih 14 dni pa se mi noro "lušta" meso in najraje bi jedla vse dvojno posoljeno!!! če.. s katerimi multivitaminskimi tabletami, napitki .. imate najboljše izkušnje? kako kombinirati posamezne vitamine? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 mogoče je povezano z letnim časom, nekaj pride z leti..... kako naj vem katerih vitaminov, mineralov... mi manjka, če skoraj po opisu (npr. lomljivi nohti, suhi lasje, suha koža...) vedno najdem povezanosti pri vseh "manjkajočih"? Že 7 let sem vegetarianka (jem ribe, jajca in mlečne izdelke) zadnjih 14 dni pa se mi noro "lušta" meso in najraje bi jedla vse dvojno posoljeno!!! če.. s katerimi multivitaminskimi tabletami, napitki .. imate najboljše izkušnje? kako kombinirati posamezne vitamine? Če je res, kar praviš, nisi podvitaminizirana, ampak totalno podsoljena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 mogoče je povezano z letnim časom, nekaj pride z leti..... .kako kombinirati posamezne vitamine?Pozdravljena Kot najprej je morda potrebno imeti krvno sliko, da sploh vidis kaj ti fali!To ti ne vzame prevec casa, hkrati pa imas tudi zdravniski uvid tvoje krvne slike. Sicer pa je pri vegetraijancih (tudi sam sem ze pribl. 12 let) zadeva sledeca:B kompleks vitaminiPredvsem Zelezo (suhe slive, solate- predvsem taksne, ki rastejo na zdravih tleh) Esencialne mascobe (omega 3 - zelo dober vir so zdrobljena lanena semena)In kar je pomebno BELJAKOVINE - zakaj:Ce nimamo dovolj beljakovin NE moremo absorbirati primerno kolicino zeleza!!Ce je zeleza premalo, se lahko slabsa hemoglobin v krvi in pocujte postane taksno, da smo lahko venomer ali hitro utrujeni (to sem videl tudi pri sebi). Nisem preprican ali je to v povezavi-razlog za slabe nohte, suho kozo, etc... predvidevam, pa da je problem morda v kalciju, mineralih in esencialnih mascobah! morda tudi beljakovinah. Cela jajca imajo najboljse razmerje aminokislin za gradnjo telesa od vse hrane!Ni za pretiravat z njimi (morda 1 dnevno ali 2 vsak drugi dan- kar je odvisno od posameznika in njegovih potreb).Ob tem je dokazano, da jajca sicer povecujejo holesterol toda v zelo majhnih kolicinah; le ta je menda predvsem odvisen od nasega psihicnega stanja kakor tudi od nacina zivljenja!. Obenem MINERALI (sam pijem veckrat kaksno radensko brez mehurckov in uporablam razlicne vrste zacimb (po moznosti biolosko pridelanih), saj le te tudi vsebujejo razlicne substance, minerale, etc... - Kot zadnje pa lahko odkrito priporocam kot dodatek prehrani SANDOVALOVE SOKOVE (cel spekter prehrane: 20 vrst sadja, cel spekter zelenjave, cel spekter balasnih snovi z esencialnii aminokislinami in mascobami ter cel spekter A in E naravnega vitamina iz korenja.- FHES za boljso absorbcijo hranljivih snovi (tudi do 300x), proti dehidriranosti telesa oz. celic ter za boljso medsebojno celicno komunikacijo in za visi nivo obrambe telesa pred prostimi radikali, etc...- MAP (Master Amino Acid Pattern), kot aminokisline v najcistejsi kristalni obliki na svetu, ki se absorbirajo v piclih 23 minutuh v kri in imajo zdalec najboljso absorbcijo (99%), hkrati pa so tako ciste, da jih lahko uzivajo dojece ali nosece matere in jih v nekaterih italijanskih klinikah dajejo celo intravenozno (izumitelj je italijan). VSE TO najdes na moji strani: GOH Slovenija - Generations of Health Slovenijaali pa mi poslji sporocilo oz. info. kaj te zanima ali kateri proizvod te zanima konkretno! - Cetrto kot alternativa: spirulina, aloe vera, noni-sok, etc... in se mnogo drugega kar lahko najdes tudi na policah slovenksih trgovin! Kot tanajbolj zadnje naj poudarim - PITJE TEKOCINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ------| 70-75% |------- nasega telesa je VODA!!!!!! in zato je potrebno PITI! pitje ni samo tekocina, ki jo nadomescamo ob vsakodnevni izgubi, temvec odplaknjuje strupe iz telesa preko notranjih organov, limfe, krvi, etc... Glede vitaminov je kar dosti napisanega naokoli po spletu;kar je tu pomembno je biti pazljiv pri uporabi in kolicini uzivanja le teh;saj se lahko v skrajnih primerih pojavi vitaminoza, etc...nekateri vitamini so topni le v mascobah, nekateri pa v vodi!!, etc...kakor jaz vem, ima zelo primerno kombinacijo Spirulina oz. rzlicne vrste ALG;kakor tudi sok psenicne trave, razlicni kalcki (alfa alfa-ki jih dobis ze skoraj povsod ali pa jih gojis doma);kakor tudi omenjeni Sandovalovi sokovi, s katerimi imam(o) zelo dobre izkusnje oz. rezultat - boljse pocutje. Za konec pa se moja izkusnja:Slabse stanje nohtov in las sem opazil v obdobju ko sem bil beljakovinsko podhranjen. (prhljaj in suhe lase sem imel kaksnih 8-10 let;1 mesec po uzivanju MAP (ki sem ga navedel zgoraj) se je stanje izboljsalo v popolnosti! popreje ni pomagal nikakrsen sampon, probal vse zivo, 000000, torej predvidevam, da je bilo v povezavi z hormoni, zelezom in beljakovinami oz. aminokislinskim neravnotezjem!!! - zakaj:Vsi hormoni so beljakovine; MAP vsebuje primerno ravnotezje vseh esencialnih aminokislim (docim mnogo prehrane jih nima v ravnotezju - menda so najblizje jajca); khrati je MAP 100% rastlinskega izvora, kakor tudi Sandovalovi sokovi, ki sem jih omenil zgoraj; torej brez kakrsnihkoli dodatkov, konzervansov ipd.. sranj. Morda je bila zadeva v premajhni kolicini ZELEZA, kajti v vseh letih odkar sem vegetarijanec je vedno moja krvna slika kazala mejno oz. zelo nizko stanje hemoglobina; nekaj casa pa tudi pomanjkanje nekaterih vitaminov B kompleksa.Predvidevam da sem svoje stanje izboljsal predvsem z uzivanjem MAP (v situaciji kakrsno imas ti oz. sem imel malo podobno) Tako, mislim, da sem ti kar nekaj nasvetov ali info. podal. Obstaja tudi mnogo razlicnih nacinov, ki bi verjetno tudi pomagali v situaciji, ki jo omenjas:morda bo Marsa vec napisala o -glini-, ki vsebuje (verjetno ce je kvalitetna) tudi minerale;morda bo celo omenila kristalni napitek...sstane ti bo kaj vec napisal morda o soli;etc... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 Ko sem nekoč nekje postavil trditev, da je vegetarianstvo, še bolj presnojedstvo, v prvi vrsti instinktiven pobeg pred jodom v jedilni soli, so me skoraj virtualno pribili na križ.Praksa pa mi vsak dan potrjuje pravilnost moje trditve, posebej pri vegetarijancih, kajti presnojedcev je še zelo malo. Vsekakor pa je njihova teorija in praksa uživanja surove hrane pravilnejša od kuhanega vegetarianstva, kajti v surovi hrani vsaj biokoda ni spremenjena.Osnovna napaka vegetariancev je v tem, da jedilne soli, ki so jo prej z mesom uživali, vsaj kar se natrija tiče, v zadostni količini, ne nadomestijo takoj vsaj z dobro soljo. Tako se sčasoma toliko podsolijo, da obupajo in se vrnejo na star način prehranjevanja, ali pa zbolijo.V tem primeru pa je biodieta z zdravo soljo najboljši način, da ostanejo vegetarijanci in čimprej obnovijo iztrošeno zalogo mineralov, ki je tudi edino jamstvo za resorbcijo vitaminov, tudi železa in drugih elementov, iz hrane, kajti le pravilni pH-ji to omogočajo.V nadaljevanju pa seveda, da po končani biodieti uživajo vsaj dobro najboljšo naravno sol, ki se dobi na tržišču.Na količini in ceni soli pa se ne da prihraniti nič, pa četudi bi stala en gram en gram zlata, tako kot nekoč v zgodovini.Sol je vrednejša od zlata, pravi kruto resnična, lepa, češka pravljica. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ajda- 6. februar 2004 Prijavi Deli 6. februar 2004 Jaz sem tudi vegetarijanka (no, jem ribe, jajca in mlečne izdelke - povsem zaradi zdravja) in zmeraj pazim, da pojem dovolj beljakovin in vseh vitaminov. Nekaj časa sem jedla šumeče tablete, pa sem jih nehala, ker vsebujejo saharin in ciklamat - najslabše, kar je možno... Tako da sedaj jem veeeeeeliko sadja in zelenjave, ribe 1-2x na teden, jogurte (vsak dan) in na splošno mlečne izdelke... In pa jem ene tablete B kompleks, ker vitamini B menda najbolj primankujejo vegetarijancem... Lp ajda Citiraj Live and let live! Life is beautiful!!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Da ne odpiram brezveze še ene teme (za eno banalno uprašanje) ! Zanima me, če pozna kdo to reč: Super Bio-Qinon Q10 Posamična kapsula vsebuje:Ubikinon Q10(ni določila RDA)Masa 1 kapsule = 710mg+7,5%Ne vsebuje sladkorja in glutena. Druge sestavine:sojino oljeŽelatinaGlicerolRedestilirana vodad-a (alfa)) tokoferolŽelezov oksid-barvilo Zanima me, ker tukaj v škatlici sploh ni nobenega dodatnega opisa...kr neki !Kupla mama...pa mi kr nekaj bluzi, da naj pijem...a sploh ne vem kaj je ! Pravi, da naj bi bile za pojačitev organizma ! Mi lahko kdo pomaga ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Govoris o CoQ10 (Coenzyme Q10 ali tudi poimenovan Ubiquinone) kapsulah, malo teorije najdes tukaj: http://www.medicaartis.si/teorija_coq10.htm Med v Sloveniji dobavljivimi Q10 izdelki, izstopa Fidifarm Q10.(ce ze mislis da potrebujes to, potem poskusi tega)http://fidifarm.over.net/zdravila_in_prehr...i_koencim10.phphttp://fidifarm.over.net/novosti_in_nasvet...Brosura_Q10.pdf Jaz tega NE prodajam in NE dobivam nikakrsne provizije, tako da ima to priporocilo se prav posebno tezo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Hvala Kroki Sam ne vem, če je lih to to...tam berem kr ene scene:CoQ10 je življenjskega pomena za celično dihanje in tvorbo energije. Brez njega bi bila veriga celične energije pretrgana, brez energije pa ne bi bilo življenja.Dodatek CoQ10 lahko učinkovito ublaži učinke staranja, slabe prehrane, upadanja zdravja ter: * Pomaga pri srčnih boleznih * Kronični utrujenosti * Paradentozi * Raku * Aidsu * Revitalizira imunski sistem in pomaga pri obrambi proti infekcijam * Naravno zavira učinke staranja * Normalizira krvni pritisk brez stranskih učinkov * Povečuje energijo telesu * Pomaga uravnavati (zmanjšati telesno težo) Tukaj pa je slednji proizvajalec: Pharma Nord Danska Pa še to ! Tukaj piše Super Bio-Qinon Q10, kar nima nobene veze s tistom COQ10...morda je podobna scena...dvomim pa, da je popolnoma enak izdelek !? Kljub temu, da si navajal zgoraj, da ima več imen...al kakor že ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Ucinkovina je popolnoma enaka, trzno ime izdelka pa drugo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Govoris o CoQ10 (Coenzyme Q10 ali tudi poimenovan Ubiquinone) kapsulah, malo teorije najdes tukaj: http://www.medicaartis.si/teorija_coq10.htmMed v Sloveniji dobavljivimi Q10 izdelki, izstopa Fidifarm Q10.(ce ze mislis da potrebujes to, potem poskusi tega)http://fidifarm.over.net/zdravila_in_prehr...i_koencim10.phphttp://fidifarm.over.net/novosti_in_nasvet...Brosura_Q10.pdf Jaz tega NE prodajam in NE dobivam nikakrsne provizije, tako da ima to priporocilo se prav posebno tezo Saj niti jaz tega ne pijem in tudi dvomim, da ga bom...! Sam me pač zanima, da vidim, kako sranje mi nosi mama domov ! Praviš, da je neaka scena... Pa nimam jaz AIDSA in RAKA !! Ucinkovina je popolnoma enaka, trzno ime izdelka pa drugo. Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Evo sine, samo za tebe :(primerjava v Slo dobavljivih izdelkov, tvoj je na koncu tabele)klik vir:Fidifarm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Evo sine, samo za tebe :(primerjava v Slo dobavljivih izdelkov, tvoj je na koncu tabele)klikHvala Kroki ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Evo sine, samo za tebe :(primerjava v Slo dobavljivih izdelkov, tvoj je na koncu tabele)klik vir:FidifarmSantose sine, kakšen pa si, da pri teh letih niti staršev več ne ubogaš :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 bar jedanput slušaj mamu, Santose Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Santose sine, kakšen pa si, da pri teh letih niti staršev več ne ubogaš :xx!: bar jedanput slušaj mamu, Santose Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lara Joy 24. januar 2006 Prijavi Deli 24. januar 2006 Pred nekaj meseci sem bila na predavanju, kjer si si lahko izmeril količino antioksidantov v telesu. Čez en mesec po jemanju multivitaminskih pripravkov si si lahko zopet zmeril. Ta naprava je (zdej pa ne vem ali lani ali predlani) dobila znano ameriško priznanje za inovacije. Osebno se mi je celo predavanje zelo dopadlo. Tudi kako so ga okrepili s perečimi problemi današnjega sveta.Vem tudi, da se med zdravniki samimi krešejo mnenja, ali vitamini ja, ali ne! Citiraj ENJOY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. januar 2006 Prijavi Deli 25. januar 2006 mislim, da o tem ni nobenga dvoma vec, ce vitamini da!ameriski senat za zdravje je ze pred 70 leti povedal, da tedanja prehrana mineralno NE ustreza vec sodobnemu cloveku. Ce pa nazadnjaski zdravniki, ki se bojijo da bodo ostali brez dela ne priporocajo dodtkov prehrani na podlagi (vsaj) krvnih testov oz. pac stanja svojih bolnikov je pac to zelo zalostno. Raziskav in dognanj o tem kako lahko dodatki rpehrani in predvsem superzivila pomagajo sodobnemu cloveku je dandanes ogromno. a mi lahko posljes kako povezavo info o tistem aparatu? me zanima!? se malo o kvalitetnem Q10 in vitaminu C:http://cokolada.net/produkti/1201-cq10.htm Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.