Helena 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 - in moja mati ima samo osnovno šolo, oče pa zaradi vojnih časov celo samo 6 razredov. Nikoli nista brala knjig o vzgoji, se srečevala z drugimi v kakšnih skupinah, hodila na takšne in drugačne tečaje ... Da, srečo imam. Milena Tudi moja mama Milena Premore pa toliko modrosti in zdravega mišljenja,da sem res vesela, da ju imam, drago mamo in očeta. Tudi moj odhod od doma sta sprejela z razumevanjem.Rada ju imam Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 Ja, Helena tudi moja mama samo OŠ, a je super ženska in dobra duša... Ampak moj odhod od doma nista sprejela, upam, da kdaj bosta...škoda, če se starš ne zaveda, da je njegov otrok le puščica v letu, ki ga spremlja s pogledom in dobroto, ne more pa živeti otrokovega življenja in se namesto njega odločati.Stankaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 Stankaa Biti starš je odgovorna naloga in mislim, da tudi lepa Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tiana 27. februar 2004 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2004 Zanimivo, moja dva pa oba visoko izobražena in oba delata na področju vzgoje in izobraževanja. Skozi sta dala že malo morje seminarjev o vzgoji, pa očitno ne znata uporabit tega znanja pri sebi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 Se strinjam Helena, in to kar tudi povsod drugje pomaga je Veeeeeliiikooo ljubezni v odnosu starš-otrok in veliko pogovarjanja, ne da? tudi takrat, ko se otrok osredotoča na svojo lastno pot in trga vezi s toplim domačim gnezdom tiana samo korajžno in mirno Stankaaaa Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 Zanimivo, moja dva pa oba visoko izobražena in oba delata na področju vzgoje in izobraževanja.Tudi moja mami je pedagog, pa se mi zdi, da ni najboljša mati, ampak tako sem si izbrala ne Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 heee Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 in to kar tudi povsod drugje pomaga je Veeeeeliiikooo ljubezni v odnosu starš-otrok in veliko pogovarjanja, ne da? Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dominko 27. februar 2004 Prijavi Deli 27. februar 2004 TIANA lep pozdrav ! Tudi jaz imam podobne težave, samo jaz imam polega osamosvajanja še kup drugih težav - resnih (tesnobni napadi, strah, depresija, manjvrednost .... ) Lahko si prebereš o moji dosedanji poti na temi "tesnoba". Bi pa nekaj rekel, kar sigurno drži: starši te imajo nedvomno radi, in to zelo, vendar ne znajo te ljubezni izražati na pravi način. Če te ne bi imeli radi, se nebi tako odzvali kot so se. Problem je v njih, ne samo v tebi. Bojijo se, da bi te izgubili, ker potem ne bodo imeli nikogar, ki bi ga lahko kontrolirali in nadzorovali. Nekako so se te navadili, morda ratajo odvisni od nas otrok, al kaj !!!!Nikakor pa ne smeš sebe kriviti, da ne boš zapadla v resne psihične težave tako kot sem jaz, samo tega nikar in delaj na sebi, veliko in odseli se, osamosvoji se, to je tvoja dolžnost, pretrgaj vez med starši, pa saj zato ne boš skregana z njimi ...... Bi pa "AQUARIUS - a" prosil da malo pove, kako je pri njemu zgledalo osamosvajanje in šok ob novici, da se bo preselil, kajti trenutno sem jaz v taki fazi.Res si želim kako je bilo pri tebi vse skupaj. Bi mi pomagalo, lahko mi tudi pošlješ osebno sporočilo, HVALA Ti TIANA se pa drži in guraj na prej, se še kaj oglasim. dominko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 28. februar 2004 Prijavi Deli 28. februar 2004 contesa ...si pa imela "srečno roko pri izbiri staršev"..oziroma verjetno je to tudipogojeno s tem, kaj pričakuješ potem tudi dobiš ali da se bolje izrazim,verjetno je vsakemu izmed nas izkušnja ki si jo pridobimo (?) potrebnaza nadgradnjo svoje osebnosti...jaz pač nisem imela tako "lahko otroštvo"pa se tudi sedaj večkrat sprašujem ali je to sreča ali ne.....in včasih sem prepričana, da po eni strani je tudi to vredu, kajti izkušnjein življenje samo me je izoblikovalo sedaj v takšno osebnost kot sem..in seveda brez samohvale...sem prav všeč sebi takšna kot sem......seveda je pa res, da se učimo celo življenje... LP AYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 Jaz sem zapustila mojo mami (oče nas je že prej zapustil) pri sedemnajstih (pol leta pred osemnajstim) noseča in razočarana. Nisem hotela narediti abortusa, kot je ona želela. Pa sem šla, odločno in s pokončno glavo. 14 dni me je klicala, naj se vrnem, da se pomeniva. Še vedno je vztrajala pri abortusu. Ko sem ji dala vedeti, da se bom oglasila, ko se bo sprijaznila s tem, da bo babica, je popustila. Najin odnos je nekako oddaljen, zadržan.... toda pogovarjava se. In tudi moje otroke ima rada.Z očetom je nekoliko drugače..... Moj očka si samo biološko zasluži ta ime. Vem, da ga po teh letih žre, da se ni niti malo potrudil. Toda jaz sem mu oprostila, tako kot mamici. Nisem pa pozabila.... Tako, da če me zjezita imam vedno odgovore pripravljene....Rada bi imela čist in bolj normalen odnos. Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 Naky....en velik poklon...... ...da si pri sedemnajstih točno vedela kaj hočeš .. da si kljub letom ter situaciji v kateri si se znašla vztrajala LP AYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 Aya pozdrav! Zakaj pa ti puščaš tolk praznega prostora pod podpisom Potem pa še napiši kaj, da bo bolj zanimivo in popolnjeno! Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 borism... ja, saj ne bi puščala..pa imam "čarunalniške probleme"..mi zamrzne ... delam na tem . LP AYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 Aya haj! Saj me ne moti, mogoče imaš pri svojem profilu in podpisu, že v startu tako nastavljeno, sicer pa boš že videla, naj ti minejo čimprej "čarunalniški problemi.....lep večer Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 borism.. ravno pri profilu se mi je zataknilo...ko sem želela violabarvo mi je računalnik javljal napako konstanto niza in nisem mogla naprej...ja vaja dela mojstra.. hmm...ali bi pa mogoče morala zamenjati profil.... ...a si ti pobrisal prostor ali se je zadeva dokončno uredila? LP AYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 hah..pa mi je le ratalo..jupijupijajajaj jupijupijaaaaa... Lp AYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 29. februar 2004 Prijavi Deli 29. februar 2004 No vidiš, tako je boljše, jaz sem ti dal samo dobro nameren namig.....uredila si pa itak sama....lep večer, pa še lepši Marec ti želim Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 Pa še moji starši...jaz živim sama, grem pa res vsak vikend k staršem. No in ravno ta vikend smo se skregali, ker moja mama mene še vedno dojema, kot da sem pet let star otrok. In jaz potem znorim, ker me skoz neki komandira....Do sestre je popolnoma drugačna, saj je z njo 7 dni na teden. Rada bi ji dopovedala, da pač jaz nisem več tak del družine kot sta sestra in njen fant, ki sta doma 7 dni na teden, da ne more od mene pričakovati enakih reakcij, da se doma ne znajdem več... Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 To je tako tipično. In ko se bo to pretrganje zgodilo, boš svobodna in boste se spet zbližali, a na drug način. Boš vidla, kok je to potem lahko fajn Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 Ma ja, po moje mi gre ful na živce, ker me primerjajo. Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 Pretrgane vezi s starši...jaz mislim da še nism pretrgala vezi z mamo...z obema...ena je pokojna...druga (biološka) pa ne vem kje je... ravno včeraj sm razmišljala o tem, da bi pobrskala na forumu, če je kdo kdaj kaj pisal o posvojencih, posvojitvi, bioloških starših... jaz mislim, da nism pretrgala z mojo biološko mamo čeprav je ne poznam...mislim da je med samo nosečnostjo izredno vplivala name...predvsem negativno... ima kdo podobne izkušnje? meni bi res pasalo malo o tem pisati in brati mnenja drugih.. sončkeeeeeeeeeeeeee Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>V bistvu sem sama kriva, ker sem pustila, da se mi tak dolgo vceplja v glavo določene stvari, namesto da bi poslušala sebe in svoje želje. V bistvu jih sploh ne krivim toliko kot sebe. Dolgo sem rabla, da sem si gor prišla. V bistvu mi je na nek, čeprav škodljiv način celo ustrezalo, da nisem rabla prevzeti odgovornosti. Zato pa se zdaj počutim kot v ječi.Samo smešno je, ker sploh nisem edinka, pa še ta starejša sem. Ja Air Sim, res so mi vedno poudarjali pomen izobrazbe, da je boljše, da ne delam, ampak se raje posvetim študiju. Saj je res lepo, da še skrbijo za mene, samo je to iz čisto sebičnih razlogov, pa še meni škodi. Saj se ne mislim kar takoj odselit, je pa čas, da začnem vsaj razmišljat o tem. Rachek, se zavedam, da bodo problemi tudi pri izbiri moža/partnerja, ko bo šlo za res. Je že blo par takih situacij, ko so bili dobesedno zgroženi s kom se jaz družim. Ni mi pa jasno, kako si lahko svoboden dokler živiš pod njihovo streho? Tiana, zelo zanimivo temo imaš. To o čemer pišeš je iznad krivde. Krivda je iluzija preteklosti. Za to ste vsi brez nje in ti in tvoji starši.Dogajanje v vaši in še mnogo, mnogo drugih družinah so Družinski vzorci, ki se selijo iz roda v rod, podobno kot računalniški virusi iz računalnika na računalnik. So kot mini programčki, ki usmerjajo vedenje. Njihovi začetki lahko izvirajo izpred nekaj generacij prednikov.Zaradi stalne prisotnosti jih nihče ne jemlje kot motnjo, temveč postanejo del nezavednega vrednostnega sistema družine in velika možnost je, da se bi tudi ti tako kasneje vedla do svojih otrok, razen, če jih ne boš sistematično odpravila.Poznaš tisto, ko pravimo "jaz ne bom tak kot moja mama/oče" potem pa se en dan ozavestimo, da je nekaj, kar nas je tako zelo motilo, postalo del našega izražanja in vedenja in, da to sedaj počnemo sami? V teh vzorcih osebno ne vidim nobene uporabne vrednosti, nekateri pa, ki za svoj obstoj potrbujejo princip borbe jih s pridom uporabljajo za motivacijo, da se potem borijo še proti staršem ali se borijo za svojo osamosvojitev ali kakorkoli že. Odstranjevanje teh vzorcev je lahko zelo zabavno, predvsem pa ponavadi prinese olajšanje vsem članom družine. Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pjotra 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 Pozdravljeni! Rezanje vezi s starši zame ne pomeni nič drugega kot jih sprejeti takšne kot so in se zavedati, da tudi sami v sebi nosimo njihove vzorce in lastnosti. Le-te so nam dali nehote, saj so jih delno sprejeli tudi sami od svojih staršev. Tisto, kar nas pri naših starših najbolj razjezi in boli, zagotovo nosimo tudi sami v sebi. Zatorej je napake staršev in s tem tudi napake sebe potrebno sprejeti in njim ter sebi odpustiti - in vezi so pretrgane. Odnosi se izboljšajo, starši lažje sprejmejo lastnosti in odločitve svojih otrok in otroci lažje sprejemajo lastnosti staršev in s tem tudi sebe. Zame pretrganje vezi nikakor ne pomeni to, da se odselim od doma. Po mojem mnenju se vezi ne da pretrgati z "bežanjem" od doma. Starši so in bodo, tudi če živite doma, ste 200 km oddaljeni ali pa starši niso več živi najpomembnejše je PREPOZNAVANJE IN ODPUŠČANJE! Sama sem se pred kratkim odselila 200 km od doma, moji odnosi s starši so prečudoviti. Hvaležna sem jima, da sta me tako s svojimi pozitivnimi kot negativnimi lastnostmi vzgojila v pozitivno osebo (seveda nisem idealna , niti nočem biti...) . V sebi pa poskušam prepoznavati njune vzorce in, če me motijo odpustiti njima in sebi. Saj je vse tako preprosto.... Z ljubeznijo Pjotra 1 Citiraj Morigenos“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 1. september 2005 Prijavi Deli 1. september 2005 Občutki krivde in zamere nas vežejo kadar hočemo svojo pot. le pogumno po njih, z mečem ljubezni Nekateri ljubijo boj, nekateri se borijo za ljubezen, nekateri pa so ljubezen. Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.