Skoči na vsebino

Pretrganje vezi s starši

tiana

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>xDDx Pozdravljeni!

Rezanje vezi s starši zame ne pomeni nič drugega kot jih sprejeti takšne kot so in se zavedati, da tudi sami v sebi nosimo njihove vzorce in lastnosti. Le-te so nam dali nehote, saj so jih delno sprejeli tudi sami od svojih staršev. Tisto, kar nas pri naših starših najbolj razjezi in boli, zagotovo nosimo tudi sami v sebi. Zatorej  je napake staršev in s tem tudi napake sebe potrebno sprejeti in njim ter sebi odpustiti - in vezi so pretrgane. Odnosi se izboljšajo, starši lažje sprejmejo lastnosti in odločitve svojih otrok in otroci lažje sprejemajo lastnosti staršev in s tem tudi sebe.

Zame pretrganje vezi nikakor ne pomeni to, da se odselim od doma. Po mojem mnenju se vezi ne da pretrgati z "bežanjem" od doma. Starši so in bodo, tudi če živite doma, ste 200 km oddaljeni ali pa starši niso več živi  :C:  najpomembnejše je PREPOZNAVANJE IN ODPUŠČANJE! xsrcbumx

Sama sem se pred kratkim odselila 200 km od doma, moji odnosi s starši so prečudoviti.  Hvaležna sem jima, da sta me tako s svojimi pozitivnimi kot negativnimi lastnostmi vzgojila v pozitivno osebo (seveda nisem idealna :mezik: , niti nočem biti...) . V sebi pa poskušam prepoznavati njune vzorce in, če me motijo  odpustiti njima in sebi. Saj je vse tako preprosto....

Z ljubeznijo  xsrcx  xsrcx  xsrcx  xsrcx  xsrcx  xsrcx

Pjotra x;)x   

Super si tole napisala. :palec:

Dobrodosla! :vio: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Lep pozdrav vsem skupaj! x:)x Tudi jaz imam par besed za povedat na to temo... Od doma sem odsla precej zgodaj, posebno za danasnje razmere. Malo zato, ker se doma nikoli nismo razumeli, zgodba o tem je dolga in kar boleca, ampak to ni predmet debate. Veliko pa zaradi ljubezni, hehe. x:Ix xsrcx Zelela sem se oddaljiti od druzine, da bi lahko v miru presegla, prebolela in obdelala, kar je bilo treba zaradi travmaticnega otrostva. No, to mi je - po mojem mnenju - povecini kar dobro uspelo, s preostankom se pa se trudim. x;)x

Se je pa tako zgodilo, da sem kasneje (in se sedaj ) potrebovala njuno pomoc. Moram reci, da sta se tu izkazala, vendar ima vse svojo ceno. Spet me je druzina vlekla v svoj vrtinec krivde, obtozevanj, nasilja... Jaz pa sem se tezko upirala zaradi obcutka, da sem jim pac precej dolzna zaradi njihove pomoci. Tako sem se morala nauciti jih sprejeti, kakrsni so, rada jih imam, pa ceprav so me in me se prizadenejo. Spoznala sem, da sem jih pac v marsicem presegla. Da sem morala skozi vse to zato, da sem, kakrsna sem. Z mnogimi izkusnjami kljub kar mladim letom. Odpustila sem jim, ker vem, da me imajo kljub vsemu radi, da pa ne znajo drugace. Tezko je v druzinah, kjer je nasilje - psihicno in fizicno. Mama se mi je dolgo smilila, zdaj pa vem, da je pristala v to igro. In je vec ne poskusam 'resiti', ker njej vse skupaj na nek perverzen nacin ocitno ustreza. Saj poznate tip zensk, ki pac morajo biti zrtve, da niso same odgovorne za to, da iz svojih zivljenj niso naredile vsega, kar bi lahko... Vesela sem, da lahko recem, da ne ponavljam vzorca svoje maticne druzine. Ni bilo lahko, se je pa izplacalo. x^x

Poleg tega sem z vami zelela se eno ugotovitev -vecinoma smo za nase starse vedno otroci. Ne glede na izobrazbo, sposobnosti, kaj smo. Vedno v nas vidijo nebogljena bitja, katerim so 'pucali riti'. Se mi pa zdi, da je to njihov problem, kajne? :o|o:

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

:palec: x:Xx

se cuti da si velik trpela (veje iz tvojega posta, kljub nejamranju), pa mi je vsec, ko mislis tako:

... Odpustila sem jim, ker vem, da me imajo kljub vsemu radi, da pa ne znajo drugace. ...

mene ne gane tolk jamranje.... pa pritozevanje... (recimo ko kdo govori, kok tezko da mu je blo, ko je bil 3x lacen v lajfu al pa ko ga je en mesec zeblo al pa ko mu ljubljena oseba ni dovoljkrat rekla rada te mam...).

pac pa me BLAZNO gane, ko gre nekdo prek tega.

in TU vidim modrost pol....

in to bolj steje. :palec: xyesx

s polno ritjo je lahko srati (oprostite :8):), torej jasno da si lohk ves plemenit in... sploh super...

ce ti je blo z rozcam postlano...

pa bodi strpen, plemenit... duhoven... Clovek...

tud tedaj, ko ti nekdo nekaj hudega naredi. ali tvojemu bliznjemu.

Tega ne zmore vsak(do)... vendar - ker SE NE POTRUDI DOVOLJ!!!!!

cist VSAK ma namrec v sebi ta program.... xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hvala, Marsa, to mi veliko pomeni, posebno, ker cenim tvoje mnenje. Vsak je odgovoren za svoje zivljenje, vsak je svoje srece kovac. Zato se trudim po svojih moceh in moram reci, da sem zadovoljna sama s sabo in s svojim zivljenjem. Tako je pac vse lepse, a ne? x:)x x:Xx

:palec: x:Xx

mene se je tvoj post zelo dotaknil, ker sem 'cist vse vidla not'. xDDx

tko da tud men pomen, da teb pomen. :vio:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Lep pozdrav vsem skupaj!  x:)x  Tudi jaz imam par besed za povedat na to temo... Od doma sem odsla precej zgodaj, posebno za danasnje razmere. Malo zato, ker se doma nikoli nismo razumeli, zgodba o tem je dolga in kar boleca, ampak to ni predmet debate. Veliko pa zaradi ljubezni, hehe.  x:Ix  xsrcx  Zelela sem se oddaljiti od druzine, da bi lahko v miru presegla, prebolela in obdelala, kar je bilo treba zaradi travmaticnega otrostva. No, to mi je - po mojem mnenju - povecini kar dobro uspelo, s preostankom se pa se trudim.  x;)x

Se je pa tako zgodilo, da sem kasneje (in se sedaj ) potrebovala njuno pomoc. Moram reci, da sta se tu izkazala, vendar ima vse svojo ceno. Spet me je druzina vlekla v svoj vrtinec krivde, obtozevanj, nasilja... Jaz pa sem se tezko upirala zaradi obcutka, da sem jim pac precej dolzna zaradi njihove pomoci. Tako sem se morala nauciti jih sprejeti, kakrsni so, rada jih imam, pa ceprav so me in me se prizadenejo. Spoznala sem, da sem jih pac v marsicem presegla. Da sem morala skozi vse to zato, da sem, kakrsna sem. Z mnogimi izkusnjami kljub kar mladim letom. Odpustila sem jim, ker vem, da me imajo kljub vsemu radi, da pa ne znajo drugace. Tezko je v druzinah, kjer je nasilje - psihicno in fizicno. Mama se mi je dolgo smilila, zdaj pa vem, da je pristala v to igro. In je vec ne poskusam 'resiti', ker njej vse skupaj na nek perverzen nacin ocitno ustreza. Saj poznate tip zensk, ki pac morajo biti zrtve, da niso same odgovorne za to, da iz svojih zivljenj niso naredile vsega, kar bi lahko... Vesela sem, da lahko recem, da ne ponavljam vzorca svoje maticne druzine. Ni bilo lahko, se je pa izplacalo.  x^x

Poleg tega sem z vami zelela se eno ugotovitev -vecinoma smo za nase starse vedno otroci. Ne glede na izobrazbo, sposobnosti, kaj smo. Vedno v nas vidijo nebogljena bitja, katerim so 'pucali riti'. Se mi pa zdi, da je to njihov problem, kajne?  :o|o:

Hja ravno tako sem hotel nadaljevati... morda je vse skupaj še najbolje za tebe... tudi jaz sem se kmalu osamosvojil, pa mislim, da je to vredu... si predstavljaš da bi še danes o vseh pomembnih stvareh zate, odločala tvoja starša, ne vem, meni to nebi bilo všeč, pa, če bi bila še tako ljubeča in običajno taki ljubeči starši, naredijo največ škode svojim odraslim otrokom...

Drži se, razvijaj svojo osebnost, dobila si možnost, da pokažeš to kar si... torej pogumno naprej....

Aja, ko boš pa imela otroke (če jih že nimaš), pa pazi, da ne boš poskušala bit preveč ljubeča...(zato, ker tvoji niso bili taki...)

<{POST_SNAPBACK}>

Aja, ko boš pa imela otroke (če jih že nimaš), pa pazi, da ne boš poskušala bit preveč ljubeča...(zato, ker tvoji niso bili taki...)

bravo ebor!!!! :palec: :palec:

navezovanje nase v imenu blazotne (materinske) ljubezni :xx!:

jaz sem tle... netolerantna.. sory.. zal.. nisem se tolk visok... da ne bi cutila... hm, prezira? no morda je to premocna beseda... sam... ok, odpor.. (ceprav je ta tud mocna).

zame je to absoluten schtraufenpacht!!!!!

ne mi z egoizmi pliz pa to MEN navesit..

' :sori: vse smo ti dobr hotl pa to, vse smo zate!!!'

ne mi s takimi POL!!!!

:mad2:

das? ok. to si TI.

jaz pa sem jaz (oz. v teh primerih) se bom.

mame!!! :xx!:

uh.

najtezji dejavnik v... osebni rasti... pravzaprav... hm... xscratchx..

ja, jutri bom videla 150 ogorcenih komentarjev morda...

sam res.. tko mislim..

ha! po drugi strani pa 'nimajo mleka'. pih! xrolleyesx

xrolleyesx :xx!:

sam ne mi s takimi, res zivcna ratam...

drugac pa - VSAK sistem je dober, sam da je LJUBEZEN in sprejetje otroka taksnega kot je.

ujckanje... ni to...

lajf NI ujckanje..

in ce si navajen bit v vatki, te zaboli, ce pleses pa stopis na peto.

torej - ce PLESES!!!!! te ze lohk boli...

nismo se pri mucenju itd.

eh.. itak noben ni stekal...

razen 'MAME' (narobe). :xx!:

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>bravo ebor!!!! :palec: :palec:

jaz sem tle... netolerantna.. sory.. zal.. nisem se tolk visok... da ne bi cutila... hm, prezira? no morda je to premocna beseda... sam... ok, odpor.. (ceprav je ta tud mocna).

ne mi s takimi POL!!!!

:mad2:

das? ok. to si TI.

uh.

sam res.. tko mislim..

ha! po drugi strani pa 'nimajo mleka'.  pih!  xrolleyesx

drugac pa - VSAK sistem je dober, sam da je LJUBEZEN in sprejetje otroka taksnega kot je.

ujckanje... ni to...

lajf NI ujckanje..

Čak tole morm pa parkrat prebrat, da mi bo jasn.....

ok, sam da ne bos parkrat citiral, da ti bo jasn. x:Dx x;)x

saj ce ti ne bo jasn, nc hudega... :8): x;)x

saj v bistvu... ne pisem VEDNO sam zato, da me bo kdo razumel... pac pa tud za... svojo dusho... ce smo dons ze tko blazno pesniski.

torej, tud ce zlo preprosto komu kaj razlozim (vcas znam res!! x;)x).. se me ne razume vedno... torej...

najboljs je bit tak kot si. no in taka pac sem.

zdaj pa stekaj... al pa ne. :D

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>bravo ebor!!!! :palec: :palec:

Ja jaz se tudi ne strinjam s tem... moraš pa razumet, da pač če si oseba, ki hočeš in moraš imet nekoga rad, potem  to svojo ljubezen pač pokloniš najbližjemu... to so (če ni partnerja ali če ni dovzeten za to...) pač tvoji otroci...to ni dobro... lih obsojat pa tudi ne moreš, kajne...

Ne egoizem tu nima nikakršne veze...

ne mi s takimi POL!!!!

Hehehe, to je pa drug problem, ob teh besedah, bi pa jaz prej zaslutil mal krivde (da niso lih vsega nudl):mad2:

das? ok. to si TI.

uh.

sam res.. tko mislim..

ha! po drugi strani pa 'nimajo mleka'.  pih!  xrolleyesx

NO COMMENT...***

ujckanje... ni to...

lajf NI ujckanje..

Yes indid...

Hmmm, mislim, da sem razumela. Oba, seveda. x:)x Ne, mama se nisem, nameravam pa postati cez kaksno leto ali dve... Hvala za dobre nasvete, se bom potrudila, da bom uravnovesena mama. V to verjamem - neko srednjo pot. kako budisticno od mene, a ne. Ne verjamem v pretirano ujckanje in crkljanje. Rada bi - ce mi bo usoda namenila biti mama - vzgojila otroke v cutece, odgovorne in stvarne ljudi.Ce bom imela otroke, jih ne zelim imeti 'zase', naj bodo svoji, kot itak so, pa ce se starsi na trepalnice postavljajo. Pa prav je tako, kam bi pa prisli sicer? Zaenkrat mislim, da jim bom svetovala zgodnje zapuscanje gnezda. Kako bom pa kasneje o tem mislila, si pa ne upam trditi, kaj pa vem, kaj bodo hormoni in materinska custva naredili iz mene?! x:Dx

js ne vem če me kaka huda vez ovira v lajfu kar se staršev tiče.....al pa dab recimo kako kako hudo hvaležnost, oziramo dolžnost čutla....čeprov mi je recimo mami večkrat hotla kej kao naprej vržt....češ, kaka nehvaležnost pa svašta, ona je pač skrbela zame pa vse, ka sta s fotru narazn šla, on pač ni mignu....mislim halo......sej konckoncev ji ni blo treba...ona bi lohk takrat naju z bratom tam pustila pa sama šla al bilokej....tko pač ni, pa hvalabogu, sej u bistvu sem ji hvaležna do ene mere, sam nima pa nobene pravice od mene prčakvat zdej nevem kako pokoravanje vsem njenim muham......ker u bistvu ji ni blo treba, lohk bi rekla da ne bo....pa se je pač tk odločla...in kaj zdej

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

<{POST_SNAPBACK}>Hmmm, mislim, da sem razumela. Oba, seveda.  x:)x  Ne, mama se nisem, nameravam pa postati cez kaksno leto ali dve... Hvala za dobre nasvete, se bom potrudila, da bom uravnovesena mama. V to verjamem - neko srednjo pot. kako budisticno od mene, a ne. Ne verjamem v pretirano ujckanje in crkljanje. Rada bi - ce mi bo usoda namenila biti mama - vzgojila otroke v cutece, odgovorne in stvarne ljudi.Ce bom imela otroke, jih ne zelim imeti 'zase', naj bodo svoji, kot itak so, pa ce se starsi na trepalnice postavljajo. Pa prav je tako, kam bi pa prisli sicer? Zaenkrat mislim, da jim bom svetovala zgodnje zapuscanje gnezda. Kako bom pa kasneje o tem mislila, si pa ne upam trditi, kaj pa vem, kaj bodo hormoni in materinska custva naredili iz mene?!  x:Dx

Aja pa še to , fulll se bo enih pametnih pojavlo (tko k un Ebor in Marsa) in ti ful dajalo nasvetov kako in kaj.... ker k so otroc ti zna tud una na blagajni povedat (zanč je ena tukaj mela prispevek o dretju otrok v trgovini... to mislm, da je vsak starš že doživu...), kako se vzgajajo otroc, da ne omenjam babic pa stricov pa mrzlih bratrancev....

sam ti se drži svojga recepta, svojga koncepta, sej si dost pametna, kajne.... hmm tole ti zdejle niti nebi smel pisat, kajne....

ebor... tezko berem, ce tko cudno citiras... :o|o:

no comment tamle pri mleku .. ali to pomeni, da tvoja zhen(sk)a 'ni imela mleka' - pa ne mors nic rect? al kaj?

ti povem nekaj - jaz ko se ufuram, se blazno posvetim...

ej.. rodila sem en mesec prezgodaj, 'nisem imela mleka'. ej, NI GA BLO, NO!!!!

prejokala, vse... se poglobila.. prebirala taksne in drugacne, bolj ali manj strokovne knjige, medicinske celo...

tule nisem cist ziher, sam.. tam nekje - recimo EN (x!x x!x) procent bejb NIMA mleka.

tko je s tem.

in jaz imam opravka z blaznimi 'MAMAMI'.. ki zoprno navezujejo svoje froce nase.. sam... recimo, vsaj 50% - 'niso imele mleka'.

torej, znastveno dokazano je, da je to 'BLABLABLA'.

a zdaj razumes?????????

a stekas?

ko je pa za status ('mati' pac) - smo pa tigrice... ne pa tud pri mleku. tam sem se pa JAZ 'borila'. torej zame besede in stiski in objemi in zelje niso NIC. pac pa sam dejanja. x!x xyesx

a ti povem, kaj sem jaz pocela za mlek? ki 'ga nisem imela' (zdaj vem da je to zato, ker je bil prezgodnji porod in se ni sprozil oxitocyn - ja, ne vem v katerem zlogu je ipsilon, kar pa se ne pomeni, da ne stekam pointa tegale!).

no ne bom... v podrobnosti... (to so drame, tragedije in clo trilerji skor mal - recimo sama na pediatricni ponoc, ko sem si morala stiskat mlek v drug del stavbe, skripajoce stopnice, zulji od masince za stiskanje, flajstre, sistemcek sem si ubodla, no!!!! medtem ko ene sam 'niso mele mleka'... pih! ob tem da vemo, da res skor vse ga IMAJO x!x )

moj point pa je bil, da vse te MAME, ki se niso potrudle za mlek (ker jim bo mdr. pokvarilo postavo ipd. itd. x:o)x kot da so imele dzazne x:Dx x;)x), so blazne tigrice drugje...

in smo (spet) pri izkazovanju tega - RAD TE IMAM.

ja. rad te imam in te objemam. in stiskam. :xx!:

rad te imam in ti vsak dan recem da te imam rad.

rad te imam in te zato ne pustim ven (ker me kao skrbi zate)..

to je vse bullshit.

ker - rad imeti... je.. omogociti, da bo OTROKU (x!x) kul.

in ne tebi. lazje. z njim.

Picasso

. hmm tole ti zdejle niti nebi smel pisat, kajne....

zakaj ne bi smel? vzela sem kot dobronameren nasvet. upam, da bom dovolj mocna, da ga bom lahko upostevala. mislim, da je tole moja 20. objava, madonca, se jih nabere :eek: x:Dx pa lahko noc in lepe sanje vsem skupaj!

<{POST_SNAPBACK}>ebor... tezko berem, ce tko cudno citiras... :o|o:

Hja sem se skušal tvojmu stilu približat pa ni šlo zgleda...

no comment tamnle rpi mleku= tvojan zenaska toej 'ni imela mleka' - pa ne mors nic rect?

ti povem nekaj - jaz ko se ufuram se blazno posvetim...

ej.. rodila en mesec prezgodaj, 'nisem imela mleka'. ej, NI GA BLO, NO!!!!

prejokala, vse... se poglobila.. taksne in drugacne, bolj ali manj strokjovne knjige, medicinske celo...

tule nisem cist zioher, sam.. tam nekje - recimo EN (x!x x!x) procent bejb NIMA mleka.

tko je s tem.

Nisem komentiral, ker ne poznam občutka "ne imeti mleka"

in jaz imam opravka z blaznimi 'MAMAMI'.. ki zoprno navezujejo svoje froce nase.. sam... recimo, vsaj 50% - 'niso imele mleka'.

torej, znastveno dokazano je, da je to 'BLABLABLA'.

a zdaj razumes?????????

a stekas?

Ja razumem relacija navezovanje in ne imeti mleka... tega nisem vedel...

ko je pa za status ('mati' pac) - smo pa tigrice... ne pa tud pri mleku.

a ti povem, kaj sem jaz pocela za mlek? ki 'ga nisem imela' (zdaj vem  da je to zato, ker je bil prezgodnji porod in se ni sprozil oxitocyn - ja, ne vem v katerem zlogu je ipsilon, kar pa se ne pomeni, da ne stekam pointa tegale!).

no ne bom... v podrobnosti... (to so drame, tragedije in clo trilerji skor mal - recimo sama na pediatricni ponoc, ko sem si morala stiskat mlek v drug del stavbe, skripajoce stopnice, zulji od masince za stiskanje, flajstre, sistemcek sem si ubodla, no!!!! medtem ko ene sam 'niso mele mleka'... pih! ob tem da vemo, da res skor vse ga IMAJO x!x )

moj point pa je bil, da vse te MAME, ki se niso potreudle za mlek (ker jim bo pokvarilo postavo ipd. itd. x:o)x kot da so imele dzazne x:Dx x;)x), so blazne tigrice drugje...

Sorry sej razumem, da je blo grozn... sam dojel pa tega občutka ne bom nikoli....

in smo (spet) pri izkazovanju tega - RAD TE IMAM.

ja. rad te imam in te objemam.

rad te imam in ti vsak dan recem da te imam rad.

rad te in te zato ne pustim ven (ker me kao skrbi zate)..

Ja "ne pustim te ven ker me skrbi zate..."  to gre men fulll na živce...

to je vse bullshit.

ker - rad imeti... je.. omogociti, da bo OTROKU (x!x) kul.

in ne tebi. lazje. z njim.

Rad imeti je pusti, da poleti... in če se kdaj ozre nazaj nate .. te je tudi on ima rad.... če ne.... ima pač rad nekoga drugega.... Ljubezni itak ne moreš izsiliti, kajne...

<{POST_SNAPBACK}>Rad  imeti je pusti, da poleti...

xyesx :palec:

jaz mu pa sam pomagam negovat krila...

mu dat zaupanje vase, da LAHKO leti!!! xsrcx

poznate pravljico o slavcu?

jes kok ga je imel rad cesar, a ne? :V:

:xx!:

Picasso

... razmisljam dalje na to temo (ja, vas kar vidim ene, da kok tumach... sam - ce lohk vsi, bom pa valjda lohk tud jaz... nakladala tule, kolikor mi bo pasal... a ne...)...

zdaj se bo naslo par pametnjakovicev, ki mi bodo vedeli povedat (ali pa si bodo to sam mislili), da seveda imam sama en kup vseh tehle lastnosti.., x:Dx x:o)x x:px

ker.. mi grejo pac tolk na zivce, in saj 'vemo': everybody: blablabla, 'to kar te moti, mas sam'... vse tele zavisti in vse to. :D :P

ne govorim pa tule sam kot mama.

ces, ker sem se jaz tolk borila in vse to... in zdaj pac, mamca kot sem, iz tega kotka pac gledam. :D

no ni cist tko... nisem sicer se hotla blazno hvalit z referencami raznimi, sam tle pa tole pojasnilo ni odvec: namrec, tolk kontakta sem imela z vsem tem kot... xscratchx.. hm, poslusalec zgodb....

da moje mnenje o tem ne izvira iz mojih osebnih izkusenj, pac pa predvsem iz mojega odziva na nestete tele izkusnje, meni zaupane.

edinokrat (no ali pa pac edinokrat da so mi to tudi rekli), ko niso bili zadovoljni z mojo interpretacijo charta, je bilo, ko sem napisala, da bo mama prevec navezovala nase svojga bejbija.

tega nobena mama ne sprejme (dobro) in skoraj nobena ne prizna.. se uzhali...

gleda iz nekega defoltnega mnenja... in 'ima pravico', da je uzaljena... v resnici se pa ne poglobi vase... sam to je...

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...