Skoči na vsebino

Med v satju

Bogdan

Recommended Posts

Zelo zanimiva se mi je zdela ta stran, ki jo je na forumui čebelarji objavil eden od članov, upam, da je primerno za objavo tudi na tem forumu.

http://www.apicolturaonline.it/mariano.htm

Žal je v italjanščini, a tudi prevod je na forumu čebelarji...

http://groups.yahoo.com/group/cebelarji/message/3502

Ali je kdo že kaj podobnega poskušal?

Deli na socialnih omrežjih

• 4 weeks later...

V NP AŽ mere bon nad plodišče postavil ploščo z 18. luknjami in kozarci.

Prepričan sem, da mi bo uspelo čebele nagovorit, da bodo v kozarcih zgradile satje in v njega nanosile med s sokom rdeče pese.

Do sedaj sem proizvajal le med s sokom rdeče pese po klasični metodi, tako da sem med točil iz satja, ki je bil že prej nastavljeno. Letošnje leto pa bom nastavil kozarce z 2 cm osnovami iz katerih bodo čebele potegnile deviško satje ter v njega nanesle dodani gozdni med s sokom rdeče pese.

Predvideno bom prvi poizkus izvedel med predvideno gozdno pašo, ko bo zacvetel javor in gozdna češnja.

LP

Branko

V prejšnjem sporočilu sem pozabil napisati da je osnovni med za mešanico s sokom rdeče pese Gozdni med (javor, gozdna češnja) Za sedaj ga nimam niti za vzorec. Poleti pa ne bo problema za poizkušnjo.

To je še fotorgafija polnjene embalaže.

LP Branko

Žal letošnje leto ne bo medu s sokom rdeče pese za poizkušnjo. Nimam ga niti za vzorec. Lahko pa na Boštjanovi stojnici poizkusite med (20 gr.)od češnje in javorja ki je pripravljen za spomladansko mešanico ki jo bojo dobile čebele.

Tod

a sedaj je pri meni pred čebelnjakom še 30 cm snega.

ZA BRANETOV MED SE BO TUDI MOJA MALENKOST POSTAVILA V VRSTO.

DANES PA JE BIL PRVI PRAVI IZLET V TEM LETU.ČEBELE SO PREBARVALE PANJE Z SVOJIMI TELESI, LETELE SO VSEPOVSOD,SAMO ZA POPAPATI PA JE ŠE SKORAJ NIČ. BO PA NASLEDNJI TEDEN ŽE NEKAJ ZA POD ZOB. LEP POZDRAV IZ BELE KRAJINE :palec:

x:Dx x:Dx Branko torej sem imel neizmerno srečo, da sem ga probal že lani avgusta na Apimondiji x:Dx :palec: :palec: x^x x^x

no ja ni kaj malo prednjačim pred vami dragi forumaši x^x x;)x

Kar se tiče poleta čebele jih je res pritegnilo ven sicer ne glih z vso vnemo tu kajti je oblačno ampak za moje firbcanje je bilo pa zelo dobro. Upajmo, da ga vreme ne bo več lomilo in bomo neizmerno začeli uživat ob čebelah. Sneg je pri nas kar lepo pobralo ne povsem ampak zadovoljivo :palec:

Malo sem tudi jaz opazoval dogajanje pri čebelnjaku. x:)x

Cvetni prah so not nosile na veliko. x^x , ampak sonce se pa nikakor noče pokazat.

Rad bi v panje pokukal za videt kako so z hrano pa nič od tega.

Kolega je svojim že nekaj gledal in je reku, da so jo že skoraj vso popapale. :xx!:

No jaz imam nekje čez 120 družin z rezervami vendar nisem še nobenega odpiral in brskal. To opravimo v zelo lepem dnevu, ko lahko sproti dodamo meden sat kjer primanjkuje in odvzamemo kjer je višek.....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...