Skoči na vsebino

Kaj se da razbrati iz horoskopa

tiana

Recommended Posts

Kar se tiče astrologije in podobnega sem čisti nevednež, zato eno tako začetniško vprašanje. V bistvu nisem nikoli verjela v horoskope itd. Zdaj pa vidim, da nekateri, ki se ukvarjate z astrologijo, delate kar podrobne analize na osnovi rojstnih podatkov. Zanima me, kaj vse se da razbrati iz horoskopa? To vem, da lahko ugotovimo določene značilnosti človeka, nisem pa vedela, da se lahko ugotovi npr. kakšni so njegovi starši, kakšen bo partner, kakšen bo poklic....Koliko je astrologija povezana z vedeževanjem? Je res vse zapisano v zvezdah?
Deli na socialnih omrežjih

Ne vem točno, koliko znanja in koliko intudicije imajo vedeževalci. Vem, da se da astrologijo naučiti, naučiš se vse simbolike in tudi tega kako se jo bere in postopoma prek prakse ugotoviš, kaj od teorije zate bolj drži.

Z astrologijo se da videti veliko, včasih imam občutek, da vdiram v zasebnost posameznikov s tem, ko gledam njihovo karto. Vidiš lahko s kom služiš denar in koliko, kako so navezani na brate in sestre, a in kakšen sosede imajo, kakšni so bili predniki, po očetovi in materini liniji, otroke,... vse sorte.

Nekej časa nazaj, sem veliko razmišljaja o svojih prednikih in kateri planeti jih predstavljajo, ne moreš verjeti, kako stvari klapajo, v detalje....

Vendar je lažje če zgodbe že poznaš, pa jih je treba samo poiskati v karti, v drugo smer ni vedno tako enostavno.

Vse dobro.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Jaz vedno bolj verjamem,da se določene stvari v življenju lahko zgodijo tako in ne drugače,ravno zaradi položajev planetov v rojstni karti in aspektov med njimi.Preverjam za nazaj,dobivam odgovore,ki mi točno osvetlijo marsikateri dogodek ali dejanje v preteklosti.

Dokler nisem prišla na LNF,sem mislila,da že marsikaj vem,zdaj pa vidim,da še skoraj nič ne vem.No,pravijo,da se počasi daleč pride... x;)x

Iz takšne smo snovi, kot sanje...

• 4 weeks later...

Oj!

Jaz sem pred kratkim obiskala enega tipa, ki se med drugim ukvarja tudi z astrologijo. Izdelal mi je karto in moram priznati, da sem bila zelo šokirana. Sem si vedno predstavljala, da se s tem, če veš, kaj si po horoskopu z vsem kar paše zraven, da videti npr.: kakšna osebnost si, kje si močan, na katerih področjih moraš delat... Hočem povedati, da nisem pričakovala, da se na tvoji karti vidi npr.: od kdaj do kdaj si bil z bivšim partnerjem ipd. Kaj se vidi tudi s kakšnim človekom boš bil, če boš imel otroke in koliko...

Moram priznat, da če vse to drži, mi je vse kar mal srhljivo. Da imaš pot že kar začrtano.

LP

xrolleyesx Ja včasih je gledanje v karto ,sploh svojo ,malo srhljivo. Ko vidiš, da se ti bliža težji aspekt in je možnost, da le ta izbije, ker imaš tudi natalna podobno pozicijo potem skoraj zagotovo vem, da bo situacija težka. Mogoče ravno zato, ker se na to pripraviš, postane situacija lažja, lažje jo prenašaš in veš, da bo v doglednem času minila.

Kakšnih zelo težkih aspektov pa verjetno najboljši astrolog ne more prelisičiti. Nekoč se je nekdo zaprl v knjižnico, ker si je napovedal dan smrti in res se je zaščitil, vendar mu je padla na glavo najtežja knjiga in je umrl. x;)x

...

Kakšnih zelo težkih aspektov pa verjetno najboljši astrolog ne more prelisičiti. Nekoč se je nekdo zaprl v knjižnico, ker si je napovedal dan smrti in res se je zaščitil, vendar mu je padla na glavo najtežja knjiga in je umrl. x;)x

...

Natančneje povedano gre za nemškega učenjaka (tudi astrologa) Stoefflerja, ki ga poznamo s starih bankovcev za 100 mark (tisti s čudno veliko črno kapo). Razlika je le ta, da je segel na visoko polico s knjigami, padel z lestve in kasneje zaradi posledic umrl. Tudi prisotni kolegi mu niso mogli pomagati.

Tisti, ki mu je na izračunani dan "nekaj padlo na glavo", pa je bil angleški astrolog Michael Scot iz 12. stoletja. Zaprl se je v cerkev in molil, nakar mu je s svoda na glavo padel kamen - del oboka - in ga na mestu ubil.

Dupor in Nostradamus sta se raje pripravila, legla v posteljo in umrla - na dan, ko je bilo pisano, da bo tako.

B.

Tu mach. Tistole.

...

A Dupor tudi? Tega pa nisem vedela oz. se ne spomnim, da bi kdaj do mene prisel ta podatek.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sta se raje pripravila, legla v posteljo in umrla - na dan, ko je bilo pisano, da bo tako.

Sama ne verjamem v to, da me horoskop določa, kdo sem in kakšna sem. Astrologijo jemljem kot še en poskus razvozlati človeško dušo. Verjamem, da smo vsi ljudje enaki v možnosti, torej da imamo VSI V SEBI VSE LASTNOSTI, ki pa se razvijejo in kažejo različno, v različnih okoliščinah glede na naše okolje, čustveno in duhovno zrelost...že pri branju astroloških tem v tem forumu sem opazila, da se iste lastnosti, ki jih imajo ljudje popolnoma različnih astroloških znamenj, utemeljujejo na različne načine: eden je ognjevit, ker ima sonce v ovnu, drug je tak zaradi lune v ovnu, tretji ima nekakšno konjunkcijo, četrti kvadrat.... torej imamo recimo končno število človeških lastnosti, ki pa jih je moč utemeljiti na nešteto astroloških položajih...

Sploh pa verjemem v neskončno moč človekove osebne volje, zato v primeru zgornjega citata pravim, da sta umrla, ker sta kao "vedela", da bosta umrla in sta to priklicala nase. Uporabljam pa astrologijo za odkrivanje plasti človekove osebnosti...tudi na sebi...samo ne verjamem, da sem vnaprej določena! To pa ne! Pa brez zamere in lep pozdrav vsem!

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo

Vnaprej določenost? Kaj pa karma pa pogovor z vodnikom, preden se duša odpravi na zemljo pa tako naprej?

Človekova temeljna lastnost je želja po vedeti, spoznati. Torej človeka karakter zanima sam po sebi. Določil ga je po zvezdah, barvi oči, velikosti nog in kajjazvemčemše. "Povej mi, kaj ješ, in povem ti, kdo si" princip. Zvezde so samo eden od pristopov. In nič drugega.

Zavračanje "določenosti" je seveda neumnost. Spoznaj se, kdo si, in iz tistega potem poskusi napraviti čimveč v tem življenju, da te na koncu življenja ne prešine kot tistega tipa v Gatnikovi smešnici (stripu): "Ah, kurc, živu sem pa le!".

"Neskončna moč človekove osebne volje" je tudi to, da si lahko prištimamo oskarja, ČE HOČEMO, a ne? In živa ludnice od bljutavih, nesposobnih itd. igralk ter igralcev, ki tega z "neskončno močjo človekove osebne volje" ne zmorejo napraviti, ampak jim oskarja drugi odnesejo izpred nosa.

Keops je imel izredno voljo, ampak neskončna očitno tudi pri njem, faraonu, ni bila, saj mu spričo umrljivosti, ki jo je hotel - pa je ni mogel - premagati, ni ostalo drugega kot da napravi ogromno piramido, ki nas danes spominja nanj. Za druge - faraone, čevljarje in branjevce - pa še vemo ne, pa so ravno tako bili. In imeli volje za še pa še.

Vse je relativno. Tudi življenje samo. Bolj kot si mislimo.

Živijo!

Ojla Bern,

če Bog da (hm, al pa zvezde??) se vidimo na tvojem predavanju jutri. Sem imela pravzaprav že druge načrte, potem sem pa videla program Mavrične, pa razpored za tvoje predavanje...

ja to bi me pa res zanimalo!

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Človekova temeljna lastnost je želja po vedeti, spoznati. Torej človeka karakter zanima sam po sebi. Določil ga je po zvezdah, barvi oči, velikosti nog in kajjazvemčemše. "Povej mi, kaj ješ, in povem ti, kdo si" princip. Zvezde so samo eden od pristopov. In nič drugega.

Saj, da je astrologija le ena izmed poti spoznavanja človekove duše, spoznavanja samega sebe, to sem tudi imela v mislih in s tega vidika mi je prav zanimivo sebe razlagati v njenem kodu. Bolj se mi zdi problematično to, v kateri smeri razmišljamo, in sicer, se preko zvezd spoznavam, svojo osebnost...tako ali tako potem sama pri sebi vidim ali se luna v tem in tem znamenju pri meni kaže ali ne, ali pa se DOLOČAM, ko preberem da bi morala s položaji planetov biti taka in taka?? in se potem nezavedno začnem tudi tako vesti?? Moč človekove volje namreč razumem kot usmeritev njegovih misli in s tem vibracij, ki jih oddaja in posledično prejema!

Pa saj pri meni ni problem, ker ne poznam astrologije tako dobro, tudi ne iščem razlage prihodnosti nasploh, ampak me pa res zanima pri tebi, pa pri Marsi na primer, vidva lahko preko vpogleda v astrološke pozicije predvidita tudi prihodnost, kako se bo določena stvar razvila...in tu je moje vprašanje, kako vedenje o tem vpliva nate? Oziroma ali to sploh počneš(ta)?? Dejansko si lahko predočiš potek svojega življenja in potem slediš zemljevidu?

Sicer pa ali ne vidi človek le tistega, kar hoče videti? Nekoč sem prebrala, da JE BISTVO ODGOVORA V VPRAŠANJU! Torej se na nek način sam določiš, svojo pot, nezavedno prebereš v zvezdah odgovor, ki ga iščeš in potem imaš impulz, ki si ga potreboval za neko odločitev.

Vnaprej določeni...seveda smo na nek način vnaprej določeni, že s tem, ko se rodimo na zemlji nam je določen način življenja, družba nam določi norme in vrednote, ki jih moramo sprejeti....ampak tu sem imela v mislih to, da sama nočem prehitevati časa in preko astrologije, kart, vedeževalk...izvedeti kaj se mi obeta. Verjamem, da si z osredotočenostjo na sedanjost, s tem, da dajem energijo v stvari, ki jih počnem, sama tlakujem pot v prihodnost. Od mojih reakcij, izkušenj, zrelosti...je odvisno v katero smer me bo zaneslo, kaj se bom naučila in to prešla, in česa se ne bom naučila ter zato dobila še eno možnost. In ne določa položaj zvezd kako bom ravnala v določeni situaciji. Na en način gre za odgovornost do lastnega življenja, kajti ljudje preradi rečejo, da so rojeni pod nesrečno zvezdo in so torej zvezde "krive", v resnici pa sami nimajo stika s svojim bistvom.

Ja, res je vse relativno, zato pa pravim, če ti zvezde kažejo smrt, jo lahko razumeš kot fizično in boš umrl, lahko pa je samo smrt dela tvoje osebnosti, ko greš na višjo stopnjo zrelosti. Bistvo odgovora je v vprašanju, zato pravim, da sami sebe določamo. x;)x

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...