Marsa 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 No, ena 'kost'...Da ne bomo nenehno - kaj pomeni, ce je ne vem kaj v mojem horoskopu? (kot - koga pa to zanima :o|o: ) - ampak z druge plati... Ali imate, posedujete to lastnost - ali vsaj kancek?Se prepustite?Ali se morda samo v mislih objestno poigrate... drzite pa masko nedotaknjenosti dalje? In - kako povezujete to lastnost, ce jo [imate], s svojimi polozaji oz. s svojim chartom? Ali je to zdaj recimo samo Uran... ali Jupiter? ...?Torej - kaj opazate? Aja, in seveda - kako in ce - to opazate pri drugih? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 Sem morala pogledat v SSKJ, kaj to sploh pomeni! Evo, kopiram od tam, če je še kdo, ki ne ve: objestnost -i ž (e) lastnost, stanje objestnega človeka: prevzela ga je objestnost; fantovska, ekspr. pobalinska objestnost / iz objestnosti razbiti šipo; ekspr. iz gole objestnosti je to storil; v objestnosti ni pomislil na posledice / ekspr. objestnost drhali, fašistov brezobzirnost, nesramnost / počenjati objestnosti objestna dejanja To se pravi: storiti nekaj "zanalašč"... Hmm... ja, se je že zgodilo kdaj, da sem kaj naredila iz objestnosti. Samo zdaj se ne morem spomnit nobenega konkretnega primera. Aha, sem se spomnila! Enkrat mi je en ljubljančan na parkirišču zavzel prostor... Sem čakala, da gre eden z avtom ven, v tem pa se pripelje ta ljubljančan in kar smukne pred mano na to prosto mesto in se dela, kot da me ne vidi, da čakam za parkirat tja! Potem sem mu vljudno rekla, da sem jaz že prej čakala..., tip pa me je ignoriral in kar odšel. Jaz pa sem mu iz objestnosti podrsala s ključem avto! Pravzaprav je objestnost zelo blizu maščevalnosti, a ne? Ali je to čisto nekaj drugega? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 Pravzaprav je objestnost zelo blizu maščevalnosti, a ne? Ali je to čisto nekaj drugega? To je ko te nekdo ob jest spravi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tomaž 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 OJ, MARSA ZA rep si me potegnila.Vse življenje mi je grozno, Urana imam v osmi hiši, hiši življenja in smrti, vsi pa vemo da je Uran planet hudih nenadnih izbruhov elektromagnetnih valovanj, glavobolov, visokega krvnega tlaka, od malega nekam stopim na levo in z glavo v zid, o madona objestnost pa taka, da bi najraje postal predsednik republike in prvo uro zamenjal vse ministre. No vsaj predsednik hišnega sveta bi rad postal, da bi vsi radiatorji normalno delali. pravzaprav bi pa rad postal predsednik društva rejcev malih živali, da ne bi nekateri vrabčke barvali in jih potem prodajali za kanarčke. Objestnost je sestra domišljavosti ta pa sestrična zavisti.Te pa imate v Sloveniji, obljubljeni deželi, kolikor hočete. Pozimi je pokrita z debelo snežno odejo, spomladi raste kot trava, poleti kot gobe po dežju, jeseni pa je tega kot listje pod drevjem...Lepo se mejte golobice moje in golobčki...! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 objestnost? hi hi hi, definitivno poznam Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 Objestnost? ja, jo premorem gotovo.. Morda bi povezala z opozicijo Mars-Jupiter, pa jezikavo objestnost...konj Merkur - Uran Ene dobre se spomnim..(je šla med prijatelji v anale.. ) Bili smo na morju, v nudističnem kampu.Zvečer pripravimo zabavo...muzika na glas, smeh, ples...v pozne nočne ure..Seveda je na recepcijo kmalu prišla pritožba.. ...in pride do nas varnostnik..v uniformi seveda....in začne težit. Stopila sem do njega...in rekla, veste kaj, tukaj smo v nudističnem kampu, vi pa v uniformi ...in mu začela odpirati gumbe na srajci..tip je bil tko šokiran, da je kr stal pri miru...jaz pa sem ga lepo slačila... ..ko mu slečem srajco..reče zdaj pa dovolj...in nas sam lepo prosi, naj malo utišamo glasbo...Ob petih zjutraj...se ponovno prikaže...v civilu...in pravi, tolk ste dobri, zdaj sem končal s službo...in sem se vam prišel pridružit... Joj, kolk stvari sem se zdaj spomnila... ..pa bolš, da ne razlagam dalje... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 astra dbest Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Satiah 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 jaz sem imela eno obdobje (hm, mogoce bi bilo pa dobro pogledat kako je bilo takrat na nebu...), ko sem imela kar dosti objestnosti. Potem mi je nekdo znal v pravem momentu pokazati kako to izgleda...pa je nekaj casa trajalo da sem si to priznala.Ko sem to storila, sem se zelela cimbolj vtakniti v to. zakaj sem, kdaj se mi to dogaja, kaj me sprovocira.....ugotovila sem se vedno, ko nekaj nisem morala izraziti kot bi zelela, umaknila v ozadje, potem se bila pa ljubosumna na druge, ki so to lahko poceli. moja reakcija pa je bila da jaz zmorem in da lahko, in sicer da moram TAKOJ. iz tega je prislo potem objestno obnasanje. astrolosko boi tezko rekla kaj. mogoce- pri meni luna oppozicija uran in luna kvadrat merkur (pa spet v kvadratu z uranom). Nauciti sem se morala skakati nazaj v sebe, se umiriti in vedno zaceti znova, pa ce ni slo pa spet znova .... pa se kdaj pa kdaj mi uide Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 hoho nope, vsaj tega pa že nekaj časa nimam več... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 ja, preko besed dogaja... mapak, pomoje je bistveno najti razlog za podobne reakcije kot je objestnost,kajti objestnost je samo eden od nacinov. kot bi rekli, da je nekdo prizadet ali prizadet njegov notranji otrok,nakar oseba ragira na razlicne nacine in med njimi lahko tudi objestnost.le ta pa se spet lahko izrazi na razlicne nacine; z telesno aktivnostjo, z besedami, z mislimi, z obojim, do drugih, do sebe, do stvari, do ljudi, do slabotnejsih, kot v iskanju potrdila ali vezano na kaksno podosebnost, v kljubovanju, iz samopomilovanja, etc... sicer pa ne bi vedu kaj pomen uran sextile neptun? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 a morm kejn napisat 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 a morm kejn napisat 666 zlomkou....tralalakokr hoces, 0 pa ti ni treba, razen morda dihat,iz objestnosti pa se lahko celo temu upres Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 iz objesti lohk tut toooolk zadiham LNF de bo vse meglen 666 zlomkou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 Bili smo na morju, v nudističnem kampu.Zvečer pripravimo zabavo...muzika na glas, smeh, ples...v pozne nočne ure..Seveda je na recepcijo kmalu prišla pritožba.. ...in pride do nas varnostnik..v uniformi seveda....in začne težit. Stopila sem do njega...in rekla, veste kaj, tukaj smo v nudističnem kampu, vi pa v uniformi ...in mu začela odpirati gumbe na srajci..tip je bil tko šokiran, da je kr stal pri miru...jaz pa sem ga lepo slačila... ..ko mu slečem srajco..reče zdaj pa dovolj...in nas sam lepo prosi, naj malo utišamo glasbo...Ob petih zjutraj...se ponovno prikaže...v civilu...in pravi, tolk ste dobri, zdaj sem končal s službo...in sem se vam prišel pridružit... Joj, kolk stvari sem se zdaj spomnila... ..pa bolš, da ne razlagam dalje... AstraAstra Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 5. marec 2004 Prijavi Deli 5. marec 2004 http://www.lunin.net/forum/index.php?act=ST&f=7&t=2833 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 6. marec 2004 Prijavi Deli 6. marec 2004 Joj, kolk stvari sem se zdaj spomnila... ..pa bolš, da ne razlagam dalje... haha no temu jaz rečem škorpijonka..., ni druge bo treba začet hodit na nudo plaže... sam ej to si lahko pa tud sam ženska privošči..., Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 9. marec 2004 Sory, ker sem sprozila tole, pa nic sama se komentirala, a nisem se prisla do tega... Predvsem je tu lahko potenten Uran, recimo v aspektu z merkurjem, jupitrom.. sicer se mi najbolj zasluzna zdita se mars, pa tudi pluton; recimo v mocnem aspektu z merkurjem in/ali uranom. Ne, nisem mislila objestnosti kot mascevalnosti... pac pa, objestnost v smislu 'prevec noro', 'razuzdano' nekako...Nekaksna hrupnost, da zameglimo resnicnega sebe - v nekaterih primerih, recimo v primerih mladostnikov, ki se obnasajo objestno... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 9. marec 2004 Moj pojem objestnosti?recimo moja izkusnja... nekoc, pred 20 in vec leti, sem sedela v avtobusu za nekom v plascu (popolni tujec, ne iz nase druzbe)... odpravljali smo se na nekaksen zur... potem pa sem jaz iz ciste objestnosti :o|o: zavezala onemu pas okoli stola - ki je pred mano sedel... dol sta mu strlela konca pasu... pa me je preprosto pichilo, pa sem mu zadaj zavezala oba konca, da potem ko se je dvignil, je cuknilo... morda celo strgalo pas... Vsi na avtobusu so vedeli, ker so me videli... razen onega... reveza... vsi smo se mu smejali... Pa bilo je vec taksnih primerov, nekoliko sem tudi sama morda nagnjena k temu... v norcavem smislu, seveda... a nekako podobno kot pretiravanje... tisto, kar je 'over'... Obstaja pa agresivna, krutejsa objestnost, ko npr. tamali iz objestnosti mucijo zivali (ali kasneje odrasli ljudi).Izkazalo se je nekako iz statistike (v bistvu moje), da so zelo nagnjeni k temu Dvojcki, se bolj, ce imajo kaj mocnega v Skorpijonu in/ali Vodnarju...To ga RADOVEDNO in ne v smislu mucenja ZANIMA reakcija... kaj bo.... no, to je ze malo krutost in ne objestnost, a gre za nekaksno oddaljenost od custev... ko se clovek nekako oddalji oz. distancira od samih custev in potem ali hrupno nekaj komentira (se recimo norcuje) ali tako pac deluje - nekako 'noro', vzviseno ali samo loceno od drugih, morda celo v smislu - jaz si vec upam, ali - no, da vidimo, kaj se bo zgodilo... preizkusanje, postavljanje in preverjanje meja. ... .... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 9. marec 2004 Prijavi Deli 9. marec 2004 Dolgo časa sem rabla, da sem sploh razumela pojem objestnosti, toliko mi je daleč. Jaz sem tako zelo občutljiva, da niti pomisliti ne morem na to, da bi zanalašč naredila narobe, to se mi zdi popolnoma noro.Je pa res, da (ker imam vladarja tretje v konjunkciji z Marsom), kej prehitro rečem, brez, da bi mislila, in potem zveni, kot da sem koga želela prizadeti, vendar to ni bilo to.Na primer enkrat sem teti rekla, ko je razlagala kako je debela (pa ima vsaj deset kg manj kot jaz), :"ti pa res nisi debela, saj si čis izsušena, sej zgledaš kot podgana." Priznati moram, da sem v tistem trenutku dobila asociacijo in besede so bile prehitre, pa sem rekla. Vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 13. marec 2004 Prijavi Deli 13. marec 2004 objesten............ vsekakor. mislim, da ma to veliko opraviti s fanatizmom. včasih ga je moč zaznati tudi pri meni, verjetno je to uran, pa malo tudi ribe...... zaradi trme sem včasih sposoben tudi umreti kot pa popustiti (mogoče bik-luna, ne vem). grem do konca, čeprav mogoče v lastno škodo.je to objestnost?? sokrat-trma Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. marec 2004 Prijavi Deli 13. marec 2004 .uživaš kot mazohist Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 15. marec 2004 Prijavi Deli 15. marec 2004 Fanatizem in objestnost seveda nimata nič skupnega. To je nesmisel. Objestnost v osnovi pomeni početje nečesa, kar nam ni potrebno, pa iz nekih nepravih nagibov, na primer iz igre, frajerije, barabije, zabave ali česa takega kljub vsemu napravimo. Če izhaja iz korena "jesti, objesti", potem to pomeni, da gre za početje, ki ne izhaja iz potrebe, kot na primer iz lakote, ampak v primeru, ko nismo več lačni. Ko so potrebe že zadovoljene. Iz tega sledi, da mora biti zadeva povezana z negativnim Jupitrom, z elementom torej, ki nakazuje "več". Negativni Jupiter namreč zna iti "čez", na primer v pretiravanje, ignoriranje itd.. In objestnost je točno to*. Ali pa se to zgodi kot hec in zabava ali pa kot škodoželjna poteza, akcija, je pa odvisno seveda od drugih dejavnikov v karti, bodisi natalni bodisi tranzitni, če že natalna tako početje (oziroma objestnost nasploh) dovoljuje ali predvideva. Pozdrav vsem! (*Še tole: fanatizem je nekaj kontra že samo zaradi tega, ker je tesno povezan z ozkostjo in usmerjenostjo, to pa je diametralno nasprotno Jupitrovem principu, ki govori o širjenju in o neomejevanju. Edino, kar imata objestnost in fanatizem približno skupnega, je to, da gremo naprej, dalje. Tu pa se vsa primerjava neha. Fanatizem namreč niti slučajno ni pretiravanje!) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 19. marec 2004 Prijavi Deli 19. marec 2004 So lani poleti Čehi lulali po mejnem prehodu kot za stavo. Se za ziher še enih par tipov spravi lajšat mehur kar v našo neposredno bližino - z enimi par sodelavkami smo klepetale, pa mi reče ena. Daj spodi jih....saj imajo wc tam. Jaz pa veselo vstanem, se narežim pa pravim:Hej ti! Vsi lepo pogledajo, jaz pa vzignem palec in se zaderem:KULLLLL!!! Jim je rahlo nerodno ratalo Aha - sekstil mogoče - merkur-uran ali celo jupiter-v škorpijonu Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 19. marec 2004 Prijavi Deli 19. marec 2004 Fanatizem in objestnost seveda nimata nič skupnega. To je nesmisel. Objestnost v osnovi pomeni početje nečesa, kar nam ni potrebno, pa iz nekih nepravih nagibov, na primer iz igre, frajerije, barabije, zabave ali česa takega kljub vsemu napravimo. Če izhaja iz korena "jesti, objesti", potem to pomeni, da gre za početje, ki ne izhaja iz potrebe, kot na primer iz lakote, ampak v primeru, ko nismo več lačni. Ko so potrebe že zadovoljene. Iz tega sledi, da mora biti zadeva povezana z negativnim Jupitrom, z elementom torej, ki nakazuje "več". Negativni Jupiter namreč zna iti "čez", na primer v pretiravanje, ignoriranje itd.. In objestnost je točno to*. Ali pa se to zgodi kot hec in zabava ali pa kot škodoželjna poteza, akcija, je pa odvisno seveda od drugih dejavnikov v karti, bodisi natalni bodisi tranzitni, če že natalna tako početje (oziroma objestnost nasploh) dovoljuje ali predvideva. Pozdrav vsem! (*Še tole: fanatizem je nekaj kontra že samo zaradi tega, ker je tesno povezan z ozkostjo in usmerjenostjo, to pa je diametralno nasprotno Jupitrovem principu, ki govori o širjenju in o neomejevanju. Edino, kar imata objestnost in fanatizem približno skupnega, je to, da gremo naprej, dalje. Tu pa se vsa primerjava neha. Fanatizem namreč niti slučajno ni pretiravanje!)Pozdravljen Bern, sem vesela, da si nam razjasnil pojem objestnosti. A te lahko prosim za nekaj primerov, kaj mora človek početi, da je objesten, ker še vedno povsem de dojemam.A veš, zame je do sedaj bila objestnost to, da nekdo brez pravega vzroka nekaj uniči, kar tako za zabavo, na primer v časopisu piše, mladostniki so razbijali smetjnake iz objestnosti, ali kej tazga. Tako, da bi se mi zdelo fajn, pa mislim, da nisam samo jaz , ki ne razume prav, da nam daš kak primer za objestno početje.Če je vse, kar je preveč objestno, kaj to pomeni, da si objesten, če se preveč naješ, ali si kupiš povsem nepotrebne stvari. Se mi zdi, da ljudje uporabljamo pojem objestnosti na drugačen način. Že v naprej se zahvaljujem in vse dobro, Mihela. Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.