bokor 14. marec 2004 Prijavi Deli 14. marec 2004 Pozdrav! Zanima me, če kdo ve ali lahko za izdelavo Ghia uporabim tudi kupljeno maslo v trgovini.Ali ima kdo izkušnje s tem? LP B. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Zal pojma nimam... Pozdravljen! Aja - in zakaj potem sploh se vtaknem?Preprosto - da se osvezi tema, ocitno je ostala spregledana. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Marsa, pa ja veš, da je trgovinsko maslo dekodirano :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Verjamem ali morda vem, ker je presoljeno v napacnem smislu in ga recimo ne morem uporabljati v mazilih - to je meni merilo, mdr. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Narejeno je na silo iz pasteriziranega mleka, da je še pa slano povrh, pa sploh nisem vedel :xx!: :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Ja - zato pa iscem neslano maslo, natur - za kreme, recimo... ki je zelo blagodejno... ... hmm... maslo... celo recemo (pa ne pomislimo na asociacijo) - krema ni dovolj 'maslena'...OK - morda pa samo jaz tako recem, ki slikovito se zmenim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. marec 2004 Prijavi Deli 16. marec 2004 Maslo mora biti najprej predvsem surovo, potem pa lahko delaš iz njega kar hočeš, namažeš na toast, podmažeš pod tatarca, mu dodaš začimbe in seveda, vedno le zdravo sol, če že mora bit.A se na tržnici sploh še dobi SUROVO maslo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Bokor!Sicer delam ghi tudi iz masla, kupljenega v trgovini, toda boljse je, ce ga dobis na trznici ali na kaksni kmetiji...Maslo stopis in ga kuhas tako dolgo, da postane popolnoma bistro. Toda-pazi, da se ne prizge, saj se na dnu nabere usedlina, zato je treba kuhati na najmanjsem moznem ognju. Pene, ki se nabirajo na vrhu, pobiras z zlico, ni pa nujno, vendar ce jih puscas gor, ne vidis, kako bistro je oz. ce je ze gotovo. Nato ghi prelijes v kozarcek in pazis, da ti vanj ne uide usedlina. Nato pustis, da se ohladi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Uma, v kemijskem jeziku bi se temu reklo postopek koagulacije in sedimentacije s segrevanjem zmesi na temperaturo vrelišča.Upam, da ne bo nikomur škodilo, če osvetlimo tisočletja stara dognanja in poimenovanja s kančkom jezika znanosti današnjega časa, vse z namenom, da ni potrebno izročilom le verjeti, ampak, da jih lahko tudi razumemo.Torej, s tem postopkom odstraniš škodljivo snov, konzervans, v kar se nad 65°C spremeni biokoda, sol in C-vitamin in, ki nad temperaturo razpada C-vitamina 225°C postane zopet neškodljiva usedlina.Zato je tudi zelo pomembno, da pri cvrenju uporabljaš olja, ki imajo temperaturo vrelišča nad temperaturo razpada C-vitamina, kajti prav vsako surovo živilo vsebuje biokodo.To je tudi osnovna napaka v zgodovini človeka, ker je pač zaradi neznanja delal še hujšo napako v pripravi hrane, ker ji je dodajal sol in začimbe med kuhanjem in pečenjem.Biokoda je namreč do 65°C zdravilo, med 65°C do 225°C pa strup.Če te pa to bolj podrobno zanima, te vabim, da prebereš knjigo, ki jo imaš na moji spletni strani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 dan. kako torej, ali menis, da je ghi skodljiv? pomoje NE, oz. je dosti bolj zdrav kakor navadne neprecisceno maslo.nacin zgoraj opisanega postopka pa je tudi meni v enakem dejanju; torej sam ga preciscujem na isti nacin. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Kje pa, zakaj bi bil škodljiv, če pa mu strup odstraniš. Seveda ga pa s tem postopkom popolnoma dekodiraš in ga moraš pred zaužitjem ponovno kodirati.Postopek pa tako poznaš iz moje knjige Na tem primeru sem hotel le razložiti pomen temperature v povezavi z biokodo.Ampak, naravno surovo maslo do 65°C je tudi odličen namaz. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Pri mojih starih starših so pogosto uporabljali takšno maslo.Razloga sicer ne vem. Imenovali pa so ga KUHANO MASLO. Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Tudi jaz se tega spomnim, zdi se mi pa, da le za cvrtje in kuho, ne pa kot namaz. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 13. april 2004 Prijavi Deli 13. april 2004 O, Stane, to si pa strokovno opisal! Jaz ghi uporabljam pri kuhanju, najveckrat za prazenje zacimb, cvrem zelo malo, morda kaksne polpete ali purije, kot namaz pa mi je bolj vsec surovo maslo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 O, Stane, to si pa strokovno opisal! Jaz ghi uporabljam pri kuhanju, najveckrat za prazenje zacimb, cvrem zelo malo, morda kaksne polpete ali purije, kot namaz pa mi je bolj vsec surovo maslo. No, vidiš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Sterilna gaza je zadeva za povijanje ran, dobiš v vsaki lekarni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Porny pa ti govoriš hrvatski to pomeni une kozarce za vlaganje. Pa ne mi rečt da še nisi videl gaze x!x To je nekakšno blago z drobnimi luknjami. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Kaj je to sterilna gaza.. mislim kje se da to dobit.. me ima da bi si naredil tole masloKje boš pa surovo maslo dobil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 No in ti kozarci za vlaganje se dajo kje kupit?Pa rad bi vedel kje?Jutri bi se lotil tega delat kmal bo shankprakshalana pa bo treba Kicheri narest V vsaki večji trgovini za hrano, vprašaj ko boš šel. Sigurno imajo Sedaj pa ti meni prevedi kakšen praznik bo to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Zakaj? sej povsod imajo surovo masloNikjer, vse je narejeno iz pasteriziranega mleka, boš moral nekam na kmete, če ga sploh tam še kdo dela Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Kompliciraš Stane bo tisto po moje čist ok. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Kompliciraš Stane bo tisto po moje čist ok. Po tvoje ne dvomim, po ayurvedsko pa ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 mislim, da se najde kako surovo maslo ki ni iz pasteriziranega mleka ob tolikšni ponudbi trgovin...Ne verjami, kar piše na embalažah, na vsaki piše surovo maslo, kot na vsaki piše morska sol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
neny 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Pozdrav! Zanima me, če kdo ve ali lahko za izdelavo Ghia uporabim tudi kupljeno maslo v trgovini.Ali ima kdo izkušnje s tem? LP B. ja jaz ga nredim sama takole daš 250 gramov masla ga zavreš in nato daš na najmanjši možni ogenj. začelo se ti bo naberati bela naplavina, ki jo poberaš vsake 5 min in to ponavljaš toliko časa da belega ni več v maslu in vidiš dno posode. Namen tega pa je , da se maslo zaradi tega ne pokvari tako hitro. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dadika 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Ghi ni nobeden problem nardit,sama sem ga že nardila in je čisto dobro uspel. Citiraj LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.