Skoči na vsebino

Ghi-prečiščeno maslo-ayurveda


Recommended Posts

Zal pojma nimam... Pozdravljen! :palec:

 

Aja - in zakaj potem sploh se vtaknem?

Preprosto - da se osvezi tema, ocitno je ostala spregledana. ;) :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Verjamem ali morda vem, ker je presoljeno v napacnem smislu in ga recimo ne morem uporabljati v mazilih - to je meni merilo, mdr.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Narejeno je na silo iz pasteriziranega mleka, da je še pa slano povrh, pa sploh nisem vedel :xx!: :eek: :xx!:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja - zato pa iscem neslano maslo, natur - za kreme, recimo... ki je zelo blagodejno...

... hmm... maslo... celo recemo (pa ne pomislimo na asociacijo) - krema ni dovolj 'maslena'...

OK - morda pa samo jaz tako recem, ki slikovito se zmenim. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Maslo mora biti najprej predvsem surovo, potem pa lahko delaš iz njega kar hočeš, namažeš na toast, podmažeš pod tatarca, mu dodaš začimbe in seveda, vedno le zdravo sol, če že mora bit.

A se na tržnici sploh še dobi SUROVO maslo :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

Bokor!

Sicer delam ghi tudi iz masla, kupljenega v trgovini, toda boljse je, ce ga dobis na trznici ali na kaksni kmetiji...

Maslo stopis in ga kuhas tako dolgo, da postane popolnoma bistro. Toda-pazi, da se ne prizge, saj se na dnu nabere usedlina, zato je treba kuhati na najmanjsem moznem ognju. Pene, ki se nabirajo na vrhu, pobiras z zlico, ni pa nujno, vendar ce jih puscas gor, ne vidis, kako bistro je oz. ce je ze gotovo. Nato ghi prelijes v kozarcek in pazis, da ti vanj ne uide usedlina. Nato pustis, da se ohladi.

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Uma, v kemijskem jeziku bi se temu reklo postopek koagulacije in sedimentacije s segrevanjem zmesi na temperaturo vrelišča.

Upam, da ne bo nikomur škodilo, če osvetlimo tisočletja stara dognanja in poimenovanja s kančkom jezika znanosti današnjega časa, vse z namenom, da ni potrebno izročilom le verjeti, ampak, da jih lahko tudi razumemo.

Torej, s tem postopkom odstraniš škodljivo snov, konzervans, v kar se nad 65°C spremeni biokoda, sol in C-vitamin in, ki nad temperaturo razpada C-vitamina 225°C postane zopet neškodljiva usedlina.

Zato je tudi zelo pomembno, da pri cvrenju uporabljaš olja, ki imajo temperaturo vrelišča nad temperaturo razpada C-vitamina, kajti prav vsako surovo živilo vsebuje biokodo.

To je tudi osnovna napaka v zgodovini človeka, ker je pač zaradi neznanja delal še hujšo napako v pripravi hrane, ker ji je dodajal sol in začimbe med kuhanjem in pečenjem.

Biokoda je namreč do 65°C zdravilo, med 65°C do 225°C pa strup.

Če te pa to bolj podrobno zanima, te vabim, da prebereš knjigo, ki jo imaš na moji spletni strani.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

dan. x:)x

 

kako torej, ali menis, da je ghi skodljiv? xrolleyesx

pomoje NE, oz. je dosti bolj zdrav kakor navadne neprecisceno maslo.

nacin zgoraj opisanega postopka pa je tudi meni v enakem dejanju; torej sam ga preciscujem na isti nacin.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Kje pa, zakaj bi bil škodljiv, če pa mu strup odstraniš. Seveda ga pa s tem postopkom popolnoma dekodiraš in ga moraš pred zaužitjem ponovno kodirati.

Postopek pa tako poznaš iz moje knjige x;)x

Na tem primeru sem hotel le razložiti pomen temperature v povezavi z biokodo.

Ampak, naravno surovo maslo do 65°C je tudi odličen namaz.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O, Stane, to si pa strokovno opisal! x:)x

Jaz ghi uporabljam pri kuhanju, najveckrat za prazenje zacimb, cvrem zelo malo, morda kaksne polpete ali purije, kot namaz pa mi je bolj vsec surovo maslo. x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
O, Stane, to si pa strokovno opisal!  x:)x

Jaz ghi uporabljam pri kuhanju, najveckrat za prazenje zacimb, cvrem zelo malo, morda kaksne polpete ali purije, kot namaz pa mi je bolj vsec surovo maslo.  x:)x

No, vidiš x:Dx :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 years later...
Guest sstane
Kaj je to sterilna gaza.. mislim kje se da to dobit.. me ima da bi si naredil tole maslo

Kje boš pa surovo maslo dobil :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No in ti kozarci za vlaganje se dajo kje kupit?

Pa rad bi vedel kje?

Jutri bi se lotil tega delat

 

kmal bo shankprakshalana pa bo treba Kicheri narest x:)x

 

V vsaki večji trgovini za hrano, vprašaj ko boš šel. Sigurno imajo :palec:

 

 

Sedaj pa ti meni prevedi kakšen praznik bo to :inocent: x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Zakaj? sej povsod imajo surovo maslo

Nikjer, vse je narejeno iz pasteriziranega mleka, boš moral nekam na kmete, če ga sploh tam še kdo dela :o|o:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
mislim, da se najde kako surovo maslo ki ni iz pasteriziranega mleka ob tolikšni ponudbi trgovin...

Ne verjami, kar piše na embalažah, na vsaki piše surovo maslo, kot na vsaki piše morska sol :o|o: x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pozdrav!

 

Zanima me, če kdo ve ali lahko za izdelavo Ghia uporabim tudi kupljeno maslo v trgovini.

Ali ima kdo izkušnje s tem?

 

LP

 

B.

ja jaz ga nredim sama takole daš 250 gramov masla ga zavreš in nato daš na najmanjši možni ogenj. začelo se ti bo naberati bela naplavina, ki jo poberaš vsake 5 min in to ponavljaš toliko časa da belega ni več v maslu in vidiš dno posode. Namen tega pa je , da se maslo zaradi tega ne pokvari tako hitro.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ghi ni nobeden problem nardit,sama sem ga že nardila in je čisto dobro uspel. :palec: :palec: :palec:
LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...