Skoči na vsebino

Ghi-prečiščeno maslo-ayurveda


Recommended Posts

Jaz sem si ta ghee nabavila, ker zjutraj jem le slano, oz. mažem puter na kruh.

 

Mama mi je rekla, eh kakšna iznajdba, včasih so kuhali maslo zato, da bi ga na ta način konzervirali.

Ko je bilo ful mleka, pa tudi hladilnikov niso imeli.

 

ne bi se ga lotila sama izdelovati.

 

Sem pa naredila sama paneer ( panir) sir.

Preveč packanja za podpovprečen drobljiv in skoraj brez okusa kao sir http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blink.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_sneaky1.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sick.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Jaz sicer pojma nimam, kaj je to ghee in kako se dela...sem pa prišel pozdravit forumašico, s katero sva nekoč nekje imela debato o novofunlandcih... x;)x x:Dx x:Dx

 

Hojla Silver!

Lepo, da si se oglasil.

Velikanka bo imela v torek 12 let.

Veliko za njufko.

Nič ni osivela, le malo težko že hodi, ji zmanjkuje moči.

Lepo bodi!

Ciao

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Previdevam.

to je pa skuta -sirček...z zelišči ..., soljo ....:D

 

lahko dodaš notri naknadno še mal smetane ...npr .pa ni tako suho ...;)

 

tule se dela iz sladkega mleka -sladka skuta ( pomeni ni kislo ) ..zato dodatek limona , lahko tudi kisa in pa citronske kisline ...

Če je pa mleko skisano ..pa samo segreješ do temperature 55 stopinj celzije (zelo počasi)...potem odcediš in stisneš ....( ima majčkeno bolj kisel okus...r)

pustiš vsaj eno uro ..da se dobro zaseri ...potem odcejenemu dodaš sol , zelišča začimb

in fino obtežiš v ocejalniku ..pustiš čez noč ..

in to je to ...

 

silver ti imaš koze ...iz kozjega melka je super ...no saj meni je všeč ...;) , jaz potem dodam sol pa drobnjak , la pa česen ..

je fajn za na kruh namazat...:D

 

a je kaj drugega ...?

Kako pravzaprav se dela ta panir indijski sir;) ?

Saj to je to, paneer.

Segreješ mleko, notri stisneš limono, da se sesiri in potem vliješ na gazo in stiskaš.

Potem culo obesiš, in obtežiš,da se še dodatno dobro izcedi.

 

Jaz sem tudi dodajala drobnjak, ampak končni rezultat ni bil bogvekaj.

Vidiš, smetano pa nisem dodajala, dobra ideja.

 

Sem pa naredila darila. Nekje sem staknila po dva eura keramične posodice za maslo.

Sir sem dala najprej v modeček ( kar tupperwerji manjše dimenzije) in potem sem sir, recimo drobnjakov ali rumen - žefranov lepo dala v puternice, povezala s trakom in naredila pentljo.

Odbadovani so padli dol od hudega domačega sira.

Mah, koliko je bil dober.

 

Iz dveh litrov mleka, ene limone in soli dobiš en cirka 250gramski hlebček.

 

Kozji sir, najboljša stvar pod soncem

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.coolinarika.com/recept/paneer-8211-indijski-sir/

 

Tuki je osnovni recept za panir sir.

Kar dva litra mleka dajte, že tako je premalo robe na koncu

 

Moja prijateljica je ta moj panir narezala na kocke, jih v ponvi popekla, in jih servirala na solatnem krožniku.

In bila vsa happy, ker so otroci pomlatili vse, tudi solato

Manj je happy, ker sedaj otroci sami delajo non stop panir.

 

Zakaj ni smeškotov, če pišeš s tableta?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ruby, helou :)

 

Jaz delam ghee 1x na mesec približno, za celo familjo in frendice ... Ful manj packanja, kot tale panir ali kaj to berem ;)

Daš v lonec par kosov masla, kuhaš, kuhaš in še malo kuhaš, paziš, da se spodaj ne zažge... in ko penice izginejo in postane zlato prozoren, preliješ čez cedilo v kozarčke in voila! Simpl ko pasulj :D

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 9 months later...

Ruby, helou http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Jaz delam ghee 1x na mesec približno, za celo familjo in frendice ... Ful manj packanja, kot tale panir ali kaj to berem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Daš v lonec par kosov masla, kuhaš, kuhaš in še malo kuhaš, paziš, da se spodaj ne zažge... in ko penice izginejo in postane zlato prozoren, preliješ čez cedilo v kozarčke in voila! Simpl ko pasulj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Aliana, iz katerega masla delaš gi?

kje ga nabaviš.

sama sem do zdaj kupovala kokosovo mast, tisto iz hoferja, pa bi rada malo spremembe.

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aliana, iz katerega masla delaš gi?

kje ga nabaviš.

sama sem do zdaj kupovala kokosovo mast, tisto iz hoferja, pa bi rada malo spremembe.

katerikoli maslo uporabiš je v redu.

jst vzamem BIO iz Hoferja,

 

Ker hočem bit mal IN

 

Drugače, pa je cenejš ku je boljš izpade ghee na koncu

pazit moraš sam da se ne zažge..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, sem šla brat temo.

Sem mislial tud sama vzet to bio maslo.

Nekaj je cookie pisala, o stepanju smetane v puter, sam ne vem, če se mi da tolk pacat.

 

Kok masla uporabiš za enkratno kuho in koliko kozarcev gija pridelaš - konkretno??

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hmmmm čak da zdej pomislim, mislim, da sem porabil 4 ali 6 kosov masla, da bi ven dobil en velik kozarec za vlaganje, tak nekak, dopuščam pa da se motim..

 

Dolg je tega, k sem živel po duhovnih principih..



recepti kako to delat so na internetu,

Okus je boljši kot maslo, in je praktično trajen,

Mi smo ga pozabili nekje v kotu hladilnika (kjer ni treba da je) pa smo ga po letu in pol odkrili, pa je še zmer bil virgo intacta.

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hoferjevo, al bio al pa uno v zlati pakungi, ki je baje po testih naj ...

 

2 zavojčka prideta en polovični kozarček za kumarce, tist ta manjši .. za olive al pa kaj takega ... Tko da po moje v ta velik kumarični grejo štirje zavojčki.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a je kdo poskušal tak doma pridelan ghee mešat s sezamom? Mi je blazno všeč Seghee http://zlati-ghee.si/seghee/prehrana/seghee.html sam je drag ko žafran http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif požrem ga pa tut en dva tri z žlico.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem delala neko zeliščno varianto (približek tistih menda hudo zdravilnih variant ghee-ja).

Skuhaš ful močan timijanov (karkoli drugega) čaj, ga pokuhaš toliko, da ostane polovica vode, zmešaš z že pokuhanim ghee-jem in ga še enkrat kuhaš tolk časa, da gre čisto vsa voda ven. Sem pa naredila čisto premalo močan čaj in en star timijan sem imela, tako da vonj in okus ni bil ravno tisto, kar sem si zamislila, da bo.

 

'' SeGhee je obogaten s himalajsko soljo in piranskim solnim cvetom ter drobci zelišč (peteršilj, majaron, šatraj, bazilika, zelena in luštrek)'' Pa mleti praženi sezam ..

 

Nisem še nikoli ta pravega jedla, da bi vedela kak okus bi moral bit, ampak .. Jaz bi spražila in zmlela sezam, vzela za ščepec vsakega od naštetih zelišč, zmešala vse skupaj v še ne čisto ohlajen ghee, ne več vroč, ampak glih tolk, da se lahko vonji razvijejo ... Evo, si mi dala delo :P

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O, hudo, pe-ghee :D Lahk patentiramo :P

 

Piki, kaj delaš v kuharskih temah? Aja .. drugje nas ni .. sori.. grem takoj tja v depilacijo kej napisat, sam regrat operem ;)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O, hudo, pe-ghee :D Lahk patentiramo :P

 

Piki, kaj delaš v kuharskih temah? Aja .. drugje nas ni .. sori.. grem takoj tja v depilacijo kej napisat, sam regrat operem ;)

pa vzami si čas....za depilacijo...še več pa si ga vzami....za njeno opisovanje....hehe....regrat se bo že sam opral.....ko bo imel čas...hehe

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, možno. Mislim, ja, se strinjam :) Jaz sem se samo hotela original recepta drzat, sam verjetno bi s kako drugo zacimbo šlo bolje.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)

punce, hvala za ideje, mogoče se pa res lotim tega Seghee-ja, ampak bolj šnel varianto; ko bo skuhan ghee, bom not dala mešanico začimb (zelo malo), malo počakala, precedila, pol pa zmešala s sveže spraženim in mal v možnarju strtem sezamu.

Ma prov addict okus ima

Popravljeno -> Cookie

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no probajte to z zelišči in poročajte.

Mene malo skrbi, ko anj noter ne bi ničear bilo (mislim kakšni košči... ne vem, mogočes em posplošila preveč)

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...