bigm 15. julij 2004 Prijavi Deli 15. julij 2004 JanjaK, želim ti in tudi prepričan sem, da boš imela lepo življenje in lepo starost. Saj veš, kar seješ, to žanješ. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 Janja, tole je pa lepo opisano. Mislim, da si lahko srečna, ker lahko doživljaš oba svetova. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 JanjaK, želim ti in tudi prepričan sem, da boš imela lepo življenje in lepo starost. Saj veš, kar seješ, to žanješ. V sosedščini sem imel primer......ko so starši dali vzgled kako ravnati s starejšimi svojim otrokom........nečustveno, nerazumevajoče, kruto, samo dediščina še jih je zanimala. Se mi zdi, da vem kakšen odnos njihovih otrok jih čaka, ko bodo ostareli......tako kot so jih naučili, ne Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 20. julij 2004 Prijavi Deli 20. julij 2004 Evo odločitev je padla. Povabila babico v soboto k nam domov, da vidi, kje živiva, da vidi naše kraje, pa da spozna zlate moževe stare starše, jaz bom pa koordinatorka ...Odločitev, ki je bila tudi izpeljana! Hvala, ker si si vzela čas in vse skupaj opisala tudi nam Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 23. julij 2004 Prijavi Deli 23. julij 2004 moja zlata mama in ata sta res kul. Sam k jih zmeri slišim ko mamo pokličem. sploh se ne morem navadit na njen uvod namesto dober dan: "Ijoj! Zakaj nč ne pokličeš? Si sploh še živa? Nas taku skrbi!" Sej bi blo res fino če bi večkrat poklicala. Pa ko izpit naredim se bom tudi večkrat pripeljala. Pujsek moj pol se pa tud midve večkrat vidve ne? Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 26. julij 2004 Prijavi Deli 26. julij 2004 JanjaK, naj se uresničijo tvoje želje. Dobra vnukunja si in ko boš ti ostarela, se bo pravgotovo našel nekdo, ki bo tebi lajšal in lepšal zadnja leta življenja. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 26. julij 2004 Prijavi Deli 26. julij 2004 :o :o :o :OO!: Pred kake pol ure me je očetova žena (mačeha) poklicala, da si je moja stara mama žile rezala . Šok, kaj lahko 87 letnega človeka pripravi do tega ? Sem čisto šokirana. Poklicala sem v dom, kjer je, pa so mi vezali prijazno medicinsko sestro, ki je rekla, da ima demenco. Da je bila petek in soboto nemirna, da je tudi ponoči tavala po domu in obtoževala oskrbovance, da ji kradejo. Pa da so ji dali pomirjevala in potem da so jo našli v nedeljo zjutraj, da si reže žile . Kaj jo je pripravilo do tega Nad družino je itak že od nekdaj razočarana... Ne vem. Zdaj je v glavnem v domu v oddelku pod stalnim nadzorom in jutri jo peljejo v Begunje. Pismu, izgleda, da sem ujela eno zadnjih priložnosti za obisk pri nama in sem srečna, da sem še imela priliko. Pa tako zelo sem ji želela še lepih dni , polnih miru, spokoja in zadovoljstva. Aja, pa prosila me je, če ji lahko naročim knjigo Potovanje duš. Po moejmje to knjigico dobila v petek, pa sem pomislila, če je kaj prebirala (bere pa še vedno dosti), če se ji je življenje tam gor zazdelo krasno in tole tu doli grozno, da se ji je mudilo gor :o|o: . Ker zdajle na noben način nisi dostopna, ti tule draga Omi še enkrat povem, da sem ti hvaležna za čisto vse, kar si storila zame, da si bila krasna babica in ne morem si predstavljati, da bi bila kdaj slaba mama. Da si bila dolgo obdobje samo ti vedno zame tu, da te imam rada in da si privošči še lepih trenutkov in ne obrememnjuj svojega s težkimi zadevami.Draga Janja jaz jo pa čist razumem.Tudi ti jo boš, ko boš toliko časa na svetu. Zato je pa edina prava pot, da se posvetiš sebi in ne boš nikoli razočarana nad svetom. To je njeno življenje. In njena odločitev. Poskrbi kolikor zmoreš zase. Nismo zato tu, da bi sodili druge Poskrbi da bo tvoja starost zdrava in vitalna.Ona ne želi vaše pomoči in ima že vsega dost. Edino na kar imaš vpliv si ti. Da v vsakih okoliščinah poiščeš v sebi svetlobo. Vse dobro ti želim Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vesna8 26. julij 2004 Prijavi Deli 26. julij 2004 moja stara mama (72let) je rekla, da ko ne bo mogla vec hodit, boljse da je ni vec. in ko sem tako en cetrtek prsla domov iz lj po treh dnevih, je mama obnemoglo lezala, noge so jo ful bolele in je zelooo tezko hodila, pa se vrtel se ji je, pa nogo je mela ful zateceno.... in pol mi pade na misel ta njen stavek kaj si zeli, ce bo tako. blo me je kar groza kaj naj naredim, ker sem se res zelo bala, da jo bom izgubila. ko so ji zdravniki svetovali za redne mrzle obkladke na nogi, sem vedela kaj naj naredim...in tako ze dva mesca to pocnem in rezultati so pocas vidni...tko da, se splaca vztrajat. Janja, ko se pa kdo odloci za tako dejanje, mu je moglo bit res hudo. s knjigo se ne rabis nic krivit, ker tako prepricljive stvari mislim da tud ne pisejo notr, da bi clovk zato zelel odditi gor. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 27. julij 2004 Prijavi Deli 27. julij 2004 Janja...uf...težko...pismu, tole je grozna situacija...težko je gledat človeka, ki ga imaš rad, da takole trpi...moja babica je mela tut demenco, tako težko, da je imela na grbi še kup stvari...od preganjavice, do najhujše zlobe...ki jo je popadla kjer je pač naneslo...in včas se je znesla nad mojimi otroki...nad voznikom avtobusa...nad natakarjem...vseeno...in jasno je edina rešitev dom, kjer je stalno pod nadzorom...vse kar pa lahko ti narediš je to, da ve, da si na njeni strani in jo imaš rada...drugega ne... mislim nate... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dolci12 7. september 2004 Prijavi Deli 7. september 2004 Zame pa noben ne rabuta :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dolci12 8. september 2004 Prijavi Deli 8. september 2004 Men pa moja mamči vedno obogati špajzo z ozimnico. Kumarice, ajvarji, marmelade, feferončki, paradižniki......Ne vem kaj bom pol, ko se ji ne bo dalo več Pa s sadjem me založi tooooooook, da so potem še sosedje srečni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 8. september 2004 Prijavi Deli 8. september 2004 No, da še jest neki na to temo rečem - povem...Moja babica bo stara 18.9. - 90 let - full je carica, zato smo rekli da ji bomo nanizali ene par presenečenj...prvo je že realizirano, namreč v časopis Vzajemnost sem poslala pismo z opisom moje babice in so ga v celoti objavili z pripadajočo fotkico moje babice (z vnukinjo in pravnukinjo). Evo in tole je pismo, ki sem ga poslala. Moja babica bo namreč 18.09. praznovala svoj 90 rojstni dan. Pa boste rekli, eh saj ni edina, takih je veliko. A ne,temu ni tako, moja babica je namreč superbabica. Pa zakaj? Boste seveda takoj povprašali. Zato ker je! Moja babica je namreč superbabica zato, ker je super pa še babica. Pa ni samo babica, še prababica je – pravnukinji Apoloniji, ki je stara 8 let.Pa naj začnem od začetka…kot vsaka (ali pa skoraj vsaka babica) je tudi ona »čuvala« mene in mojega brata, ko sva varstvo seveda potrebovala. Vnuki odrastejo, kajne? No, tudi midva z bratom sva odrasla in počasi so njeni razlogi, da živi postajali vse bolj medli. A devet let nazaj, ravno ko je že skoraj da obupala nad tem življenjem, se je zgodila nova luč. Njena vnukinja, torej jaz, je zanosila…in rodila pravnukinjo Apolonijo. V osmih mesecih, ko je bila njena pravnučka pod mojim srcem, je napletla dve dekici in dva kompleta oblačil (jopici, hlačke, copatke in kapici )za mojo hčerko. V teh osmih mesecih je zaživela in seveda živi še danes. In to tako polno in neverjetno življenje, da mi nihče ne verjame, da bo ta gospa septembra dopolnila 90 let. Živi sama oz s svojim papagajčkom v garsonjeri na Viču, sama si kuha in čisti. Ok, vse lepo in prav, pa kaj potem? Sama si je kupila satelitski krožnik, zato da lahko gleda vse mogoče kanale. Sama si je uredila kopalnico tako, da ji jo zavidam tudi jaz. Ima svoj gsm, na katerem je ves čas dosegljiva in nas seveda iz njega vedno pokliče in preveri če smo živi in zdravi. Pri 90 letih še vedno kvačka prtičke, katere nam potem zavidajo seveda vsi. Še vedno plete. Še vedno bere, kljub temu da ima v zadnjem času kar precej težav z očmi. Ta vražja mrena….Še vedno »pokomandira« celotno družino. Vsak dan se odpravi po nakupih in vedno nas v njenem hladilniku čakajo najrazličnejše dobrote. Še vedno obrede trg in še vedno je stalen gost območja Tivolija. Še vedno se pripelje iz Viča do Medvod kjer živimo in s tem premaga 3 nadstropja v njenem bloku in 4 v našem. Pa še dva avtobusa za nameček. Počasi a z vzstrajnostjo. Še vedno gre rada na izlet ali pa si privošči tortico v Čolnarni v Tivoliju pa še kaj drugega si tudi privošči….In da je pika na i dovolj vidna, naj vam povem, da je ravno prejšnjo soboto »čuvala« mojo hčerko, ko sva imeli z mamo druge opravke. Pri 90h!Še vedno je pri njej redno na obisku frizerka, občasno pa še pedikerka. Prosim vas lepo, pa recite če ni neverjetna?Prababica, babica, mama…in za vse nas poskrbi z celim srcem in dušo. Nič ji ni odveč…In zato želim in vas prosim, da objavite njenih devedeset let tudi v reviji Vzajemnost, Da ji lahko vsaj na tak način izrazimo spoštovanje in radost, ki jo čutimo, ker je v naših življenjih naša babica Viška, kot jo kličemo vsi, ki jo imamo radi. Seveda pa bi mogla objava ostati skrivnost »med nami«, saj bo samo to lahko pravo presenečenje. Ma, full jo mamo radi. In je blo 2. Seprembra objavljeno in me je klicala in mi rekla: "Ti lumpa ti, kaj si ti meni ušpičla?!" Full je bla vesela.... Čaka jo pa še "surprise party", katerega se bodo udeležili vsi njeni, k jo mamo radi, pa nov GSM dobi...eeeej ta naša babica....MOJA MOJA! Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dolci12 8. september 2004 Prijavi Deli 8. september 2004 Superca Apolonija, da imaš tako staro mamo. Jst bi tud eno tako mela. Je bla tud super stara mama, dokler je bla tu... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 8. september 2004 Prijavi Deli 8. september 2004 lepo ste jo presenetili. super.jz imam tudi supermamo... babica je tudi krasna vendar je že zelo boga in v domu... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 8. september 2004 Prijavi Deli 8. september 2004 V bistvu pri takem starem človeku jemlješ vsak dan kot da je zadnji in mu ga polepšaš kukr se da...Sej bi mogl celo življenje tko jemat, pa (no vsaj mene) nas še ni izučilo....delam na tem... Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dolci12 8. september 2004 Prijavi Deli 8. september 2004 Sej bi mogl celo življenje tko jemat, pa (no vsaj mene) nas še ni izučilo....delam na tem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 8. september 2004 Prijavi Deli 8. september 2004 Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 JanjaK, tvoj odnos do babice res zasluži vse priznanje! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 JanjaK - ob takih stvareh me kr srce zaboli, k more biti babici tko .Upam, da boš lahko prišla do nje in jo objela in ji dala malo svoje energije. Objem za srečo tudi tebi! Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 9. september 2004 Prijavi Deli 9. september 2004 Janjak, poslušaj srček malo ljudi ima takšne stare starše ali pa takšne vnuke, kot vidve... ceni to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 11. september 2004 Prijavi Deli 11. september 2004 Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 12. september 2004 Prijavi Deli 12. september 2004 JanjaK - ti si njen dobri angel. Bodi taka še naprej x!x Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 Res se nima smisla obremenjevat kaj ji rečt al pa kaj ji prnest pa tko dalje....ker je res, da je tvoja bljižina zanjo balzam za dušo...in če je duša zdrava potem tudi telo ozdravi...če ne....ni smisla....zato misli nanjo, bodi ob njej...pokloni ji kar največ tvojih lepih nasmehov in iskric v očeh in tvoja babika bo še dolgo tvoj zemeljski angelček.... xrosex Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. september 2004 Avtor Prijavi Deli 14. september 2004 Pa ko bo čas, upam, da se bo poslovila z zadovoljstvom, da je bila zlata Omi in da je tole svojo nalogo svinjsko dobro opravila Ne moreš, da je ne bi imel rad Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 ja, hvala bogu za naše angele....jes mam mojo tut silno rada....brez nje, ne bi bila to kar sem... hvala babi....Uh, upam da bo v soboto res full presenečena in vesela, k ji delamo svinsko dobr žur za 90 let.... Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.