ZNOVA 28. marec 2004 Prijavi Deli 28. marec 2004 Dandanes je na svetu toliko mesanih druzin, da bi tezko nastela vse mozne kombinacije..Pri nas je tega bolj malo, ker na "vsaki dve leti" srecamo kakega crnca in tudi drugih ras je bolj malo.. Kaj mislite o mesanih zakonih in kako bi na to gledala vasa druzina, ce bi se npr. porocili s crncem ali kitajcem,.. .. Moj stric je sicer dober in izobrazen clovek, a se mi njegov pogled na to zdi smesen.. Moj bratranec in sestricna se ne smeta porociti z nikomer drugim, kot s Slovencem, ker bi bila to neke vrste sramota za druzino, kaj sele da bi bil druge barve.. Sama ne razmisljam tako in na sreco so tudi moji starsi odprti glede tega.. Imamo ( kot druzina ) zelo veliko prijateljev iz drzav bivse Jugoslavije in drugod po svetu in tudi moj bodoci moz ni Slovenec, ampak je Italijan, ki sicer govori slovensko... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 28. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 28. marec 2004 Pa ne da "smo Slovenci" tako zelo zadrgnjeni, da o tem niti govoriti nocemo?! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. marec 2004 Prijavi Deli 28. marec 2004 Zakaj? A zato ker dve uri ni nobenega odgovora? Kaj pa ce se nam preprosto ne da? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 28. marec 2004 Prijavi Deli 28. marec 2004 Dandanes je na svetu toliko mesanih druzin, da bi tezko nastela vse mozne kombinacije..Pri nas je tega bolj malo, ker na "vsaki dve leti" srecamo kakega crnca in tudi drugih ras je bolj malo.. Kaj mislite o mesanih zakonih in kako bi na to gledala vasa druzina, ce bi se npr. porocili s crncem ali kitajcem,.. .. Moj stric je sicer dober in izobrazen clovek, a se mi njegov pogled na to zdi smesen.. Moj bratranec in sestricna se ne smeta porociti z nikomer drugim, kot s Slovencem, ker bi bila to neke vrste sramota za druzino, kaj sele da bi bil druge barve.. Sama ne razmisljam tako in na sreco so tudi moji starsi odprti glede tega.. Imamo ( kot druzina ) zelo veliko prijateljev iz drzav bivse Jugoslavije in drugod po svetu in tudi moj bodoci moz ni Slovenec, ampak je Italijan, ki sicer govori slovensko... Kar se tiče tega nimam nobenih predsodkov. Preprečevati potomcu srečo v ljubezni samo zato ker se njegov partner piše na ič ali pa je druge rase. Kakšen non-sense. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 28. marec 2004 Prijavi Deli 28. marec 2004 .Sam občutek prenašanja tradicionalne čiste pasme˝je zame res delikatno in kar modernistično razgibano Predusem tvegano z vrhunskim razmislekom˝(smo o tem že pisali) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. marec 2004 Prijavi Deli 28. marec 2004 To še nič ni, baje eni hočejo blontne skup, rdeče skup, črne skup. po barvi las.Problem pa je, kako spravit samo plešaste skup Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 28. marec 2004 Prijavi Deli 28. marec 2004 ha, pa še res je ,ja....˝a je tvoj ati tut plešast? ˝ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Men je pa všeč neka enaka kultura na enem prostoru. Nisem tip človeka, ki bi užival v raznoliki nacionalnosti, rasah in tko. Tako pač je. Ne poglabljam se v ostale ljudi, vendar če bi lahko izbirala (tukaj kjer živiva zdaj so sami Slovenci, pa belci..) bi bila v taki enaki sredini, npr. ko sem gledala oddajo o New Yorku, za pogledat it tja bi blo špica, vendar življenje v tako raznolikem okolju, s tako raznolikimi ljudmi, mene navdaja s tesnobo. Kako fobijo potemtakem imam? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 KSENOFOBIJO, mushi, kar ni dobro. Štiri leta sem živel v Londonu, the best scena, nihče te nikoli ne vpraša, kdo si, od kod si, noben ne teži, ker nisi njihov. Jst se Evrope veselim, ker bo končno multinacionalnost prišla tudi k nam. Smilijo se mi ljudje, ki ne marajo drugih narodov ali ras......... to je zame majhnost v glavi ter v srcu. Z grozo me navdušuje dejstvo, da pri nas nek narod ne more dobiti verskega objekta...............moj frend Abglež je reku, "da vse šteka pri Slovencih, ne šteka pa tega, da smo tako dvolični. Po tleh se mečemo, ko vidimo zahodnjaka, pluvamo pa po južnjakih. In za konec je še dodal, sicer ste pa vi Slovenci za nas južnjaki............. torej, naj se jaz do vas tako obnašam?" sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Tocno to jaz govorim skoz... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Mushi....pa to ne pomeni, da ne maraš Ksenij..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Glede moje osebne komunikacije mi je povsem vseeno, kašne rase, veroizpovedi, političnega prepričanja, spolne usmerjenosti itd so ljudje, s katerimi imam opravka. Pri sklenitvi zakonske zveze pa utegne različnost kulturnih sredin, iz katerih bodoča zakonca izhajata, povzročiti marsikatere zaplete. Če recimo moški izhaja iz bolj patriarhalnih okolij, bo težko sprejel bolj liberalne navade Slovenk. Slovenka pa se bo v zakonu s patriarhalno usmerjenim možem počutila ogroženo pri svoji osebni svobodi. Takih težav smo v Sloveniji pri zakonih iz različnih kulturnih sredin videli že kar precej. Pred sklenitvijo takega "mešanega" zakona dober premislek le ne bi bil odveč! Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Moja sestricna je Ksenija - ko sva bili majhni, je ona vse vedno super naredila, bila pridna, delovna in vse, jaz pa... :o|o: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Kaj je s tem narobe, če se človek želi počutiti doma? Tko kot si navajen že majhen. Meni ni cool občutek, da živim v Londonu, če želim živet doma. (Potem bi šla v tujino.) In meni ni cool tud zahodnjak ne, a ni to idila, tko kot smo mi živeli ko smo bili otroc. Sicer pa, vseen kaki so sosedi, sej se ni nujno družit z njimi, se pozdraviš in je, sam da ne bojo imel kakih preveč motečih izpadov, pa to velja tud za Slovence slovenske narodnosti.Želja pa takšna je. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Mushi....pa to ne pomeni, da ne maraš Ksenij..... a ste me klicali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 želel sem poudariti le to, da mi je vseeno, kaj kdo je in od kod je. Govorim jezik spoštovanja do vseh ljudi, ljudi imam rad, edino enih ne maram - zategnjenih in vase zagledanih, ki se skrivajo pod krinko domoljubnosti. Zaradi takih prihaja dovojn in grozot. Z njimi se ne bom nikoli štekal... Meni najljubša izjava, je bila ta, da ko je en prijatu vprašal frenido,pa te ne mot, ker je tvoj tip črnc, mu je rekla A RES, SPLOH OPAZLA NISEM - to vse pove!! eni to opazjo, drugi pač ne. Jaz se imam za svetovljana in imam svetovljansko srce, na to sem ponosem. Enkrat so me že usmrtil (v Atenah), ker sem bil liberalen, napreden, upam, da se mi to drugič ne bo zgodilo.sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 mislim, da sedaj demokratov ne usmrčujejo več... Tut v Grčiji ne... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Kaj je s tem narobe, če se človek želi počutiti doma? Tko kot si navajen že majhen. Meni ni cool občutek, da živim v Londonu, če želim živet doma.Imam nek čuden občutek, da se ti v EU ne boš nič dobro počutila. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Res. Me moti to grupiranje. Sej bo enkrat odcepitev tud. Vse še pride. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Jz sem vzgojena v mešanem zakonu. Mama je Slovenka, fotr je Bosanc. Mama je kristjanka, fotr je musliman. Sama sem uradno kristjanka, zanimajo me pa vse svetovne religije. Ker sama študiram antropološke smeri je ta moja situacija več kot dobrodošla. Ker se mi iz mešanih zakonov lažje postavmo v objektivno situacijo in bi lažje preučevali druga ljudstva. Večina ljudi iz mešanih zakonov potem ponavadi bolj sprejema ljudi različnih religij, ras, so/ smo večji svetovljani. Seveda je kul, da maš svojo domovino rad, v bistvu je to zlo lepo. Sam skrajnost pa tud ni kul, da preraste v nacizem, pa nej bo pr slovencih, srbih, bosancih, nemcih. Glih zadnič sta se pr nas na obisku kregala en par. Tip je bil fuuuul proti čefurjim, kao njegova punca pa na pol čefurka. In jo je ful prizadel, sam zato, ker je mel enkrat sranje z enimi južnjaki. Pa u čem je pol fora? Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 meni je vseeno! če je človek moj "soul-mate" me prav nič ne zanima kakšen je in iz kje prihaja niti katerega spola je! če ima pa okolice probleme s tem je pa to njihov problem!!!! a se sploh zavedamo kako težko je najti pravega človeka, in zdaj naj jih delim še na črne, bele, ič ne ič, ..... a se nam je zmešalo!!!!! x!x x!x x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 če ima pa okolice probleme s tem je pa to njihov problem!!!!... samo ker ni... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 ja marsa, se strinjam, zadeva je žalostna! ampak ne se dat!!!! naj živi lunin net! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 meni je vseeno! če je človek moj "soul-mate" me prav nič ne zanima kakšen je in iz kje prihaja niti katerega spola je! če ima pa okolice probleme s tem je pa to njihov problem!!!!a se sploh zavedamo kako težko je najti pravega človeka, in zdaj naj jih delim še na črne, bele, ič ne ič, ..... a se nam je zmešalo!!!!! x!x x!x x!x ...meni blo všeč ono....kak že.....vsi drugačni vsi enakopravni......tko nekak. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Men se zdi že prou bedno govort o takih stvareh. Ker ljudje, ki mislijo eno, bojo mislil eno do konca, ljudje, ki mislijo drugo bojo mislil drugo do konca. To smo pa že tk vidl na temi Muslimani, ki jo je blo treba zapret zaradi neomajnosti. Takrat sem bila zelo razočarana, ker se dejansko do takrat še nisem pogovarjala s tako ekstremnimi ksenofobi. In nekatere stvari so se tikale mene osebno in določeni ljudje so me takrat močno prizadeli, še posebej zato, ker sem bila še frišna na forumu in sem si še ustvarjala mnenje. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.