Skoči na vsebino

Kako ljubiti z dušo?

janai

Recommended Posts

• Komentarji 85
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Bilo je precej strah zbujajoče...Kar tako se mi je zgodilo, da sem med čitanjem verjetno postala zdolgočasena in sem ritmično padla v ponavljanje nega odstavke knjige....zdaj vem da s ponavljanjem mantre v meditaciji dosežeš enako stanje in se tako lahko ločiš od fizičnega telesa. Seveda jaz nisem vedela niti za mantre niti za meditacijo takrat.. x:Dx .

Opisati tako izkustvo je zelo težko....praktično ne najdem besed...Ko sem začutila da sem nekje v zgornjem kotu sobe....in sem videla samo sebe ( svoje telo), kako sedi na postelji in bere.....V isti sekundi ko sem se tega zavedela sem že padla nazaj in vsa panična hlastala za zrakom...

Kasneje sem bila pri osebi ki sem jo spoznala po naključju in se ukvarja z energetskim čiščenjem oz. meditiranjem ipd.....Ta človek mi je rekel, da sem močno astralno bitje, da se moram prizemljit!

Se pravi, z lahkoto odtavam...le da me je strah tega....nikoli ne vem kdaj in kako se bi vrnila nazaj.....

Je res zelo osebna in zanimiva izkušnja....Morda se preveč bojim zaenkrat za taka popotovanja x:Dx

Ni smrt, kar nas ločuje.....

In življenje ne, kar druži nas...

So vezi močnejše, brez pomena zanje so razdalje, kraj in čas.

Deli na socialnih omrežjih

Guest sanjalica
Ce ne ljubis z duso, sploh ne ljubis!

Če je tako...potem ni nesrečnih zakonov na svetu, a ne?

Potem ni toliko žalostnih duš, kot pravi statistika... (kajti ko ljubiš z dušo...si brezmejno srečen!)

Ljubiti z dušo je nekaj - dano redkim in verjetno samo za kratek čas...

Vsaj tisto, kar si jaz predstavljam pod tem....

Saj se ljubiš...pa vendar je med ljubiti in ljubiti veliko razlike...kot med rdečo in rdečo...

MILIJONE različnih odtenkov...

Kot Selene pravi (Selene v elementu :2src: :palec: ) še preden se dotakne......ups...nadaljevala bi, pa ne upam...ker bi "prišlo do erotičnega naboja"... :2src: :o|o: :o|o:

(kajti ko ljubiš z dušo...si brezmejno srečen!)

Sploh ni nujno.... dusa je vedno vkljucena, samo vprasanje, kako brezmejna in brezpogojna je tvoja ljubezen...

To pa upam da ne...

Vsakdo, ki ljubi, bi moral ljubit z duso... s cim pa?

Z glavo?

Ljubljenje - ce je to recimo spolni akt, pa tudi vkljucuje duso - sicer je to sex, ali celo 'telovadba' - in ne ljubljenje.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sploh ni nujno.... dusa je vedno vkljucena, samo vprasanje, kako brezmejna in brezpogojna je tvoja ljubezen...

s temle se strinjam, čeprav je duša vedno prisotna, pa se jo zavemo, poslušamo njen glas, ali prevlada Ego...

Brezpogojna in brezmejna ljubezen - zelo težko doseči to ljubezen.Kadar ljubiš tako, daš parterju popolno svobodo in če je potrebno tudi odideš.

Da pojasnim še to, oseba s katero sem doživela to izkušnjo je morala po mojem občutiti kot jaz, če ne to izkustvo ne bi bilo možno. Pa še to, ta občutek nisem doživela vedno, kadar sva se ljubila, le redko, pa ga nisem imela nič manj rada s časom (če ne še več), zelo sem ga imela rada, pa nisem vedno doživela tistega trenutka. res pa je, da sva si včasih zavestno privoščila le sex...

pa še to, ste kdaj slišale za izraz opravljanje domače naloge, al pa sem popustila, ker sem vedela, da bo potem v hiši mir.... x:Dx to siguno ni ljubljenje z dušo. Aja pa če je partner nevešč ali začetnik lahko ti v spolni odnos izliješ srce in dušo, pa ne bo pravega učinka x;)x . Mislim da je Janai povprašala po spolnosti ne ljubezni

Želim pa si, da vas je veliko takšnih, ki takšne občutke kot sem jih jaz ali pa kot jih jaz doživljam občasno, doživljate vsak dan. xsrcx

Brezpogojne ljubezni ni med partnerjema...vsaka ljubezen se pogojuje že s tem, da ne varaš... brezpogojno pa naj bi tudi to dopuščalo... :vragec:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Guest sanjalica
(kajti ko ljubiš z dušo...si brezmejno srečen!)

To pa upam da ne...

:C: :C: :C: jokam nad lastno "nesrečo" ker ne ljubim in mi ni dano ljubiti vedno z dušo...

Od oseminštiridesetttisočstristopeinsedemdesetkrat kolikoX sem se v svojem življenju "ljubila", je nekaj "ljubljenj" ki so zdaaaaaaaaaaaaleč pred drugimi...

In tistim, ki jih še danes v svojih sanjarjenjih doživim kot nekaj "čudežnega" pripisujem ime "ljubiti z dušo"..., kajti takrat sta se srečali moja in njegova duša - v popolnosti...

So nekaj posebnega in neponovljivega...

So kot mavrica na milnem mehurčku...

In - dvomim - da če se ljubiš, da tebi in tvojemu partnerju VEDNO uspe ljubiti se tako...da...se sprašuješ, če še živiš...ali ti je bilo dano že oditi v nebesa. Včasih si ti bolj ZA, včasih tvoj partner, včasih moraš brzdati sebe in partnerja zaradi otroka, včasih te zgrabi krč v nogi, ker si želela vmes narediti most...včasih se prestrašiš, da ne bo sveča prej dogorela... in vse to so dejavniki...ki "vplivajo".

Pri "ljubljenju z dušo" pa tega ni... takrat je lahko vesoljni potop, lahko vstopi tašča...takrat ni ničesar...

Je samo ... PRAVLJICA.

U lana1...živjo...kje si, lepotica... x:)x

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

x:o)x x:o)x x:Dx x;)x

Kako ljubiti z duso?

Kako je pa ljubiti brez duse?

Poglej vse te veze posedovanja, lastninjenja, pogojne ljubezni, ljubosumnosti, prizadetosti, ko kdo ljubi se koga drugega.. ker dusa ne more ljubiti samo eno duso, ker ni egoisticna.. um je tisti, ki je sel formirat druzine in se ujel v halucinacije.. Ko vse tole malo pogledas, bos ugotovila, da mnoga vecina "ljubi" se pravi poseduje z UMOM.. nic duse ni tukaj.

Ko ljubis z duso.. ljubis brez-pogojno.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Aha.. no sej to ste ze napisali.. nisem se prebral do konco, predno sem tisto napisal.. Torej ko clovek vec ne bo na premici zvestobe in nezvestobe.. ko bo ta pojem izgubil pomen.. ker je sam po sebi naravnost smesen.. in kar se duse tice.. najvecji paradoks.. potem se mogoce lahko kam premaknemo.

Brezpogojne ljubezni ni med partnerjema...vsaka ljubezen se pogojuje že s tem, da ne varaš... brezpogojno pa naj bi tudi to dopuščalo... :vragec:

Samo to ni pogoj, pac pa attitude.

Mislim, da smo ze imeli temo Brezpogojna ljubezen ali nekaj takega, spomnim se, da je Mushi (se mi zdi) trdila, da ne obstaja - brezpogojna ljubezen.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x?x eh...ja...to že...ampak brezpogojno sprejeti to, da ti partner skače okol... :inocent:

Guest sanjalica

Mislim da je brezpogojna...v tistem času... ko sta dve duši kot eno... to je mogoče celo čas "zaljubljenega stanja"...

In ljubiti se takrat.... je... (uhhh mi vroče ratuje v obraz x!x :o|o: )

Takrat smo prepričani v VEČNOST... ko pa se nabere kup perila za zlikat in madeži na majici, pa umazana posoda, pa polulana WC deska, pa vodni kamen na tuš kabini, pa podivjana trava na vrtu, pa puščajoč žleb, pa prazen tank in predal za jajčka... potem pa... brezpogojnost pogojiš z ... "DAJ, dvigni rit in mi pomagaj x!x " :o|o:

in ljubiti se, ko vse to opraviš in še dvamilijonatri reči...to pa je razlika... :o|o: (vsaj pri meni...včasih sem tako crrrrrknjena...da se mi ljubi...pa vendar...ne ure in ure..., ker bi tudi rada spala, ker je "jutri" služba in vse zgoraj našteto...)

Poglej vse te veze posedovanja, lastninjenja, pogojne ljubezni, ljubosumnosti, prizadetosti, ko kdo ljubi se koga drugega.. ker dusa ne more ljubiti samo eno duso, ker ni egoisticna.. um je tisti, ki je sel formirat druzine in se ujel v halucinacije.. Ko vse tole malo pogledas, bos ugotovila, da mnoga vecina "ljubi" se pravi poseduje z UMOM.. nic duse ni tukaj.

Ko ljubis z duso.. ljubis brez-pogojno. ...

Torej smo pri stari dobri zvestobi/nezvestobi in tele duse in vse tole pa je samo ovoj, da se bolj duhovno slisi?

V bistvu si podoben kot 'druga stran' - oni si hocejo s pildkom 'zagotovit' zvestobo, ljubezen, ti pa si v bistvu hoces 'zagotovit', da bos lahko nemoteno ljubil vse (in kar spada zraven, je itak naravno in zdravo).

Vse lepo in prav, strinjam se s tricetrt tega, kar napises, vendar hkrati menim, da je to predvsem filozofiranje, bluzenje...

Tudi ne vem, ce kaj dobrega za koga naredis, ce dajes ljubezen, posiljas pozitivno energijo, pomagas, ... ali karkoli, kar naredis za druge in te osrecuje (izven partnerskega in prijateljskih odnosov)... ce je skratka kako tvoje dejanje (sirse in ne doma v partnerstvu ali v prijateljstvu) ljubezen, glede na to, da je skoz in skoz in tooolikooo govora ravno o slednji.

Vidis, ker meni pa se ne zdis ljubec, ampak povsem racionalen. Ravno ti, ki skoz govoris, kako motec v bistvu da je um in ki se tako zavzemas za ljubezen.

Kaj sploh sporocas?

Cim se nekdo tako trudi, tako prepricuje in vse tole v zvezi z necim, je to nekaksen znak, da pri sebi o tem nima pocisceno...

Picasso

Guest sanjalica
Amis x;)x ...ampak samo, če ne drži "afganistanska modrost" da se ženska "da dol" 50000 x...in fertik... ker potem mi ostaja še zelo maaaalo.... xrolleyesx xrolleyesx :sori: :C: :C:

Mislim da je brezpogojna...v tistem času... ko sta dve duši kot eno...

Takrat smo prepričani v VEČNOST... ko pa se nabere kup perila za zlikat in madeži na majici, pa umazana posoda, pa polulana WC deska, pa vodni kamen na tuš kabini, pa podivjana trava na vrtu, pa puščajoč žleb, pa prazen tank in predal za jajčka... potem pa... brezpogojnost pogojiš z ... "DAJ, dvigni rit in mi pomagaj x!x  "  :o|o:

in ljubiti se, ko vse to opraviš in še dvamilijonatri reči...to pa je razlika...  :o|o:  (vsaj pri meni...včasih sem tako crrrrrknjena...da se mi ljubi...pa vendar...ne ure in ure..., ker bi tudi rada spala, ker je "jutri" služba in vse zgoraj našteto...)

Ko sta dve dusi kot eno.. takrat si kao prepricana, da ne bo ljubil nikogar drugega.. in takrat si pripravljena na brez-pogojno. Ampak to je ZELO VELIK pogoj. Da obstaja brez-pogojnost mora obstajati pogoj, da sta dve dusi ENO! To je ogromen POGOJ in paradoks. Error!!!!

Nihce ne rabi biti ENO.. ker itak ze od nekdaj vse je ENO.. in brezpogojnost je lahko samo v tebi. Nikogar drugega na rabis.

Samo nikako mi ni jasno.. zakaj vecina misli.. oziroma vsaj napise tako., da imajo oni s svojimi prepovedi in pogoji kaj zaslug, pri tem, da vas partner ostaja zvest. Ko zahtevas od partneja zvestobo, ga naravnost pahnes drugam. Potem pa joces in stokas..

Sej ce teh pogojev ne bo vec.. je itak mozno samo to, da bo varanja manj.. ne pa vec. ce bi umaknili table na cesti z omejitvijo 50, bi mnogi vozili 40.. ne pa 100! To ni logicno, da pocnes tisto, kar itak lahko pocnes. Itak to varanje dobi car v tem, da je skrivnostno... da je zraven halucinacija.. Ce ni halucinacije.. ni varanja.

Tisto kar pises dalje.. pa so le izgovorii.. ki pa jih ne potrebujes. Vse to se da opravit v harmoniji. Itak pa ni nujno, da zlikani hodimo okoli, ce ni casa.. To je samo vzorec.. Lahko gres tudi gola.. poleti seveda.. x:)x

Brez-pogojnost je mozna le TUKAJ in ZDAJ! Nobenega pogoja ne rabis za to...

Ko ljubis z duso.. ljubis brez-pogojno. ...

Torej smo pri stari dobri zvestobi/nezvestobi in tele duse in vse tole pa je samo ovoj, da se bolj duhovno slisi?

V bistvu si podoben kot 'druga stran' - oni si hocejo s pildkom 'zagotovit' zvestobo, ljubezen, ti pa si v bistvu hoces 'zagotovit', da bos lahko nemoteno ljubil vse (in kar spada zraven, je itak naravno in zdravo).

Vse lepo in prav, strinjam se s tricetrt tega, kar napises, vendar hkrati menim, da je to predvsem filozofiranje, bluzenje...

Tudi ne vem, ce kaj dobrega za koga naredis, ce dajes ljubezen, posiljas pozitivno energijo, pomagas, ... ali karkoli, kar naredis za druge in te osrecuje (izven partnerskega in prijateljskih odnosov)... ce je skratka kako tvoje dejanje (sirse in ne doma v partnerstvu ali v prijateljstvu) ljubezen, glede na to, da je skoz in skoz in tooolikooo govora ravno o slednji.

Vidis, ker meni pa se ne zdis ljubec, ampak povsem racionalen. Ravno ti, ki skoz govoris, kako motec v bistvu da je um in ki se tako zavzemas za ljubezen.

Kaj sploh sporocas?

Cim se nekdo tako trudi, tako prepricuje in vse tole v zvezi z necim, je to nekaksen znak, da pri sebi o tem nima pocisceno...

Ti si enako omejeno razumela.. kot vecina..

Ce ni prepovedi.. je torej mozno samo "izven-zakonsko skakanje"?? Pravim... da ni potrebna prepoved... in ne haluciniraj zdaj dalje.. To je naprej je tvoje sklepanje..

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...