SKA - Vi 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Brala sem clanek v eni reviji.Pisala je zenska, ki ima 6 letnega otroka in moza ze 8 let. Pred 6-imi leti je moza 1x prevarala in takoj za tem spoznala, da je naredila napako. Mozu ni nic povedala in tudi sam kasneje ni zvedel.Vseh 6 let, kolikor je star otrok, misli na to, da morda ni mozev. Boji se, da je bil tisti en seks usoden..Boji se, da ce gre na pregled, bo zvedela, da je otrok od nekoga drugega, ne od moza..Kaj bi vi storili na njenem mestu? Bi sli na pregled? Bi sli na pregled ze prej? Kaj bi storili v primeru, da otrok ni mozev.. Bi mu povedali ( po 8-ih letih srecnega zakona!), ali bi obdrzali zase? Druga stvar...Veliko filmov je bilo posnetih na to temo.. Par posvoji otroka, skrbi za njega, se naveze na njega in kar naenkrat nekdo potrka na vrata in pove, da si je bioloska mati premislila in hoce otroka nazaj.. Kako je to mozno? Morda kdo ve kako je s tem pri nas? Mar ni tako, da zenska ki otroka odda v posvojitev, podpise papir na katerem se odreka otroku? Kako ga lahko potem kar tako dobi nazaj? Kaj nasploh mislite o posvojitvah? Kdaj zenska upraviceno odda otroka v posvojitev? Sploh obstaja upravicen razlog za tako dejanje? Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Boji se, da je bil tisti en seks usoden..Boji se, da ce gre na pregled, bo zvedela, da je otrok od nekoga drugega, ne od moza..saj je njegov če je on celo življenje skrbel zanj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 po 6 letih?Nastaja podobnost... jaz bi teh 6 let kapitulirala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 13. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2004 saj je njegov če je on celo življenje skrbel zanj.Ja na nek nacin res..Ampak kako bi se clovek pocutil, ce bi po 6-ih letih ko je za nekoga skrbel in mislil, da je njegov (bioloski) oce, zvedel da je pravzaprav ta otrok od nekoga drugega... Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 13. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2004 po 6 letih?Nastaja podobnost... jaz bi teh 6 let kapituliralaNekdo, ki bi vedel, da ni pravi oce, bi morda razliko oz NEpodobnost med otrokom in ocetom videl.., ce pa mislis oz si (v sebi ) 100% preprican, da je otrok tvoj pa ne vem ce opazis, da ti pravzaprav ni podoben... Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 ne mislila sem, da mama išče podobnosti... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 13. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2004 ne mislila sem, da mama išče podobnosti...Jah.. Verjetno jih, ja... Kaj pa vem..Samo ves kako je.. Vcasih se nam zdi, da so nam se nasi hisni ljubljencki ( zivali ) podobne.., kaj sele otrok ki zivi celo zivljenje z nami...Morda je nekaj na tem, da si "postanemo" podobni, ko dlje casa zivimo skupaj... malo hecno, vem.., ampak mozno.. :o|o: Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 ja vem, prijateljica posvojila punčko in vsi ki ne vedo, pravijo joj kolk vam je podobna...ampak, mislim, da je našla potezo, nasmeh, kretnjo, da je po 6 letih zagnala paniko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 13. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2004 ...ampak, mislim, da je našla potezo, nasmeh, kretnjo, da je po 6 letih zagnala panikomozno.. Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Brala sem clanek v eni reviji.Pisala je zenska, ki ima 6 letnega otroka in moza ze 8 let. Pred 6-imi leti je moza 1x prevarala in takoj za tem spoznala, da je naredila napako. Mozu ni nic povedala in tudi sam kasneje ni zvedel.Vseh 6 let, kolikor je star otrok, misli na to, da morda ni mozev. Boji se, da je bil tisti en seks usoden..Boji se, da ce gre na pregled, bo zvedela, da je otrok od nekoga drugega, ne od moza..Kaj bi vi storili na njenem mestu? Bi sli na pregled? Bi sli na pregled ze prej? Kaj bi storili v primeru, da otrok ni mozev.. Bi mu povedali ( po 8-ih letih srecnega zakona!), ali bi obdrzali zase? Druga stvar...Veliko filmov je bilo posnetih na to temo.. Par posvoji otroka, skrbi za njega, se naveze na njega in kar naenkrat nekdo potrka na vrata in pove, da si je bioloska mati premislila in hoce otroka nazaj.. Kako je to mozno? Morda kdo ve kako je s tem pri nas? Mar ni tako, da zenska ki otroka odda v posvojitev, podpise papir na katerem se odreka otroku? Kako ga lahko potem kar tako dobi nazaj? Kaj nasploh mislite o posvojitvah? Kdaj zenska upraviceno odda otroka v posvojitev? Sploh obstaja upravicen razlog za tako dejanje?Če to žensko žre, peče vest. Težko je o tem govoriti kot moški. Menim pa sledeče - recimo, da skušam razmišljati kot ženska:Sama bi se zdaj odločila tako, da bi to povedala partnerju. Kajti nenehno črvičenje v glavi bo do tega prej ali slej pripeljalo s to razlikoda v tem času popolnoma razpade tudi njuna zveza. Kajti, le kako je lahko srečna in polna zveza, ki ves čas prikriva pred svojim "ljubljenim" pomembno informacijo. - Pomembna pa je, saj je ves čas na delu. Pojavljajo se mi tudi vprašanja: S katerega zornega kota je ta zveza srečna!? - iz družbenega (na zunaj so srečni)- iz moževega (še vedno zaljubljen ali kaj podobnega)- iz njenega (je res srečna, če jo vsak dan in ves čas peče vest - ne verjamem)- iz otrokovega (Če mamico ves čas peče vest, otrok prav gotovo ni srečen)---- itn Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 13. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2004 Vojko, bi oprostil zeni, ce bi bil ( upam, da nikoli ne bos ) na njegovem mestu...? Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Vojko, bi oprostil zeni, ce bi bil ( upam, da nikoli ne bos ) na njegovem mestu...?SKA - Vi NE. Ne bi ji oprostil! Ker ji tudi zameril ne bi (upam, da sem toliko "razvit"). In vem, da ne zamerim stvari, ki jih nekateri (menda) zamerijo. In iz realnega življenja je znano, da so šle ženske "k sosedu" iskat otroka, če ga doma ni bilo.Ponam ljudi, pri katerih "se vidi", da imajo "sosedovega" otroka, pa se zdi, da živijo zadovoljno življenje.. Se pa strinjam, da je tisti človek, ki to prenese velik človek.Verjamem pa, da prej ali slej ugotovi, da je otrok seme drugega (po moje že pred šestim letom)vendar iz ljubezni do svoje ženske tega ne pokaže, ne pove. Kajti ljubi jo tudi v njenem trpljenjuin najbrž čuti njeno ljubezen, njeno bol in žalost in se hkrati zaveda, da on ne more in ne sme bitiprvi, ki bi načel to temo. Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 13. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2004 Verjamem pa, da prej ali slej ugotovi, da je otrok seme drugega (po moje že pred šestim letom)vendar iz ljubezni do svoje ženske tega ne pokaže, ne pove. Kajti ljubi jo tudi v njenem trpljenjuin najbrž čuti njeno ljubezen, njeno bol in žalost in se hkrati zaveda, da on ne more in ne sme bitiprvi, ki bi načel to temo.uhh.. Clovek, ki je tega zmozen... Ali mu je vseeno, ali pa ima srce kot ocean.. Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Jaz se tukaj ne bi spraševala: ali mi bo odpustil in mu torej povem, ali mi ne bo odpustil in mu zato raje ne povem... Sicer si ne morem predstavljati take situacije, ampak mislim, da bi mu povedala in sprejela posledice, pa kakršnekoli bi že bile. Itak te posledice ne bi mogle biti hujše kot je črvičenje in slaba vest do konca življenja. V (zame) najslabšem primeru bi me pustil in odšel. Če pa bi ostal pri meni in mi ne bi odpustil ter me stalno žrl zaradi tega, bi pa jaz odšla. Drugače pa mislim, da ima Aira prav. Med otrokom in tem moškim (ki n.pr. ni otrokov biološki oče) se je najbrž že vzpostavila tista močna vez, ki ji rečemo "najbližje sorodstveno razmerje" (odnos: oče - sin), in najbrž je nemogoče pretrgati to vez. Po drugi strani pa: kri ni voda. Ipak je globoko v nas tisto... ne vem, kako bi to povedala... Evo en primer: moji mami je umrla mama kmalu po porodu, tako da je v bistvu sploh ni poznala. Pa kljub temu jo še danes pogreša! Čeprav je imela mačeho in tete in druge sorodnice, ki so skrbele zanjo, kot bi najbrž tudi njena mama, če bi bila živa... a vseeno ji je manjkala. Zakaj?No, vem, da ni to enak primer kot tisti , ampak hotela sem povedati, da je v nas nekaj, kar nas vleče k našim biološkim staršem. Ne vem, ali so to geni ali kake energije... Pa še ene sem se spomnila: Moja najboljša sošolka v osn. šoli je imela očima, ki je bil zelo ljubeč do nje - kot pravi oče. Z njo je živel od njenega 1. leta starosti in jo hranil, previjal, vzgajal... Njen pravi oče je bil nek agresivnež, ki se je po ločitvi od njene mame odselil v Kanado in se niso videvali. A kljub temu, da ga ta moja sošolka sploh ni poznala in da ji mama ni znala nič lepega povedati o njem, si je neskončno želela ga videti in spoznati. Zato se je pri 21-ih letih odpravila v Kanado (še prej se je pozanimala, kje sploh je in po telefonu navezala stik z njim, tako da ji je potem celo on kupil karto do Kanade in ji jo poslal...). Torej vseeno ju je nekaj vleklo skupaj. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 ... Kajti ljubi jo tudi v njenem trpljenjuin najbrž čuti njeno ljubezen, njeno bol in žalost in se hkrati zaveda, da on ne more in ne sme bitiprvi, ki bi načel to temo. VojkoVojko , svaka ti čast! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Tule smo precej govorili o dejavniku posvojitve...: Oddaja otroka... Tule pa link na seznam tem o otrocih:Otrok, otroci... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 15. maj 2004 Prijavi Deli 15. maj 2004 kolk je men ta smeško všeč... no ja js se najbolj strinjam z vojkom... to pač ni srečna familja če so take stvari nerazščiščene.... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 15. maj 2004 Prijavi Deli 15. maj 2004 Če je bla taka "faca", da ga je prevarala, nej bo pa še taka "faca" pa mu to pove in se sooči s posledicami... Jz za take ljudi nimam nobenga opravičila... Mogoče mal kruto, ker je v nasprotju z raznimi posti, ki pišejo, da ne bi zamerili oz. da bi odpustili. Jz nisem taka. Če bi me kdo prevaral- bi šla. Že to, da mu je lahk 6 let (!!!) gledala v oči po taki svinjariji, mi dosti pove o tej ženski... Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 15. maj 2004 Prijavi Deli 15. maj 2004 Ljudje smo ljudje, pa kamorkoli gremo.Z vsemi svojimi lastnostmi.Ista stvar, isto dejanje je enemu lepo, drugemu grdo. In včasih si res ne moremo, ne znamo pomagati. Kdo sem, da bi sodil njeno situacijo? Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 15. maj 2004 Prijavi Deli 15. maj 2004 Ja, sej razumem, da ni lepo nekoga kr obsodit, običajno sem tolerantnejša, ampak varanje nasploh mi je odvratno, mogoče zato, ker sem to že sama doživela. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 15. maj 2004 Prijavi Deli 15. maj 2004 Devica Pa kaj misliš, da se meni ne zgodi, da bi obsojal,Da ocenjujem! Da kritiziram!....Skušam pa uvideti (običajno z zamudo), da imamo ljudje različne svetove, da na stvari vidimo iz popolnoma drugačnih zornih kotov. O tem govori rek, ki ga dolgo nisem razumel: "Vsake oči imajo svojega 'malarja'". Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 15. maj 2004 Prijavi Deli 15. maj 2004 Ja, to o različnih svetovih je čist res... Že sam pri varanju: o tem sem se dost menila s kolegicami. Ena konstantno vara, druga zaenkrat še ne, a razmišlja, da bi fantu predlagala, da bi hodila na zmenke z drugimi, sicer pa ostala skupaj. Obe pa mi pravita, da sem puritanka in konzervativka, ker verjamem v pravo ljubezen.Vsaki se zdi njeno razmišljanje pravilno in vsaka poskuša drugi dokazat svoj prav... Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 16. maj 2004 Prijavi Deli 16. maj 2004 Brala sem clanek v eni reviji.Pisala je zenska, ki ima 6 letnega otroka in moza ze 8 let. Pred 6-imi leti je moza 1x prevarala in takoj za tem spoznala, da je naredila napako. Mozu ni nic povedala in tudi sam kasneje ni zvedel.Vseh 6 let, kolikor je star otrok, misli na to, da morda ni mozev. Boji se, da je bil tisti en seks usoden..Boji se, da ce gre na pregled, bo zvedela, da je otrok od nekoga drugega, ne od moza..Kaj bi vi storili na njenem mestu? Bi sli na pregled? Bi sli na pregled ze prej? Kaj bi storili v primeru, da otrok ni mozev.. Bi mu povedali ( po 8-ih letih srecnega zakona!), ali bi obdrzali zase?sej pravim... s čim vse se ti obremenjuješ Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. maj 2004 Prijavi Deli 16. maj 2004 sej pravim... s čim vse se ti obremenjuješ Misliš, da je edina Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 16. maj 2004 Prijavi Deli 16. maj 2004 koga pa še imaš v mislih...pazi na odg. Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.