Skoči na vsebino

Napoved za 24. teden

Marsa

Recommended Posts

[quote name='JanjaK' date='8. Jun 2004 ob 10:03']Oho, cool. Jaz bi tole tudi vzela kot kompliment, da cenijo tvoje delo, mu zaupajo,da dajo v eter, jasno pa da ni prav, da se zlorablja delo nekoga.

Tako da si pravilno odreagirala, kot vedno, ti je pa sporočilo, da je tvoje delo resnično kvalitetno in to ugotavljajo radijske postaje čisto na vseh koncih Slovenije  x:)x  :palec: .

Sam še finiš manjka, plačilo uporabe tvojega dela  x:)x .[/quote]
Ja, finish bi bil kul takle... :D
.. pa saj bo... itak, v to ne dvomim... ali bi sicer..?
Ma... ampak jasno, da se ti trapasto zdi...
... to je tudi zelo kompleksno... te ni, ne? ... ves kaksen je % teh, ki berejo internet, proti tem, ki poslusajo radio?! ... kjerkoli sedijo, tole ujamejo... pojma nimajo... potem pa vidijo v cajtengih popolnoma druge osebe in recimo sodijo, da vse taksnole pripravljajo ti ljudje pac... 'znani' kao... Meni je vseeno za slavo in nimam potrebe po biti videna, ampak v takih primerih pa je zoprno, ker v bistvu za vecino folka dejansko ne obstajas... Obstaja tvoje delo, to ze, a vedno je podenj podpisan nek drug folk... :xx!:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

[color="blue"]Upam res, da bo "cool finish" oz., da se to spremeni v priložnost x;)x

Po izrednem vročinskem valu te pretekle dni izgleda, da nas čaka malo bolj osvežujoč vikend? Verjetno ima najbolj ažurne vremenske podatke Borism? x8Dx

Sama sem po teh par dnevih popolnoma fuč, mogoče malo pretiravam, vendar sem se res gnala od tega, da sem prej prišla prej zjutraj in do poznega večera. Vse glavne stvari so skoncentrirane na te dni (v moji 6.h.) in še kljub temu, da se trudim biti fizično in miselno v takih dnevih Pluton trigon Mars=v Dvojčkih in delati ne samo 100%, temveč miljonprocentno, sem vseeno naletela na eno napako... :o|o: in še doma sem bila ves teden sama in sem samo čistila in pospravljala, kar nehat nisem mogla...
O.k. preidimo na mundano sceno xsrcx da se ne vrtim ko mačka okrog svojga repa...

Zdi se mi, da se je ta "Severina škandal" razvil in najbolj javno pokazal ravno v času Venerinega mrka?

Kaj je še takih dogodkov ta teden, potresa ni bilo nobenega, ne?
Čeprav je bil Mars poldrugi kvadrat Uran.

Lunin krajec je ustvaril morda nekaj napetosti...

Lep vikend vsem x:Xx
Stankaaa[/color]

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

[quote name='stankaa' date='11. Jun 2004 ob 07:32']Po izrednem vročinskem valu te pretekle dni izgleda, da nas čaka malo bolj osvežujoč vikend? Verjetno ima najbolj ažurne vremenske podatke Borism?  x8Dx

Lunin krajec je ustvaril morda nekaj napetosti...

Lep vikend vsem  x:Xx
Stankaaa[/color][/quote]
[color="blue"]O, Stankaaa x:Ix x:Ix ..., če imam najbolj ažurne podatke ne vem, zanima me pa zelo, pa čeprav oba/vsi veva, da se bo potrebno prilagoditi vremenu.

Ti si bila full pridna x^x , ojoj, jaz imam pa mal slabo vest x:Ix , no saj v službi že gre, doma me pa ta ata Saturn nekaj "premza", pa glavno, da gre naprej, da se premika in enkrat spelje xDDx .

Tale "C" na nebu je res ustvaril nekaj napetosti, smo uspešno prestali... x^x .

Tudi tebi lep dan in vikend, Borism x:)x :palec: [/color]

Stanka, hvala za skrb...
Zaenkrat se nic prav konkretnega, razen pisnega opravicila (ki pa je prislo sele po ponovnem posiljanju dopisa drugega dne in na vec naslovov, ko na prvega ni bilo odgovora, in s pripisom - linkom na tole temo, ocitno je to bilo bolj oz. dovolj prepricljivo za odgovor).
Napisali so frazasto opravicilo, prijazno, navduseno celo (zelo jim je vsec LN in veckrat gledajo, celo jim je pomagalo... blablabla), in so veseli, ker kot kaze pade vse tole na plodna tla in sirimo dobro in pozitivna energija in blabla.
Torej rekli so, '... ja, res, nismo se opravicili, a to ravnokar pocenjamo...'
... a niso pa recimo rekli - kul, v naslednjih 5 oddajah vas bomo omenili, napravite spot, jingle, zarolamo vsakic, pa je... Nic takega torej niso rekli, samo zelo jim je vsec LN in se jim zdi uporaben..
To me je ne samo razocaralo, pac pa tudi nekoliko uzalilo, da grejo meni tole prodajat, tele fraze in tole...
Vendar nisem odgovarjala, ker ne bi bila prav nic diplomatska.
Ja, so se pa opravicili torej...
A ko sva jim poslala ponudbo oz. predlog - najino pricakovano sodelovanje (oz. kako bi bilo mozno, kako si midva to predstavljava - to je poslal Mitja xDDx), pa se niso odgovorili nic.. oz. Mitja pravi zdaj, da so, ampak nic konkretnega, ces, 'saj zelo malokrat pogledamo, pa ce je ravno cisto slucajno kaj takole, malo preberemo, sploh ne vseh textov...' in taksnole...). xrolleyesx
Ocitno menijo, da je omemba pri njih (torej = njihov oglasni prostor) nekaj, kar se placuje, texti pa so nekaj, kar se vzame...
No, jaz pa menim nasprotno - ce si navdusen nad LN, jasno da bos navduseno omenil vsakic ko bos navedel (cele texte!!). Sploh ce nisi vprasal!!

Tako da - ni se nic iz tega, prevec govoriti pa tudi se nocem, je se prezgodaj za ustvariti si dokoncno sliko, nad dosedanjim odnosom pa sem razocarana...
Seveda pa to ne pomeni, da sem pricakovala kaj drugega... xrolleyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

[color="blue"]ej nisem se takoj spomnila imena, Betka Šuhel je bila takrat...

Lahko rečem le škoda in da se očitno ne zavedajo, da bi lahko dobro popestrili svoj jutranji program, če bi recimo imeli telefonsko eno minutko s tabo in bi povedala kakšna je energija tega dneva, škoda, da le preberejo nekaj malega, kar je vzeto iz konteksta...večkrat s tem zgrešijo celotni splet energij.
Stankaaaa[/color]

Takole...
Danes je mitja govoril z urednico in v bistvu se ne da zmenit... v bistvu so povedali, da nama ne dajo niti sekunde oglasnega prostora... Lahko sva zelo zadovoljna, da se navede vir (ker kao itak ne preberejo vedno, ne v celoti, pa se o tem naj bi po njihovem odlocal posamezni redaktor) - oglasnega prostora v zameno pa ne dajo.
LN pa v bistvu ne rabi oglasevanja (sam portal), ker je brezplacen (to posledicno zame pomeni se vec zastonjskega dela - se vec vprasanj na mail, se vec prostora na serverju - novi clani, ki uporabljajo os-e, postajo fotke, obljavljalci na Novicah itd. itd. itd.), pac pa rabi posteno placilo za uporabljano v komercialne namene, oglasevanje pa nujno potrebuje edina placljiva usluga LN (lunin sms) - oz. ena od dveh (*druga je ln mail).

Poleg tega, da je to nizkotno in zaljivo - ces, 'nudijo' mi, da povejo ob mojem textu moje ime (!!), je se popolnoma nelogicno - saj se obnasajo tako, kot da jim midva nudiva napoved ali jih celo posiljujeva z njo in zdaj oni postavljajo pogoje in se pogovarjajo, in so 'pozabili' na dejstvo, da so napoved ZE uporabljali (!!) in da je torej -ce drugega ne- fair, da vsaj omenijo zdaj, ce se ze za naprej ne bomo menili.

Da boste vedeli, koliko sva zahtevala - 100 sekund tedensko (v recimo 15-sekundnih RA spotih) - torej - za mojo napoved 100 sekund njihovega oglasnega prostora - torej imajo ga na voljo tedensko 604800 sekund x!x x!x x!x
In ne dajo nam tedensko 100 sekund.
Eventuelno (!!!) bojo navedli vir.

Ne morem verjet...
To se dogaja v nasi drzavi, nama ze natanko 12 let (Lunin koledarcek).
Odkar je net (Lunin net) - 4 leta, ne moreva presteti tegale.

p.s.
100 sekund njihovega prostora pa pomeni mdr tudi recimo pol glasbenega komada, ki ga -najveckrat- itak ne bi smeli predvajati - kot tudi ne smejo objavljati textov z LN (in od vsepovsod, seveda) - pa jih.

Tu pa imajo nekaj, kar bi LAHKO objavljali, pa postavljajo pogoje (nesprejemljive), kljub temu, da so ze vzeli...

... recimo da jaz pridem v trgovino in kar vzamem jogurt... In ko ga je treba placati, recem, saj sem ga samo pol popila...
sem mislila, ker je na policah, da je kar zastonj (cene pa nisem videla, ker je ni na samem izdelku)... pa me tozite...
vendar v tem primeru bi najbrz poklicali policijo in stvar bi bila zanje resena.
... za naju pa ni - ker se na sodiscih tole vlece po vec let.

Picasso

V bistvu pa sem kar malo razocarana, Stanka, da je tako malo podpore in sploh odziva... samo ti in se par...
Pa je to za vse (avtorje) slabo...
... in sploh za vse - vesoljno, splosno...
A - dokler se dogaja meni, je vse kul al kaj! :xx!: :V: x?x

Picasso

hm kolk imajo pa gratis objav, da stranko sploh pridobijo, brez veze...
če se že nekaj gredo naj se gredo tko kot se šika... pa če preberejo eno misel, majo da povedo čigava misel je to... tko naj bi bilo... hja še posebej če so velike radijske postaje se včasih obnašajo, kot da so ne vem kaj... včasih pa pomembo vlogo igra pokrivanje in pokrajina... če je spot do 30 sek. so to dobri trije spoti... ma mi je hecno no... so hoteli zaslužiti, nič drugega. kao ti rabiš reklamo ne mi, hehe kolk včasih ljudje ne znajo poslušati srca... mislim da je včasih dnevno več folka tule, ki temeljito prebira, radio pa včasih poslušaš samo da brni... joj kaj nakladam, da ne bom ob službo x:Dx

ma saj to je, Selene - glih govorim - zaljivo, da mislijo, da bere 5 folka...
Kot sem napisala, je narocenih na tedensko napoved 1700 ljudi (ob zadnjem 'stetju', ki se veca iz tedna v teden, ker se folk pac naroca), vidi pa tega se 5x toliko ljudi tedensko na sajtu, pa se od tule, ki pridete..

LN ima mesecno toliko obiska, kot ga NIMA MARSIKATERI cajteng slovenski - ce bi delali kolikor toliko 'realno' primerjavo...
... in tocno to - da se ne bodo *********, da mislijo, da vec folka poslusa radio (oz. konkretno doloceno RA postajo), kot ima net oz. menijo, da je RA medij pomembnejsi od interneta.
Morda - zdaj... ne bo pa vec dolgo tako, sploh pa bodo propadli vsi, ki nimajo LASTNEGA - SVOJEGA - programa (oz. vsebine).

LN ima VSE svoje - besedila, grafike, ikone, liustracije, vse vse vse vse...
In ko bo LN radio (kaj mislis, a bo? x;)x) - bo imel vse SVOJE...

hehehe kdor se zadnji smeje, se najbolj hrupno smeje...
da ne govorimo o najslajse... x;)x x8Dx :palec:

... what goes around, comes around... xsingx

Picasso

[quote name='Marsa' date='17. Jun 2004 ob 08:54']Takole...
Danes je mitja govoril z urednico in v bistvu se ne da zmenit... v bistvu so povedali, da nama ne dajo niti sekunde oglasnega prostora... Lahko sva zelo zadovoljna, da se navede vir (ker kao itak ne preberejo vedno, ne v celoti, pa se o tem naj bi po njihovem odlocal posamezni redaktor) - oglasnega prostora v zameno pa ne dajo.
LN pa v bistvu ne rabi oglasevanja (sam portal), ker je brezplacen (to posledicno zame pomeni se vec zastonjskega dela - se vec vprasanj na mail, se vec prostora na serverju - novi clani, ki uporabljajo os-e, postajo fotke, obljavljalci na Novicah itd. itd. itd.), pac pa rabi posteno placilo za uporabljano v komercialne namene, oglasevanje pa nujno potrebuje edina placljiva usluga LN (lunin sms) - oz. ena od dveh (*druga je ln mail).

Poleg tega, da je to nizkotno in zaljivo - ces, 'nudijo' mi, da povejo ob mojem textu moje ime (!!), je se popolnoma nelogicno - saj se obnasajo tako, kot da jim midva nudiva napoved ali jih celo posiljujeva z njo in zdaj oni postavljajo pogoje in se pogovarjajo, in so 'pozabili' na dejstvo, da so napoved ZE uporabljali (!!) in da je torej -ce drugega ne- fair, da vsaj omenijo zdaj, ce se ze za naprej ne bomo menili.

Da boste vedeli, koliko sva zahtevala - 100 sekund tedensko (v recimo 15-sekundnih RA spotih) - torej - za mojo napoved 100 sekund njihovega oglasnega prostora - torej imajo ga na voljo tedensko 604800 sekund x!x  x!x  x!x
In ne dajo nam tedensko 100 sekund.
Eventuelno (!!!) bojo navedli vir.

Ne morem verjet...
To se dogaja v nasi drzavi, nama ze natanko 12 let (Lunin koledarcek).

Odkar je net (Lunin net) - 4 leta, ne moreva presteti tegale.[/quote]
:angry: :!!: :xx!:

Tudi mene pogrejejo take zadeve, pa nimam v bistvu nič zraven x!x

[quote]... what goes around, comes around...   xsingx[/quote]
:palec:

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Halo :eek:! Kako se nič ne da xnckrivx ? Me je tole ful ujezil ko sem brala :angry:

Marsa, če se prek sodišča ne da...potem pa res samo še what goes around comes around.....

Vsekakor držim xcrossfingx za vaju.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Eh, ne obupat... x:Xx

Sem prepričana, da jim je sedlo...sam mal bodo potrebovali časa... xrolleyesx ...vama pa se seveda mudi...in bi želela, da ZDAj tole nardijo...

Ma res no, tak filing mam, da bodo sami prišli do vaju... x^x

je pa seveda zoprno.. :o|o: ...da nč ne moreš, pot preko sodišča pa je res predolga.. :xx!: ...in predvsem preveč stane.. xrolleyesx

Zdrži x!x ..pa bo...

xcrossfingx

Astra
Per aspera ad astra

[quote name='Marsa' date='17. Jun 2004 ob 08:54']Takole...
Danes je mitja govoril z urednico[/quote]
od česa je tale urednica? kaj predstavlja?
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Odgovorna urednica Radia HIT - Natasa Gliha.

Thanx za support [color="grey"](x:Ix :8): - ker sem se malo pritozila nad pomanjkanjem podpore, a dejansko je tu kar nekaj avtorjev in za nikogar to ni dobro, ceprav je pa tudi res, da imajo zelo redki med njimi kar cele vsebine nekje zastonj na voljo, pa tako nimajo teh problemov)... x:Xx :palec: [/color]

Ja, saj, kao, saj bo... samo skode nikoli ne bo mogel nihce popravit. :V:

Ze tule - pride ta, oni, tretji, rece - Imsiragic je rekel, stojanovic je rekel, Dupor je rekel...
To, kar pa Marsa pravim, pa kar vsi povemo in je kar od vseh... :xx!:
Moj lunin post dobesedno civkajo vrabci na strehi, to da je Luna v konjunkciji s saturnom, ti pove ze blagajnicarka v trgovini skoraj, me zanima, kje folk dobi te podatke...
Ali jih izracuna, kot midva?
No, ziher sem, da ne.

Skoda, ki kaj da je sploh?
Tole - nekdo prebere moj post v veceru, drugi v delnicarju, tretji na straneh Bostjana Kozuha, cetrti na straneh Mami, peti na straneh xx-a (vsi omenjeni objavljali moj DOBESEDEN post ali druge vsebine LN brez vprasanja in jasno s tem brez dovoljenja in sploh mojega vedenja) - in ko ga recimo [i]nazadnje[/i] :xx!: xrolleyesx (ker pac ne poznajo LN, Vecer pa vsi berejo, o cemer je tudi govora) preberejo se na LN, si mislijo, aha, tudi oni imajo tole, ocitno so spljackali ta text vsi skupaj nekje ali pa celo ljudje mislijo, da smo ga mi 'dobili' v Veceru. :xx!:

To je TUDI skoda, o kateri govorim - in ne ta cash samo, nacela, fair play itd...
Ampak dejanska, moralna in vsakrsna skoda...
da ne govorim o mojih zivcih...
Pa tako sem vedno prezirala, ko je folk zahteval za 'psihicne bolecine' - zdaj to sama zelo dobro lahko0 razumem - koliko je to enega casa, energije, ukvarjanja, zbiranja, pisanja, kontaktiranja.... za NIC - za djabe..... .....

Ja, oni se bodo pa vsi po vrsti zafrknili, kdor tako fura in teh je vsaj 3/4.
Samo to meni ne daje nikakrsnega zadoscenja...
V bistvu se mi celo smili folk, preziram pa to, da tolk imajo za dat od sebe...
Tako se tule funkcionira - saj to ni samo tu...
namesto da bi se vse dajalo od sebe zaradi sebe, torej ne glede na placilo, ne dajo nic od sebe in dobijo placilo.
Tako je povsod, ne samo tu.

Picasso

[quote name='Marsa' date='18. Jun 2004 ob 10:09']Odgovorna urednica Radia HIT - Natasa Gliha.[/quote] Nataša Poglihej se :vragec: :palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Pa se to, ko sem ravno pri zoprnejsih temah...

zadnji njihov odgovor (od danes):
[quote]... takole smo se odločili:
če smo z ostalimi zmenjeni, da bomo omenjali vir informacij, potem bi se tudi z vami tako zmenili. Oglasni prostor in finančno nadomestilo pa ne pridejo v poštev.

Če za vas ni sprejemljivo, da ob objavi podatkov omenimo naslov vaše spetne strani, potem se na žalost ne moremo dogovoriti za sodelovanjein vaše strani pač ne bomo uporabljali. ...
[/quote]

In se najin odgovor na tale mail:
[quote]Torej nic.
Ce se vam zdi, da samo vi zasluzite placilo za svoje delo, potem ne berite nasih besedil.

Vendar pa je problem nastal ze pred tem.
In sicer - vi ste nasa besedila ze uporabljali in to brez dovoljenja in omenjanja avtorja.

Torej, tu ste ze prisli navzkriz z zakonom in to je dejstvo, ki ga se nismo obravnavali. In tega tudi se niste poravnali.

Nismo sami prisli k vam s ponudbo, ampak smo zgolj kulturno in korektno reagirali na krsenje nasih avtorskih pravic.

[b]Torej za naprej smo zmenjeni, kaj pa za nazaj?[/b]
[/quote]

Picasso

[color="blue"]na radiu Hit obstaja v soboto dopoldan Hitova vroča linija,
kjer se lahko javno pritožita direktno v eter, naj se ve, da tam, kjer bi morali avtorske pravice najbolj spoštovat, jih kršijo
Stankaaa

p.s.:mogoče tudi varianta, da bi se obrnila na sam vrh-direktor je Stane Cencelj [/color]

O, Astra, :8): in to celo, ko sem [i]'taksnale'[/i].
Joj a niso zoprne teme, no?
Pishuka zakaj nisem kozorog! :xx!: xrolleyesx x;)x x:o)x x;)x
Ne mores verjet, kaksen odnos imajo.
Zanimivo je, da imam od stevilnih odgovornih urendikov zelo podobne maile.
In vedno so si ze sami vzeli predtem.

A si predstavljas, no?
Ze vzamejo, potem pa se recejo, pol pa nic, bomo sli pa v drugo trgovino (krast). x:o)x xrolleyesx :xx!:
To so nam namrec v drugem ali katerem dopisu odgovorili - ces, ce ne zelite da beremo vase (torej pod njihovimi pogoji, ki jih ni oz. so nikakvi), bomo sli pa [i]drugam[/i] - 'h konkurenci', so rekli. x:o)x
Prvic - pliz, pokazite mi jo - recimo konkretno za napovedi, drugic pa - kaj sli, a kar vzet, kot meni?
Torej - pazi se, konurenca! :o|o:

Picasso

[quote name='stankaa' date='22. Jun 2004 ob 15:18'][color="blue"]na radiu Hit obstaja v soboto dopoldan Hitova vroča linija,
kjer se lahko javno pritožita direktno v eter, naj se ve, da tam, kjer bi morali avtorske pravice najbolj spoštovat, jih kršijo
Stankaaa[/color][/quote]
Dober predlog, thanx, Stanka! :palec: x:Xx

Picasso

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...