Skoči na vsebino

Hrvaska // Slovenija

Marsa

Recommended Posts

Nekaj tem je ze o temle, vendar namenoma odpiram novo, ker tega nisem mogla nikamor prikljucit (vse odprto do zdaj je postavljeno zelo specificno)...

Mushi je podala link (v Dnevniku XI/9.) na temo na nekem hrvaskem forumu, kjer se je razvnela besna razprava.

Tule je link na to debato: http://www.index.hr/forum/topic.aspx?IDFor...ic=12513&page=1

Sama menim, da je to grozljivo, da se tako razmislja in vecina komentarjev je zelo sovraznih.

Opazila sem komentarje nekaterih Slovencev, kul, le da so nekateri za moj okus prevec padli v stos, kake dva komentatorja oz. njuni komentarji (slovenska) pa sta mi bila zelo vsec oz. njun nacin debate.

Mislim, da je zelo neumno posplosevati in s tem, da se zdaj gremo igro in recemo, ne, vi Hrvati ste taksni, smo povsem isti...

Mozno pa je, da bom s tole temo spodbudila se srditejso razpravo kot je tam... tega se zavedam, zelim si pa seveda, da ne bi bilo tako in tudi upam, da ne bo tako...

ravno zato tole odpiram, hocem malo prepozicionirati zadeve...

Dajmo za spremembo startati iz - Clovek - Ljudje...

In ne Slovenec, Hrvat, Slovenci, Hrvati...

Prav jezi me, da se vrze kost (kot nalasc v pomembnejsih obdobjih - volitve, tusristicne sezone itd.) - pa se folk med sabo bode. Naj ima igre - ce ze kruha nima.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 345
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pa vseeno...moram štartat od tuki...

Sad ću ja vama ovo prevest, pa makar žedno i preiko vode:

--------------------------------------------------------------------------------

Originalni post by milos75:

--------------------------------------------------------------------------------

Kao čudi se šta laprdate.

Ne morem verjet, da to pie nekdo, ki je "normalen". Pa tvoj IQ je manji od IQ-ja sadnega jogurta.

Ne mogu vjerovati da tako moreš srat, a za sebe tvrdiš da si "normalan". Manje spreme izbaciš godišnje nego što stane u čašicu jogurta.

Kdo pa misli, da vam nosi denar? Nemci? Čehi? Mađari?. NE, SLOVENCI VAM PRINAAMO DENAR.

Što vi mislite ko vam najviše sere po obali?

Ujguri? Turkmestanci? Tuvanci?

NE, SLOVENCI VAM NAJVIŠE SERU A NE TROŠE NI LIPE.

Zelo alostno je, da e danes ne skapirate, da smo vedno bili in bomo 50 let pred vami. Zakaj? Ker imate tako mentaliteto.

Stvarno je žalosno da ste tako jadni i primitivni, tako da smo mi jedno 50 godina sjevernije od vas. Zašto? Zato jer se to lako vidi na zemljopisnoj karti.

To se odraa povsod, v portu, politiki in nenazadnje tudi v turizmu. Pa se vi zavedate, da se drugod po svetu za 1 raztrgajo od prijaznosti? Aja, vi ne veste kaj je to prijaznost. Poglej v slovar po besedo PRIJAZEN.

Turizem so ljudje in ne narava. Pa nimate vi edini na svetu morje.

Svugdje se to vidi, u sportu, politici, srbomehanici i turizmu, gdje nam uzimate novce za nikakav smještaj i dajte nam napoj u korito.

Nemate vi pojma što je to pijaznost. Pogledajte u slikovnicu pod riječ PRIJAZEN. Što piše?

Ne znate čitat, zato sam vam i rekao da gledate u slikovnicu.

PRIJAZEN označava ženu koja je nekome prijateljica, dakle PRIJA i pri tome još prakticira ZEN u turizmu, a i šire.

Turizam su ljudi i priroda. Nemate vi jedini more na svijetu, imaju i Grci, zato ću ja ić u Grčku i šlus.

Kar se tiče nuklearke Krko - vi bi brez denarja elektriko. Tako je tudi pri naih ciganih. Vidi povezavo? Nisi normalen, res ne. Sploh pa se mi smilite, ker se ne morete premakniti dlje od vaega nacionilizma oz. nacizma. Imate veliko srečo, da vam je Tuđman umrl, samo koda je ta, da ni pred 50 leti. Za vas bi bilo bolje.

Štio se tiče nuklearke Krško - vi bi struje bez urana. Majku vam jebem cigansku, da bi li cigansku, govna rasistička. Pa nisi normalan, nisi u stanju se maknut dalje od svog nacionalizma ilitiga nacizma, odnosno narcisoidizma, odnosno balkanoidizma.

Imate sreću, što vam je Tuđman umro, samo je Oktavija da to nije bilo prije dinosaurusa, kad smo i mi Slovenci nastali.

Da končam - dokler boste takega miljenja o Slovencih oz. ostalih narodih boste ZA VEDNO ostali tukaj kjer ste. Ko bomo drugi v naslednjih stoletjih li na dopust v vesolje, boste vi e vedno videli samo vae morje in va NAPAĆENI HRVATSKI NAROD. Zdaj vidim, da ste res NAPAĆENI.

I na kraju bih vam svršio u usta.

Dokle god budete imali mišljenje, dotle ćete

ostati tu gdje jeste, za razliku od nas koji smo već tamo gdje nismo, i uvijek ćete osati NAPAĆENI HRVATSKI NAROD, a mi ćemo biti NAPLAĆENI SLOVENSKI NAROD. I ko vas jebe usrane primitivce. Eto ja toliko i da znate da neću doć na vaše more nego ću ić na drugo neko more, pa neka bude i more-bre.

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Prebrala podolgem in počez...žalostno... :sori:

Itak provokatorji...ljudje gor dol...razen 1x nisem bila na hrvaški obali, da me ne bi nekdo je*al samo zato, ker sem Slovenka...Lansko leto mi je nekdo pljunil pod noge... :sori: x?x Niso vsi Hrvati slabi...niso vsi Slovenci dobri...ampak politika razširja svoje lovke in kmalu bo treba že med kopanjem v nekdaj skupnem morju pazit na batine...vse samo zaradi politike in slabih političnih vrhov... :xx!:

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

hja, to še ni vse..ko ideš dole na more....moraš˝govort hrvatski al pa angleško...in te prav izsiljujeo s tem....

en pr. od lani.

<do kdaj imate pa odprto (slovenc)

<do u speak english? (hrvat)

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

ko prides v Spanijo moras govorit spansko ali pa anglesko.. trapasti spanci, noben nima pojma o slovenscini... x:o)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

tnx marsa.. za otvoritev teme..

mislim, zakaj pa ne bi vedli kako je stanje pr sosedih.... Pri določeni populaciji. Vedno samo se "šimfajo" Slovenci, kak smo zaplankan, ksenofobični, itd.. Drugi narodi so pa vsi :palec: . Kao.

Seveda so svetle izjeme povsod, neko tako podtalno mnenje je pa takšno..

Pa ne mi zdej spet neko nestrpnost do tujcev metat v fris.., ko to ni poanta tega, jst zase že vem kako, ostali pa vsak ve zase. Podajanje linka pa ni nič drugega, kot to, da tud na drugi strani kamen vrečt prav daleč ne morjo. Ko so še bolj krvavi pod kožo. Bi rekla da smo Slovenci prav strpen narod.

Mushi

Ja, tako nekako, Aliana..

Sem razmisljala.... Tudi sama opazim nacionalizem Hrvatov...

Recimo v Sloveniji se redko pogovarjamo v tem smislu ali tako lokalno opredeljujemo kot ravno Hrvati (imamo samo 'Shtajerce x;)x) - s Srbi se nisem nikoli menila o Hrvatih, Bosancih, z Bosanci ne o Srbih, Hrvatih, pac pa na HR pa je VEDNO slej ko prej prisla na tapeto Srbija, Bosna, Slovenija.... Se tako dalec, na otokih, pa ti provalijo kaj bedastega... Kao, ja, zdaj je tam enega chichata na Mljetu zj**** ena LB ali ena slo oseba. :D.

Lani smo se totalno SKREGALI (na glas, tako da so se sosedje vtaknili) z enimi hercegovci - kao isto so govorili - ne kupijo Uniona iz inata, ne grejo v mercator...

A pili smo skupaj cvicek (so rekli 'cvrchek' slovenski) in njihovo neko zhilavko (belo vino, ki ga jaz ne pijem)...

Fajn fantje, a tako so 'napitani' - od gazdarice hci je dbest, 'svetovljanka', pa je srdito se tam prav tako 'kregala' kot midva...

A vse tako v hecu, vice smo si pravili...

Pa me je zelo pogrelo - ne ker zdaj Slovenci pa to, ampak ker sploh - sem rekla, to je primitivno in butasto, kao zdaj nekaj - hercegovci in to... Pa mi ni nihce zameril, nic takega ni bilo.....

Aja - na koncu ko smo odsli, smo si dali roke, izmenjali maile, rekli so, da dbest da smo se spoznali, da so lahko dobili se malo vpogleda v 'drugo stran' in si razsirili obzorje in da dbest skratka... Nekaj plusa za Slovence v glavnem. ;)

Zato ne razumem tele srditosti sicersnje...

Hocem reci - lahko posplosujes v tem smislu Hrvati so spet - ali Slovenci so spet ... - v tem smislu, ces, hrvaska vlada ali pac slovenska vlada in tole...

A ko si z ENIM v kontaktu, bi se moralo to razbliniti.

Tam govorimo o 'masi', tu pa o CLOVEKU...

No, in to tem govorim.

'Sovrazniki' bi morali it skup' na en cvicek. :palec:

Da si Clovek - in ne tam ena masa, en delcek ene mase cist blazne, nafurane... :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jeah Mushi... :palec: itaq... :palec: če nočemo govort hrvaško, smo ksenofobi, če nočemo đamije, smo ksenofobi...če hočem, da se mi na Ljubljanski banki javi slovenska delavka (ne neka, ki jezika ne zna) smo ksenofobi...če rečem, žalostno se mi zdi, da en tip, ki je včeraj prišel iz Avale in dobil socialno stanovanje, ki ga za 100 jurjev oddaja slovenskim študentom, sem ksenofob...če jaz pridem na Hrvaško, pa vsi pričakujejo, da bom govorila hrvaško in ne srbo-hrvaško...pol pa še gledat treba okol, da ne boš batine dubu...potem nas pa še obtožujejo, da smo za vojno na hrvaškem krivi mi :eek: x?x x!x

:vragec:

ma dejte no....

hrvatarji si pach domishljajo, da lahko pochnejo kar chjo

sicer pa sploh ni chudno

glede na ritouliznishko politiko LDS-a v zadnjih letih, popushchanj..etc

pa she med sabo doma se jasno ne mormo zment...ker eni mickeni bi jim itaq poshenkal vse (verjetno ker jim je bratstvo tko ushech :xx!: )

ZID je edina reshiteu

pa ni nova.....se je pojavila zhe kmalu po ustanovitvi SHS...che je kdo bral milchinskega (pa ne jezhka...njegovega ocheta)

hrvat in poljak nista to po narodnosti, ampak po poklicu

666 zlomkou....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

S temle govorom...

Se strinjam z Bernom - ki je nekoc nekje v eni temi dejal v tem smislu o tem, da govori hrvasko preprosto zato ker zna - zaradi lazjega razumevanja.

No, jaz prav tako.

Jaz sem 64letnik, v soli smo imeli SR/HR jezik.

Aakhut se hvali, da je imel ta predmet cvek, meni pa je bilo kar vsec, razen da ne maram cirilice in ne znam brati - razen r, u in to... v... :D

Kot neki ******* Francozi ali kaj, ki se moras matrat po francosko (dejansko to parkrat dozivela od Francozov - tudi ce zna - a ne zelo- anglesko, ne bo govoril... tam se bos lomil po franc., stukal z ita. in lat., a ne, bos miceno stukal z anglescino, mrtvo te bo gledal prazno, kao nic ne steka... x:o)x x:Dx)...

In taki bomo mi, Slovenci, ali kaj?

A ni fajn, da znas jezike! x^x x8Dx :palec:

Aja, ne - ravno SR/HR je tako 'ponizevalno' znati... x:o)x x;)x x:px xrolleyesx

Picasso

majica nekak v tem stilu, tam še od turistov pričakujejo brezhibno hrvaščino, pol pa kako srbsko besedo uporabiš in ni hujšga, kot da podjebavaš s tem, s slovenščino te noben ne šljivi, angleščino pol vadim, sej ni blema.. sej pravim, če bi sam to blo... No angleščino bom vadla drugje do nadaljnega. Ker mi posamezniki uničjo veselje do Jadrana.

Srbohrvaško pa znam, že zarad stripov in revije Čao, pa časopisov, v šoli je nisem glih full spremljala zarad dolgocajtne čitanke. Ampak ne znam pa najnovejše hrvaške slovnice.

Ko bo kej od bivše juge na sporedu, greva pa na morje v Črno Goro.

Mushi

tam še od turistov pričakujejo brezhibno hrvaščino, pol pa kako srbsko besedo uporabiš in ni hujšga, kot da podjebavaš s tem,...

To je delno oz. vcasih res... xrolleyesx x:o)x x:Dx

Midva sva lani iskala plejs okoli, da kje cmo bit, se ustalit...

Pa so nas eni najprej dolocili za Srbe (ker jaz tako zavijam bolj na E... :D), a preprosto se nisem sla te igre in se celo rekla sem, da se mi bedasto zdi...

Nakoncu so nas bili pripravljeni za djabe kar pri sebi imeti, o, fino, pridite nazaj in to - a jasno nismo sli - saj meni se tudi ne da tega poslusat...

Ampak izkusnja je taka, da smo povsod dobrodosli - povsod so si nas zapomnili, nas vabili nazaj (cela vas oz. cel kraj), ful so se trudili, kdo nam bo boljsega olivca zrihtal, castili, kuhali nam, dobrodoslice, Timu dajali ne vem kaj - hocem reci, povsod nas imajo radi, kamor pridemo, ker smo skromni in prijazni.

Picasso

p.s. Vsak ima GORENJE pralni stroj in hladilnik. To se mi je vedno hecno zdelo.

kupujejo Radensko (Tonci jo je ze), nesteti nam pravijo, da smo Slovenci najboljsi gostje - ne samo zaradi casha, ki ga tam pustimo, pac pa predvsem zato, ker smo cisti. Pa kulturni.

Picasso

Ma ja sej...pričakujejo, da boš govoril HRVAŠKO...pa kdo se je tega učil...lahko se potrudim, govorim SR/HR...ampak to je vse...raj govorim SLO, ker mi gre to najbolje od rok...on, kot turistični delavec, pa naj me spremlja...ne vem, al od poljakov in čehov, pričakujejo, da bojo govoril HR...v rit jim lezejo, čeprav oni res pridejo dol tko, da majo 30 prikolc in sabo prnesejo tono hrane...mi pa huh, na veliko zapravljamo in kupujemo pir po 5x dražjih cenah...s tem, da te zajebava, kao, ne razumem...zanimivo je to, da so na Hr forumu pa vse slovence, kiso jih zajeb...razumel?? :eek:

Predlani na Pagu smo poslušal eno privat radijsko postajo...ni blo lepe besede za SLO od spikerja...samo pluvanje...nč čudnega, da si kelnerji dovoljo take...pa mislm, da si ne bojo dolg...še prosil bojo, da pridemo spet... xrolleyesx

ampak to je vse...raj govorim SLO, ker mi gre to najbolje od rok...

Me zanima kako ti bi to šlo v npr. Franciji, Nemčiji, Španiji itd. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

če nočemo đamije, smo ksenofobi

A ti poznaš slovensko ustavo? x;)x Za neatere bi blo fino, da bi si jo mal prebral. x^x

ti si ziher jokal, ko je juga razpadla :xx!:

666 zlomkou....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ah, kaj vem...jaz nimam slabih izkušenj...še najbolj zoprni so v Istri... pa kaj, saj sem tut v Nemčiji...ali pa v Angliji naletela na neprijaznost...ker sem Slovenka... xrolleyesx

Ja, forum je res zoprn...sam po drugi strani...saj je tut pr nas kup forumov...kjer je blo grozno brat, kaj pišemo o "južnjakih"...

Berete AAkhuta...in on je kao ok...z njegovimi izjavami...tule pa se zgražate...ker nekdo udarja po nas..

Dvolično.. :xx!:

Astra

Per aspera ad astra

pa she med sabo doma se jasno ne mormo zment...ker eni mickeni bi jim itaq poshenkal vse (verjetno ker jim je bratstvo tko ushech :xx!: )

Ko boš ti aakhut karkoli pametnega storil za Slovenijo.......pa lahko kakšno rečeva. Ne mislim tvojih nakladanj. Jaz jim ne bi nič šenkal. Kar pa se naše politike tiče....prav zanimivo kakšno je mnenje hrvatov o njej....po njihovem so ga pa oni v vsem popušili. Če bi ti vodil politiko.......slovencev ne bi bilo dolgo. x;)x

Sicer pa tudi sam ne hodim kaj dost na Hrvatsko. Me takšni primitivkoti vseen mal v slabo voljo spravijo. Grem pa k prijateljem. In spoznal sem velik fajnih ljudi. In kretenov tud. Tako kot pri nas. x^x

K. Čapek

Berete AAkhuta...in on je kao ok...z njegovimi izjavami...tule pa se zgražate...ker nekdo udarja po nas..

Dvolično.. :xx!:

Astra

to verjetno zato pri tebi tako, ker ne lochish med smradom in...

sicer pa che udarjam po vas mariborchanih...a je kaj chudnega :xx!: :xx!:

666 zlomkou...smrdulja ostan v MB-ju

Ko boš ti aakhut karkoli pametnega storil za Slovenijo.......pa lahko kakšno rečeva. Ne mislim tvojih nakladanj. Jaz jim ne bi nič šenkal. Kar pa se naše politike tiče....prav zanimivo kakšno je mnenje hrvatov o njej....po njihovem so ga pa oni v vsem popušili. Če bi ti vodil politiko.......slovencev ne bi bilo dolgo. x;)x

Sicer pa tudi sam ne hodim kaj dost na Hrvatsko. Me takšni primitivkoti vseen mal v slabo voljo spravijo. Grem pa k prijateljem. In spoznal sem velik fajnih ljudi. In kretenov tud. Tako kot pri nas. x^x

tole o kretenih si odlichno napisal....

temu v newage-u pravijo SAMOSPOZNAVANJE x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlomkou....tralala

ti si ziher jokal, ko je juga razpadla :xx!:

Nisem jokal, ko je juga razpadla. Sem pa, ko sem videl kaj se dogaja....vojne, klanje in to. Tud zaradi mojih prijateljev po vsej jugi.

Jočem ravno ne, sram pa me je, ko vidim take primitivkote kot na unem forumu tud na tem.......akutne primitivkote. x^x

K. Čapek

ampak to je vse...raj govorim SLO, ker mi gre to najbolje od rok...

Me zanima kako ti bi to šlo v npr. Franciji, Nemčiji, Španiji itd. x;)x

Čaki mal...v angliji mi ne bo noben zameru, da ne govorim brezhibno angleščino...sej sem razložila, kvoltal si pa sam tist, k ti paše... :xx!: x;)x če nočejo, da govorim HR/SRB...bom slovensko, knjižne HR pa se ne bom učila samo zato, da zadovoljim njihov ego nacionalizem za 14 dni......al nej se pa je***jo :xx!:

tole o kretenih si odlichno napisal....

temu v newage-u pravijo SAMOSPOZNAVANJE x:Dx  x:Dx  x:Dx  x:Dx

Vidim, da ti tudi v newage varianti gre samospoznavanje dobro od rok. x;)x

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...