Skoči na vsebino

Hrvaska // Slovenija

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 345
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

...Hrvaška sama sebi v skledo pljuva... :xx!:

Turistična sezona je 80% slabša kot lani...to se pa upajo pojamrat... :xx!:

Ja, zalostno je tole, ko neumnost prevlada....

Kaksne posledice, oni pa se grejo s ponosom nekim in se ven mecejo in vazijo, ces da nas ne rabijo - mimo, res... :o|o:

Skoda zanje, ko so sforsirali tole sovrastvo zaradi svojih ciljev, nastradal pa bo folk, ves zaslepljen, in sploh nocejo spregledati, vsi igrajo to igro, hkrati ko jo izgubljajo, smejejo se, kot da imajo poker asov v rokavi, imajo resda kralja, zraven pa enga poba in eno dvojko, eno trojko in eno stirico...

Eh, ja, jaz pa se ne vem, kam nas bo, ce nas bo, odnesla letos pot.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Škoda. Res. xrolleyesx

Hrvaška obala mi je res všeč. Res res res full všeč.

Slovenci pa še sami sebe težko prenašamo, samo poglejmo, kako se delamo norca štajerci iz ljubljančanov, vsi iz gorenjcev, etc ... Sploh ni point v nacionalnosti, ego je ego pri slovencu in pri hrvatu.

Heh, Raček...tuki pa nimaš prav...vičina slovenskih turistov ne gre špilat ega dol, ampak na počitnice...jasno, povsod so izjeme...na obeh straneh...ampak glavnina je point...90 % turistov gre uživat, se namakat, ne pa jezit Hrvate...

Si predstavljaš, da greš ob 10.00 na Travarico, spiješ eno, ob 11.00 naročiš drugo rundo, pa je "poskupilo za 2 kuni, među rundama..." kakor smo mi doživeli... x:o)x xrolleyesx :eek: Če se pa iz nas norca delajo... :xx!:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

A se kregam... :eek: sej se ne kregam... :inocent: kako misliš, da se kregam... x:Ix

Dej, no...sploh ne... :vio: x:Xx

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

so se pa hrvati "nekomu tam zgoraj" hudo zemrili... cela istra cveti... pa ne na celini... na morju :xx!:

smo se včeraj vračali iz istr, čez buzet...... pa so na hrvaški strani imeli 2 rampi odprti.... spuščali pa avto po avto, nič niso gledali dokumentov....avta, prtljage.... vsakič ko je avto iz nasprotne strani (se pravi iz naše) prišel dol, so eni enega od nas mučenikov spustili čez! :xx!: :xx!: :xx!:

pa si nismo bili čisto na jasnem ali naši zezajo hrvate ali hrvati nas..... gužva je bila obojestranska!!!

sam res ne štekam.... bi razumela, če bi gledali dokumente, pa tipkali vsak passport v computer....ok, vem zakaj čakam... ampak za prav nič..... :C:

ponavadi sem v dobrih 2 urah na cilju... tako pa.... 3,5 ure!!!!! za znoret!

je sosed v kampu rekel: "če bi se imel namen vozit 4ure v eno smer, bi prikolico v Zadru postavil! je lepše morje in cenejši pavšal!" :palec:

Na Hrvaškem je sploh problem da ljudi niso tako kritični do medijev. Niti ne preverjajo ali je to res ali ni. Čim se omeni nekaj v zvezi s Slovenijo, je takoj panika češ kolk so Slovenci predrzni itd. Nobene kritičnosti do medijev nimajo. Se spomnim da me je iz čistega miru sorodnik napadel zaradi Piranskega zaliva. Pa sem ga vprašal, kje take bedarije stakne in zakaj me je kar napadel. Pa je odgovoril, da je slišal na televiziji. Pa sem ga vprašal, ali verjame vsem objavam na televiziji, da kar takole napade sorodnika iz Slovenije, ki mu je prišel na obisk. Kaj sem mogoče kakšen predsednik ali kaj, da mi take ven meče :eek: Pa je bil zelo šokiran nad vprašanjem, se je zamislil, ni imel odgovora. Potem se mi je na koncu opravičil, češ da so izgleda res preveč izmanipulirani od medijev. Mislim halo no. Prideš mu na obisk, pol te pa napade, kakor da sem mu jaz kradel piranski zaliv. Sicer pa vemo čigav je x;)x :palec: x^x .
Ja sam ka mali pao s lipe

Dej, no...sploh ne... :vio:  x:Xx

x:Ix saj res ... v bistvu jaz, kajne ? x:px

x:Ix x:Dx

Izpad turizma je tudi zaradi njihovega načina obnašanja. Veliko je primerov ko prideš v lokal pa so natakarji tako arogantni, tako neprijazni, goljufivi, veliko tujih turistov, ne samo Slovenci, so bili šokirani nad takšnim obnašanjem domačinov. Poznam primer Nemcev, ki so prišli počitnikovat na Lošinj. 5 družin je imelo v planu preživeti dopust 3 tedne na Lošinju. Že takoj drugi dan bivanja, so se zaradi neprijaznih natakarjev in arogantnih hotelirjev, spakirali in odšli preostanek dopusta preživeti v Italijo. Njih ne bo več videti na Hrvaškem. Nikoli. V Grčiji sem se pogovarjal z Belgijskim parčkom, ki sta prejšnjo leto preživela dopust v Dubrovniku. Pa sta se pritoževala, da sta pizzo plačevala vsakič drugače, v enem in istem lokalu. Da ju je prodajalec nadrl, ker sta si vzela natikač iz police in sprobavala. In butlji še danes ne vedo in se ne zavedajo, v čemu je kvaka. Sploh ne vedo kaj je to lepo obnašanje, zmerne in fiksne cene, kaj pomeni da je gost zadovoljen. Naj se samo ozrejo proti Grčiji. Tam so ljudje tudi leni, ampak nobeden te ne bo nadrl, edinole za tvojim hrbtom se ti bo smejal kao lejga glupi turist. Ampak Grki vedo in se zavedajo, da je nasmeh, gostoljubnost in prijaznost polovica zaslužka, plus da so velike možnosti da se eni in isti gostje še kdaj vrnejo nazaj. Hrvatje tega ne dojamejo. Tega jim enostavno ni jasno.

Izpad turizma je tudi zaradi njihovega načina obnašanja. Veliko je primerov ko prideš v lokal pa so natakarji tako arogantni, tako neprijazni, goljufivi, veliko tujih turistov, ne samo Slovenci, so bili šokirani nad takšnim obnašanjem domačinov. Poznam primer Nemcev, ki so prišli počitnikovat na Lošinj. 5 družin je imelo v planu preživeti dopust 3 tedne na Lošinju. Že takoj drugi dan bivanja, so se zaradi neprijaznih natakarjev in arogantnih hotelirjev, spakirali in odšli preostanek dopusta preživeti v Italijo. Njih ne bo več videti na Hrvaškem. Nikoli. V Grčiji sem se pogovarjal z Belgijskim parčkom, ki sta prejšnjo leto preživela dopust v Dubrovniku. Pa sta se pritoževala, da sta pizzo plačevala vsakič drugače, v enem in istem lokalu. Da ju je prodajalec nadrl, ker sta si vzela natikač iz police in sprobavala. In butlji še danes ne vedo in se ne zavedajo, v čemu je kvaka. Sploh ne vedo kaj je to lepo obnašanje, zmerne in fiksne cene, kaj pomeni da je gost zadovoljen. Naj se samo ozrejo proti Grčiji. Tam so ljudje tudi leni, ampak nobeden te ne bo nadrl, edinole za tvojim hrbtom se ti bo smejal kao lejga glupi turist. Ampak Grki vedo in se zavedajo, da je nasmeh, gostoljubnost in prijaznost polovica zaslužka. Hrvatje tega ne dojamejo.

Zanimivo.

Letos sem bil cetrtic zapored na Losinju, na HR morje hodim vsako leto, odkar pomnim.

Nikoli, nisem imel nikakrsnih tezav.Mimogrede, govorim vedno slovensko, niti besede hrvaskega, nikoli.Se stevilke izgovarjam po nase (naprej enice, potem desetice...), pa se vedno sporazumem brez tezav.

Povedano drugace:

Nikad nikakog problema na nacionalnog osnovi. x:Dx

Kaj pa vem, kar pricakujes, to verjetno dobis. (trkam po lesu x;)x )

Jaz sem zaenkrat zadovoljen....

Volk, nikoli ni dobro posploševat. Verjamem, da so slabi natakarji in trgovci, so pa tudi dobri in odlični. Oboje velja za Hrvaško in za Slovenijo, pa za vse druge dežele tudi.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Tole je kar za nekatere velik žulj prijaznost in neprijaznost, to dela razpad bivše države, zakaj in kako, hodim že na morje in po vsej Yugi že od otroštva, pa se mi zdi, da sem bil drugje skoraj bolje sprejet kot doma, no saj se sploh ne obremenjujem s tem, kjer sem pač razočaran, se ne vrnem več za eno lepo, ampak resnično sem že doživel, da je nemški turist dobil hladno pivo ali pivo, pa še led poleg, meni je pa bilo postreženo s sparjenim pirom, ker sem bil kot nekakšen sosed in sem lahko to prenesel, pa čakal,da sem bil posteržen z zamudo, itd., pa čeprav sva oba na koncu plačala isto ceno......ampak , ko sem odhajal, sem povedal natakarju, kje je naredil napako, pa je v trenutku prebledel, žal se ni opravičil, jaz sem pa naslednje dneve pač odšel tja kjer so bili bolj prijazni in kjer so te bolje postregli, pa je bilo vse O.K., res pa je, da je največji problem v turizmu pri njih, ker ni prometa, ni plač, itd. in je osebje razumljivo nerazploženo in trpi stranka. :xx!:

Drugače sem pa zadovoljen, pa se še bom vračal tam, kjer mi je bilo všeč in kjer so bili prijazni x^x

Volk, nikoli ni dobro posploševat. Verjamem, da so slabi natakarji in trgovci, so pa tudi dobri in odlični. Oboje velja za Hrvaško in za Slovenijo, pa za vse druge dežele tudi.

Ah ne, ne, ne posplošujem.Samo nekateri konci so res polni nepirjaznosti. Sploh pa je Dubrovnik znan po tem. Evo sm preživel dva dni v Rijeki, pa so ljudje strašansko prijazni, lahko sem parkiral na nekaterih penzionerski placih, kjer se je dalo kopat. Vratarji tam so bili vsi po vrsti kulski. Celo so nekateri svetovali kje je več snece, kje je manj umazanije. Pa recimo otočani v še teh zabačenih otokih so še zmeraj zelo domači in komunikativni ter prijazni. Celo te vabijo kartat se. Sicer ne obvladam teh njihovih iger, zmeraj pa sem rad pil vino vranac ili plavac i onda još škampi na buzari. V Istri pa je veliko koncev, neprijaznih gostiteljev. Odvisno je na kateri konec Hrvaške prideš. Na žalost tudi domači hrvaški turisti priznavajo o nizki stopnji prijaznosti gostiteljev. Če pa domači turisti to pravjo, potem mora biti neki na tem.

Recimo da naročiš, lignje, pa dobiš škampe. Pol se zbuniš te okregajo, ti končno prinesejo lignje, polni polivinila, na hitro pogreto v mikrovalovki. To ugotoviš po tem da je vroč krožnik in hladni lignji v sredini. Pa držiš jezik za zobmi, prinese račun, kjer ti zaračuna še škampe. Potem se začnejo natakarji in kuharji bunit. Na te fore mislim. To je bilo v Lošinju.

V glavnem nisem imela problemov na Hrvaškem. x^x

Pravzaprav imam rada vse ljudi iz bivše skupne države :palec:

Grem pogosto v hrvaški del Istre. Tudi prejšnjo nedeljo, po plaži smo šli na kosilo-večerjo v en lokal.

Za sosednjo mizo je sedela ekipa Ljubljančanov, ki so se resnično nemogoče obnašali. :xx!: :V: :V:

Otroški del družbe se je lovil med mizami, nadlegovali so vse goste, ovirali strežbo, se drli.. :V:

Odrasli so nekateri prišli za mizo kar bosi :eek: :eek: , pa v kopalkah, zgoraj goli, pa čiki za pasom :eek: :V: :xx!:

Kričali kot opice, natakarja pa klicali kar z žvižganjem :V: , pri tem se mu posmehovali in omalovaževali siromaka, ki se je okoli vseh nas zelo trudil

xscratchx ...eh, dej no....slovenci pa ja niso taki. :inocent: xrolleyesx Mi smo ja evropejci oni pa so balkanci, čefurji, cigani, ma....nebodigatrebe v vsakem primeru. :vragec: :xx!:

x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Kričali kot opice, natakarja pa klicali kar z žvižganjem :V: , pri tem se mu posmehovali in omalovaževali siromaka, ki se je okoli vseh nas zelo trudil

Ruby, jaz tudi zaenkrat nisem imela nobenih problemov na Hrvaškem. Se mi pa zdi, da bolj južno greš, bolj so prijazni! x^x

Zakaj pa ni te divjake kdo utišal?? :eek: :o|o:

Nekaj podobnega se je zgodilo meni in kolegici lansko leto v Muščenički dragi pri Opatiji. Tja se hodim zelo rada kopat, ker je lepa plaža in zelo čisto morje(čeprav veliko hladnejše kot drugje, zaradi tokov) Na plaži je zdaj tudi picerija, kar je zelo fino, da poješ nekaj toplega če želiš. Midve sediva pod senčnikom in sva že postreženi, ko pride skupina fantov in deklet(okrog 25 let) in se obnaša podobno kot si ti opisala. Dekle, ki je streglo je bilo že na robu joka, ko jaz vstanem stopim k njihovi mizi in jih prav prijazno vprašam od kod so. Eni so bili iz Gorice,Maribora,Kranja in Ljubljane. Vprašam jih če delajo reklamo? Vsi me začudeno gledajo kakšno-ja za Slovence;jim odgovorim. Rekla sem jim tudi, da me je sram govoriti naglas, da ne bi slučajno kdo pomislil, da se poznamo in da smo skupaj! In da ne morem verjet,da so tako ubogi, kar se tiče vedenja. Kdor vas ne razume, vas bo oklical za cigane, pa še ti se znajo lepše vesti. In po vsej verjetnosti bi vi tudi posredovali v vašem domačem kraju, če bi se en tujec vedel tako nemarno in nesramno. Pričakovala sem nesramen odziv, pa sem bila prijetno presenečena,ker so bili na vse moje besede tiho in so se potem dekletu celo opravičili. Mogoče zato, ker sem vse povedala z zelo mirnim,tihim glasom, nikjer ni bilo sledu o kakšni jezi ali ogorčenju! Kolegica je rekla, da sem bila slišati bolj nevarna, kot če bi povzdignila glas! x;)x x:Dx V glavnem sva dobili v zahvalo še porcijo sladoleda,pa trikrat sva še šli na pijačo, pa nama niso nič zaračunali(hiša časti) tako, da nama je bilo potem že kar nerodno! x:Ix

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

tudi jaz nimam težav in naj povem, da so se hrvaški policisti zelo korektno obnašali ter da je skoz spraševal, če rabim kej za malo... ampak sem tudi jaz imela odnos do njega... v gostilni dobimo vedno lepo postreženo, sem enkrat slišala natakarja ki je v kuhinjo naročeval, pa res veliko sladoleda na palačinke, je za eno luškano punčko (ok po njihovo). res pa je, da hodim samo na Pag ter da je eden izmed pomembnejših stricev tam naš prijatelj... ampak jaz nimam pripomb,....sicer pa neprijaznost pa najdemo vse... glede cen pa, poznam par, ki živi od ženine pokojnine okrog 30 jurjev, mož ne dobi pokojnine, ker se nekje med nami in njimi izgubi... pa ne krivi Slovenije, in vse kar kupijo plačajo isto kot turisti... v vojni izgubili dom, sin bil v prvi bojni črti v Zadru...sedaj nesposoben za delo... in danes da preživijo imajo veliko njivo lubenic in jih prodajajo ob cesti...hm, ne vem ni vse črno in ne belo

Selene :palec: Takšen kot si ti do drugih, takšni so tudi drugi do tebe! x8Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...