Skoči na vsebino

Prevzem karme

sončk

Recommended Posts

x:)x

Dobro Jutro,

mene pa nekaj zanima...ko se poročiš in prevzameš priimek od moža, naj bi prevzel tudi karmo njegove družine...ali tako nekako.

Ne znam si tega predstavljati, oz. me zanima kaj vse to za seboj povleče. Natančno me zanima kako se to odvija...in kako si lahko pomagamo, če te stvari že vemo...

Hvala in lep dan,

Sončk x:)x

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 124
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Dobro Jutro,

mene pa nekaj zanima...ko se poročiš in prevzameš priimek od moža, naj bi prevzel tudi karmo njegove družine...ali tako nekako.

Ne znam si tega predstavljati, oz. me zanima kaj vse to za seboj povleče. Natančno me zanima kako se to odvija...in kako si lahko pomagamo, če te stvari že vemo...

Hvala in lep dan,

Moja razlaga

Karmo (podprogram) pridobiš z trenutkom rojstva glede na pogoje prehoda v materialno obliko, med drugim tudi na položaj zvezd in planetov. Nihče je ne more prevzeti, poroka ali partner je tako ali tako že zapisan v tvoji karmični poti, ti si samo lajšaš ali otežuješ pot k cilju, za kar je tvoje poslanstvo namen. Tu krojiš svojo usodo, je pa prav gotovo, da je tvoja karma samo tvoja in, da je to tvoja naloga pri krepitvi univerzalnega nezavednega.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Dobro Jutro,

Hvala in lep dan,

v bistu je tudi on del tvoje karme in posledično vpliva tudi njegova družina, ki vpliva nanj, ki vpliva nate.in tvoji otroci v katerih je združen tvoj in njegov vpliv in oni tudi vplivajo na vaju oba... torej vse vpliva... x:Dx xrolleyesx

al pa če se sploh in do konca nehamo utrujat s karmo....................naši predniki so bli na bolšem x^x .............sploh niso vedli zanjo x:Dx :vragec: x:Dx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Prebral sem kaj o nekaterih stvareh pravi Sai Baba (knjiga: Sai Baba govori zahodu):

* karmicni zakoj je edini zakon vesolja: vse se vrne, dobro in slabo (Kako bos sejal tako bos zel)

* slabo karmo je prevzemal Kristus nase in zato ga je doletelo krizanje

* slabo karme hitro dobis ob uzivanju zaklanih zivali, dobro se jo je tudi resiti ce pripravljas vegetarijansko jed

* karmicni dolg iz prejsnjih zivljenj je nate nalozen ob rojstvu in ima vpliv, dobro karmo si prodobivas z dobrimi deli

Najlazje se karme, ki je sam ne ustvaris (fini nivoji energij, ki se prenesejo recimo za zaklano zival ali gojena zivila, ki jo prevzemajo od slabovoljnega obdelovalca, za moza ne bi vedel, ceprav se verjetno prenasa, ker imata s partnerjem trenutno skupno karmo, ki jo morata zakljucit, to pise v knjigi) resiti tako da se ponavlja Gayatri mantro med kuhanjem, npr. 3x (stevilo naj bo deljivo s 3). Gayatri ima tudi vpliv cez dan, ce se jo ponavlja (na glas ali v mislih, iskreno) ob jutranji prhi saj ima vpliv da nas napolni...

Iz osebnih izkusenj lahko povem da dobesedno naelektri, ce jo izvajas recimo pred meditacijo (se mi je ze veckrat zgodilo da sem dobesedno, popolnoma nezavedno planil v jok in solze srece, ki je prihajal od znotraj).

Kako gre Gayatri:

http://www.srisathyasai.org.in/

pritisni na 'Sai Verses' na desni, ko te vrze v novo okno pritisni na Aum Bhur Bhuva Suvaha (Gayatri Mantra), download

Kaj pravi Sai Baba:

http://www.sathyasai.org/devotion/prayers/gayatri.html

Se tri dopoljnjujoce Gayatri mantre (dela samo na explorerju):

http://www.sairam.freeuk.com

pritisni manthra na levi, ter poslusaj Sai Ishvara Gayatri, Sai Surya Gayatri, Sai Hiranyagarbha Gayatri

Uzivajte, namenjena je Vam! xDDx

meditation liberation

Jaz sem tudi mnenja, da pač skozi vsa življenja težiš k popolnosti, da zadnje življenje vpliva na cilj v naslednjem in v skladu s tem izbereš še pred utelešenjem določene situacije, se pravi karmo. Kljub temu, da je neka osnova začrtana, sam krojiš življenje, izbiraš med izbirami in se bolj ali manj bližaš cilju, v skladu s tem sledijo lekcije in prihodnja življenja.

Torej imaš kot opcijo v življenju začrtanega partnerja, ki ga izbereš ali pa ne, v vsakem primeru sledi različen scenarij... Poroka pa mislim,d a nima zveze s tem, ali priimek :8): .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Torej imaš kot opcijo v življenju začrtanega partnerja, ki ga izbereš ali pa ne, v vsakem primeru sledi različen scenarij... Poroka pa mislim,d a nima zveze s tem, ali priimek  :8): .

Hm tudi jaz sem načeloma tega mišljenja...ne vem pa zakaj se tako obremenjujem s tem in tako zelo tuhtam...vse opcije.

Vedno sem si želela da se mi ne bi bilo treba ločevati in da bi imela lepo družino v kateri bi vladala harmonija...

Z moje strani je tako...starša imam še vedno oba...so bila trenja...vsekakor...samo sta težave prebrodila...

Pri mojem partnerju je slika popolnoma druga...oče pretepal mamo, imeli hude težave, mama pobegnila z 2 otrokoma...nekaj časa otroka nista imela stikov z očetom....zdaj zadnjih 10 let pa sta se videvala z očetom in vsak vikend so skoraj bili skupaj...očetu sta tudi pomagala na kmetiji ki jo je imel...sedaj je oče pokojni...nenadna smrt...plučna imbulija.

Če naredim povzetek...so vsi dosti pretrpeli.

Jaz imam njega zelo rada...tudi on do mene je super in zelo pozoren...tako, da imam občutek da sva za skupaj in da bova skupaj dobro furala...

Hm potem pa me kar preplavijo neki čudnio dvomi...kaj pa če...no saj vem nikoli ne bom vedela...

Do te karme pa sem prišla tako...prijateljica mi je nekaj omenila, da ko se poročiš prevzameš karmo od moža (njegove družine) in vse težave povezane z njegovo družino...In če potem pomislim kaj vse so imeli tudi bratje in sestre od očeta...veliko ločitev, grdega gledanja...tudi babica ( mama od sester in bratov) je bila zelo zlobna, če lahko tako rečem...se spomnin ko mi je razlagal...da ko je njega mama pripeljala in bolnišnice...ja babica rekla da mora v klet (rojen je v s decembru) izklopila je gretje...po tednu dni je bil moj fant takrat dojenček čisto moder od mrazu...tako da je šla mama povedati župniku kaj se dgaja in potem je bila še tepena zaradi tega...Oh svašta se je dogjalo...

No jaz mislim da to ne more biti res...vsaj upam...mislim da v življenju lahko sam veliko narediš...ker če bi vse to vplivalo na življenje...potem bi bilo mnogo ljudji pogubljenih...moč in volja sta pomoje tista ki sta lahko uspeh...res pa je da ima lahko negdo lažje življenje kot drugi...zakaj tako...ne vem...

Lp, S x:)x

Hm, živiš svoje življenje, veš, partner ti predstavlja samo del življenja, ničesar ti ni treba prevzemati od njega.

V vsakem rpimeru boš z vsemi temi zadevami soočena prek njega, kajti to je del njegovega življenja, je pa vprašanje, kako je te zadeve uredil. Lahko mu je kljub temu krasna izkušnja, da je videl, kako takšni odnosi onesrečujejo, pa on sam v svoji družini tega ne bo želel imeti x;)x .

Da bi pa prevzemala karmo cele družine, pa prvič slišem, pa sem dosti o tem prebirala. karma je tvoja, ni družinska, ni partnerska, tvoja lastna je...

Torej imaš kot opcijo v življenju začrtanega partnerja, ki ga izbereš ali pa ne, v vsakem primeru sledi različen scenarij... Poroka pa mislim,d a nima zveze s tem, ali priimek
:eek: xrolleyesx :o|o:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Učke, ki zavijajo x:)x x:Dx , ja nič ni 100% odločeno, lahko spoznaš potencialnega partnerja. pa si z njim, v tem primeru dobiš ene priložnosti, ali pa nisi skupaj z njim, se odločiš izbrati drugo pot, pa sprejmeš drugačno sporočilo x:px

Ojla!

Tudi jaz se zadnje čase veliko ukvarjam z vprašanjem karme. Nekaterih pojasnil ne razumam prav dobro.

Prosim za pojasnilo:

Na primer, kaj pa v primeru, da imaš leta dolgo poročenega ljubimca. On sicer ne zapusti svoje družine, v bistvu pa živita skoraj kot par. Kako to vpliva, če vpliva na karmo članov v njegovi družini predvsem pa na "karmo ljubimcev"?

Etna

prej bi rekla, da preneseš od svojega očeta na svojega moža in

pri njem obratno on iz mame nate npr.:

moj oče je dosti delal in tudi med vikendi bil odsoten, ker je muzikant,

sedaj moj mož ogromno dela in v tem bi lahko rekla, da je podobno...

seveda izhajam tudi iz tega, da ne moreš uiti svoji lastni poti, svojemu Soncu, Luni, Veneri in da partner vedno postane sčasoma kot je značilno za tvoje Sonce in pri njemu ti postajaš Luna iz njegovega horoskopa

Drugače bi dodala še to. Glej sončk vi2 se imata po vseh tvojih postih sodeč zelo rada s partnerjem in preživljata res harmoničen in skladen čas. Ne vdaj se svojim dvomom, ker to, čemur daješ pozornost, raste, raje se usmeri v to, da bodita srečna skupaj in razmišljaj in piši o sreči, boš videla, da jo boš še ojačala, če boš razmišljala o dvomih -bodo rasli. Glede na to kar je bilo v njegovi družini lahko veš le to, da si morda sama na en način "močnejša", ker te je v otroštvu obkrožalo manj razburkanosti. Naj ti vse to pomaga, da boš mu lahko še bolj stala ob strani z neomajno ljubeznijo.

Ključna in najpomembnejša je Ljubezen

Stankaaa

izhajaš za to temo le iz pogovora s prijateljico ali tudi iz kake točno določene literature?

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Na primer, kaj pa v primeru, da imaš leta dolgo poročenega ljubimca. On sicer ne zapusti svoje družine, v bistvu pa živita skoraj kot par. Kako to vpliva, če vpliva na karmo članov v njegovi družini predvsem pa na "karmo ljubimcev"?

Etna

Tudi to je del tvoje karmične poti, nekaj kar moraš kot kapljico dodati univerzalnemu nezavednemu.

Prav gotovo te moti, da je tako, da si in da ostajaš samo druga ženska (usoda ljubic), on te ne ljubi, drugače bi bil z tabo, pri tebi dobi tisto, kar mu doma manjka, doma pa tisto, kar bi mu ti ne znala dati.

To ne vpliva na karmo, ker je ta že zapisana, kako nalogo izpolniš je pa odvisno od tebe.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Ojla!

Tudi jaz se zadnje čase veliko ukvarjam z vprašanjem karme. Nekaterih pojasnil ne razumam prav dobro.

Prosim za pojasnilo:

Etna

je to sploh mozno, da zivita dva, in je eden izmed njiju porocen, kot par??? pa da druzine ne zapusti? kak pa to, da ze ni druzina njega zapustila, ce ze on nje ne? sej se ja takoj cuti tisti primankljaj energije, ce gre ta drugam, kot je tko ze dolga leta obicajno? takoj, da nekaj ni tko kot je blo... no nevem, al pa smo mi premal "dovzetni", ali pa nocemo biti bolj, pa se zanalasc slepimo... k drugace, met dolgo porocenega ljubimca kot par, brez da zapusti druzino, ali ona njega, ne more trajat dolgo! full to vpliva na karmo! k to ne bo dolg trajal, bo prej k slej nekdo trpel, ce ne ljubica, pa zena z otroci! dobr zena, si je sama kriva, kaj pa se je porocila z nekom, ki bo mel ljubice! ljubica si je tud sama kriva, kaj pa se je zapletla z nekom, k je porocen! sam kaj pa otroci??????? so si pa sami krivi, kaj so si pa zbrali taksne tastare? :sori: ah, pa sej v svojih karmah si tko izbiramo, taksne starse, okolje, da dobimo kar se se moramo nauciti... brezveze je depresivno gledat na svet, al pa nadvse pesimisticno (ze v naprej je vse tocno doloceno vecno zivljenje ali vecna smrt blablabla...) mi deluje karma, energija v gibanju, tko fatalisticno? vdano... brezvoljno... kr neki :sori: ceprav ima sigurno vsak vzrok svojo polsedico, in obratno, vsaka posledica svoj vzrok... sam kaj to koristi, ce nisi odgovoren? ce nisi pripravljen sprejeti prav te posledice? pa naj bodo taskne ali pa drugacne

sam tud, poleg lege planetov, je prisoten vpliv numerologije iz imen, pa ce spremenis priimek, in z poroko prevzames mozevega, s tem ja spremenis stevilke v svojem osebnem imenu...al ja? kakorkoli ze...

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

prej bi rekla, da preneseš od svojega očeta na svojega moža in pri njem obratno on iz mame nate npr.:

moj oče je dosti delal in tudi med vikendi bil odsoten, ker je muzikant,sedaj moj mož ogromno dela in v tem bi lahko rekla, da je podobno...

haaa, a ni to fajn Stanka... maš pole boljše možnosti več s seboj bavit..maš lahko več časa zase in razvoj :8):
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Drugače bi dodala še to. Glej sončk vi2 se imata po vseh tvojih postih sodeč zelo rada s partnerjem in preživljata res harmoničen in skladen čas. Ne vdaj se svojim dvomom, ker to, čemur daješ pozornost, raste, raje se usmeri v to, da bodita srečna skupaj in razmišljaj in piši o sreči, boš videla, da jo boš še ojačala, če boš razmišljala o dvomih -bodo rasli. Glede na to kar je bilo v njegovi družini lahko veš le to, da si morda sama na en način "močnejša", ker te je v otroštvu obkrožalo manj razburkanosti. Naj ti vse to pomaga, da boš mu lahko še bolj stala ob strani z neomajno ljubeznijo.

Ključna in najpomembnejša je Ljubezen

Stankaaa

x:Xx

Stnkaa, s tem se strinjam...ljubezen :2src: je najpomembnejša.

Ne nisem nikoli nič prebirala o teh zadevah...

Lp, S x:)x

jania, v bistvu te ne razumeti..če se odločiš poročt, vzameš njega in priimek, če želiš, vse je istočasno nekak....

Točno, to sem tako mislila, vse skupaj pa se je na karmo nanašalo. Da ti življenje prinese situacijo, ko spoznaš nekoga, pa se lahko poročiš ali ne in v skladu s tvojo odločitvijo sledi nadaljevanje...

Poroka je iluzija.. in karma se ne more spreminjati zaradi ene iluzije. Ce verjames v karmo.. pol ne mores tako omejeno gledati na svet, da bi kar neke poroke postale pomembne..

V globali ni locenosti.. zato ne more poroka sploh obstajati. Obstaja le zaradi zanimivosti zivljenje.. in zaradi pogojenosti. V bistvu ja.. poroka poveca karmo. ker v principu velikokrat poveca negativnosti.. predvesm lastninjenje in posedovalnost in izkoriscanje.

Ko nekoga izkoriscas.. se ti izkoriscanje vrne..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Poroka je iluzija.. in karma se ne more spreminjati zaradi ene iluzije. Ce verjames v karmo.. pol ne mores tako omejeno gledati na svet, da bi kar neke poroke postale pomembne..

V globali ni locenosti.. zato ne more poroka sploh obstajati. Obstaja le zaradi zanimivosti zivljenje.. in zaradi pogojenosti. V bistvu ja.. poroka poveca karmo. ker v principu velikokrat poveca negativnosti.. predvesm lastninjenje in posedovalnost in izkoriscanje.

Ko nekoga izkoriscas.. se ti izkoriscanje vrne..

:O: :eek: to mi zveni zelo sprejemljivo.

pa dobis vedno tisto kar dajas? naj bo to izkoriscanje, hvaleznost, spostovanje... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

pa dobis vedno tisto kar dajas? naj bo to izkoriscanje, hvaleznost, spostovanje... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

dobiš le tisto kar si pripravljen sprejeti. če misliš da nisi vreden ljubezni, ljubezni ne boš našel.. itd.

pol ni mozno, dajat ljubezen pa hkrati mislit, da je nisi vreden?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...