Skoči na vsebino

Ljubiti človeka

loncek1

Recommended Posts

Hja kaj pa vem sicer mamo že polno takih tem ampak, odkrito ljubim sebe že od kar pomnim... vsake tolk časa pa pride mimo tud kaka človekinja ampak več o tem v drugih temah.... ljubiti človeka kot človeka je pa hm kaj pa vem zlo humana reč ;) pohvalno če se to dogaja...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Deli na socialnih omrežjih

Hja kaj pa vem sicer mamo že polno takih tem ampak, odkrito ljubim sebe že od kar pomnim... vsake tolk časa pa pride mimo  tud kaka človekinja ampak več o tem v drugih temah.... ljubiti človeka kot človeka je pa hm kaj pa vem zlo humana reč ;) pohvalno če se to dogaja...

delno se strinjam s tabo................ nadvse ljubim sebe (saj sem res fleten poba x;)x ), če mam čas, še koga........

sicer pa lažje ljubim živali kot ljudi.......... ker so bolj človeški..........

sokrates

Meni se zdi, da ljubiš človeka, če se v njegovi družbi vedno dobro počutiš, ne glede na to, ali je on(ona) tisti trenutek tečen, zoprn, slabe volje..., ali je prijazen, veder, nasmejan... Po mojem je ljubezen tam, kjer je vedno xloveyx :2src: xsrcbumx - v dobrem in slabem.

Normalno, da če je on(ona) slabe volje, si potem tudi sam slabe volje, ker ti je hudo zaradi njega(nje). Ampak, če ljubiš, si ne želiš tisti moment pobegniti stran in se vrniti, ko bo on(ona) dobre volje.

Če pa ljubiš to, kar nek človek naredi zate, potem pač ljubiš to..., ne pa človeka.

Človek je človek - take in drugačne volje, z dobrimi in slabimi trenutki...

Tudi, če ljubiš zato, ker ti drugi to ljubezen vrača, to ni "brezpogojna" ljubezen. Je pogoj, da ti ljubezen vrača.

Ne vem no, to je moje mišljenje. :fiju: x;)x

Jaz tako ljubezen, kot sem xupx opisala, čutim edino do sebe in do otrok.

Otrok me lahko še ne vem kako razjezi in bom jezna in vse, ampak niti za trenutek ga ne morem nehati ljubiti.

Enako je z mano: lahko ga... poserjem na kvadrat ali pa sem čisto down, a vselej najdem v sebi tisto... xsrcbumx do sebe.

Hja kaj pa vem sicer mamo že polno takih tem ampak, odkrito ljubim sebe že od kar pomnim... vsake tolk časa pa pride mimo  tud kaka človekinja ampak več o tem v drugih temah.... ljubiti človeka kot človeka je pa hm kaj pa vem zlo humana reč ;) pohvalno če se to dogaja...

delno se strinjam s tabo................ nadvse ljubim sebe (saj sem res fleten poba x;)x ), če mam čas, še koga........

sicer pa lažje ljubim živali kot ljudi.......... ker so bolj človeški..........

sokrates

Sokrates...hm...sem bila tvojega mnenja...ampak, ko sem doživela prvo smrt v družini sem se začela zavedat, da moram ljubit tut svojo družino...ker ti veliko da in te nauči, čeprav skozi bolečino včas... x;)x

Ampak sem pa dejansko taka, da prej sprejmem tujo žival, kot tujega človeka... pa ne zato, ker so bolj človeške, ampak zato, ker ravno to niso... x;)x

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Kar se tice zivali, se strinjam z nekom prej...lazje jih je ljubiti, se posebi kaksnega domacega kuzka, ker je zelo majhna moznost, da te razocara...in kot je contesa rekla, nesebicno vraca ljubezen.

Kar se pa tice ljubiti cloveka...ljubim ljudi okoli mene, ki mi vracajo ljubezen, mi zaupajo, ob katerih cutim toplino...malo je taksnih, zal.

Ljubiti partnerja...o tem pa jaz ne bom

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Ljubiti človeka ne pomeni samo ljubezen v klasičnem stilu. Pomeni tudi da temu človeku lahko brezmejno zaupaš, da ti bo pomagal ko si na tleh in ti bo stal ob strani ko ti kaj ne bo šlo. Ljubiti človeka pomeni, da mu boš tudi ti pomagal vedno kadarkoli in kjerkoli. Ljubiti človeka pomeni, da mu ne boš nikoli obrnil hrbta ali zaril nož v njegov hrbet. Ljubiti človeka, pomeni da ga rad vidiš, da se rad z njim pogovarjaš, da si rad v njegovi družbi, da si nesebično pomagata, da si zaupata, da se podpirata, da sprejemata medsebojne slabosti in nepopolnosti, da ni maske na obrazu. Ljubiti človeka pomeni, da ni laži, neiskrenosti, nevoščljivosti, obtoževanja, obrekovanja, norčevanja in ljubosumja. Ljubiti človeka pomeni da bi mu dal in podaril vse na svetu, da ga vedno osrečiš, da ga vedno spraviš v dobro voljo. Ljubiti človeka pomeni, da se včasih spičita, da sta direktna, da sta iskrena medsebojno in da na koncu zmeraj skupaj rešita konflikt, težavo, problem. Ljubiti človeka pomeni, da se dopolnjujeta in učita eden od drugega. Ljubiti človeka pomeni zavest o tem da ni vse idealno. Ljubiti človeka pomeni veliko smeha in radosti, veliko skrbi in žalosti. Včasih tudi jeza. Ni nujno da gre za partnerja, lahko je to tudi oče, mama, brat, sestra, babica, dedek, bratranec, sestrična, sin, hčerka ali pa tvoj-a najboljši prijatelj-ica. Nekdo, ki se nahaja v tvojem srcu. x;)x .
Ja sam ka mali pao s lipe

Volk :palec:

Ljubiti pomeni tut imeti konflikte vsake kvatre... Ce jih ni, mora bit nekaj z vezo narobe. Konflikt pa je dokaz, da oba pola vzdrzujeta lastno identiteto... x:)x

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Hej...sstane... malo resnosti... xcivx x:Dx x;)x x8Dx

Ljubiti človeka?Kajti ne smemo zamešati pojmov 'ljubiti' in 'imeti rad'. Menim, da je prvo nekaj globljega. Človek se vpraša, če je sploh možno resnično ljubiti koga drugega razen samega sebe. Sem pa tudi slišala, da naj bi resnično radi imeli tudi svoje otroke.

Ko menimo, da nekoga ljubimo, se je treba vprašati, ali gre tukaj res za tisto čisto ljubezen zaradi tiste osebe ali pa kot je že nekdo napisal, zaradi tega, kar ta oseba dela iz nas, kako se mi počutimo, ker jo 'ljubimo'. Dvomim, resnično dvomim, da nesebična ljubezen sploh obstaja. Da obstajajo dejanja, ki jih naredimo za nekoga, ne da bi imeli tudi mi korist. Če ne kaj drugega, se počutimo srečne, ker smo tisto nekaj naredili.

Js nevem če obstaja razlika pol velik preveč ljubim in velik premal mam rad... :( mal bolj izenačit pa bi mi blo kar vredu :D
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Ljubiti človeka? Lepo to. Ampak najprej je treba ljubiti sebe, saj ne moreš dajati nečesa, česar si sam žejen in ti primanjkuje.

Zame to pomeni sprejeti ga/jo, takega kot je in to v celoti, z vsemi + in - . In to ne samo zato, ker ti lahko ta oseba nekaj da, ampak zaradi ljubezni same. Ljubezen je sama sebi namen, zato se ni treba ubadati z vprašanji tipa "zakaj ga/jo ljubim?" Kdor je po naravi "ziheraš", se mu lahko pripeti v življenju marsikatera travma, kajti nič ni stalnega in večnega na tem svetu, razen sprememb.

Upam, da se nisem preveč zafilozofirala... x8Dx

LP, Nina

xrolleyesx ko sprejmesˇ cˇloveka ,

ljubezen pride sama od sebe in na pravi nacˇin :2src:

:palec:

tako, ja.

glede teh zivalskih ljubezni pa...ne si delat utvar, da so zivali nesebicne v biti. zivali enostavno ljubijo tiste, ki skrbijo za njih.

pri mnogih zvezah med ljudmi je podobno, in tu ni nobene globoke nesebicnosti...ce bi psa/macko/papagajcka/konja... tepel in ga ne hranil, bi tudi usel, ali te pa vsaj ugriznil x;)x

je pa res, da so manj zahtevne in manj tezijo, kot znamo ljudje :palec: x;)x

ljubiti drugih ni tezko samo po sebi, tezko jih je se naprej ljubiti, ko ne izpolnijo nasih fantazij/pricakovanj...takrat se vidi, kdo je zakaj s kom.

ce si res z nekom 'iz ljubezni', se cloveka sprejme takega kot je, in ostalo je ena lepa velika posledica tega...LJUBEZEN, RAZUMEVANJE, TOLERANCA...

vse to...cel paket :palec: x;)x xsrcx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...