Skoči na vsebino

Deklaracija 1. zbora za republiko

Guest sstane

14

1. 1. Deklaracija 1. zbora za republiko

• ZA
      6
    • PROTI
      2

Recommended Posts

Guest sstane

DEKLARACIJA 1. ZBORA ZA REPUBLIKO

Udeleženci 1. Zbora za Republiko pozivamo slovenske državljane, da na letošnjih državnozborskih volitvah ne glasujejo za nobeno stranko, ki se v svojem programu ne bo zavzemala tudi za sprejem Zakona o Delnici Države Republike Slovenije.

DELNICA DRŽAVE REPUBLIKE SLOVENIJE

Delnica Države Republike Slovenije je vrednostni papir, ki zagotavlja lastniku stalno upravljalsko pravico in stalno mesečno dividendo.

Lastnik Delnice Države Republike Slovenije je vsak njen državljan.

Delnica Države Republike Slovenije nima nominalne vrednosti.

Delnica Države Republike Slovenije ni prenosljiva.

Vir in mera dividende na Delnico Države Republike Slovenije je davek od dobička vseh podjetij v Državi Republiki Sloveniji v celoti.

Minimalna ciljna vrednost za vse državljane enake mesečne dividende na Delnico Države Republike Slovenije je deset odstotkov povprečne mesečne neto plače v Državi Republiki Sloveniji.

Delnico Države Republike Slovenije izda Banka Države Republike Slovenije.

Zakon o Delnici Države Republike Slovenije sprejmejo državljani na referendumu z dvotretjinsko večino.

Minimalna ciljna vrednost mesečne dividende na Delnico Države Republike Slovenije je 100 EUR in mesečne neto plače 1000 EUR.

Zbor za Republiko

Ljubljana, 23. junija 2004

Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Jutri grem na Zbor :eek:

Prosim, da glasujete x;)x

tashyka >1Budala >lunca >Zara >Marsa >pomlad >yamaha >Marjan82 >aliana >žaža >Aira >JanjaK >El Nino >mari >SmookY >rachek >etna >free >Aqua70

Heya :D zakon a za tole se gre tale zbor, hja jaz sem prepričan a bodo to kaj predstavli na televizji al ma LDS v rokah tud to... kere stranke mislijo predstaviti to delničarsko idejo? bo kera sploh to podprla? K js se že prav sprašujem za kere bi sploh glasoval...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Guest sstane
Vidiš, Stane, tudi za volitve europoslancev ni bilo kakšnega posebnega zanimanja. Rezultat tvoje ankete je torej zelo zgovoren!

Je že boljši, 80% ZA x;)x

No, na temle forumu nisem zaradi kakih političnih :xx!: vprašanj, ampak vseeno vprašam:

Stane, a zdravo sol ste pa pozabili dati v vašo deklaracijo? :vragec:

Recimo: Vsak državljan je upravičen do 100g zdrave soli mesečno. x:Dx

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Guest sstane
No, na temle forumu nisem zaradi kakih političnih  :xx!: vprašanj, ampak vseeno vprašam:

Stane, a zdravo sol ste pa pozabili dati v vašo deklaracijo? :vragec:

Recimo: Vsak državljan je upravičen do 100g zdrave soli mesečno. x:Dx

Misliš, namesto dividende na DD 240 gr zdrave soli mesečno :eek:

To bi bila cena kot nekoč, 1 gr soli = 1gr zlata xcivx

Ni slaba ideja x:Dx

Guest sstane

Bil sem včeraj na Zboru in trdno stal na nogah in poslušal cele štiri ure.

Danes sem že posla e:maila sledeče vsebine.

Spoštovana!

Ne glede na to, kaj bodo danes pisali in poročali novinarji, zbor je bil velik in poln pričakovanj.

Zmagal je dialog, med govorniki pa zmagovalca evropskih volitev.

Spoštovana gospod Peterle in tovariš Pahor, Zbor je vaju in vajini stranki določil za zmagovalce tudi jesenskih volitev sprave.

Vajinima strankama odstopam v predvolilnem boju ekskluzivno pravico do koriščenja vseh tekstov o Delnici Države.

Vključita v programa tudi obljubo, da se boste po volitvah v kakršni koli vladni koaliciji, medsebojni, ali v koaliciji po drugih vprašanjih vašima sorodnih strank, zavzeli za sprejem Zakona o Delnici Države in volivci bodo vajini stranki razumeli in nagradili z relativno večino znotraj blokov, katerima vsaka stranka pripada.

Vabim vaju na razgovor v troje, kraj in čas določita vidva.

S spoštovanjem obema!

Stane

Rep med nogami..s tako potezo si je že zagotovil nadaljnje sedenje kr nekje drugje~

ustrašil se je že v naprej napovedanega poraza?˝poteza, preventiva ,pač...

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

• 2 weeks later...
Guest sstane

Dimitrij se je odločil, postavil se je na čelo Zbora za republiko in napovedal vojno Kučanu in f21 :sori:

Igra bo grda :xx!:

Guest sstane

Če se pa malo pomisli, se je narodu z dvojino zgodilo le to, kar se mu je imelo zgoditi, računalniška racionalnost.

Hvala bogu.

Dobili smo republikance, druga polovica bodo demokrati in še sreča slučaja je ta, da imajo tudi Američani volitve na isti termin, Buša in Kerija. Bo bolj transparentno in ceneje, kot da si vsaka štiri leta izmišljujemo svoje junake. Pa tudi sprava odpade in grda imena, partizani in domobrani.

Sedaj se bomo igrali republikance in demokrate.

Pa ja, kaj bi s cehovskimi salatami od kmetov do penzionistov, gejev in kapitalistov, marxistov in ateistov, zelenih in rdečih, rumenih in črnih razumnikov vseh barv.

Od sedaj se bomo igrali čisto igro, še večinski volilni sistem in ukinitev funkcije predsednika države ali vlade, pa DD in pravila igre so jasna.

Dimitrij, volivci ti bomo hvaležni, izpelji načrt do konca, kajti prestopi bodo končani, prestopniki pa kaznovani poslej.

Na demokratičnih volitvah : en človek - ena delnica - en glas.

Jaz si ne morem in ne morem pomagat, no.....sam ko gledam poslance (vsaj večino) SDS in NSi v parlamentu, se ob pomisli, da bi to naj bili vodilni predstavniki slo države.......od sile še jaz (ateist) prekrižam. x:Dx x:o)x Ne bit jezni, njhovi simpatizerji, sam če jih vi lahko vidite kot take, torej kot vodilne predstavnike slo - npr. celo v vladi, je z menoj pač zgleda nekaj narobe.......pa še noben doktor ni ugotovil kaj. :vragec: x:Dx Jebiga. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Dimitrij se je odločil, postavil se je na čelo Zbora za republiko in napovedal vojno Kučanu in f21 :sori:

Igra bo grda :xx!:

Čez 4 leta, ali pa takrat ko bo kazalo da bodo zmagovalci na volitvah LDS ali ZLSD, se bo spičil z Janšo, ga obtožil z vsemi oznakami, potem bo pa zopet menjl stolčke. Rupel je ena navadna superoportunistična svinja. Janša se niti ne zaveda, kakšno zgago je sprejel v svoje vrste. Najhujše vrste. Saj bo obžaloval čez 4 leta, če ne pa čez osem let. Če je izdal svoje, ni vrag da bo izdal tudi Janšo. Isti primer je bil s Puckotom, vendar v obratni smeri, mogoče je bila tukaj v igri tudi podkupina. Pri Ruplu pa obračanje po vetru.

Ja sam ka mali pao s lipe

je z menoj pač zgleda nekaj narobe.......pa še noben doktor ni ugotovil kaj.  :vragec:  x:Dx  Jebiga.  x^x

:D hehe mick velik stvari je narobe s tabo... si zdrav, nehuješ kadit, uživaš življenje plačuješ premal davkov... :D razmišljaš bog ne daj s svojo glavo...

Anyway, bom kar semle napisal nekaj glede delnice države, Sstane, zakaj nebi vsak državljan kupil par slovenskih delnic, recimo da razdeliš en miljion ki ga vsak državljan slej ko prej ima... in ga razdeliš med vse redne delnice.... na koncu je to kt bi imel delnico države, dividenda je kakršna je, vsekakor ne tolk kokr si ti napovedal, ampak sistem že obstaja za to, in delničarji lahko odločajo o največjih firmah, na tak način, in kdor kontrolira denar kontrolira politike, tko da ni problema, to že vse obstaja, razen majhnega detajla da ljudje nimajo jajc ali pameti kupit delnice, ampak če si niti tega ne upajo zakaj bi pa pol imeli delnico države? pomoje se jim bo vse skupaj zdela prevara...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Guest sstane

Nino, to kar ti predlagaš, je že bilo, dva milijona certifikatov. Nihče nikogar ni silil, naj ga proda, pa se je vseeno zgodilo, da so se skoncentrirali pri 5% Slovencev in to je sedaj tistih famoznih 25% bivše družbene, sedaj državne lastnine, kolikor je privatizirane.

Sedaj pa nekateri vpijejo, da je bilo to vse pokradeno državi. :eek:

Večje neumnosti si ne moreš izmisliti od te, če je kdo komu ukradel certifikat, naj ga pa toži x:Dx

Z mojo DD je pa drugače. Gre preprosto za to, da se formalizira odgovor na vprašanje, čigava je država. Ker ta ne more biti drugačen od tega, da je od državljanov, se pač izda vsakemu potrdilo o tem lastništvu. In ker nikjer na svetu v nobeni Ustavi ne piše, da je država na prodaj, seveda tudi DD ne moreš prodati. Ker pa ni lastnine na svetu, ki lastniku ne bi nosila neko korist, saj bi drugače to sploh ne bila lastnina, se ta korist deli v obliki dividende vsak mesec vsakemu lastniku. No, mimogrede, to korist država že tako ali tako pobira podjetjem preko davka na dobiček, le namesto vseh državljanov si ga prilašča ozka skupina vladajoče elite z državno birokracijo vred.

Torej, DD se ne moreš znebiti na noben način, lahko pa seveda dividende poklanjšaš komur hočeš, če te je volja x:Dx x;)x

No saj... itak certifikati in to ... seveda, se je vsa stvar sfižila, koliko ljudi sploh razume koncept delnice? lej ne moreš ti ljudstvu zdej dat delnice pa dnar pa to... kje itak bi vse zajebali kot certifikate, kar ti predlagaš je ful utopično, da js dobim tako dividendo, neham delat... to ne gre tko... ljudje pač delamo za dnar, kako boš potem motiviral ljudi če dnar majo... misliš da bi se sami začeli zavzemat za višje ideale in delat zato pač da bo svet lepši? To je bilo že dostkrat poskušano nkol ni uspelo, tko da men se zdi da je sistem kar dober, sam precej bi ga blo treba spremenit,... sploh pa ta naša politika... zdaj mamo vsaj republikance, ampak ti se majo za demokrate, naši demokrati pa majo dnarja ko republikanci x;)x sicer pa itak že mal razmišljam da bom bojkotiral volitve, koalicija je pokvarjena opozicija nesposobna... xrolleyesx :sori:

Naprej o delnici države, ne vidim kako bi lahko bila taka delnica profitna, za državo, če daješ nekomu nekaj zastojn kar si ni zaslužil, oziroma samo zato ker obstaja in je državljan, slej ko prej to vodi v propad, s tem kratkoročno rešiš socialne probleme, dolgoročno pa uničiš produktivnost ki vodi iz potrebe po preživetju... vsaj tk se meni zdi...

Guest sstane

Nino, s 100EUR mesečne dividende bi ti bolj slabo piskal, se ti ne zdi x^x

Pri današnjem stanju gospodarstva je ni pa niti za 30 še :eek:

Guest sstane

MONOPOLI

Začetek igre

- dva milijona igralcev, vsak dobi brezplačno en kupon, nominiran na dvamilijoninko vsote x.

- vsota x - vrednost skupnega premoženja vseh igralcev

- pravilo igre - prosti trg

Kakšen bo konec igre?

Nino, s 100EUR mesečne dividende bi ti bolj slabo piskal, se ti ne zdi x^x

Pri današnjem stanju gospodarstva je ni pa niti za 30 še :eek:

100€ ja tkole je no, pravzaprav 100€ zapravim js na mesec če se prav pošteno potrudim, bolj me moti tisto da pri trenutnem stanju gospodarstva ni niti za 30... vidiš, od kje bo vsa ta denar če se že folku daje.... bi lahko bila to odlična zadeva za spodbujat nataliteto :D 100€ mesečno na mulca.... to pa že ni tako slabo, sicer niti pol če gledam današnjo mladino, ampak velik lažje.... sigurno, no anyway, tole današnjo stanje me moti, ne moreš kar tko povlečt vn tazga dnarja...

Tvoj monopoli pa hehe kot pri monopoliju slej ko prej jih pol odpade pol še pol in na konc dobiš 5% delničarjev :D to je žalostno dejstvo ampak tko je... al trdo delaš al pa si bogat... al pa si mona in oboje...

Guest sstane

Že res, da se ne zbere davka na dobiček danes več od 30 eur po državljanu, hec pa je, da še teh 30 pobere tistih 5% pametnih monopolistov, ki so ostalih 95% trotlov preigrali in namesto, da bi šel ta denar v potrošnjo zdrave hrane in prihodek kmetom, na primer, gre v potrošnjo bogve kakšnega luksusa iz uvoza.

In zaradi tega je rast BDP nižja, kot bi sicer bila, stopnja dobička pa zaradi procentualnega dvigovanje plač tudi prenizka.

Tako, da ta naš certifikatski monopoli ni tako nedožna stvar, kot izgleda na prvi pogled in rezultat je lahko tudi tak, da s 95% trotlov zgrmi v prepad tudi tistih 5%, ki mislijo, da so pametni.

Zato se trudim, da prepričam najprej tistih 5% pametnih trotlov, da je čas, da se monopoli ustavi z DD, kajti vsako igranje do konca na ruleti ti vedno pobere ves denar.

Čas je za STOP x:Dx x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...