mari 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Ker vem, da je ogromno staršev tu na netu, me zanima, v kakšne dejavnosti so vpisani vaši otroci?in kakšne izkušnje imate z tovrstnimi dejavnostmi, kaj priporočate, česa ne....v šoli, v vrtcu..... oz. po šoli in vrtcu.... seveda so izredno dobrodošla mnenja mlajših obiskovalcev! sama sem namreč na tem, da svojega 5 letnika jeseni nekam vključim, max 2x tedensko.... najraje v šport .... oz. kar bo pač želel... ampak da mu prej pripravim ožji izbor... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 23. junij 2004 Avtor Prijavi Deli 23. junij 2004 ...npr. nečakinja (11let) je sedaj prvo leto pri tabornikih... in zelooo zadovljna.... ... glede pionirskega doma v lj..... hmmm.... ni kakih grozno dobrih mnenj..... ... večina športnih klubov.... ne jemlje mlajših od 7 let... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Kar se tiče počitniškega časa je za tako majhne otroke res kriza, čeprav mislim, da obstajata tudi ena ali dve različni organizaciji v Ljubljani, ki med počitniškim časom nudita razne dejavnosti. S petimi leti je otroka dobro dat učit kakšen jezik(npr. angleščino ali nemščino) Na začetku poteka vse bolj skozi igro in petje(zaradi težav pri pisanju-večina še ne zna pisati) vendar otrok vzame učenje jezika kot zabavo in si zelo veliko zapomni. Pri šestih pa lahko to učenje postane že zelo intenzivno.Moj sin je letos predelal že drugo knjigo nemščine(za srednjo šolo) in tretjo angleščine(Oxford English), angleščino se uči že 6 let, nemščino pa dve. Poleg tega obiskuje ples(dvakrat na teden),rokomet in manekenski tečaj. Med počitnicami obiskuje plavanje s Športnim društvom Ljubljana. Obstajajta dve varianti dopoldanska(7:30-12:00) in celodnevna(7:30-15:00)- v tej je všteto tudi kosilo. Otroci se naučijo pravilnih plavalnih tehnik, pa še nova poznanstva sklenejo.V sklopu šole je obiskoval še matematični in naravoslovni krožek. Ker bo imel letos še dva izbirna predmeta Računalništvo in Nemščino(francoščina je na njegovo žalost padla skozi-premalo prijavljenih)je rekel, da se jo bo učil individualno-hvala bogu, ker ima velik smisel za jezike. Želi se vpisati tudi v sabljanje, pa sem mu rekla, naj malo počaka, da bo videl kako mu bo vse to zneslo! Včasih se malo bojim zanj, ker hoče več in več, vsako leto vzame kakšno novo stvar zraven in je potem čisto okupiran od ponedeljka do petka. Ampak dokler sam tako želi in zmore, ga podpiram 100%! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 23. junij 2004 Prijavi Deli 23. junij 2004 Bobnar, moja se bo nadihala pohorskega zraka od 1. do 11.7. v koloniji! Tam bojo imeli nekakšne likovne delavnice (z njimi gre en slikar iz Kopra, ki bo otroke učil raznih tehnik risanja). Hči se zelo veseli tega, saj ful rada in tudi izredno lepo riše. Med šolskim letom pa je hodila v glasbeno (flavta) in k verouku. V začetku tudi k baletu (2x tedensko), vendar smo kmalu to črtali, ker je bila preobremenjena. Tamau pa je bil v pevskem zborčku v vrtcu, a se je proti koncu šol. leta kar sam izpisal - se je naveličal al kaj jaz vem kaj... Septembra gre v 1. razred 9-letke in zaenkrat še nič ne vem, s čim se bo ukvarjal poleg šole. Zagotovo pa ne z risanjem ali glasbo, ker sploh ni tip za to. Mogoče bolj s kakim športom... Menim pa, da je dobro, da se otrok ukvarja s kako dejavnostjo, ampak obvezno s tako, ki je njemu v interesu. Tisto, kar otrok rad dela, ga tudi sprošča in pripomore k boljšemu počutju in razvoju. Je pa včasih prav težko najti tisto pravo stvar za otroka. Jaz pri hčerki nisem imela problemov, ker je že od malega kazala talent in veselje do glasbe in risanja. S sinom pa je malo težje, ker razen igranja, norenja in razbijanja ne kaže nobenih interesov. Zato menim, da mogoče rabi kako športno aktivnost... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 24. junij 2004 Avtor Prijavi Deli 24. junij 2004 Zakaj se že počitnice imenujejo POČITNICE? Pa dajte dihat lastnim frocom , jao :xx!:ej se čist strinjam.... zato pa pravim da max 2x tedensko.... ravno toliko, da se navadi na neko dejavnost, da ima neko obveznost... in seveda veselje..... drugače pa bobnar... otroci v vrtcu nekako nimajo počitnic, ker tisti starši, ki nimamo še kakega starejšega otroka, ki bi ga lahko pazil ali pa starih staršev... nimamo druge opcije, kot da je skoz v vrtcu, seveda razen rednega letnega dopusta, ki ga skupaj preživimo.... kjerkoli pač.. pa tudi nisem pristaš, da npr. srednješolcu, ki ima zdaj počitnice, naložiš varovanje mlajšega bratca ali sestrice.... sej ni varuška, ampak tvoj otrok.... občasno že.... da pa cela dva meseca .... no way! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 24. junij 2004 Prijavi Deli 24. junij 2004 V času do vstopa v šolo, je Daša vglavnem obiskala tečaje plavanja (kar se mi zdi ne samo koristno, ampak pomembno za življenje, da ga obvladaš - pa še rada ima vodo in čofotanje v njej), pa smučanje (med zimskimi počitnicami), tenis... med počitnicami pa smo se učili rolati, pa s kolesom vozit in take koristne reči... angleščino je imela v vrtcu, z mano je hodila na krožek t'ai chija, ki sem ga vodila za osnovnošolce in na ustvarjalne delavnice (glina, risanje na svilo, steklo, mozaik in podobno)... bila je mažoretka, kasneje pa latino aerobika, pa orientalski plesi... zdaj večino prostega časa (ga je bore malo, zjutraj gre v šolo, vrne se okrog petih, šestih, doma spet delo za šolo...) pa počne kaj v zvezi z oblikovanjem, pa oreintalski plesi jo še vedno zanimajo... sicer pa ... se strinjam... počitnice otroci potrebujejo vsaj tako, kot mi dopust ... in po moje ni veliko odraslih, ki med dopustom divje letajo od enega tečaja do drugega ... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 24. junij 2004 Prijavi Deli 24. junij 2004 Poznam enega super babysitterja, ki otroke popazi, čez dan, nekatere ima cel dan, nekatere le nekaj ur. Vsak teden organizira en dan v naravi, vključujoč jahanje na konjih, postavljanje vigvama in ostalih vragolij. Znanke in prijateljice, ki jim pazi otroke so zelo zadovoljne z njim.Mogoče, kak dan za spremembo, če kdo potrebuje dodatno varstvo. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 24. junij 2004 Prijavi Deli 24. junij 2004 Nas tamau "bratranc" je star 7 in v bistvu hodi na telovadbo, na tenis, plava pa itak doma. V bistvu sami sporti. Noben ga pri teh letih se ne sili s kaksnim jezikom. Kar si bo on izbral... Drgac je pa definitivno bols, da se ukvarja s kaksnim sportom, ne pa da se vlaci okol.. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 1. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 1. julij 2004 evo, sem ravno en cajtng v roke dobila kjer podajajo link za preživljanje počitnic v raznih počitniških domovih predvsem za otroke stare od 8 let dalje: http://www.csod.si kao nek vodič po aktivnih počitnicah v sloveniji, od morja do planin Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.