LeilaniA 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 Kaj kuhati na poletnem dopustu, da bo enostavno, hitro in da se zraven v vrocini ne skuha se kuharica?Eno poletje smo imeli skor same testenine z razlicnimi polivkami, pa se je moj dragi pritozil, da smo same makarone natepaval L. Citiraj Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 Najbolj praktično je peči na žaru(meso,ribe,krompir,zelenjavo) pa še zdravo je, ker ne porabiš veliko maščobe, zraven kakšne fine solate, kakšno blitvo in krompir tudi kdaj skuhaš, za prilogo k ribam, pa je prehrana raznolika,pa še v prostoru ni vroče, ker pečeš zunaj! Na začetku sem uporabljala plinski žar, ker ga pač niso vedno imeli tam, kjer smo letovali, zdaj pa si zagarantiram, da je ta ponudba vedno prisotna! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 Na mestu tema! Mi jemo testenine in hodimo na pizze... potem pa se blitvo in podobno, ribetke, kaksne skoljkice... sicer cez dan pa paradajz in sir... Gledam, da je jogurt vedno na broju, pa kaksno sadje, recimo grozdje...To bi bilo priblizno to... na pocitnicah ne samo da se mi ne da obremenjevati s kuhanjem, pac pa se - skoz jesti in se s tem bezati? No way. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 Ja,Marsa jaz se tudi ne obremenjujem preveč s tem, če ne je potem isto, kot da si doma, nimaš filinga dopusta! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. junij 2004 Prijavi Deli 28. junij 2004 Ja, saj sem ze zgoraj videla, da imas poleti podoben okus za hrano kot jaz in priblizno podobno furate oz, jeste. Ma ja, normalno, ne da se mi biti suzenj navad, kot kaksni moji znanci, ki cisto sve vlacijo s sabo, posebne zahteve itd...jaz sem zelo prilagodljiva - jem tisto kar je. Saj bera je dovolj velika, ce nisi izbircen. Pa se celo Tim, ki je izbircen, nic ne strada, skratka, se znajdemo...pa se obozujem tako spagete kot pizze. Slucajno smo odkrili pizzerijo, ki je dbest, mega margarite, z dodanimi oilvami in kaprami, kaj ces boljsga - pa se se izkaze, da je pravzaprav najceneje, nobenega packanja, cez dan jemo paradajz in sir in podobno, zvecer pa gremo na pizzo...Po mojem smo v treh tednih vsaj 10x jedli pizzo in testenine. Blitvo pa vsaj 3x. Rib letos ni bilo ne vem koliko, pa se tudi nic ne ufuravam. ce je, dbest, ce ni, se pa znajdemo.Ne zrem pa teh pastet in tega, raje jem samo paradajz potem. Pa ziher je se kaj, kar jemo, pa se zdajle ne spomnim... skratka, kar pac je....Ce bi bile ribe skoz, vsak dan, brez da bi se moral vozit ne vem kam ob 7h zjutraj, pa bi vsak drugi dan jedla ribe...ma ne rabim nic drugega, zelo malo potrenujem v bistvu, in ravno to me pravzaprav navdusuje, pravzaprav se 'lazje' in tudi bolje znajdem z 'manj' kot z 'vec'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 29. junij 2004 Prijavi Deli 29. junij 2004 Jaz grem s prijateljicami v stanovanje...in se ne bomo kej prevec kuhale...razne testenine in kupljene omake...pa kake italijanske njoke, pa ven jest na ribo, pico....tko da bom cimmanj za pospravlat Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 jaz pa na dopustu enostavno ne morem brez škampov in školjk: škampi na buzari:1 kg škampov (ne samo repkov, celih, take da z roko ješ in si oblizuješ prste)rdeča omaka:svež česen - sesekljaš-svež peteršilj - sesekljaš-rdeča čebula, malo, sesekljaš-poper-500g pelatov ali pa olupi paradižnik-olivno oljepopražiš cebulo, dodaš česen, peteršilj in paradižnik, po okusu soliš, dodaš pol male žličke sladkorja in dodaš škampe. Cca 20 minut in: dober tek za belo omako dodaš vse sestavine samo paradižnika ne, dodaš pa še drobtine in malo belega vina, če je premoćno razredčiš z vodo mi na tak način jemo škampe in školjke klapavice Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 http://www.mobisux.com/tabla/images/graemlins/eusa_naughty.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 najhitreje, sočno in lahko pa je tudi Sataraš (vem pa da za to jed obstajata še najmanj dve različni imeni) čebulo popražiš na olju, dodaš pelate, na kocke narezano papriko, po okusu posoliš in dodaš začimbe in not ubiješ jajce, da zakrkne in ... kos dobrega kruha ... pa imaš..... vse skupaj nimaš 20min kaj početi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 ok stane, nč ne štekam? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LeilaniA 12. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2004 mari, po moje ma stane spet v mislih tisto...da zacimb in soli ne smes cmarit 20 min :o|o: ....Al pa ma kaksen boljsi recept za skampe in sataras ? Citiraj Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 Še jst, še jst!!! Školjke na žaru (4os):kupiš 1kg - 1,5kg školjk - dagnje (odvisno od jedcev). Vržeš na razbeljeno ploščo žara, počakaš da se odprejo in voila.Ješ z rokami + svež kruh = za prste obliznit. Najlepše pri tem pa je, da ti ni treba čistit školjk (morš pa spucat žar :xx!: ) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 ne soliš dokler se jed pripravlja, to je mislil Stane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
LeilaniA 12. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2004 Solis na koncu, to pade temp. na ali pod 65 stopinj . Citiraj Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 se hitro učimo ane.... al pa tist, ko ti nekdo 100 krat pove, deluješ tako... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 že znaš na pamet Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 ... namrec preberem v stosu novih tem, asociacij - Kaj kuhati na samotnem otoku? ... skoljke, ribe... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 Najboljše so kar surove v morju oprane in z limonco pokapljane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 13. julij 2004 Prijavi Deli 13. julij 2004 ej, sej sem vedela! ko sem se prebijala čez teme ala kaj bomo danes kuhali in ta tuki, je edino kar sem si zapomnila da daš stanetovo zdravo sol, tik pred koncem pa ne čez 65stopinj!!! zato sem pa napisala na koncu stavka, pred jajcem, ker mora biti pred jajcem, če ne se jajce tega ne navzame in vsi vemo, da jajce fula hitr zakrkne in je to samo vprašanje 1 minute ali mogoče dveh! cookie: kaj pa ješ zraven školjk? še kak preliv ali omaka ali ......? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 13. julij 2004 Prijavi Deli 13. julij 2004 paradižnikova solata, mešana.. sataraš, meso spečt, al pa testenine nrdit simpl...te reči..pa krompirček pečen..na zadeve iz vrečk pa ne grem..rajš jem kruh pa jogurt... pa na kakšno tržnco po sadje.. lubenice, nektarine.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 13. julij 2004 Prijavi Deli 13. julij 2004 Tud zadeve iz vrečk popapcamo na dopustu... pa zadeve iz pločevink.... pa vakuumsko pakirane... pa zamrznjene...pa... POJEMO VSE, kar obljublja HITROPRIPRAVLJIVOST. Čeprav drugače poskušamo "zdravo hrano" (šunka, prekajen sir, svinjska mast, zaseka, ocvirkov namaz... skratka: DOMAČE ) se na dopustu "grešimo"... in potem, po vrnitvi v domači kraj moji otroci še bolj cenijo mami in njeno (mojo) kuhinjo... (roko na srce...tu-pa tam tudi uporabim kaj iz Jah, kaj čem...če bi jim tudi tam stregla...pripravljala svakojake sveže stvari..., bi sploh ne vedeli, kakšne "slastne dobrote" se skrivajo v vrečkah in pločevinkah....in bi potem ne imela možnosti...jim žugat s prstom... "bom dala golaž s konzerve na mizo" (ker je moj neslan ).... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 13. julij 2004 Prijavi Deli 13. julij 2004 pr men je pa glih obratno... na dopustu kuham (vedno kampiramo) doma pa smo na babičini kuhinji čez teden, čez vikend pa.... al zuni al pa vrečke tako kot sanjalica: kar obljublja hitro pripravljenost! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 13. julij 2004 Prijavi Deli 13. julij 2004 Na poletnem dopustu je treba pozabiti na kuhanje. Vzeti opremo za roštiljanje in peči pleskavice, čevpačiče in podobne dobrote. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 13. julij 2004 Prijavi Deli 13. julij 2004 Mi ponavadi vedno pečemo na žaru ali pa gremo ven, kar je najlažje in najbolj paše na morju.Imam pa vedno srečo, da letujemo z kom, ki se mu da blazno kuharit in stati za štedilnikom....pa mu/ji kar pustimo ta veselje, če ni potem preveč posode za pomivat.Sicer mi pa ni problem skuhat tudi po željah, če so kake posebne.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.