Skoči na vsebino

Kakšna je vaša omaka gospodična?


Recommended Posts

Medtem skuhaš špagete na "al dente" - da ostanejo še malo trdi. Ponavadi ustreza čas kuhanja, ki je napisan na vrečki. Niti minutko več!

NA to temo imamo pa vedno fighte, moji ponavadi še malo hrustajo xredx , Trudi ima pa raje bolj kuhane x:Dx x;)x . Odloča pa kuhar x:Dx x:o)x x:Dx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Ima kdo kake izkušnje z delanjem pesta?

 

Moj recept gre nekako takole, bazilika, olivno olje, česen, pinjole, parmezan, sol.

 

Pozna kdo drugačno verzijo?

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ima kdo kake izkušnje z delanjem pesta?

Z delanjem pesta? Sploh ne vemo kwa je to.

 

Smo pa prvič u lajfu kupl smrdljivo ovco in bomo danes probal narest kj pametnga iz dela njenga trupla.

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Z delanjem pesta? Sploh ne vemo kwa je to.

Pesto Genovese. Omaka za na testenine iz bazilike in zgoraj naštetih sestavin.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, mislim da je to prava verzija, Cosma, da je to Pravi recept.

Nosorog, to je taka zelena omakca iz bazilike, navadno za spagete oz. makarone, ki jo poleg sugotov imn tega prodajajo - meni nekaj najboljsega za na makarone. x^x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Z delanjem pesta? Sploh ne vemo kwa je to.

Pesto Genovese. Omaka za na testenine iz bazilike in zgoraj naštetih sestavin.

Sem ti že ob neki drugi priliki povedal, da sem seljačina. Štekam kuharske izraze in imena jedi kot so npr. ajmoht, ričet, musaka (za to sm genij), Pesto Genovese pa presega moje sposobnosti kuharskega dojemanja. Poleg tega pa še Italijanov nič kaj ne obrajtam; mama mija :xx!: .

 

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem ti že ob neki drugi priliki povedal, da sem seljačina.,

Vem ja! Ne da se drugače povedat, kot pesto. Tudi za seljake je pesto. recimo temu zmešana, nasekljana bazilika z zgoraj naštetim.

Ti pošljem po pošti, da boš tudi ti vedel.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

italijani niso nic krivi, da znajo dobro kuhat pa oblikovat.

za ostalo pa... :O:

 

pesto je dobro in zeleno. a to razumes? :vragec: x:Dx

 

 

ce ves, kaj je bazilika, sol in orescki, si lahko se predstavljas okus...

srecno z jagenjckom :yumy:

 

ce imas kotletke, ti samo povem, da se hitro zapalijo...ce imas pa stegno, pa kar pocasi.... x;)x

 

naj ti dobro tece!

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem ti že ob neki drugi priliki povedal, da sem seljačina.,

Vem ja! Ne da se drugače povedat, kot pesto. Tudi za seljake je pesto. recimo temu zmešana, nasekljana bazilika z zgoraj naštetim.

Ti pošljem po pošti, da boš tudi ti vedel.

Hm ....

 

 

Hvala, ker me toleriraš :vio: :vio: :vio:

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name=nosorog' date='1.

Hvala, ker me toleriraš :vio: :vio: :vio: [/quote]

Te bomo že razsvetlil tukaj na LNF. same :vragec: kuharce. Take it easy....

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

o kozmik!  x:)x

 

a imas tudi za tarudeci pesto recept?

tisto je bolj zanimivo...tezje narest sam doma...

a z orehi?

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tardeči pesto.

Dodaš paradižnikov koncentrat in rikoto+ zmlete orehe

 

Ne me spraševat za količine-jest to vse od oka.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)

ja lahko daš sušene paradižnike, seveda, bo še boljši okus. Fejst jih speštaj!

 

Dober tek. No mogoče se pa lotim, pa uletiš na malico x:Dx

 

sem se zdele spomnila :OoO: da imam doma na zalogi sušene paradižnike x:px , bomo naredil tinka. Pis of kejk

Popravljeno -> cosma

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

 

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tardeči pesto.

Dodaš paradižnikov koncentrat in rikoto+ zmlete orehe

 

Ne me spraševat za količine-jest to vse od oka.

Ja, tale varianta pa se že kliče pesto alla siciliana x^x

 

Tako, sedaj je čas, da naredite vazico pesta za v hladilnik, ker bo kmalu konec z baziliko. V glavnem, Cosmin recept je čisto ta pravi. :palec:

 

Glavno je, da v pesto, ki ga nameravate shranit NE ribate sira, ker postane kmalu žarek. :o|o:

 

Za dober pesto ne šparat na dobrem olivnem olju! In po originalnem receptu gre zraven dobro zorjen ovčji sir. Ribanje parmezana v pesto je za Italijane malce bogokletno.

 

Pesto se da na ŠPAGETE št.8, pa možnosti.

(kdor lazi po It, naj kupi špagete Voiello. Originalni napoletanski, od koder so špageti doma. Odlični, sušeni na bakru, da so grobi in boljše sprejemajo omako.

(Jajčni rezanci, balzamski kis in parmezan pa so iz regije Emiglia -Romagna -Bologna)

 

 

Nosorogec :2src: , kaj so se ti pa Makarončkarji tako zamerili?

Sploh niso slabi ljudje, obožujejo vse lepo in dobro x^x x^x x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

Sem človek, ki planira in misli, povprečno nekaj let vnaprej. Opažam, da je drugače pri hrani. Namreč, ko postanem lačen se spravim na noge in pripravim kaj za v trebuh.

Tako je bilo danes.

Pogledam v hladilnik, vidim piščanca, s katerim sem se nadalje mučil in mu dol kožo rezal. Potem ko sem nekako za silo dobil ven perutnice se mi je krompir že, le te pa sem vrgel v ponev, čemur sem kasneje dodal še čebulo in česen. Ampak ostalo mi je še 80% piščanca. Jebemo, kaj z njim? Sem sam, tako da celega naenkrat pa ne morem pojesti.

No, prižgal sem pečico in ga vrgel notri brez olja, pa še tisto kožo sem dal zraven, ker menil sem, da lahko kako maščobo spusti.

Potem pa sem se lotil rezanja vse zelenjave, ki jo moj hladilnik danes premore. Paradižni, zelje, paprika so bili kmalu v ponvi sperutnicami, tačas je bil fertik tudi krompir.

Obenem sem gledal v pečico, piščanec brez perutnic je bil vedno bolj sexi, toda na oko se mi je zdelo da mu nekaj manjka.

Še tja notri med njega sem narezal papriko, zelje in paradižnik, nakar vidim da imam v omari polno nekih kozarčkov z raznimi začimbami.

Basiliko sem našel, majaron oregano, neko stvar za piščanca in beli poper. Vse to sem nasul notri in kmalu po tistem so bile pertnuce v ponvi že fertik.

Vonj mi je bil všeč, zato sem se odločil, da zmečkam krompir v pire, kateremu sem dodal še Stanetovo sol Zdravo sol. Kasneje sem opazil, da se mi je preveč osulo, ampak bo itak več biokode ostalo, sem se tolažil.

 

Joj drage moje omakarce. Naredil sem fantastično kosilo, brez sladkorja in brez moke, z minimalno olja in ko sem prvič rignil po kosilu sem si rekel, da to je pa verjetno znak, da vam tule vmes post dodam. x:Dx x:Dx

 

 

No, jutri me čaka še preostali del piščanca, s podobno ali isto omako iz zelenjave, tako da če bo katera mimo letela mi/me lahko pride pogret. x:)x

 

 

Andres

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...