Andres08 1. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 1. julij 2004 Ful enih stvari bi moral kupit, če bi hotel vse tri recepte, od tebe Marsa, Cosme in Tamara uporabit. Po moje je najbolje, da gre ta tema naprej, trebuh se itak hitro sprazni kar pomeni, da je tudi omaka vedno zaželjena. Sveža seveda:). Sem tudi en vrste kreten veš. Na testenine navadno pozabim, da sploh obstojajo, pa še v omari jih imam. Danes bom lepo špagete skuhal s tistim djuvečom od včeraj, al kaj je že ratalo. Skratka z eno Andres omako. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Kupis si vsake toliko kake sampinjone, zelo simple za kuhanje, operes, das bate stran (ki jih lahko uporabis za juho), naseckas, ne rabis niti povreti, lahko takoj fliknes na ogenj po cbeuli (in vsem, kar je trse)... Kupi si pasteriziran paradajz, pelate, to 'moras' imeti vedno na broju, poleg tega pa tak postopek ravno totalno pase paradajzu in je ravno dbest. nasprotno, za moje 'recepte' rabis zelo malo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 1. julij 2004 Bom naredil tako. Gobe sicer v omari imam, pasteriziranega paradajza pa ne. Imam pa tistega ta pravega. Okroglega:). Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Andres, lahko narediš tudi iz ta Okroglega paradajza omako. Cele paradajze pomoči v vročo vodo, da odstopi olupek. Potem jih olupi in nareži na majhne kockice ter vrzi v posodo, kot bi pasterizirane... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 To s paradajski je najbolje tako, kot to dela oni Anglež.Ko je osnovna omaka na hitro, po nekaj minutah gotova, stisneš skozi prste surov paradaj in posoliš ter premešaš, doliješ nekaj surovega olivnega olja in vržeš na neslane ai dente špagete Olup, ki ti ostane v roki pa posoliš in kar takega popapcaš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Ja, pa res! Pa kaj sem si sploh nože nabavljala, saj imam vendar roke! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 1. julij 2004 Tamara! To sem naredil včeraj s paradajzi. No, nisem jih olupil, samo umil in vse to. No, včeraj sem rekel, da mi je nek džuveč ratal. Joj, danes sem si tisto še pogrel pa riž zraven. Še boljše je bilo kot včeraj, samo olupki od paradajza so bili pa res preveč vidni. In ker mi je tega Andres džuveča omake ostalo sem odprl omaro kjer sem našel celo zakladnico. Ful neke hrane je bilo notri. Na žalost jo moram še skuhat. Med drugim sem našel riževe nudlne in sem jih skuhal ter pojedel s preostalo omako. Mojo omako seveda Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 1. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 1. julij 2004 Stane! Tole bom pa otrokoma povedal. Če bosta stiskala paradajz in če bosta sama papriko metala v ponev, bosta normalno hrano rajši jedla. Predvsem hčerka nekako noče preveč jesti. Za sina ni problem, še shujšat mora. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. julij 2004 Prijavi Deli 1. julij 2004 Dobra ideja, naj pacata in poizkušata Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Andres, preden grem na dopust, da te še malce nahranim Sem se spomnila za omako karbonara, je zelo simpl za naredit in nič kuhanja. Stepeš jajce, dodaš nariban sir, in na kockice narezan: pršut, panceto ali šunko -lahko prepražiš ni pa nujno, ter sladko smetano, tako da bo mokro -zaftno. Nekateri dodajajo še čebulo ampak meni bolj paše brez.Preliješ čez vroče testenine, da zakrkne jajce, potem seveda soliš s stanetovo soljo in popopraš. Dober tek! Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
surya 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 evo, recept za dobro, hitro pripravljeno kosilo -sladka smetana-gorgonzola(ali kak drug prešvican sir)-njoki sladko smetano daš v ponev, pustiš da malo zavre(ne preveč, da ne gre čez), dodaš gorgonzolo po okusu,ko je sir stopljen preliješ čez njoke . Če hočeš lahko tudi poper, sol, whatever. ful dobr in ful nasitno Citiraj DON'T PANIC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Gorgonzola je slan sir, ki zaradi plesni vsebuje veliko količino biokode, če je narejen z dobro naravno soljo. Originalen je tak.Torej, ko smetana zavre, jo takoj odstavi in začni vanjo vmešavati gorgonzolo, tudi zdravo sol in surove začimbe, če je potrebno, tako bo temperatura padla takoj na 65°C in omaka bo odlična. Če pa gorgonzolo pregreješ, narediš iz nje najslabši konzervans.Dišala sicer še bo na staro "šuferico", bo pa popolnoma zanič Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Sstane danes bojo testenine z omako gorgonzola. Jaz dam potem na svojo porcijo še veliko količino ketchupa-mi je to božanska kombinacija! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Mmmm, ali pa kar surov paradižnik med prsti stisni, da bo špricalo po gorgonzoli. Si že kdaj poizkusila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Gorgonzola je slan sir, ki zaradi plesni vsebuje veliko količino biokode, če je narejen z dobro naravno soljo. Originalen je tak.Super! Samo da ji potem eni izgleda dodajajo technokodo v obliki kečapa... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Mmmm, ali pa kar surov paradižnik med prsti stisni, da bo špricalo po gorgonzoli. Si že kdaj poizkusila Sem Sstane,ala Jamie Oliver-mi je všeč tak način, čeprav včasih malo packasto zgleda! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Piko, ne ser.., si videl Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Piko, ne ser.., si videl Kaj čmo, lahko napišejo karkoli, (recimo kečap) vedno imajo v mislih omako močefit! Bi moral biti pozoren že prej Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 U,pacek! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Piko, picek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 ... technokodo v obliki kečapa... Kar pa se tice... stiskanja paradajza oz. tegale rocnega nacina... ja, fajn, verjamem... a meni je malo neapetitlih tole in ostajam pri svojem nacinu, je cisto enako soka ven za dobit... (oz. vec) - zgleda pa seveda atraktivno in mega pogruntavscina. Kako 'pasteriziras' paradajz?Zavres vodo, v ze mrzlo pa das neolupljen paradajz. Tik preden zacne vreti ali ko rahlo zacne vreti, izkljucis. Pocakas malo, lupina gre komot dol, samo s prsti jo potegnes.Vzames ono tlacilko za pire in je... ali pa z vilico pretlacis. Glede na to, da kuham v stanovanju, mi ni kul, da imam cele roke od paradajza in da se kje kaj dol zliva... :o|o: ce pa smo zunaj, pa je drugace in nisem tolk natancna. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 2. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 2. julij 2004 Ful ste se razpisali. Do naslednjič ko pridem v Slovenijo bom imel že kuharski dar. Joj. Jaz in dar . Ampak tako bo . Ketchup in majonezo se zmeša. Dobro za s pomfrijem. Ampak nič zdravo. Pa še brez zdrave soli je ta poc. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Zakaj si pa sam ne narediš surov kečap in surovo majonezo z zdravo soljo Se spomnim rosnih let, najraje sem imel hrenovko z zenfom. Ampak, hrenovka je bila gotovo iz najboljše teletine in v pravem črevesu, zenfa še pa tudi niso znali konzervirati ali pasterizirati.Pazi finto, pasterizacija je popolnoma enako sranje kot konzervacija s konzervansom, narod pa misli, mmmm pasterizirano ,mmmmm, odlično.Drek, še pir je zanič pasteriziran, da o mleku in drugem sploh ne govorimo. Pa še v mikro švas aparatu pogreješ :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 2. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 2. julij 2004 Saj to je problem Stane. Folk niti ne ve več kaj ni nenavarno, da bi dal v usta. Celo za losose sem zadnjič slišal, da so nekaj notri našli, ki je nevarno kot satan. Potem se še doda genetska hrana in dreka je še več. Izbiramo torej med vašo omako gospodične. Nekaj jih imam že, toda leto šteje 365 dni. Naslednje celo 366. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Nekaj jih imam že, toda leto šteje 365 dni. Naslednje celo 366. AndresPa ja na misliš ti vsak dan drugačno omako jest! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.