Andres08 2. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 2. julij 2004 No ja. Najrajši bi imel eno omako za 365 dni. Vem vem preobjede bi se, ampak praktična pa taka omaka je. Časovno bi se tudi obnesla. Ampak ne. Jutri grem v trgovino, kupit verjetno tisto kar že imam. Ponavadi je tako no. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Če ti ni do tega, da bi kupil tisto kar že imaš, si doma napiši na listek, kaj rabiš. Jaz vedno delam tako - pišem listke. Zadnjič nisem našla kemičnega, pa sem pisala z enim debelim flumastrom... in potem sem po Mercatorju hodila z listom A4 format. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. julij 2004 Prijavi Deli 2. julij 2004 Jaz vedno delam tako - pišem listke. Zadnjič nisem našla kemičnega, pa sem pisala z enim debelim flumastrom... in potem sem po Mercatorju hodila z listom A4 format. Si te predstavljam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 2. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 2. julij 2004 Tamara. Doma imam ful enih blokcev. Zapisujem si seveda nič ne, ker vedno sproti sam sebi zatrjujem, da si bom zapomnil, ali pa sem tudi len, da bi si pisal neke pol pomembne stvari. Ampak nekaj bom moral narediti, ker samo po Majaron ne bom v trgovino hodil. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 3. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 3. julij 2004 Listek http://www.nenavadno.com/listek.jpg Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 Samo "mleko" in "čebulo" znam prebrat. No, Andres, vidiš da gre tole z listki! Ne sekiraj se, tudi jaz imam včasih samo 3-4 stvari napisane. Ampak so napisane in jih ne pozabim kupit; pa tudi ne kupim tistega, kar ni napisano. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 Tamara, se spomnim iz otroštva, ne vem, ali je bila taka moda ali kaj, da so si gospodinje iz soseščine med sabo sposojale vse sorte. Otroci smo pa bili tisti kurirji, ki smo dirkali, teta ta teta ona, mama vas prosi, če ji posodite liter mleka, pol kile kruha, eno čebulo....je pozabila kupiti, jutri vam vrne. Nekoč pa je bilo zadnjič, ker sem se uprl, da njene pozabljivosti pa ne bom več podpiral, naj gre kar sama, če je toliko butasta, naj si pa na listek napiše, da ne bo pozabila.Ne vem več, kako se je moj upor zaključil, ni važno, toda bolj ko razmišljam, po sol me pa menda ni nikoli poslala.Tamara, sol imaš na svojem listku, ali ti je to toliko v krvi, da ti je nikoli ne zmanjka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 Nekoč pa je bilo zadnjič, ker sem se uprl, da njene pozabljivosti pa ne bom več podpiral, naj gre kar sama, če je toliko butasta, naj si pa na listek napiše, da ne bo pozabila.Je bila pa res cudna.Pomankljivo oblecena bi hodila okoli, bi staknila prehlad...no, nosila bi robec, na njem pa bi vozel naredila-ne bi nikoli nic pozabila... So vcasih ljudje neiznajdljivi.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 ...ampak praktična pa taka omaka je. Časovno bi se tudi obnesla. ... Andres, Andres, kok ti mene nasmejis vcasih... Tistegale pildka pa tudi jaz pol ne stekam. Bi moral nasga v amdamu videt. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 3. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 3. julij 2004 Vidim, da ste tudi vi eni tistih, ki moje pisave ne znajo prebrati. In celo z velikimi pisanimi sem pisal. Na listku piše: Wetos, Kruh, mleko, čebula. Hja. Prinesel sem domov še piškote, jogurte, krompir, čestitko za rojstni dan, lepilo ++.No, potem sem normalna stvar začel omako delat. Otrokoma sem rekel, naj malo stiskata paradajz in tako je tudi bilo. Ampak tega je bilo preveč, zato je bila omaka kisla. Kaj sem dodal. Vse kar sem v omari našel. Čebulo, česen, paradajz, naribano zelje, zenf. No, za mero nisem ravno vedel, koliko naj ga dam. Sem hotel s ta veliko žlico v kozarec, pa ni šla notri. Potem sem pa dve ta mali, morda tri uporabil. Na koncu ko sem opazil, da je ta omaka resda nekoliko kisla sem daš še kokosovo mleko, tako da je vse skupaj malo ublažilo. Ampak kislo je še vedno. Časa je sicer zmanjkovalo, da bi krompir pekel, sem pa riž skuhal. In piščanca sem spekel.Kaj naj dodam. Lačen bi si ob tej hrani prste polizal, ampak meni je šlo pa bolj težko dol. Sploh pa otroka nista jedla omake, ampak sta rajši uporabila tisto kupljeno sojino. Ah, kaj čem. Dan omake je torej za mano, ni pa jo ratalo za 365 dni. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 Če ti ni do tega, da bi kupil tisto kar že imaš, si doma napiši na listek, kaj rabiš.Jaz tud z listki letam po trgovini vedno. Tud iz tega razloga, pa da ne kupujem kao nepotrebnih stvari, pa da ne pozabim kaj.......no, pa se še vseen kaj neplaniranega obvezno v vozičku znajde, pa ne vem kako? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 no, pa še vseen kaj neplaniranega obvezno v vozičku znajde, pa ne vem kako? Daj si v žep samo en listek, Jurja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 ...pismo, pol pa bom vsak dan morau v trgovino. :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 ...pismo, pol pa bom vsak dan morau v trgovino. :xx!: Petkrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 Andres... če imaš rad zelenjavne omake k mesu (ali pire krompirju, recimo), evo še en receptek... na olivnem olju na hitro prepražiš strt česen, drobno narezan korenček in peteršilj, nato dodaš obarjen, na koščke narezan stročji fižol (ali bučke, malancane, ohrovt - skratka - po izbiri, oz., kar imaš na voljo), dodaš tudi na drobno narezan paradižnik in malo potenstaš... na koncu dodaš žlico kisle smetane, odstaviš, posoliš in povrhu še malo svežega peteršilja (na drobno sesekljanega - of kors)... paradižnikovo omako za testenine naredim takole: na olivnem olju prepražim strt česen, dodam pelate, malo sladke paprike (in nekaj sesekljanih oliv, ki jih ti ne maraš)... odstavim, posolim, potresem malo origana in dodam še svežo baziliko... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 3. julij 2004 Prijavi Deli 3. julij 2004 Njami Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 3. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 3. julij 2004 Mateja! Se bom držal tvojega recepta. Kot tudi recepta vseh ostalih. Me pa veseli, da ste take omakarice tu. To vse daje tudi kak drug kazalec ga še razčlenjujem. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 4. julij 2004 Prijavi Deli 4. julij 2004 CACIKI 1 kumara1 žlička zdrave soli3 žlice drobno sesekljane poprove mete1 strt strok česna1 žlička sladkorne sipe200 ml nemastnega gostega jogurta Kumaro olupimo, podolgem prerežemo in z žličko odstranimo semena. Kumaričino meso tanko narežemo in posolimo. Počakamo 15-20 minut. Sol bo kumaro zmehčala in izvlekla iz nje morebitne grenke sokove. V skledi zmešamo meto, česen, sladkor in jogurt. Kumaro oplaknemo pod tekočo vodo. Dobro odcedimo in zmešamo z jogurtom. Ponudimo mrzlo. Krasna priloga k perutnini iz žara, kot solata ali kot omaka za pomakanje. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 4. julij 2004 Prijavi Deli 4. julij 2004 GVAKAMOLA S SUROVO ZELENJAVO IN SADJEM Omaka pripravljena z grahom namesto avokadom. Ta različica prihrani maščobo in kalorije, ne da bi prizadela okus. Za 4-6 oseb 350 g odtajanega zmrznjenega graha1 strt strok česna2 sesekljani spomladanski čebuli1 žlička drobno naribane lupine in sok 1 limete1/2 žličke zmletega laškega kuminabrizg tabasca1 žlička nizkokalorične majoneze2 žlici sesekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listkovzdrava sol in črni poperščepec paprike in rezine limete za okras Zelenjava in sadje 6 mladih korenčkov2 stebli stebelne zelene1 rdeče namizno jabolko1 hruška1 žlica limoninega ali limetinega soka6 storžkov male koruze Grah,česen, spomladansko čebulo, limetino lupinico in sok, laški kumin, tabasco, majonezo, sol in črni poper, damo za nekaj minut v mešalnik in gladko obdelamo.Dodamo sesekljan koriander ali peteršilj in obdelujemo še nekaj sekund. Preložimo v servirno skledo, pokrijemo s folijo in damo za 30 minut v hladilnik, da se bo okus popolnoma razvil. Pripravimo zelenjavo in sadje. Korenčke obrežemo in ostrgamo. Zelenini stebli po dolgem razpolovimo in narežemo na koščke, dolge kot korenčki. Jabolko in hruško razrežemo na četrtine, razpečkamo in narežemo na tanjše krhlje. Pomakamo jih v limonin ali limetin sok. Skupaj s koruznimi storžki razporedimo na pladenj. Gvakamolo potresemo s papriko in okrasimo s spiralasto zvitimi rezinami limete. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 4. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 4. julij 2004 Contesa. Predvidevam da se prebijaš med prvih 300 LF omakaric. Cool. Tista prva omaka mi nekako ne gre, ker kumar ne jem. Se mi čoravo spahuje, (beri riga) po njih. Ta druga in tretja sta veliko boljši. Bom enkrat poskusil. Kaj pa je to Limeta? Verjetno o limoni govoriš. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. julij 2004 Prijavi Deli 4. julij 2004 Andres, kumare imajo veliko C-vitamina in riganje in spahovanje je samo signal, da v kombinaciji primanjkuje soli.Tudi kolcanje je tak znak in če se ti zgodi, le ščepec zdrave soli na jezik in konec Je pa nerodno, če ravno takrat katera misli nate, te bo takoj pozabila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 4. julij 2004 Prijavi Deli 4. julij 2004 Tista prva omaka mi nekako ne gre, ker kumar ne jem. Se mi čoravo spahuje, (beri riga) po njih. Ta druga in tretja sta veliko boljši. Bom enkrat poskusil. Kaj pa je to Limeta? Verjetno o limoni govoriš. AndresAndres!Verjetno si kumare vedno užival v kombinaciji s semeni(ker mnogi naredijo to napako in jih ne odstranijo-ravno te pa so razlog spahovanja, ker so težko prebavljive), če jih odstraniš, tudi težava izgine. Verjemi je preizkušeno! Limeta je sorodnica limone,veliko manjša, bolj okrogla,zelene barve in izrazitega okusa. Odlična tudi za razne osvežilne pijače in sploh jedi, kjer želiš močnejši okus! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. julij 2004 Prijavi Deli 4. julij 2004 Contesa, glej, na to pa nisem niti pomisli, toda to o semenih drži. Največ vitamina je ravno v semenu, pa tudi začimba poper je pravzaprav seme, kot še nekatere Ampak, mene tudi kumaričina semena ne motijo več, včasih pa kumaric še pogledati nisem smel Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 4. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 4. julij 2004 Contesa Kumare sem vedno jedel v solati. Mislim, da se me ta odpor drži še od otroštvotva, ko sem bil pri stari mami en mesec in smo šli na polje delat, potem so mi pa dali kumare za jesti in sol. Sem jih pa vedno jedel, če sem že moral, s semeni, ampak če se le da, bolj čebulo ven poberem iz solate kot pa kumare. Stane. Zanimiva povezava o pomanjkanju soli in kumarami. Na to niti pomislil nisem. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.