Marsa 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 Jaz tudi ne maram kumar oz. se mi spahuje, in to kljub temu, da jasno dam semena ven...Edina varianta, ki pomaga, je 'obdelava' s soljo, potem odlijes vodo in potem je boljse...Ravno zadnjic je mitja rekel, da si zeli kdaj, pa sem se kar francoza naredila... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 danes sem kuhala- riževo solato z zelenjavo alla aira z neko polivko ki se zmeša not iz smetane olivnega olja kisa limoninega soka ipd po želji in okusu,,, plus za posladek marelice z medom in šlag peno na vrh Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 5. julij 2004 Avtor Prijavi Deli 5. julij 2004 Aira! Me veseli, da si se pridružila k 300 potencialnim omakaricam na LF. Mislim, da jih z omako čaka še 295. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 PARADIŽNIKOVA SALSA S FEFERONI Za 4 osebe 1 olupljena in razpolovljena šalotka2 olupljena stroka česnapest svežih listov bazilike500 g zrelega paradižnika10ml/2 žlički olivnega olja2 zelena feferonazdrava sol in črni poper Šalotko, česen, bazilikine liste damo v mešalnik in obdelujemo, da je vse sesekljano. Paradižnike razpolovimo in jih v mešalniku grobo sesekljamo. Nato ob vklopljenem multipracticu počasi vlivamo olivno olje. Po okusu posolimo in popopramo.Feferone po dolgem razpolovimo in odstranimo semena. Polovice počez narežemo na tanke koščke in jih zamešamo v salso. Ko jo ponudimo, naj ima sobno temperaturo. Pripravimo jo lahko 24 ur prej(počaka naj v hladilniku) Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 To je meni vsec - simple... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 Evo Marsa, ta je tudi simple-pa še dobra je! DVE PAPRIKOVI OMAKI ZA POMAKANJEZa 4-6 oseb 2 razpolovljeni in očiščeni rdeči papriki2 razpolovljeni in očiščeni rumeni papriki2 stroka česna30ml/2 žlici limoninega soka20ml/4 žličke olivnega olja50 g drobtin svežega belega kruhazdrava sol in črni popersurova zelenjava po želji(za pomakanje) V dve kozici damo po dve papriki enake barve. Prilijemo toliko vode, da jih ravno pokrije.Zavremo, pokrijemo in kuhljamo 15 minut, da se paprike zmehčajo. Odcedimo, ohladimo in vsako barvo posebej v mešalniku obdelamo v pire. Pred obdelavo damo po pol limoninega soka in olivnega olja. Vsakemu pireju primešamo pol drobtin in posolimo in popopramo. Omaki za pomakanje ponudimo z različnimi vrstami surove zelenjave. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 Omaka ?Kaksna omaka neki... Vsaka jed na krozniku mora biti striktno locena od druge, nikaksnega dotikanja, mesanja med sabo....kje je sele mesto za nekaksno omako, no Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 krokodil... ti ločuješ... mi pa omakcamo ... še dobr, a ne, da vsak, kokr mu paše (ravn dons papcala omako s stročjim fižolom in kuhan krompir v koščkih, potresen z drobnjakom ) Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 krokodil... ti ločuješ... mi pa omakcamo ....Locevanje..ni bilo misljeno strogo matematicno (mnozice pa to ) Bolj na to, da imam rad, da ima tudi na krozniku vsaka stvar 'svoj' pristni okus in ne 'skupnega'. Ce je pa omaka dobra, pa naj bo...naj bo pa locena Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 5. julij 2004 Prijavi Deli 5. julij 2004 Locevanje..ni bilo misljeno strogo matematicno (mnozice pa to) Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Grofovska omaka(pomeni, da boste jedli, kot bi vam jo skuhal kak grof, kadar grofice ni doma, lahko bi ji rekli tudi antigrofičja omaka) Grofov postopek za 1 porcijo:- pristavimo lonec z vodo za špagete- 1 tuno riomare odpremo, olje odlijemo v kozico (naj bo pločevinka že dalj časa pravilno obrnjena, da bo olje zares na vrhu!)- 1/4 čebule sesekljamo in stresemo na olje- 1 koren drobno naribamo in stresemo na olje, oboje prepražimo- 1,5 - 2 dl paradižnikove omake Pomi gor polijemo- odcejeno tuno, prepasirano z vilicami, stresemo v omako in premešamo- dodamo začimbe, ki so nam všeč (npr. origano, pekoča paprika; a česna samo za vzorec špric viskija ali konjaka)- brbota (samo narahlo!) naj par minut, da se okusi integrirajo, potem izključimo- V vodo vržemo špagete Barilla št. 3 ali 5 (omakca se integrira naprej, čeprav ne vre)- kuhane špagete odcedimo in polijemo z omako- Zraven pijemo suho belo vino (najbolje iz Brd, pa tudi beli Koprski Kapris je OK) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 1. - dodamo začimbe, ki so nam všeč (npr. origano, pekoča paprika; a česna samo za vzorec špric viskija ali konjaka)- brbota (samo narahlo!) naj par minut, da se okusi integrirajo, potem izključimo- 2. - Zraven pijemo suho belo vino (najbolje iz Brd, pa tudi beli Koprski Kapris je OK)Za točko 1 minus cvek :xx!: Za točko 2 plus odlično Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanci_cat 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 piščančji ragu+kisla smetana+česen/čebula+gobice+kečap+kajanski poper+bazilika+majoneza Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 1. - dodamo začimbe, ki so nam všeč (...)2. - Zraven pijemo suho belo vino (najbolje iz Brd, pa tudi beli Koprski Kapris je OK)Za točko 1 minus cvek :xx!: Za točko 2 plus odlično Tega pa nisem razumel, minus cvek za predlog, da dodate začimbe po svojem okusu?(Tisto sem dal zgolj kot primer. Nazadnje sem dal samo majcen strok česna, malo pekoče paprike v prahu in zaradi manj slane paradižnikove omake še mini ščep soli, s fingerkodo (med prsti sem pomencal nekaj zrn soli... Ampak jutri ... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sanci_cat 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Ne se sekirat, naš sstane očitno ne mara preveč pekočih začimb Citiraj sanci_cat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 ko smo glih pri takih cifrah, ceprav ne pase v temo...Enkrat sem latinscino pisala --------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2.Skratka, cez celo stran minus in na koncu ena majcena dvojkica. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Piko Le iz katerega konca Slo je tale poba ? Variacija za tunino omako: -pristavite pisker za pašto, solite vodo-odprete pločevinko (160g za dva) tune in odcedite olje-stresete tuno v teflonsko ponev in pistavite na majhen ogenj, da se razpusti (pomagate z plastično kuhalnico)- popoprate po možnosti s svežim poprom na mlinček in ščepec soli-v krop vržete pašto- ugasnete tuno in primešate kakšno žlico kisle smetaneOmako zamešate v odcejeno (NE SPLAKNJENO :xx!: ) pašto Zraven paše teča (skleda) zelene solate s pomidorom (paradižnikom) P.s. x!x Ni vseeno za kateri format (obliko) ali tip (jajčna, navadna, z dodatki) pašte se odločite. x!x Omaka narekuje, kakšen format ali tip pašte naj bo!Paradižnikova salsa z baziliko ima rada špagete, rebraste peresnike ali rigatone. Za zgornjo omako so dobre razne školjke, ker lepo nalovijo gosto omako, nikoli pa z ribo jajčne pašte! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Enkrat sem latinscino pisala ---------------------------------------------------------------------------------------------------------Za tebe latinščina za primorce pa španska vas Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Še en recept za grofe , take - brez grofic:Sestavine za 2-3 osebe:- vodo za pašto pristaviš v širok lonec (se hitreje segreje, kot visok)- odpreš malo pločevinko rezanih šampinjonov, olje odliješ v kozico (če bo to brala kaka grofica, pa naj ga odlije v lijak, v kozico pa naj nalije malo kvalitetnega semenskega olja)- sesekljamo veliiiko česna (najmanj 6 strokov), naj samo zadiši- stresemo gor šampinjone iz pločevinke, da se pogrejejo- popramo, lahko malo muškatnega oreščka.- takoj zatem lonček kisle smetane, razmešamo, ne sme zavreti!- običajno se mi zdi omakca pregosta in dolijem malo (1/2 dl) mleka- malo je treba še dosoliti, pokrijemo, ugasnemo ogenj- takrat, ko je zavrela voda, jo posolimo in stresemo pašto, obvezno peresnike (penne rigate, ali mezze penne rigate. Za silo pennete rigate.) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Andres, glej kako krivo vero ti širijo nekateri gospodiči Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 6. julij 2004 Prijavi Deli 6. julij 2004 Sstane, ne sekiraj se, saj nas je toliko več, ki učimo pravo! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 CUMBERLANDSKA OMAKA(ponudimo jo k divjačini, mrzlemu mesu ali paštetam) lupina 1 pomaranče3 žlice rdečega vina250 g ribezovega želeja1 zvrhano žličko gorčice (Estragon senf)zdrava sollimonin sok Lupini odstranimo belo kožico in jo narežemo na tanke trakove, ki jih kuhamo približno 10 minut v treh žlicah rdečega vina in postavimo na hladno. Žele zmešamo z gorčico, dodamo ohlajeno pomarančno lupino z rdečim vinom in začinimo omako z limoninim sokom in soljo! HOLANDSKA OMAKA(stepena omaka-odličen dodatek različni zelenjavi) 200g masla2 rumenjaka2 žlici belega vinalimonin sokpoperzdrava sol Maslo razpustimo in nekoliko ohladimo. Rumenjake in vino, stepamo nad soparo tako dolgo, da se zmes nekoliko zgosti, nato vzamemo posodo iznad sopare in počasi vmešamo nekoliko ohlajeno maslo. Omako po okusu začinimo z limoninim sokom,poprom in soljo. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 BEARNEŠKA OMAKA(za dušeno,kuhano,pečeno meso in meso na žaru) 100 g masla1 drobno čebulosesekljani listki pehtranasesekljani listki bazilikesveže zmlet črn poper2 žlički jabolčnega kisa2 žlici vode2 rumenjakazdrava solpopersladkorlimonin sokžlica sesekljanih dišavnih zelišč Maslo razpustimo in nekoliko ohladimo. Čebulo narežemo na kocke in zavremo skupaj s pehtranom, baziliko, svežim poprom, kisom in vodo,pustimo, da nekaj časa vre, nato pa pretlačimo skozi cedilo. Precedku dodamo dva rumenjaka in tako dolgo stepamo nad soparo, da se zmes zgosti. Nato posodo odstranimo, počasi vtepemo ohlajeno maslo in začinimo omako s soljo,poprom, sladkorjem, limoninim sokom, ter vmešamo še žlico mešanih sesekljanih dišavnih zelišč. Omako pustimo na toplem nad soparo,dokler je ne ponudimo. GORČIČNA OMAKA(priloga k dušeni svinjini ali govedini) 25 g masla10 g pšenične moke1/4 litra mleka1/8 litra sladke smetane2 rahlo zvrhani žlici madžarske gorčicezdrava sollimonin soksladkor Maslo razpustimo in na njem pražimo moko, da zarumeni, prilijemo mleko in smetano, stepamo z metlico za stepanje in pazimo, da ne nastanejo grudice. Nato omako zavremo in pustimo, da vre približno 5 minut. Ko se omaka ohladi na približno 65 stopinj, dodamo gorčico sol, limonin sok in sladkor in takoj ponudimo. Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 Contesa, +10 Jih pa res stresaš, kot iz rokava Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. julij 2004 Prijavi Deli 7. julij 2004 Contesa, mega, zelo okusno in tudi pripravno, meka za samske omakoljubce... Stane, ti pa izgubljas svoj kriticni cut v pojavi lepotic vzajemno s soljo, ocitno, oz. si pac pristranski...... namrec - bela moka, mleko (+ maslo + smetana ...) - + 10 tock? Torej zate - minus ena tocka, vsaj... (s tem da ker nisem tako radodarna s tockami v pozitivi, tudi v negativi ne mroem bit, a v tvoji lestvici je to potem nekako - 10). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.