Guest sstane 10. julij 2004 Prijavi Deli 10. julij 2004 Ne pozabi, da Italijani instinktivno narobe pripravljeno jed kodirajo z vinom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 Ne pozabi, da Italijani instinktivno narobe pripravljeno jed kodirajo z vinom Tole se da instinktivno narobe brati. Nisem razumelali instiktivno narobe pripravljajo jediali instinktivno narobe kodirajo z vinomKaj delajo narobe? Hvala za odgovor! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. julij 2004 Prijavi Deli 12. julij 2004 Piko, zakaj že končno ne prebereš moje knjige, tam vse piše, kratko in jedrnato BIOKODA Vsako surovo živilo nosi v sebi kodo potencialne bioenergije, ki jo organizem zazna in pripravi presnovo.Pasteriziranje, kuhanje, pečenje, tudi pogrevanje z mikrovalovi, kodo spremeni.Če te energije ne kodiraš na novo, se presnova poruši in organizem zboli.Nosilec biokode presnove in žive narave pa je x-ionski par soli in biovitamina – C. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 7. avgust 2004 Prijavi Deli 7. avgust 2004 Peresniki z bučkami in slanino Še ena preprosta in odlična omaka, a kot vedno - bistvo je v podrobnostih Pristavimo vodo za pašto,400g bučk razrežemo na majhne kocke,100g pečene hamburške slanine pa na mini kockice,voda je zavrela in vržemo vanjo pašto (penne rigate),slanino in bučke pražimo na mešanici masla in olja, na močnem ognju 10 minut,4-6 strokov česna in šopek peteršilja medtem sesekljamo, oboje posebej,sedaj pa bistveno – dobro sesekljamo še enkrat oboje skupaj – mešanje okusov da novo vsebino!Ogenj pod bučkami smo že ugasnili. Ko je kuhana še pašta,popopramo bučke, vmešamo še mešanico sesekljanega česna in peteršilja in čisto na koncu posolimo z dobro soljo (lahko tudi z zdravo).Premešamo in vse skupaj zamešamo med pašto.V kolikor zares solimo šele na koncu, koščki bučk ostanejo čvrsto popečeni in še ne začnejo izgubljati vode.Ko je jed na krožnikih, jo kodiramo še s parmezanom. Sam uporabljam tudi »Grana Padano« (naj reče Ruby72 karkoli) zato pa ga sveže naribam izdatneje. Pozor: riban parmezan v vrečkah od Sirele, Tine itd. jed samo pokvarijo! Enkrat moram poskusiti še z Zbrincem.Če ob zadnjih grižljajih še vedno premišljujemo o okusu, si lahko pomagamo s kozarcem briškega Sauvignona. Opomba - v originalnem italijanskem receptu ni česna. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. avgust 2004 Prijavi Deli 7. avgust 2004 Bravo, Piko, točno tako. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 7. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 7. avgust 2004 To bo potrebno preizkusiti. Hvala za prispevek Piko. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. avgust 2004 Prijavi Deli 7. avgust 2004 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Omake:-malo olja ali masla, moka, ki ne sme zarumenet, zaliješ z mlekom...dodaš ali grah ali korenje ali samo narezan koper ali....na koncu soliš-na olju prepražiš česen, dodaš poljubno zelenjavo(bučke, kumare,grah, fižol...) premešaš, malo moke, paradižnik, dodaš vodo..kuhaš...osoliš...-prepražiš čebulo, dodaš gobe, vodo..soliš in popopraš...To so nekako tri osnovne.....pogledaš v hladilnik, prepustiš se domišljiji....Veliko uspeha in dober tek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 10. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2004 Omake:-malo olja ali masla, moka, ki ne sme zarumenet, zaliješ z mlekom...dodaš ali grah ali korenje ali samo narezan koper ali....na koncu soliš-na olju prepražiš česen, dodaš poljubno zelenjavo(bučke, kumare,grah, fižol...) premešaš, malo moke, paradižnik, dodaš vodo..kuhaš...osoliš...-prepražiš čebulo, dodaš gobe, vodo..soliš in popopraš...To so nekako tri osnovne.....pogledaš v hladilnik, prepustiš se domišljiji....Veliko uspeha in dober tekTo bo verjetno dobra omaka. Kadar se jo bom spravil delat seveda. Ampak bo šlo, če ne bo spet kak sataraž ratal. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Andres08:))To so trije načini priprave:))Prva je bolj..sladka...otroci imajo radi..jaz tudi:))ostali dve....odvisno od okusa in kaj imaš v hladilniku...in vsaka uspe...samo malo domišljije:))...koruza, brokoli, cvetača, brstični ohrovt.......samo malo olja, drobtine, da zlato zarumenijo....odstaviš, dodaš malo masla...in preliješ zelenjavo...tudi to lahko namesto omake:))dober tek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 katera omaka bi najbolj pršla prov k makaronom, s tem da bi bla mal bol posebna (ne glih ragu...), pa da na sladko potegne bi mogu za presenečenje prpravt (makaroni so pa skor obvezni, ker je uživalka nora na pašto) Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Za makarone so primorci specialisti.....Enostavna omaka je tale: malo olja, česen in šunka(ali pršut ali slanina)..prepražiš, dodaš paradižnik, ko zavre..še nariban sir(jošt, edamec) in parmezan, origano...preliješ čez špagete....Lahko pa narediš pašto, daš v pekač, posuješ z naribanim sirom in zapečeš v pečici....Apak, kot že rečeno, upaj, da se ti oglasi primorec:)) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 no bomo probal in če ne bo ratal,vam bo JanjaK pisala, da ji pomagajte pri želodčnih težavah hvala pa za nasvet Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Trudi, evo recept za bolonjske špagete: V ponvi segrej olje, dodaj čebulo, da porumeni, in prepraži mleto meso (recimo 10 dkg). Dodaj paradižnik (5-6 olupljenih in narezanih na koščke, lahko kar iz pločevinke), sol (Stane me bo spet oštel ), poper in 1 žličko origana. Pusti, da počasi vre enih 20 minut. (Lahko pa upoštevaš Stanetov nasvet in soliš omako na koncu! ) Medtem skuhaš špagete na "al dente" - da ostanejo še malo trdi. Ponavadi ustreza čas kuhanja, ki je napisan na vrečki. Niti minutko več! Špagete nato odcediš in preliješ z omako. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Za makarone so primorci specialisti.....Enostavna omaka je tale: malo olja, česen in šunka(ali pršut ali slanina)..prepražiš, dodaš paradižnik, ko zavre..še nariban sir(jošt, edamec) in parmezan, origano...preliješ čez špagete....Lahko pa narediš pašto, daš v pekač, posuješ z naribanim sirom in zapečeš v pečici....Apak, kot že rečeno, upaj, da se ti oglasi primorec:))Primorci bi lahko bili specialisti, če bi imeli vsaj dobro sol, z zdravo bi lahko bili dr. specialisti, z jedilno so pa slabši od Gorenjcev, ki že zaradi varčnosti malo jedo :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Hvala za recept JanjaK je bila in je presrečna ko si napisala 'al'dente', ona obožuje na tak način; jest pa mal bol skuhane; samo glede na to da bom to pripravil zanjo, bojo verjetno kar 'al dente' Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Sem pa enkrat jedla v eni restavraciji v Izoli špagete z eno ful dobro omako. Menda se ji je reklo "Pomladanska omaka". Ime (v menuju) mi je tako lepo zvenelo, da sem jo naročila na špagetih, in bila je . Ne vem točno, kaj je bilo notri, ker je bilo vse ful zmiksano, ampak po mojem je bil paradižnik in korenje, pa mogoče še kaj od pomladanske zelenjave. Bila pa je oranžne barve in brez mesa. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Stane, mi sol že vdihavamo, tako da je ne rabimo toliko v hrani! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Tamara... moja bolonjska je mal 'a la Mateja', pa saj to ni pomembno, sam da se dobr papca tuki na olivnem olju prepražim eno manjšo čebulo in z nekaj vode dušim (dodam žličko jabolčnega kisa, da se čebula razpusti), dodam na koščke narezano slanino, nato pa mleto meso (mešano), lovorjev list, tri paradižnike in eno papriko (vse narezano na kockice), en strt česen in malo sesekljanega peteršilja. Dušim kar nekaj časa, na koncu dodam žlico kisle smetane, v katero zamešam malo mlete sladke paprike in sol. Včasih dodam tudi nekaj, na koščke narezanih, oliv. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 A ja, Mateja, si me spomnila , da nisem omenila, da se bolonjsko dela na olivnem olju! Ma ja, meni se zdi samoumevno, ker itak samo olivnega uporabljam. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 10. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2004 Mene pa Enja preseneča. Prava omakarica, topic ti je na kožo pisan in nekako opažam, da imaš resnično sočno omako. Omake seveda. Upam, da bom čim več tudi od tvoje omake potegnil. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Za makarone so primorci specialisti.....Enostavna omaka je tale: malo olja, česen in šunka(ali pršut ali slanina)..prepražiš, dodaš paradižnik, ko zavre..še nariban sir(jošt, edamec) in parmezan, origano...preliješ čez špagete....Lahko pa narediš pašto, daš v pekač, posuješ z naribanim sirom in zapečeš v pečici....Apak, kot že rečeno, upaj, da se ti oglasi primorec:))Primorci bi lahko bili specialisti, če bi imeli vsaj dobro sol, z zdravo bi lahko bili dr. specialisti, z jedilno so pa slabši od Gorenjcev, ki že zaradi varčnosti malo jedo :o|o: Sstane, bom vso noč razmišljala ali je to poklon ali graja...Primorci imajo bolj veliko zelenjave, sadja, olivno olje..gorenjci jedo malo- zaseke, špeha:))....kam bi se nagnila tehtnica? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Mene pa Enja preseneča. Prava omakarica, topic ti je na kožo pisan in nekako opažam, da imaš resnično sočno omako. Omake seveda. Upam, da bom čim več tudi od tvoje omake potegnil. AndresČe sem ti kakorkoli pomagala, me veseli:))praksa dela mojstra...in domišljija....zato veselo na delo..iz drobtinic lahko narediš potico- samo pogum:)) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Enja - bomo mi oz. jaz tud uporabil kakšen tvoj receptek oz. nasvet, delujejo dokaj slastno Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 10. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2004 Mene pa Enja preseneča. Prava omakarica, topic ti je na kožo pisan in nekako opažam, da imaš resnično sočno omako. Omake seveda. Upam, da bom čim več tudi od tvoje omake potegnil. AndresČe sem ti kakorkoli pomagala, me veseli:))praksa dela mojstra...in domišljija....zato veselo na delo..iz drobtinic lahko narediš potico- samo pogum:)) Iz drobtinic tudi sataraž narediš, če nisi za potico dovolj zrel. Tako da. hmm . Tako da kamen pa še vedno nisem. Hvala za tvoje nasvete Enja. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.