Skoči na vsebino

Diabetes

Guest sstane

Recommended Posts

• Komentarji 77
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Sstane, tvoje knjige (še) ne poznam, pa me zanima tvoje mnenje o tem vprašanju. Mislim na diabetes tipa 1. Ta je po vseh stališčih uradne medicine neozdravljiv. Imaš ti drugačne izkušnje? Lahko KAKORKOLI ozdraviš od te bolezni?

En lep deževen dan! x:)x

Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!

(Bob Dylan)

Deli na socialnih omrežjih

Ja, seveda sem!

In medtem tudi temo: DIABETES - seminar, pa še Romanovo stran. Menim, da moram vse to premleti v sebi in pozneje še enkrat prebrati vse napisano. Zaenkrat je kar preveč novih informacij. Ampak...!!!

Zdaj bo pa lep, ampak ne več miren dan! xDDx

(Bob Dylan)

Guest sstane

No, pa vprašaj, kaj te zanima iz tega, kar si prebrala. Gotovo si ugotovila, da trdim ravno nasprotno od uradne medicine, forum, ki je le del mojih razgovorov z mnogimi ljudmi, predvsem ženskami, pa ti potrjuje, da imam v glavnem prav.

Okrod diabetikov, njihovega društva in prepričanja, da so neozdravljivi, pa ti raje ne rečem nič, ker je to tako, kot če bi govoril v steno.

Toliko so odvisni od svojih zdravil in svojih zdravnikov, da so prav slepi in gluhi za vsako nasprotno mnenje. Saj jih razumem, toda nekateri so v dopisovanju na raznih forumih, tudi njihovem, bili do mene že prav sovražno nesramni, kot da sem hotel ne vem kaj, sem jim pa le razlagal, zakaj njihov pankreas ne funkcionira in da niti ne sme, če njegovo funkcijo nadomešča injekcija insulina. So me nekatere skoraj odrle, ko so jokale tam, kako so uboge, ker so pretežke, shujšati pa nikakor ne morejo in sem jim rekel, naj začno postopno zmanjševati dozo in manj jesti. Kajti pri njih je problem v tem, da morajo zaužiti točno toliko kalorij, za kolikor so si vbrizgnili insulina, če ne sladkor pade preveč. Itd, itd

Torej, vprašaj ti, pa ti bom odgovarjal, da se še midva ne spreva x:Dx

Mislim, da se nimava zakaj spreti. Moja največja želja je, da bi bil mož kdaj zdrav.

V rosni mladosti je dobil sladkorno bolezen in že ves čas posluša, da je to neozdravljiva bolezen. To mnenje pomembnih oseb (beri:zdravnikov) ti prodre v kri, verjemi mi! Če si naletel na sovražno nasprotje s strani diabetikov, je mogoče razlog ravno v njihovi močni želji, da bi bili zdravi. Sliši se nasprotujoče, ampak predstavljaj si, da imaš neskončno željo, za katero pa ti VSA OKOLICA trdi, da je NEMOGOČA!!!! Mogoče bi postal prav napadalen, če bi ti, ko bi se že vdal v usodo, še kdo namignil, da bi šlo...

Malo sem tole zakomplicirala, pa upam, da me razumeš...

Iskala sva že pomoč bioenergetikov, ampak res je težko ločiti zrno od plev.

Mož je "normalno" hrano, seveda manj mastno in sladko. Ima pa mero pri hrani in je že celo življenje bolj suh kot debel. Glede insulina - saj, če si ga daš manj, pač lahko tudi poješ manj... To pa res ni izgovor za debelost!

Tvoj nasvet? (Prebrala sem poste, ali naj začneva z zdravo soljo?)

Na morju pa se sladkor res zniža, to opaziva vsako leto...

(Bob Dylan)

Guest sstane

Ti si ne misli, da jaz te bolezni ne poznam, saj sem ravno na osnovi reševanja svojega problemna s sladkorjem odkril biokodo in pozneje vse povezal v univerzalno formulo. Zato me še toliko bolj žalosti trdobučnost nekaterih.

Zato dovoli, da preden ti rečem, začni z biodieto, da bom prepričan, da stvar vsaj do neke mere razumeš, oziroma oba, kajti to je premalo, če boš razumeli ti, tvoj dragec pa ne in se bosta potem morda prepirala doma. Moraš pa vedeti, da je vsa teža na tebi, ne na njem.

Vem, da je prehitro, vseeno pa mi povej, po čem sklepaš, da bi se morda dalo zadevo popraviti.

Guest sstane
Včeraj se je ravno oglasil na mojem forumu nek študent farmacije. Morda bo najin razgovor koristen za diabetike.

Po čem sklepam, da bi se bolezen dala ozdraviti? ŽELIM si, da je to mogoče!

Ti si se ozdravil diabetesa, če sem prav razumela? Tipa 1 ali 2? Zdi se mi logično, kot razlagaš, da slinavko z injekcijami "uspavamo". Je pa po vseh teh letih možno, da Trnuljčico obudimo v življenje?

:palec:

(Bob Dylan)

Guest sstane

Jaz sladkorne ne delim na 1 in 2, to, da slinavka ni mrtva, si pa tvoj dragi dokazuje vsako leto na morju, ko obuja Trnuljčico iz insulinskega spanja.

Če si pa tega res tako silno želita, vama jaz poskusa z biodieto tako ne morem preprečiti, lahko pa vaju vodim k čimhitrejšemu rezultatu.

Ne pričakujta pa čudežev, slinavko bo potrebno reaktivirati počasi, pa še to ni rečeno, da si bo povsem opomogla, ker je že kar dolgo brez funkcije.

Najprej mi pa povej, za koliko članov družine kuhaš in če ste ostali vsi brez problemov :8):

Kuham za vse 4 - imava še dva sončka. Vsi ostali smo zdravi, otroka tudi nimata pogostih prehladnih obolenj (kot večina njunih vrstnikov). Ampak mož je diabetes dobil že mnogo let prej, preden sva se sploh spoznala...

Lepo nedeljo! x:)x

(Bob Dylan)

Vsec mi je tvoj nacin, Plesalka. :palec:

kako gledas na vse in kaj dajes od sebe.

zelo lepo se mi zdi od tebe, pa se si dojemljiva za zadeve, vidim, pa razumes tole, te res zanima, to je ze OK.

Moz ima sreco. :palec: xcivx x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sstane

1. Ali kuhaš za vse enako z upoštevanjem priporočila zdravnikov o čim manjšem soljenju hrane za diabetike?

2. Ali si kdo tako pripravljeno hrano dodatno soli?

3. Trese koga statična elektrika?

4. Ima kdo bolj suho kožo?

Napiši današnji jedilnik.

Vsec mi je tvoj nacin, Plesalka.  :palec:

kako gledas na vse in kaj dajes od sebe.

zelo lepo se mi zdi od tebe, pa se si dojemljiva za zadeve, vidim, pa razumes tole, te res zanima, to je ze OK.

Moz ima sreco.  :palec:  xcivx  x;)x

Marsa, thanx! Prijetno je slišati spodbudne besede! :palec:

(Bob Dylan)

:palec: Prijetno jih je tudi izreci...

Rada spodbudim celo tiste, ki nic ne dajo od sebe, pa ne bom tistih, ki vse in srce? :palec: :palec: x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

1. Solim vsem enako. Normalno. Zdaj, kaj je to normalno zame, naj ti povem takole: če gremo s prijatelji skupaj jesti ven, si marsikdo še dodatno soli. Mi ne. Nam (naši družini) je hrana dovolj slana. Edino sin (14 let) si včasih malo dosoli.

2. Glej 1.

3.Ja, statika pa včasih deluje na otroka in name. S poudarkom na včasih. Veš razlog, zakaj? Povezano s soljo? x;)x

4.Suha koža - nimam občutka, da bi jo kdo imel. Mož, hči - normalno; sin mastno - puberteta, jaz mešano.

Današnji jedilnik je malo specifičen (porabit ostanke od včerajšnje žurke):

Zajtrk: sadje, zelenjava

Kosilo: prežgana juha z opečenim kruhom, topli sendviči, paradižnik in paprika

Večerja: ?

(Bob Dylan)

:palec:  Prijetno jih je tudi izreci...

Rada spodbudim celo tiste, ki nic ne dajo od sebe, pa ne bom tistih, ki vse in srce?  :palec:  :palec:  x^x

Marsa, kaj naj rečem? Tole mi je res polepšalo dan! Tudi ti si en velik xsrcbumx

(Bob Dylan)

Guest sstane
1. Solim vsem enako. Normalno. Zdaj, kaj je to normalno zame, naj ti povem takole: če gremo s prijatelji skupaj jesti ven, si marsikdo še dodatno soli. Mi ne. Nam (naši družini) je hrana dovolj slana. Edino sin (14 let) si včasih malo dosoli.

2. Glej 1.

3.Ja, statika pa včasih deluje na otroka in name. S poudarkom na včasih. Veš razlog, zakaj? Povezano s soljo? x;)x

4.Suha koža - nimam občutka, da bi jo kdo imel. Mož, hči - normalno; sin mastno - puberteta, jaz mešano.

Današnji jedilnik je malo specifičen (porabit ostanke od včerajšnje žurke):

Zajtrk: sadje, zelenjava

Kosilo: prežgana juha z opečenim kruhom, topli sendviči, paradižnik in paprika

Večerja: ?

Lahko oceniš, koliko je to normalno, vsaj približno, v kg na mesec recimo :8):

Da, statična elektrika je najpreprostejši znak pomanjkanja elektrolitov. x;)x

Torej se prehranjujete mešano, ali bolj surovo ali bolj kuhano hrano :8):

Koliko so maksimalne in minimalne meritve sladkorja in kje se sučejo vrednosti vas treh :8):

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...