Skoči na vsebino

Diabetes


Guest sstane

Recommended Posts

Težko vprašanje! Mogoče kakšne 40 dkg na mesec. Ampak prehranjujemo se - razen malic - samo doma!

Jemo mešano hrano, verjetno je pol - pol.

Mi trije imamo vrednosti sladkorja od nekje 4 - 5,3; mož pa dosti širši razpon x;)x

Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!

(Bob Dylan)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 77
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane

Si mož meri kdaj sladkor tudi v urinu :8):

Praviš, da imate več ali manj usklajene teže vsi :8):

Teh 100 gr po glavi na mesec daje sicer dovolj slan okus jedem, kar pa zadeva elektrolite, je to cca polovico premalo.

Kakšne prehlade, angine,sinuse, alergije in take malenkosti pa gotovo ima kdo :8):

 

Hodiš v službo, ali imaš srečo in si doma :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, v urinu je sladkor vedno vredu.

Teža - bolj kot ne zadovoljni.

Angino imam približno 1x na leto ali dve, ostali kakšen prehlad (gripo na kakšnih 5 let).

Imam srečo, hodim v službo x;)x . Tudi mož je v službi.

Otroka pa - če niso počitnice x;)x - v šoli.

 

Sstane, zanima me, kako si si ti uredil sladkor. In kako "globoko" si že bil v diabetesu. Prosim za izkušnje x!x

Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!

(Bob Dylan)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

To, da sladkorja v urinu ni, četudi mu naraste preko 12 - 14, zame ravno ni normalno, ker sem pri sebi ugotavljal, da ga pri tej meji telo izloči v urin, namesto, da bi v krvi še kar naraščal. Seveda si pa jaz nikoli nisem dajal insulina, še tablet sem vzel le nakaj, bi pa gotovo danes bil na insulinu, če ne bi začel iskati rešitve sam.

Tako, da moje izkušnje ti ne bodo nič koristile, tudi ne želim, da bi sebe predstavljal komur koli kot argument, ti pa lahko pomaga mnogo moja razlaga v knjigi. Imaš pa nekaj izkušenj že tudi na forumu, jaz pa jih tudi že precej poznam iz telefonskih razgovorov.

To, kar pravim za izločanje v urin, bi lahko pomenilo tudi nekoliko zmanjšano funkcijo ledvic, ki brez elektrolitov tudi ne delujejo, kar se meni zdi sploh glavni vzrok, da v nekem momentu pride pri posamezniku tudi do kome in da šele takrat ugotovi, da je zbolel za sladkorno. Sladkor namreč zaniha občasno pri vsakem človeku in prav normalno je, da se pri prevelikem vnosu v organizem ta izloči preko ledvic v urin in se tega sploh ne zavedamo.

Če pa ga lomimo dalje, se pa to pokaže tudi na vnetju spolovil, ker glivice imajo pač cuker tudi rade.

Nažiramo se pa zopet zaradi pomanjkanja elektrolitov v hrani, itd, itd.

Torej, če želite, imamo lahko takšne diskusije ves čas trajanja biodiete, če se boste zanjo odločili, kajti najbolje bi bilo, da začneš pripravljati hrano za vse enako, je najmanj komedij tudi. Pa tudi rezultate in ugotovitve boš lahko zasledovala pri vseh štirih, ker tudi angine, gripe in prehladi so tudi pogojeni s tem.

Zmenjala boš pa le jedilno sol in druge dodatke z zdravo soljo, ki pa jo boš vedno dodajala jedem pod 65°C, enako surove začimbe.

Vsi štirje si boste vodili dnevnik, posebej mož z vpisovanjem meritev in količino insulina, pa seveda, porabo zdrave soli, ki bo narasla po okusu na dvojno porabo sedanje, mislim.

Mož bo pa namesto šamponov in mila začel vsak dan pri tuširanju uporabljati tudi svežo raztopino zdrave soli in sol čim bolj pogosto tudi dajati na jezik po nekaj zrnc in slinavka bi morala odreagirati takoj, oziroma v enem mesecu. Zgoditi se mora približno to, kar se mu dogaja na morju.

Premislita in si pišemo zvečer, ker sem cel dan odsoten.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Poplesujem v službi. Enkrat popoldne, enkrat dopoldne, da se ti zrola! x;)x

 

Ja, za dnevnik sploh ni problem, mož ga vodi vsakodnevno. Bo pač dodal še podatek o soli.

 

Se pravi, zdravosol dodamo pri koncu kuhanja? Ali naj se uporabljajo samo sveže začimbe? Sedaj uporabljam oboje, sveže in sušene.

 

Za biodieto se bomo odločili po prihodu z morja - se pravi, da bomo nadaljevali z morskim okoljem še doma! x;)x

 

Zanima me, na kakšen način je zdravasol zdrava? Je prečiščena, je morska, je bolj naravna? Jo informiraš?

Vidiš, tudi mene vse zanima x!x

 

En lep dan!

Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!

(Bob Dylan)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Plesalka, Stane pravi, da je vsaka zdrava sol zdrava, ne samo njegova (in to mi je ravno najbolj vsec pri njem oz. njegovi soli). To pomeni, da je lahko groba morska, nepreciscena, himalajska, Stanetova... v bistvu vsaka, ki prvic ni prejodirana in drugic, ki vsebuje tudi druge prvine in ne samo natrijevega klorida - z jodom.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Plesalka, Stane pravi, da je vsaka zdrava sol zdrava, ne samo njegova (in to mi je ravno najbolj vsec pri njem oz. njegovi soli). To pomeni, da je lahko groba morska, nepreciscena, himalajska, Stanetova... v bistvu vsaka, ki prvic ni prejodirana in drugic, ki vsebuje tudi druge prvine in ne samo natrijevega klorida - z jodom.

Marsa, hvala za informacijo!

 

Stane, vsaka ti čast! xrainbowx

Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!

(Bob Dylan)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Plesalka, Stane pravi, da je vsaka zdrava sol zdrava, ne samo njegova (in to mi je ravno najbolj vsec pri njem oz. njegovi soli). To pomeni, da je lahko groba morska, nepreciscena, himalajska, Stanetova... v bistvu vsaka, ki prvic ni prejodirana in drugic, ki vsebuje tudi druge prvine in ne samo natrijevega klorida - z jodom.

Marsa, prosim, da ne poenostavljaš preveč po kuharsko, jaz pravim, da je vsaka sol lahko zdrava, ki ustreza opisu iz knjige, to pa ne pomeni, da je taka tudi vsaka sol, ki jo srečaš za vsakim vogalom. Pri testiranju mora dati rezultate iz knjige in ta, ki je knjigi priložena, je taka. Nikar pa mi, prosim, ne naprti na hrbet armade bolnikov, ki bodo začeli testirati razne soli in mene spraševati za mnenje, ker jim ga nimam pravice dajati. :sori:

Si lahko predstavljaš, v kakšno nemogočo situacijo bi se postavil, če bi začel certificirati nepooblaščeno soli različnih proizvajalcev :eek:

Zato, prosim, da me vsi razumete tako, lahko koristite vse iz knjige pri presojanju raznih soli, nikar pa ne zahtevajte od mene mnenja za katerokoli konkretno sol konkretnega proizvajalca, jaz vam lahko povem le, da je zdrava sol ta, ki je priložena knjigi.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Plesalka, Stane pravi, da je vsaka zdrava sol zdrava, ne samo njegova (in to mi je ravno najbolj vsec pri njem oz. njegovi soli). To pomeni, da je lahko groba morska, nepreciscena, himalajska, Stanetova... v bistvu vsaka, ki prvic ni prejodirana in drugic, ki vsebuje tudi druge prvine in ne samo natrijevega klorida - z jodom.

Marsa, hvala za informacijo!

 

Stane, vsaka ti čast! xrainbowx xsrcbumx

Plesalka, hvala za kompliment, prosim te pa, da upoštevaš tudi mojo razlago Marsi.

Kdaj pa greste na morje in za koliko časa :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

OK, stekam, Stane, hvala ker si me popravil, jasno imas prav in te cisto razumem. x^x :palec:

Nekoc sem te povprasala po tem, cisto na zacetku, pa sem te tako razumela v odgovoru...

Skratka - ni bilo tako vezano (vse to z zdravo soljo) konkretno na knjigo, ki jo omenjas - najbrz mislis s tem svojo knjigo?

Zal je nimam in tako ne morem pogledati, kaj je merilo oz. standard (da gre lahko za 'zdravo sol'), vendar najbrz je to to (Knjiga), kar nudis na netu?

Sem si zadnjic malo ogledovala... :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Seveda, knjiga je tudi na internetu, je pa tudi v vsakem paketu.

Se mi je zdelo, da je to izhajalo iz prostih razgovorov in se nismo popolnoma razumeli in upam, da me razumeš, v kakšen zos bi se postavil, če bi to nekdo trdil kar generalno za vsako sol, ki recimo, ni jodirana in bi rekel, da tako piše v moji knjigi. :sori:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Absolutno razumem, saj vidis, da sem se strinjala in se mi zdi prav, da me popravis - tudi sama sem natancna ponavadi, tu pac nisem bila, sem prevec posplosila...

A vseeno v bistvu menim, da tudi Plesalka ve, kaj sem rpavzaprav mislila... ;)

(*v 'mojem' paketu je ni bilo - knjige namrec, a je pa zato najbrz bilo vec soli, kar je kul. ;)). :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

To, da je pa Salesalute Zdravasol, ki je priložena knjigi v paketu, tudi informirana, kot sprašuje Plesalka, pa tudi drži.

Salesalute Zdravasol* je namreč zaščiteno ime točno za tako sol, kot je priložena in odgovarja opisom iz knjige in za nobeno drugo, torej je opremljena z vsemi informacijami iz knjige in seveda mojimi aktualnimi razlagami. Ta informacija pa je važnejša od vsake druge.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala za izčrpno razlago o soli in nasvetih zanjo, Stane! x:)x

 

Na morje gremo okoli v drugi polovici julija za kakšnih 10 dni.

 

Tudi jaz sem že na hitro preletela knjigo, ki jo imaš objavljeno na netu, za podrobnejše vtise pa si bom vzela več časa! :palec:

Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!

(Bob Dylan)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Le daj, bilo bi pa škoda, če ne bi začeli z biodieto ravno na morju. Polovica, slana higiena, ti takoj odpade, če pa je morje dovolj čisto, ga lahko uporabljaš tudi za soljenje, kajti bolj zdrave soli, kot je direktno v njem, še jaz nimam. x;)x

Pošlji mi naslov, prvi paket ti pošljem brezplačno, da boš imela na dopustu tudi kaj koristnega početi, pa še knjigo boš imela v rokah, ker kot vidim, se na internetu nekako površno prebira x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...
Guest sstane

Zanimiv post na mojem forumu, kako neka gospa opisuje sladkorno bolezen svojega psička.

Poglejte, če ima kdo podoben primer.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

dr,Hulda Raeger Clark

 

* zapper

 

*pelin, klinčki, orehova tinktura

 

pa še tisoč drobnarij, izogibanje nekemu meti...kaj jaz vem kaj alkoholu, ki se v industriji množično uporablja pri predelavi, konzerviranju in embaliranje hrane, pijače in potrebščin za osebno higieno.....popravilo zob....

 

 

Nekaterim je uspelo!!!

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja....bom v kratkem naročila tvojo sol...sam, da ugotovim, če bom še kdaj sama kuhala, ker sem cele dneve z doma. Aja pa jaz nimam diabetesa...k sreči.
Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
dr,Hulda Raeger Clark

 

* zapper

 

*pelin, klinčki, orehova tinktura

 

pa še tisoč drobnarij, izogibanje nekemu meti...kaj jaz vem kaj alkoholu, ki se v industriji množično uporablja pri predelavi, konzerviranju in embaliranje hrane, pijače in potrebščin za osebno higieno.....popravilo zob....

 

 

Nekaterim je uspelo!!!

Psički pa res ne pijejo alkohola :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...