Skoči na vsebino

Otroci med počitnicami

stankaa

Recommended Posts

še ni dolgo, kar smo zavriskali:

"JUHUHU POČITNICE SO TU!"

in jih je že skoraj pol mimo...

Gledam te otroke tu in vidim, da so precej prepuščeni sami sebi.

To bi naj bil čas dogodivščin, veselja :2src:

a tu sredi blokov se zbirajo in namesto, da bi se šli kakšne igre z žogo...se učijo kadit, primerjajo mobitele...

da ne rečem to, da v vrtcu jih je še več kot običajno in ni redko, ko so starši doma na dopustu in otrok v vrtcu...

no, že en čas mi to daje mislit xrolleyesx

ali šole nudijo dovolj počitniških programov?

imajo otroci dovolj svojega prostora med bloki?

kopanje v bazenih -imajo kakšne ugodne variante za šolarje?

Kaj mislite o tem?

x?x

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Deli na socialnih omrežjih

mislim, da je čedalje več počitniških dejavnosti za otroke, tako šolske kot predšolske.

Je pa vse odvisno od angažiranosti staršev in njihovih (naših) finančnih sposobnosti. Pa seveda v prvi vrsti zainteresiranosti otrok!!!!

Sem ravno čez vikend imela temo s svojo sestro, ki pravi da se 13letnik doma dolgočasi, 11letnica pa "laufa" po raznih taborniških prireditvah in uživa v počitnicah. Pa sem ji dala nekaj brošur, ki sem jih ravno prejšnji teden nabrala pri informacijskem centru Lj (nekaj sem jih tudi napisala v LF prireditve), pa gleda in se zmrduje zraven..... kajak..fuj umazana voda,.... nogomet... umazane cunje.... ma so mi šle kar dlake pokonci!!!! Valjda, če že starši s takim ksihtom predstavijo zadeve a res mislijo da bo otrok ves navdušen skočil?!?!?!?! :xx!: x:o)x :xx!:

mislim, da starši skupaj z otrokom poiščejo par možnosti, ki jim finančno in časovno odgovarjajo in potem otrok sam izbere kaj bi rad počel. :palec:

se je pa že zgodilo tudi pri meni, da sem imela 3 dni dopusta, pa sem bila doma, sin pa je bil v vrtcu... to se mi ne zdi nič narobe xDDx

No, kaj se mi pa zagotovo zdi narobe:

danes mi sporoča ena mamica, da je njen sin zbolel in da ga samo danes ne bo, jutri pa bo gotovo že boljše in spet pride v vrtec,

nato mi vzgojiteljica pove, da temu otroku že dva tedna odlašajo morje, mu obljubljajo in sam že ves čas razlaga o tem, potem pa ves razočaran spet pride v vrtec, starši so doma, se ve...

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

to je velika krivda staršev! Se strinjam s teboj: to je nedopustno! x!x

samo po drugi strani pa verjetno ne poznaš dovolj dobro situacije doma, mogoče so imeli kaj rezervirano, pa saj veš, kaj vmes pride,.... finance....? pa kako češ ti 5 letniku razložiti, da ne more na morje, ker se je avto (pralni stroj..... ) pokvaril in smo dali za popravilo toliko denarja da sedaj na morje ne moremo? mal težka kajne?

lahko pa da iščejo variante da bi šli, pa niti niso ziher?

Je pa res, bolje povedati otroku da ne gremo, in če se slučajno najde rešitev ga prijetno presenetiti, kot pa tako "nategovanje" s strani staršev! :xx!:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...