Skoči na vsebino

Horoskop odnosa


oona

Recommended Posts

  • 7 months later...
  • Komentarji 203
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>A tukaj ste vi s tem kombinom! Jaz sem pa doslej mislila, da je kompozit bolj pravilen nacin kot pa kombin! :)

Sem gledla v astro.com tudi kompozite za vse ljudi v mojem zivljenju, ki so se me tako al drugac dotaknili, pa je kar zadelo, mislim na naravo samih custev v odnosu.

Z eno Devico pred 3 leti ni blo ujemanja bogve kaj, kljub takemu neznemu romanticnemu odnosu, v kompozitu nama kaze : Luna v 1. hisi v konjunkciji z ascendentom, Luna konjunkcija Pluton, Jupiter konjunkcija Descendent, Sonce konjunkcija Neptun ... Zveza se ni zgodila, v sinastriji nimava veliko skupnega skupnega.

Sem bla cist nora od ljubosumja, ko sem zvedla za zvezo, zaceto ob tranzitu Saturna v sekstilu z Venero in tranzitu Jupitra na Venero.

Jaz sem pa mela takrat tranzitni Mars R na svoje Sonce, skoz se mi je gibal prek Sonca tisti mesec al dva.

Ko pa gledam kombin in 'skupno dozivljanje', pa je tocno v tem casu, ko sem izvedela, bil tranzitni Saturn v kvadratu z 'najinim Marsom iz kombina'. Glede na to, da iz kombina lakho gledamo na skupno dozivljanje, bi verjetno to veljalo za tiste, ki so v resni zvezi, ne za one ljubosumne, pa tiste v mislih, a vseeno..zanimivo, da je bila najina komunikacija do kraja prekinjena en mesec natancno, ko je bil tranzitni Saturn v konjunkciji z 'najino Venero' iz kombina. Mogoce je pa res nekaj na tem.

 

Ce bi hotla obnovit stike vsaj za prijateljstvo, bi moral bit tranzitni Jupiter v konjunkciji z najino Venero iz kombina, imam prav, al bluzim, kako se zdaj to gleda za naprej?

 

Pa še en primer imam, nic custev med nama, krneki in gledam najin kombin in nic drugega razen Lune na Saturnu in to natancna konjunkcija! V sinastirji sicer neki seksitli med Marsom in Venero, ampak nic vec.

Kaj sploh vleče skupaj ljudi, ce se niti v kompozitu niti v kombinu nic skupnega ne vidi? MORDA pa kompozit in sinastrija pokazeta naravo odnosa, medtem ko s kombinom lakho vidimo vplive in morebitne dogodke brez da bi lahko povedali, kaksen je odnos?

 

Točno takole tudi jaz razglabljam (pustimo, da imam venero v dvojčkih v trigonu s Plutonom x:Dx ) Niso mi čisto jasni tile pojmi: kombin, sinastrija, progresija, kompozit,lunarni, solarni horoskop. Vse to sem dala že izračunat na astro.com, ampak glavna težava je zame laika brez obiskovanja astro šole ta, da ne vem, kaj kaj predstavlja. zato bi bilo fino, če bi en od stručkotov na hitro označil te pojme, da človek vsaj ve, kaj gledat. Sicer se kar izgubiš v tisti pestri ponudbi. Sicer pa je ta stran astro.com odlična. Je pred časom moja kolegica dala izračunat njen horskop z razlago enemu astrologu iz Kopra, ki je oblavljal svoj oglas na 090 linijah, plačala je 10 jurjev po povzetju, dobila pa je print iz astro.com. in zelo slab prevod teksta. Sem skoraj počila od smeha in sem ji sama še enkrat natisnila zadevo. Pol je pa ona počila od besa skoraj....Ja eni, klipani zelo služijo na tem.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>

Ce bi hotla obnovit stike

 

 

Kaj sploh vleče skupaj ljudi, ce se niti v kompozitu niti v kombinu nic skupnega ne vidi? 

 

Za obnovitev stikov mora biti tranzit nekega planeta na Merkur - ponavadi..

 

Da ne bi bilo nič skupnega, dvomim. Položi svoje ali njegove planete okoli kombina.

Dum spiro, spero.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni pa kombin ni najbolj ok. Naj povem, da sva z bivšim imela zelo poudarjen Neptun v sinastriji vse možne kvadrate k Luni, Saturnu, zelo težka zveza, polna razočaranj, nemogočih iluzij, na koncu prevara, ki je nisem mogla ne sprejeti ne dojeti. Verjela sem da je on moj idealni tip.

 

Ampak... v kombinu Neptuna dejansko NI! Kako to? :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Neptun v 1. hiši v sekstilu s Plutonom, to pa je tudi vse.... nič nisem spregledala, ne potegne, ne verjamem v kombin :xx!:

Moglo bi bit podobno kot v sinastriji, ki točno pokaže kaj se je v resnici dogajalo...

Zato za prihodnjo vezo tudi ne mislim uporabljat kombina, ker mi je čist mim :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne bo držalo, Yade. 1.hiša v kombinu sva MIDVA. In če je tam Neptun, sva oba pod njegovim vplivom. Čisto zadosten pokazatelj.

Jaz sem ga imela v dolgoletni zvezi čisti na Asc.(v kombinu) In sem - sva bila prepričana, da je vse v redu. Dokler se tega Neptuna ne dotakne nek planet...potem pa razočaranje, da je groza in se sprašuješ, pa kam sem jaz to gledal? x;)x V Neptuna.

 

Kaj točno se bo dogajalo, pove že sam kombin, le da ga verjetno ne gledaš prav. In tranziti. xsrcx

Dum spiro, spero.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mantis, sami gut aspekti z bivšo varalico xrolleyesx

 

Luna trikotnik Jupiter

Jupiter trikotnik Sonce

Merkur trikotnik Venera

Jupiter kvadrat Pluton (no ta je slab, pa ne mi rečt da je kriv za vse)

Luna trikotnik Saturn

 

Aja Sonce je v 12 hiši

Saturn v 8

Luna v 6

Venera v 10

 

Zanima me, kaj je zares slabo v kombinu? Česa res ne sme bit, da si lahko z nekom skup?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Onaa, lahko poves še kaj vec?

1.Ce sva prva hisa MIDVA...Kaj je torej 5., 7. in 8. hisa? Kdo je Sonce in Luna, Venera in Mars? A gre samo za splosne znacilnosti pri zvezah v smislu Luna in njeni aspekti kazejo na nacin custvovanja, Jupiter na skupni razvoj in podrocje razvoja? Je vse po istem kopitu kot pri natalnem horoskopu za eno samo osebo?

 

2.po kompozitu se ne da gledat moznih vplivov na dogodke, po kombinu pa ja.  Npr skupna Venera je na 19* Device in ko ji bo tranzitni Saturn naredil kvadrat, bo kriza med njima oz. financna kriza za oba?

 

3. Se pri dolocanju morebitnih kriz ali recimo ugodnega casa za potovanje gledajo vladarji planetov, odgovorni za podrocje, za kateri sprasujemo? Primer : IC imata v kombinu na 20* Raka in notri recimo Merkur na 27* Raka. Ko bo sel tranzitni Uran preko kombinovega IC ALI PA SAMO PREKO KOMBINOVE LUNE,  bi se lahko morda videla selitev v novo stanovanje? Ker nekje pise, da s kombinom lahko gledamo skupne dogodke

 

4. Onaa, kaj pa tisto v enem prejsnjem postu, kar si napisala, da naj polozim moje planete okoli kombina? Glede na to jaz lahko vidim moje dozivljanje te zveze? In ce polozim planete tiste osebe v kombin, pa njeno dozivljanje?

 

Prevec sem jih natrosila... ce se ti ne da odgovorit, poznas kaksno knjigo, ki govori o tem?

Vsaka hiša v kombinu govori o svojem področju. Tako kot pri karti posameznika. Le da se je treba s kombini ukvarjat vsesplošno in več časa(let), da ugotoviš kako delujejo. Ne gre samo za partnerske odnose, gre za vse vrste odnosov.

 

Se mi dozdeva, da se preveč osredotočate na same aspekte. Ni nujno, da dober aspekt prinese samo lepe stvari. Lahko prinese lenobo, to pa pomeni, da se za nek odnos ne trudimo zadosti. In gledati je potrebno katerim hišam vladajo ti planeti. Samo point je tudi v tem, da v kombinu prevzameš drugačne energije kot jih imaš sam. Če je nekdo npr. Riba in v kombinu Lev, sta to dve full različni energiji...

Sonce in Mars sta praviloma moški in Luna in Venera je ženska...(pa ne samo to) - poglej to temo malo nazaj, o tem sem že pisala. Literature o tem skoraj ne poznam.

 

Kompozitov ne uporabljam ali pa jih tu in tam samo pogledam. Ne zdijo se mi zadosti točni. Vedno gledam kombin.

 

Tvoji planeti okoli kombina so tvoje gledanje in čutenje nekega odnosa. Tvoja vztrajnost ali tvoja odbojnost. Saturn na Asc. recimo daje trajnost odnosu, istočasno pa ga hladi. Vladar Asc ali Desc retrograden - nekdo se umika iz odnosa in se morda občasno vrača vanj. Progr. Luna in ostali tranziti dajejo trenutni vpogled. Sonce v 12. pomeni, da se moški ne pokaže tak kot je, v kakršnemkoli smislu; ali v zvezi ne sodeluje ali pa recimo laže, je bolan, odsoten... Planeti v 6. in 12. hiši niso "zaželjeni" pri partnerskem odnosu...

 

Dobrih ali slabih ni, so samo dobre ali slabe kombinacije. Na tebi je, da to prepoznaš, se iz odnosa umakneš ali poglobiš vanj.

Skratka cela majhna znanost. xsrcx

Dum spiro, spero.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Mogoce bi vama slo bolje, ce bi bli vajini planeti v kombinu v glavnem v 5., 7., 8. hisi in to brez slabih (Saturn, Uran, Pluton). Onaa, a to drzi? Sinastrija najbrz najvec pove, s tistimi kvadrati Saturna in Neptuna itak da nista bla za skupaj.

Mene moti samo to, da v sinastriji se vcasih vse fino poklopi, vsi padejo v 5. in 7. hiso, vse je ok, pol pa naredis kombin in pride neka grozna slika ven. Razlag pa še vedno nimam.

 

Seznam in razne primerjave literature v angleščini si je vredno ogledati na strani .

V nemščini se z astrologijo odnosov (predvsem z Davisonom oz. kombinom) ubada Mona Rieger, ki je izdala tudi knjigo "Handbuch der combin-und composit - deutung"

Lep pozdrav xsrcx

Reges subjacent legibus stellarum - kralji so podrejeni vladavini zvezd!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za nazaj me niti ne zanima, kar je bilo je pač bilo. x;)x

 

Oona, kaj pomeni Neptun v 12. hiši, Sonce v prvi? Venera je v 2. hiši in tvori kvadrat z Neptunom in Luno v 5. hiši. x:)x

 

Je slabo? :xx!: kako se to razlaga? x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Težko tole razložim. Ne vem katerim hišam vladajo navedeni planeti, ali še bolje, karto hočem videti pred seboj, če ne se mi ne zdi smiselno interpretirati.

 

Neptun v 12. h. lahko pomeni neke spletke ali skrite stvari. Pravim lahko. Ne vem, v katerem znamenju je, na kateri stopinji in kateri hiši vlada. Morda pa samo spita skupaj ali pa sanjarita v postelji..se skupaj tuširata.. xsrcx

Dum spiro, spero.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala, se mi je zdelo da rabiš celotno karto za karkoli povedat. Ne vem, meni se zdi zelo slaba napoved, sploh ti kvadrati z Neptunom... nič kaj spodbudnega. :V:

Povej če boš imela kaj časa, ti na OS pošljem podatke, če želiš

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

<{POST_SNAPBACK}>Ko slisim, da ima nekdo luno v dvojckih, takoj pomislim na nestabilnega partnerja, pomoje iz izkusenj, in se kar bojim, da bi noter padla in bila potem prizadeta, ker so te dvojcevske lune tako "majave".

 

Ola Slavi kar se lune v dvojčku tiče, poznam dve osebi, ki imata luno v dvojčku in moram reč, da ne drži, ker sta zelo zvesti osebi. Ko imata partnerja je samo on zanimiv in noben drug. Ja ampak to sta ženski, ne vem pa če je za moške kej drugač. No upam, da sem te vsaj mal lahko potolažla. xDDx

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mene pa zanima kako se interpretirajo planeti brez aspekta.. nekje sem prebrala da v partnerskem horoskopu to pomeni da tega kar predstavlja planet v odnosu ni (na primer neaspektiran mars - v razmerju ni nobene strasti), nekje drugje pa ravno obratno - ce ni nobenega aspekta, planet izžareva tisto kar predstavlja (na primer pri marsu strast, privlačnost)... :o|o:

kako vi to interpretirate?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

to kje sm brala se ful ne spomnem... kuker vem ni blo to na forumu... vem pa da je to nekje pisal ker se mi je ful cudno zdel, da ce nima aspektov pa kar nima nobene moci... mislm da je blo v zvezi s sinastrijo...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Poznam zensko,  Dvojcico z Luno v Dvojckih, ki ji je partner kot en samcat kamencek v mozaiku zivljenja-po njenih besedah- sicer govori o ljubezni,  ampak ni na partnerja custveno navezana, baje da manj kot ga vidi, bolj je srecna in nikol se ni na nikogar custveno vezala  :eek:

Pa ne ji preveč verjet kar govori. x;)x

Dum spiro, spero.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...
<{POST_SNAPBACK}>Horoskop odnosa je namenjen prognoziranju skupnih dogodkov. Standarni je Davison horoskop katerga potem progresiramo. Veliko pridobimo z astronomsko korekcijo, drugach so napake.

Da ne bo pomote, Davisonov princip je samo eden od veljavnih standardov. Je pa res, da postaja najbolj priljubljen.

 

<{POST_SNAPBACK}>Venera na Uranu v sinastriji recimo daje mocno strast.

Ne riši, punca, stika Urana in Venere tako idealistično, ker tako preprosto to pač ni.

 

Uran in Venera dajeta zvezo, ki stalno niha z vročega na hladno in nazaj, če je treba, tudi petdeset let tako. Nenadno, brez zarloga, se stanje spreminja. Za marsikoga nevzdržno. Arhiv imam poln takih primerov. Nazadnje včeraj. Do trenutka, ko se omenil prav to, je pogovor potekal nekako OK, ob tem se je pa gospa tako nasmejala pa rekla "Če kaj drži, potem drži to" in mi povedala še par primerov.

 

Problem pa ni samo enoplasten, ampak bolj zapleten. Uran in Venera v stiku dajeta MAGIČNO PRIVLAČNOST - vleče skupaj, a skupaj ne more ostati. Pa spet vleče. Kar ne bi odnehali ... Strast? Prav gotovo tudi strast, velika. Vendar to ni dovolj, ker se tega "kufre gor, kufre dol" počasi nažreš ...

 

(Sem pa že pisal nekje o tem - pe ne vem, če ne ravno na tvoj post -, da sta nekaj takega (po mojem pomotoma) zapisala Parkerja v svoji veliki knjigi. Pa naj še tako spoštujem njuno delo, pri stiku Urana in Venere sta na debelo mahnila mimo. Začni delati z veliko ljudmi, pa boš prišla do istega. Ljudje se zaradi manj "ljubijo strastno" kot trpijo zaradi hudega nemira ... )

 

:xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Da ne bo pomote, Davisonov princip je samo eden od veljavnih standardov. Je pa res, da postaja najbolj priljubljen.

Ne riši, punca, stika Urana in Venere tako idealistično, ker tako preprosto to pač ni.

 

Uran in Venera dajeta zvezo, ki stalno niha z vročega na hladno in nazaj, če je treba, tudi petdeset let tako. Nenadno, brez zarloga, se stanje spreminja. Za marsikoga nevzdržno. Arhiv imam poln takih primerov. Nazadnje včeraj. Do trenutka, ko se omenil prav to, je pogovor potekal nekako OK, ob tem se je pa gospa tako nasmejala pa rekla "Če kaj drži, potem drži to" in mi povedala še par primerov.

 

Problem pa ni samo enoplasten, ampak bolj zapleten. Uran in Venera v stiku dajeta MAGIČNO PRIVLAČNOST - vleče skupaj, a skupaj ne more ostati. Pa spet vleče. Kar ne bi odnehali ... Strast? Prav gotovo tudi strast, velika. Vendar to ni dovolj, ker se tega "kufre gor, kufre dol" počasi nažreš ...

 

(Sem pa že pisal nekje o tem - pe ne vem, če ne ravno na tvoj post -, da sta nekaj takega (po mojem pomotoma) zapisala Parkerja v svoji veliki knjigi. Pa naj še tako spoštujem njuno delo, pri stiku Urana in Venere sta na debelo mahnila mimo. Začni delati z veliko ljudmi, pa boš prišla do istega. Ljudje se zaradi manj "ljubijo strastno" kot trpijo zaradi hudega nemira ... )

 

:xx!:

 

 

če smem se meni zdi, da je odvisno od posameznikov, če sta ona dva Uranovca ( močen Uran ali poudarjen vodnar) potem mogoče lažje funkcionirata znotraj tega nemira, jima je to okej. Komu bolj zemeljskemu in s poudarjemim Saturnom, pa to res ne gre , takega odnosa ne more prebaviti.

Veliko je odvisno od posameznikov v zvezi, kako lahko kako energijo prebavijo in živijo, tudi v odnosu.

Dva moderna odštekana tipa, bosta vsekakor lažje preživela tako energijo.

 

Drugače pa vsaka čast Bern, zelo stvarno razlagaš, da si človek lahko kar predstavlja situacijo.

 

Vse dobro,

 

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...