Skoči na vsebino

Optimizem horoskopov?

jurdos

Recommended Posts

Mene zanima zakaj vsi horoskopi in razno razna numeroliska prerokovanja pravijo, da kako si fejst, kako si v redu, kaksen mojster si, ipd...

Vse kar napisejo napisejo tko, da se vsak lahko nekje najde in poistoveti z napisanim..

Poleg tega pa vse kar je napisano je vedno lepo in optimisticno, kot da grdih ljudi ne bi bilo..dobro sej to razumem sam, ce pisejo lepe lasnosti bi lahko tudi grde...

V glavnem...na zacetku ko sem bral te horoskpe me je ful prevzelo...pol pa ko vidis, da te povsot in vedno samo hvalijo, da pisejo stvari v katerih se lahko vsak prepozna(tipo rad potujes ali pa, imas rad lepoto ali, si pravicen in take:))...malo odpres oci, vidis da tko pisejo sam da bi naivnezi to kupovali in te mal mine volja za brat te kazzate...se vam ne zdi?

sej vcasih zapase..sam s5 ne vec kot tolko :P

LP

PS

ne me narobe razumet..sej ne recem da zvezde nic ne uplivajo na clovek in da nic ne pomenijo..sam kot uplivajo pozitivno, tako uplivajo tudi negativno..tko da neki manjka v teh horoskopih ne :P

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 91
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

pol pa ko vidis, da te povsot in vedno samo hvalijo, da pisejo stvari v katerih se lahko vsak prepozna(tipo rad potujes ali pa, imas rad lepoto ali, si pravicen in take:))...malo odpres oci, vidis da tko pisejo sam da bi naivnezi to kupovali in te mal mine volja za brat te kazzate...se vam ne zdi?

Jaz te mirne duse tudi skritiziram. x^x

Ce pa imas v mislih horoskope napisane za casopis, pol si pa cist mim usekal. x;)x

Dum spiro, spero.

Moje mnenje je, da temelj astrološkega dela (kot sem že omenil v temi o HA), da dober astrolog mora svojo stranko postavi na realna tla, kajti šele na podlagi tega lahko gradita in sta uspešna. Gotovo imaš v mislih razne horoskope, bolj ali manj resne v časopisih, revijah... Tam je vse lepo in rožnato, življenje pa je tudi včasih težko. Nisem prisataš temnih napovedi, med vrstami ali pogovoru pa vednarle dam vedeti, kje naj se človek spremeni, kaj je zanj dobro in kje se bo še učil. Bistven je osebni horoskop ali individualni posvet pri astrologu, šele na podlagi tega lahko sklepaš. No po drugi strani je tudi to težko, kajti znani so primeri astrologov, ki so stranko prestrašili in se je na koncu pokazalo, da stvar vendarle ni tako zelo kritična. Drug problem, ravno tako pereč, pa je, da kakšna stranka sedi na ušesih in noče slišati. Tako, da iz tega lahko sklepamo, da šele na podlagi primira, lahko vidimo kako in kaj. Sedaj berem eno zelo zanimivo knjigo Peter Russell Od znanosti do boga, kjer opisuje skrivnost zavesti in pomen svetlobe. Med drugim pravi:Vsaka resnica preide tri stopnje, preden je priznana. Na prvi doživi posmeh. Na drugi ji nasprotujejo. Na tretji jo imajo za samoumevno. Mislim, da misel pove veliko...

Moje osebno menenje je, da ni dobro delat pretiranih zaključkov v življenju. Vse možnosti so odprte, en primer je žal premalo... Ljudje se zelo hitro pogovorijo, kdo je uspešen in kdo ne. Že star pregovor pravi: dober glas seže v deveto vas...

Lep pozdrav!

beli Vran

Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

nisem mislu horoskopov v casopisih in revijat tisti so itaq vija.

mislim na te horoskope na netu ki ti zracunajo..sonce, ascendent, luno, razne planete, hise, potem se neke stevilke po daumu, pa po imenu...ipd...sej se najde tud kaksen ki pove slabe stvarii...npr...rad menjujes stvari, okolja in razmerja in zato hitro rastes, ker te raznolike izkusnje zelo polnijo(neki v tem smislu pise skoraj povsot) namesto da bi se zraven napisali...ja ampak posledica tega je da nobeno stvar ne naredis do konca oz jo izpilis do nule(do zdej sem samo 1x zasledil da bi mi tako napisalo)...

tak da ne vem...

mogoce nisem bil na pravih sraneh? :)

v glavnem ko me prevec hvalijo hitro zacnem razmisljat..ma jaz nisem tako doberr :)) to ne more bit..

tak da dosti vec bi mi pomenlo, ce bi me kritizrali in pol napisali maximalno eno pohvalo..take pohvale ti sezejo bolj h srcu...pohvale od nekoga ki te vedno kritizira so najbolj realne..(beli vran;)

onaa..

ajd skritiziraj me :)))

LP

nisem mislu horoskopov v casopisih in revijat tisti so itaq vija.

mislim na te horoskope na netu ki ti zracunajo..sonce, ascendent, luno, razne planete, hise, potem se neke stevilke po daumu, pa po imenu...ipd...sej se najde tud kaksen ki pove slabe stvarii...npr...rad menjujes stvari, okolja in razmerja in zato hitro rastes, ker te raznolike izkusnje zelo polnijo(neki v tem smislu pise skoraj povsot) namesto da bi se zraven napisali...ja ampak posledica tega je da nobeno stvar ne naredis do konca oz jo izpilis do nule(do zdej sem samo 1x zasledil da bi mi tako napisalo)...

tak da ne vem...

mogoce nisem bil na pravih sraneh? :)

v glavnem ko me prevec hvalijo hitro zacnem razmisljat..ma jaz nisem tako doberr :)) to ne more bit..

tak da dosti vec bi mi pomenlo, ce bi me kritizrali in pol napisali maximalno eno pohvalo..take pohvale ti sezejo bolj h srcu...pohvale od nekoga ki te vedno kritizira so najbolj realne..(beli vran;)

onaa..

ajd skritiziraj me :)))

LP

Beli Vran :palec:

Jurdos

Moje osebno mnenje je, da se da najslabše stvari povedati na lep - hvalospeven način.

Tudi lepe stvari se da izraziti na kritičen način.

Menim torej, da je veliko odvisno od tega, na kakšen način nekdo podaja, drugi pa sprejema informacije.

Zelo težko je podati informacijo na način, da jo bo sogovornik "slišal" ravno v primeru komunikacije na daljavo, kajti povratna informacija potje prepočasi, da bi se tisti, ki informacijo podaja, lahko sproti prilagajal sprejemnikovi reakciji.

Poleg tega je vredno vedeti tudi to, da na grob način povedana informacija pri človeku sproži posmeh, odpor, šele kasneje lahko odobravanje (Beli Vran)

Takšna čustva so se zelo pogosto poigravala z menoj samim na začetku mojega učenja, pojavijo se celo sedaj - po devetih letih.

Tako podpiram način kulturnega podajanja informacije, v kateri pa seveda niti približno ni nujno, da so zapisane le pohvale. Prav nasprotno. Kolikor spremljam ta forum in druge medije, kjer nastopajo astrologi, sam zaznam kar nekaj krepkih poudarkov na lastnosti, ki bi jih bilo dobro okrepiti (izboljšati).

Pa še nekaj.

Kar je za nekoga dobro, je za drugega slabo.

Preprosto: Nekomu je všeč recimo velik pes, drugemu majcen. Le kdo pravi kateri pes je boljši, lepši, ......

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

ma ni to fora..

fora je da ti horoskopi na netu..so cist isto kot uni IQ testi na netu..noben ti ne bo pokazal manjsega IQja kot 100..v povprecju pa kar 120...

...dejstvo je, da noben noce cut da je bumbar..ker..nic ker..je pac tako! (ne da se mi filozofirat zakaj)

seveda se da tudi slabe stvari povedat na lep nacin brez obsojanja, posmeha in vsega tisteka kar ste ze napisali, sam ni to bistvo..bistvo je da ce nekomu govoris vse na lep nacin ni napredka...clovek mora slisat tudi grde stvari, mora trpet da se cesa nauci, da zares lahko zacuti in razume lepoto tistega kar ima...

tako je in zato jaz mislim, da so tej horoskopi samo za "picke" ker sploh te ne zdrmajo sploh te ne preganejo...sam te uspavajo in ti dajo sanjat...(ne me narobe razumet tu)

btw kaj je za vas bistvo, pri ljubezni? trplenje, ki vodi so spoznanaja. ljubezen je pot...na zacetku je vaba(strast) ki te spravi na svojo pot. ko si na pol poti spoznas, da je v resnici bil cilj na zacetku, sam ga nisi prepoznal ker nisi vedel kaj pomeni trpeti. tako se lahko zacne pot nazaj, ki ji pravimo socutje oz poisotvetenje z vesm..oz prava brezpogojna ljubezen..torej razumevanje in ko prides nazaja na zacetek..ZNAS(cenit stvari).

to je to.. in brez trplenja, slabih stvari, ne bi mogu nitli spoznat prave lepote tega kar vedno imas. ko prehodis celo pot si s5 na silju s tem da te strast ne mika vec..ostane samo mir in harmonija.

in takih poti je v zivlenju ogromo...pol je tu se strah pred izgubo(aka trpljenjem)..sam to je ze filozofiranje in to nima smisla..

in isto je tu..tej horoskopi ti kazejo samo cilj..samo lepoto..to kar ze imas..names da bi ti pokazali cesar nimas tako da te zdrmajo in ti ustvarijo ZELJO po tem kar rabis za bolse razumevanje cilja :)

pilozofirat in meditirat, brat raznorazne pregovore nima smisla, ce te je strah ucit, napredovat oz trepet..ker brez trpljenja hoces noces ni napredka.

Vsake toliko se pač najde tip(tipica), ki vpade na forum in zateži - to in to ne velja nič...pa me prepričajte o nasprotnem.

x;)x in se do nezavesti ukvarjajte z mano...ker sem čisto majčkeno osamljen(a) in bi malo zaživel(a) določeno temo kje...ima takvih puno x;)x

Moj odgovor - če te kaj moti, pač tistega ne glej.. x:)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

podatki so moji ja..

ma ne vem kaj sm hotu povedat..da so mi bili vcasih horoskopi vsec in sem jih spostoval. zdaj pa so me zelo razocarali. vedno samo lepo pravijo o tebi in tvoji prihodnosti, vedno zdi da nekaj manjka in jim ne morem vec tko vrjet kot vcasih :)

v bistvu moti me to da vem oz vrjamem da zvezde vplivajo na cloveka! sam vrjamem tudi, da pa na zalost prevsem clovek vpliva na zvezde zaradi lastenga zasluzka...

in zaradi tega jim ne morem vrjet.

!!!in to da jim ne morem vrjet me najbolj moti!!!

v bistvu moti me to da vem oz vrjamem da zvezde vplivajo na cloveka! sam vrjamem tudi, da pa na zalost prevsem clovek vpliva na zvezde zaradi lastenga zasluzka...

in zaradi tega jim ne morem vrjet.

!!!in to da jim ne morem vrjet me najbolj moti!!!

Ajaaa! :eek: He, he, koliko mi placas, da te orng skritiziram? x:px

Dum spiro, spero.

Kateri horoskop pa samo lepe stvari pravi?? :vragec:

Ok..meni se res sami neki trigoni kažejo, pol pa pride kakšen plutonček na nepravo mesto in je v trenutku prava štala...in tisti trigoni samo omilijo stvari, da ne zgledajo še slabše. x;)x Itak pa ne smeš vse v lajfu gledati skozi eno prespektivo..(danes sem nekam pametna x:Dx )

In če ti napišejo, da rad potuješ, se že pokaže vzrok za to. In tole ni prav nič ful optimističnega, je eno dejstvo, ti pa s tem narediš kar hočeš. Potuješ ali pa ne x;)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

nataly totalno si falla...boli me kita za to temo in za ta forum..

zaradi mene mi lahk tud noben ne pise...prow enako se bom pocutil.. verjela ali ne

sploh pa ne rabin nobenga od vsa da mi popestirste zviot, ker s tem res nimam porblemow

in nenazadnje sploh ne tezim nobenmu.. sam pisem kar mislim..

in ce je zate pisanje o tem da se ne strinajm z vami tezenje..pol pa jah..go and hide on in your dream world ;)

to je to in nic vec

edino kar bi rad in od cesra bi res lahko kaj odnesu je da mi kdo z dvemi besedami vrne vero v horoskope..

sam dovmim da je tu kaksna taka osebnost ;)

onaa kolo ti placam? nic...bo dovolj? :))

btw..jaz ne rabim tega..tak da ako je tebi v vselje praw, ce ne pa tudi praw ;)

ma ne vem nataly glej

sej sm se ze dosti razpisal..

bistvo je to da men so vcasih horoskopi in raznorazna numerologija carovali in sem mocno vrjel v njih. zdej pa ko jih berem me obletavajo razni dvomi. zakaj? ne vem

ful se mi zdijo brezvezni...egoisticni :)

nataly totalno si falla...boli me kita za to temo in za ta forum..

zaradi mene mi lahk tud noben ne pise...prow enako se bom pocutil.. verjela ali ne

sploh pa ne rabin nobenga od vsa da mi popestirste zviot, ker s tem res nimam porblemow

in nenazadnje sploh ne tezim nobenmu.. sam pisem kar mislim..

in ce je zate pisanje o tem da se ne strinajm z vami tezenje..pol pa jah..go and hide on in your dream world ;)

to je to in nic vec

edino kar bi rad in od cesra bi res lahko kaj odnesu je da mi kdo z dvemi besedami vrne vero v horoskope..

sam dovmim da je tu kaksna taka osebnost ;)

No ja kul, kaj potem rabiš - pozornost?

Ne glej v tla, v žalost, v obup. Poglej v jutro, poglej v dan, tam je pot. Zastavi znova pogumno svoj korak.

Jurdos, pa ti cisto zares rabis pozornost. Rojen s podznakom Leva, dominanten, hoces drzati vse niti v svojih rokah. Velike tezave, povzrocene s strani moske osebe, so v tvoji mladosti pustile velik pecat, ki ga bos moral resevati skozi celo zivljenje. Velikokrat se bos znasel na udaru drugih (evo primer tukaj!), vendar si za vse to kriv sam. Dominirati, vladati ne mores povsod, nastopasko vedenje pa ti tudi ne prinasa vec kot 5 minut slave ali bolje pozornosti.

Tvoj odnos s tistim moskim iz otrostva je povzrocil, da te nekaj mocno grize odznotraj. Tako zelo grize, da vse skupaj prerasca v sovrastvo. Sovrastvo do vsega in vsakogar, ki se upira tvojemu nacinu razmisljanja, kot nestrpnost do tistih, ki ti vedno prikimavajo.

Pretirana eksplozivnost, ki prerasca v nervozo, te vodi v velike nevarnosti. Aspekt Urana in Marsa kaze na aspekt "negativca", ki uporablja vse mozne vescine v akciji, pa vendarle mu na koncu spodleti. Res je, da ti daje velik pogum, neustrasnost, pa vendarle bos zaradi tega v zivljenju rabil ogromno dozo potrpezljivosti, da bi si ozdravil rano. Rano na psiholoski ravni.

Eh, sicer si pa Tehtnica, bos ze se tehtal. Ce bos tako zelel. x:)x

Dum spiro, spero.

...sej se najde tud kaksen ki pove slabe stvarii...npr...rad menjujes stvari, okolja in razmerja in zato hitro rastes, ker te raznolike izkusnje zelo polnijo(neki v tem smislu pise skoraj povsot) namesto da bi se zraven napisali...ja ampak posledica tega je da nobeno stvar ne naredis do konca oz jo izpilis do nule(do zdej sem samo 1x zasledil da bi mi tako napisalo)...

Horoskopi na netu ti opisujejo ponavadi samo posamičen aspekt ali posamezen element, ki je prisoten tudi v tvojem horoskopu. Nikakor pa ne gledajo posebej tvoje natalne karte celotno,... kjer bi npr. povezovali skupaj pomen več aspektov, vpliv planetov glede na znamenje, področje, stopinje, ..itd.

Lahko je nek položaj planeta ful dober,.. a je kje drugje v tvoji karti mogoče zelo slabo aspektiran ali kaj podobnega. ZATO ful dobra razlaga na netu... pa ni nujno, da pri tebi to drži.

Primer iz citata: MOŽNA posledica je, da ne narediš nič do konca,... Nikjer pa ne piše, da je temu nujno tako. Načeloma ima vsaka stvar v življenu tudi drugo plat medalje, ampak če ti le-ta ni všeč, jo lahko tud spremeniš ali vsaj vplivaš na to! Lahko se sam zavestno odločiš, da boš določeno stvar izpeljal do konca. Vse stvari v življenju so odvisne od tebe.... in ne od tistega kar ti piše v horoskopu. Sej nisi uročen s svojim horoskopom... Kako stvar lahko tud spremeniš... Itak se ljudje spreminjamo celo življenje, položaj in razlaga planetov pa ostaja enaka.

Nobeden ti tukaj ne bo povrnil tisto otroško vero v horoskope... Ampak boš mogel pač ti bolj realno gledat na te stvari.

Če pa želiš ugotoviti realno (s + in -), kaj je dobrega in kaj lahko slabega v tvojem horoskopu, pa lahko naročiš pri kakem profi astrologu celotno študijo horoskopa.

PS: Pa primi v roke tudi kako astrološko knjigo, ...tam zagotovo niso zapisano samo pohvale, temveč tudi to kar ti iščeš.... opozorila, kritike, itd (pa spet odvisno kako ti to jemlješ).

oona :palec: :palec: :palec: svaka ti cast xDDx
Če hočeš najti zaklad, bodi pozoren na znamenja. Bog je v svet zapisal pot, ki ji vsak od nas mora slediti. Vse, kar moraš storiti, je to, da prebereš, kaj je zapisal tebi. P. COELHO

mislim da ni moralno narest pesimističnega horoskopa... zmeraj je treba ljudem dat možnost da so dobri, in nikoli sugestirat v slabo smer, da se ne omejuje njihove svobodne volje...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...