Skoči na vsebino
Pozdravljen/a na novem LN Forumu! ×

Amulet, talisman


Rodohrozit

Recommended Posts

 • Komentarji 52
 • Objavljeno
 • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Posted Images

[quote name='1Budala' date='23. Aug 2004 ob 19:44']podaš link, ga ne najdem zdej, hmm[/quote]
Linka seveda ne znam spesnit. Klikneš na novice in ko se odpre stran luninega magazina tam še enkrat na novice in obvestila. Tam je. lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[img]http://www.lunin.net/aploud/talismani.jpg[/img]
[color="green"]V zadnjih letih je moč na trgu zaslediti okrepljen trend ponudbe različnih grafičnih simbolov, obeskov, predmetov ipd., ki jim njihovi avtorji oziroma prodajalci pripisujejo moč zaščite pred neželenimi dogodki, zlom, škodljivimi sevanji ali pa naj bi privabljali srečne dogodke in izpolnjevali želje tistega, ki jih nosi oziroma uporablja. Raziskava med prebivalstvom Evropske unije je pokazala, da v njihovo moč verjame vsak četrti. Za nakup pa se odločajo ljudje iz vseh družbenih slojev, najpogosteje pa ženske. Včasih so ljudje iskali v njih zlasti zdravje in zaščito, danes pa predvsem pomoč pri reševanju čustvenih problemov, karieri in zaščiti pred škodljivimi sevanji.[/color]

[color="gray"]Čarne simbole, ki jih najpogosteje prodajajo kot obeske, lahko v grobem razdelimo v dve skupini:[/color]
[color="purple"]- Amuleti,[/color] katerih namen je, da ščitijo tistega, ki ga nosi, pred škodljivimi in zlimi vplivi. Amuleti so lahko univerzalno zaščitni, lahko pa imajo funkcijo zaščite le pred točno določeno nevarnostjo ali neželeno situacijo. Gre torej za neke vrste pasiven simbol, ki škodljive energije nevtralizira.

[color="blue"]- Talismani[/color], ki privabljajo pozitivne energije in prinašajo srečo. Redkeje kot pri amuletih najdemo talismane, ki so jim pripisovane univerzalne lastnosti; najpogosteje so torej izdelani za prav poseben namen in za točno določeno osebo. Beseda talisman izvira iz arabskega izraza tilisaman, kar pomeni plačati, izvršiti, izpolniti. Že iz izvora besede torej vidimo, da gre pri talismanih za aktivne simbole, saj je njihov namen izzvati želene spremembe tako v ljudeh, ki jih nosijo, kot tudi v njihovi okolici.

[color="gray"]Korenine vere v moč amuletov in talismanov najdemo že v mlajšem paleolitiku; ljudje so že tedaj čutili potrebo tako po zaščiti pred zlimi silami, kot tudi po tem, da se okrasijo. Takratno prebivalstvo je bilo naravnano predvsem animistično – za vsem vidnim svetom so slutili še duhovni svet, ki je, po takratnem prepričanju, oživljal vidnega. Od tod izhaja takratni simbolizem, brez katerega niso znali utemeljiti pojavnega sveta; z razvojem znanosti je bilo kasneje marsikaj pojasnjeno, ne pa vse. Tudi danes obstaja vrsta stvari, ki jih razumsko ne moremo definirati, tako da živijo nekateri simboli še danes z nezmanjšano močjo. Po drugi strani so mnogi simboli, ki so nekdaj veljali za močne, izgubili stik z zavestjo današnjega človeka, saj o njih nihče več ne razmišlja, jih ne uporablja… Lep primer ohranjanja moči s pozornostjo, najdemo v filmu Merlin, v dialogu, kjer čarovnica Mab prepričuje svojo sestro o potrebi, da »obrneta ljudi nazaj k starim šegam«. Mab namreč to utemelji nekako takole: »če ljudje v čarovnice in našo magijo ne bodo več verovali, bomo izgubile svojo moč in izginile«.[/color]

[color="purple"]Pri amuletih in talismanih gre torej v osnovi za simbole, ki jim je človek s svojo vero, domišljijo in prepričanji vdihnil dinamično moč na nezavedni ravni, ker pa so bila prepričanja in razumevanja posameznih simbolov dokaj pestra, lahko preko le teh posameznik vstopi v tisti del njihovih energij na nezavedni ravni, ki so v skladu z njegovo čustveno-mentalno ravnijo ter poznavanjem oziroma lastno interpretacijo simbola. Iz navedenega lahko sklepamo, da imajo največjo moč simboli, ki jih ljudje uporabljajo že tisočletja, kakršni so npr. križ, pentagram, t.i. Solomonov znak (šestkraka zvezda) ipd.[/color]

[color="blue"]ENERGIJSKO DELOVANJE AMULETOV IN TALISMANOV[/color]
Nekoč je veljalo prepričanje, da delujejo amuleti in talismani le, kadar so podarjeni, zelo pa je bilo pomembno tudi to, kdaj so jih za posamezne namene izdelali. Kasneje so menili, da delujejo bolje, kadar so posvečeni. Vse to je načeloma res.V veliki meri pa delujejo amuleti in talismani že tedaj, če v njihovo učinkovitost popolnoma verjamemo; ta vera nam vlije samozavest, s katero lažje mobiliziramo energijo, potrebno za uresničitev postavljenega cilja, po drugi strani pa ne moremo mimo dejstva, da smo del živega vesolja, prepojenega z univerzalnim informacijskim poljem. Z naravnanostjo k cilju, katero podpira simbol, ki smo si ga v ta namen izbrali (ni nujno, da gre za tradicionalni simbol), postanemo fokus energij, ki nas bodo na pohodu do cilja podprle (na podobni osnovi »deluje« kreativna vizualizacija).

Seveda pa je veliko bolje, če uporabimo za zaščito ali dosego nekega cilja simbol, kateremu so že v preteklosti pripisovali moč uresničitve predmetnega cilja. Na ta način lahko ob ustrezni čustveni angažiranosti pridemo v stik z energijami, ki so jih v povezavi z izbranim simbolom na nezavedni ravni skreirali vsi tisti, ki so v moč tega simbola verjeli. Posebno močni so t.i. arhetipski simboli, torej nekakšne prapodobe, katerih simbolika je tako globoko zapisana v kolektivno nezavedno, da so postali njegova struktura. Na tej osnovi se je razvilo precej tipov obeskov, ki imajo amuletno in talismansko kvaliteto:

- Simbolične podobe živali, preko katerih lahko pridemo v energijski stik s kvalitetami, ki so tem živalim pripisane, nekatere pa najdemo tudi v vlogi zodiakalnih znamenj (lev – pogum, golobica – mir, harmonija, skarabej – sonce in večno vračanje);

- Simboli zodiakalnih znamenj, ki evocirajo specifične kozmične energije;

- Religiozni simboli, ki imajo najpogosteje varovalno (amuletno) funkcijo;

- Pentaklji (čarobni pečati, ki sestojijo iz kroga, trikotnikov, kvadratov, pentagramov, šesterokrakih zvezd, hebrejskih črk, latinskih besed ali kabalističnih znamenj, privabljajo pa okultne sile, ki delujejo v skladu z namenom lastnika; gre torej za tipične talismane;

- Numerološki talismani, ki evocirajo moči, povezane s simboliko posameznih števil;

- Okrasni kamni, ki jim tradicionalno pripisujemo določene kvalitete oziroma povezave s planeti;

- Preprosti simboli, katerim tradicionalno pripisujejo stik z določenimi energijami (štiriperesna deteljica – sreča,srce – ljubezen, roka z iztegnjenimi prsti – zaščita pred zlim pogledom) itd.

[color="gray"]Pri najstarejših arhetipskih simbolih ali pri posvečenih amuletih in talismanih, pa vera v njihovo delovanje ni pomembna, saj gre za nekakšne »psihološke stroje«, ki transformirajo kozmično energijo v materialno resničnost. Tradicionalno je bilo zelo pomembno, kdaj in iz katerega materiala so izdelani, pomemben pa je seveda tudi postopek posvetitve, ki povzroči, da postane nek simbol središče duhovnih energij. Najbolj znani sta dve vrsti posvetitve – kabalistična in ritualna.[/color]

Pri starih arhetipskih simbolih in posvečenih amuletih ter talismanih, pa obstaja še en zanimiv moment njihovega delovanja – kadar jih nosimo na goli koži, njihovo informacijo »prebere« in se na to energijsko odzove voda, ki z deležem okoli 70% sestavlja človeško telo.

V zadnjem času pogosto naletimo na tekste, ki govorijo o moči spomina vode, kar so potrdile predvsem raziskave Japonca Emotoja. Zanimiv poskus, povezan z močjo spomina vode in tradicionalnimi arhetipskimi simboli, pa je izvedel Zagrebčan Drago Plečko. Svetovno znanega mojstra borilnih veščin Filipovića, ki je nedvomno v optimalni psihofizični kondiciji, je priključil na aparat, ki je meril pretok energije po njegovih meridianih. Nato mu je na prsi pritisnil simbol moči – šestkrako zvezdo, sestavljeno iz dveh trikotnikov, ki simbolizirata spoj duhovnih in materialnih energij. Aparat je takoj zaznal evidenten porast pretoka energije po Filipovićevih meridianih.

S tem pa je Plečko le znanstveno dokazal tisto, kar so v nekaterih tradicijah vedeli že davno. V Spodnji Avstriji je bila npr. v prejšnjem stoletju navada, da je šla mati, katere sina so vpoklicali k vojakom, z izbranim obeskom v cerkev, kjer ga je duhovnik blagoslovil, potem pa ga je obesila sinu okoli vratu tako, da se je dotikal kože! Na ta način ga je energijsko zavarovala ne glede na to, kakšen odnos je imel sin do zaščitnega amuleta.
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...
Prosim za pomoč;

pred skoraj letom mi je takratna kao prijateljica izdelala talisman. Šlo je za zelo kompleksno zadevo, celo proceduro in izbor prave lune....
V zavoskanem rdečem 'paketku' 6cm x6cm so tudi moji lasje in ena moja zlata Davidova zvezda. Talisman sem imela v denarnici in vedno je šel z mano.
Zdaj pa problem. Oseba, ki mi ga je izdelala in podarila z namenom, da me bo ščitil in pomagal. Nedavno pa so se odnosi med nama poslabšali. Namreč, tej osebi sem stokrat pomagala in ji naredila ogromno uslug različne narave. Pravzaprav se je odnos (recimo) poslovno s to osebo nadaljeval, ker je imela silne ugodnosti in koristi od mene.
Stotič pa ji nisem mogla pomagati. Pri najboljši volji, vendar je šlo za višjo silo. Oseba je prekinila vsakršen odnos z mano, jasno, ne rabi me več.
'Še boljše', sem pomislila,'Ena pijavka manj'.
Samo...odkar se je to zgodilo, talisman kot da nagaja. Ne mislite, da se mi je zmešalo, vendar se mi dogajajo same nevšečnosti, dokar me ta oseba sovraži.
Ali obstaja način, da se znebim talismana, da mi ne bo več škodil? Ali pa naj ga enostavno zabrišem v smeti?Ali da ga razdrem in vzamem ven svoj zlati obesek?
Prosim svetujte!
Najlepša hvala
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='Margherita' date='26. Sep 2004 ob 20:50']Samo...odkar se je to zgodilo, talisman kot da nagaja. Ne mislite, da se mi je zmešalo, vendar se mi dogajajo same nevšečnosti, dokar me ta oseba sovraži.
Ali obstaja način, da se znebim talismana, da mi ne bo več škodil? Ali pa naj ga enostavno zabrišem v smeti?Ali da ga razdrem in vzamem ven svoj zlati obesek?
Prosim svetujte!
Najlepša hvala[/quote]
Ne vrzi ga stran. Je v stalnem energijskem stiku tako s tabo, kot z njegovim tvorcem.
Očitno funkcije talismana več ne opravlja in povsem mogoče je, da je prevodnik energij, kakršnih si ne želiš. Če ga želiš uničiti, ga zažgi, lahko pa ga razdreš, vse razen zlata zažgeš, davidovo zvezdo pa daj nekomu, ki to zna, očistiti.
Potrebno je temeljito energijsko čiščenje - ne bo dovolj npr. radiestezist, sumljivih kvalitet, ki bo iz zvezde kao odvedel energije, potem pa naj bi bilo vse o.k. Priporočam katerega od postopkov iz domene racionalne magije - npr. biorgonomskega.

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='Rodohrozit' date='14. Sep 2004 ob 12:11']Evo ti bev mev od mene. Sorry, ampak zdejle me ni bilo nikjer, ne samo na forumu. Ej Nosko, povej mi kje se da dobit amulet oz. talisman, ki bi bil narejen prov posebi zame. Na podlagi česa se to naredi? Pogovori, rojstni podatki,....?[/quote]
Sorči, šele danes sem te opazil.
Tule bi se vzdržal nasveta. Kar precej različnih osnov je, na podlagi katerih je moč kreirati osebni talisman, problem je bolj v tem, kdo se tega loti. V praksi je pri nas pač tako, da marsikdo, ki zna, tega iz takšnih ali drugačnih razlogov ne počne, po drugi strani pa marsikdo ki ne zna, talismane izdeluje.

Ob priliki se udeleži kakšne moje "kristalne delavnice", na kateri se boš naučil za specifične potrebe ustrezno izbrati in kvalitetno programirati kristal.

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='nosorog' date='26. Sep 2004 ob 21:22'][quote name='Margherita' date='26. Sep 2004 ob 20:50'] Samo...odkar se je to zgodilo, talisman kot da nagaja. Ne mislite, da se mi je zmešalo, vendar se mi dogajajo same nevšečnosti, dokar me ta oseba sovraži.
Ali obstaja način, da se znebim talismana, da mi ne bo več škodil? Ali pa naj ga enostavno zabrišem v smeti?Ali da ga razdrem in vzamem ven svoj zlati obesek?
Prosim svetujte!
Najlepša hvala[/quote]
Ne vrzi ga stran. Je v stalnem energijskem stiku tako s tabo, kot z njegovim tvorcem.
Očitno funkcije talismana več ne opravlja in povsem mogoče je, da je prevodnik energij, kakršnih si ne želiš. Če ga želiš uničiti, ga zažgi, lahko pa ga razdreš, vse razen zlata zažgeš, davidovo zvezdo pa daj nekomu, ki to zna, očistiti.
Potrebno je temeljito energijsko čiščenje - ne bo dovolj npr. radiestezist, sumljivih kvalitet, ki bo iz zvezde kao odvedel energije, potem pa naj bi bilo vse o.k. Priporočam katerega od postopkov iz domene racionalne magije - npr. biorgonomskega. [/quote]
Hvala za nasvet! :palec: :palec:
V torek bo polna luna, pa sem mislila, da ga sežgem in pepel zakopljem. Morda pa je za take zadeve bolj primeren mlaj?
Ostane pa mi zlat obesek. Po pravici povedano, nimam pojma, na koga bi se obrnila, da bi mi ga ščistil.
Hvala, ker me jemlješ resno, moč talismana je res velika, še posebej, odkar so se stvari obrnile. Kje pa naj talisman držim, da bo kar najbolj daleč od mene?
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='Margherita' date='26. Sep 2004 ob 21:32']Kje pa naj talisman držim, da bo kar najbolj daleč od mene?[/quote]
Na energijski ravni je povezan s teboj, tako da situacije ne rešiš, če ga nimaš pri sebi.
Ne rabiš čakati na primerno luno. Ne vem, kako "dober" v tzem je njegov tvorec. Če je res dober (oz. dobra), je pomemben tudi način uničenja - energijska priprava, predno ga razdreš, očistiš zlato zvezdo, ostalo pa spajsaš.

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hm,

zadeva je taka: ženska , ki mi je naredila talisman je jasnovidka. Po domače povedano, za denar gleda in prerokuje iz kart. Na osnovi tistega, kar si napisal pa mislim, da oseba ni podkovana ne v znanju pretoka energij, da pretirano ne obvlada izdelavo talismanov. Takrat mi je talisman naredila po eni knjigi in mi ga podarila nedvomno iz srca.
Prav gotovo ima oseba določene intuitivne sposobnosti, vendar so te zaradi vsesplošne (ne)razgledanosti limitirane.
Če talisman sežgem, mi bo poleg pepela ostal zlat obesek. Kaj z njim? Kaj lahko sama naredim?
Aja, še to: ko je bila lani aktualna izdelava talismana, mi je ta oseba rekla, naj ji dam nekaj svojih las in neko zelo osebno stvar, ki mi veliko pomeni. In jaz -kako neumno- lepo snamem iz verižice mojo Davidovo zvezdo- češ, bo v talismanu, ne bo več nevšečnosti, ker se je okoli vratu zvezda včasih videla. Ljudje pa imajo razne predsodke :V:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No bom še jaz nekaj povedala...če ti ga je podarila je del njene energije v tvojem talismanu, če sploh temu lahko rečemo talisman prej zgleda kot urok xrolleyesx torej s teboj je lahko manipulirala po mili volji.

Torej , prekini stik z njo, hočem povedati.. ne misli na njo pusti jo namiru. Talisman zažgi ali ga vrži v vodo- reko. Zlato pa pretopi.
Bodi pozitivno naravnana in uporabljaj lastno voljo...po domače ne daj se motit.

Moje mnenje xsrcx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala ti Strelka :palec: :palec: ,

moj razum mi tudi tako nekako svetuje, nočem niti misliti več, ker me je oseba dalj časa lepo izkoriščala, sedaj pa , ko me ne more več...mi pa milo rečeno ...nagaja :vragec:
Vendar znajo biti take stvari zelo delikatne.
Saj bi rada sežgala talisman, samo se mi poraja problem zlatega obeska. Nosorog, ki obvlada te zadeve svetuje, da ga dam nekomu očistiti, tako kot je treba. Jaz pa ne bi rada zabredla z določenimi osebami, ker ne ločim med kompetentnimi in nekompetentnimi osebami, ne vem niti, kako bi se lotila zadeve, koga bi kontaktirala.

Obesek pretopiti? To lahko samo zlatar xrolleyesx, samo...če je prežet oz prevaja negativno energijo, bo to počel tudi v katerikoli drugi obliki :C:

Hm,
Nosorog, prosim, doreci zadevo! :sori:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='Rodohrozit' date='27. Sep 2004 ob 11:52']Nosko, kdaj pa bo kakšna tvoja delavnica? In kje so ponavadi?

LP[/quote]
Delavnice so tam, kamor me povabijo (sam jih ne organiziram). Sem pa do decembra zaseden zaradi predavanj na šoli za bioenergoterapevte in finiširanja nove knjige.

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='Margherita' date='27. Sep 2004 ob 09:53']Nosorog, prosim, doreci zadevo! :sori:[/quote]
Lahko mi ga pošlješ na naslov Tadej Pretner, C.K.S. 7, 1270 Litija, pa bom zvezdo očistil, ostalo pa ustrezno uničil.

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

[quote name='Margherita' date='30. Sep 2004 ob 08:40']Nosorog :2src:  :2src:  :2src: ,
kamen o katerem sem ti pisala je tale:
(žal še vedno ne obvladam delovanje digitalca :o|o: )[/quote]
Tvoja zvezdica je očiščena. Poslal sem ti tudi mail, pa mam občutek, da ga nisi dobila. Zvezdico ti pošljem, mail bom pa danes zvečer tudi ponovil.

lalala

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 • 4 weeks later...
[color="orange"]Pozdravček,

imam eno vprašanje, sanjala sem, da sem moj talisman, ki mi služi že dosti časa :palec: x^x , podarila meni zelo ljubi osebi xDDx .
Zdaj pa ne vem, ali mi sporoča naj ga res podarim, naj ga zamenjam ali kaj drugega?[/color]
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam... • Včlani se

  Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

 • Zadnji obiskovalci

  • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
 • Objavi novo...