Skoči na vsebino

Nezaposlenost

Žarek

Recommended Posts

no nezaposlena sem

danes sem šla izpolnit obrazec za denarno pomoč.Počutila sem se nekako izločeno iz te družbe, nesposobno,....Občutek, da ne morem sama si zagotoviti preživetja, je včasih res težek.Sprašujem se, ali je prav vzeti pomoč od države, ali je bolje ne in sam prevzeti neko odgovornost, čeprav je težko brez denarja...

žarek

Deli na socialnih omrežjih

Hm. Pred leti sem bil pogosto v takšnih težavah. In zašel v tako stisko, da sem bil verjetno edina čistilka v zgodovini z univerzitetno izobrazbo. x^x Potem sem se odločil zaradi brez-vezja za volontersko pripravništvo, sam da imam pripravništvo in da izboljšam svoje možnosti, mal sem pa še bil čistilka ipd., potem sem končno dobil pripravništvo.........po še opravljenem pravosodnem izpitu pa nisem bil več brez službe. Skratka, bil sem aktiven 100 na uro, poleg tega sem ves čas skrbel za dodatno izobraževanje.

Kar se tiče pomoči države, vzami kar ti pripada, saj temu so namenjene, bemu x;)x . In niti niso ne vem kako grozno velike, da pa bi se zdej žrla. So "premostitveni" kapital in kot takšnega ga tudi vzami. Zdej pa bejž vlogo al kaj že morš za prejem pomoči pisat........aja, si že......no pol pa prošnje za delo pisat x;)x x^x x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

jasno, da je prav, da vzameš. Od kod pa misliš, da jemljejo denar, ki ga potem tako skopo talajo? Ko boš zaposlena, ti bodo vsak mesec odtrgali nekaj za tiste, ki nimajo. Vse, kar boš dobila, boš itak vrnila. Veliko več, kot boš sploh dobila...

eh, seveda ima zvezo. Poanta je v temu, da se v tem trenutku počutiš rahlo nesposobno za lastno preživetje, pozabljaš pa, da boš v skorajda celem svojem nadaljnjem življenju skrbela za preživetje drugih. Ko si v službi in zboliš, pa si na bolniški en teden, tri mesece ali celo leto, tudi nisi sposoben preživetja, pa se kljub vsemu ne počutiš tako nemočnega. Živimo pač v družbi, ki e tako urejena, da večinoma dajaš, ko pa si na vrsti, da bi vzel, ti od vsepovsod dajo vedeti, da ti nekaj podarjajo. Tudi slabi občutki niso kar sami od sebe zrasli v nas. So tudi odraz okolja. Zadeve so včasih večplastne in ta je, vsaj jaz tako mislim, ena izmed njih.... x;)x

Men je moj ego čist fajn. x;)x Sam ti mal premal pozorno bereš, al pa ne razumeš kaj mislim z babjim firbcem.....saj veš, to je tist, k se brigajo za to kar jih čist nič ne briga. :vragec: x:o)x x:Dx Sam, če zdej pomislim, se res bl mal znanstvenic spomnim v primerjavi z moškimi. :vragec: x:px x:Dx

Michelle x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx x:Xx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Žarek, popolnoma razumemm tvoje pomisleke, da bi vzela pomoč za brezposelne. Ti pomisleki izvirajo iz tvoje moralne drže, da lahko vzameš le to, kar si z lastnim delom zaslužila. Vendar pa so ti pomisleki povsem nepotrebni. Živiš v skupnosti, kateri daješ in od katere si tudi povsem upravičena tudi sprejemati. Če nič drugega, tej skupnosti si dala dve hčerki in s tem pripomogla, da se bo ta skupnost ohranila. Če že ne zaradi sebe, si že zaradi hčera dolžna sprejeti pomoč, da ju boš lahko vzgojila v koristna člana te skupnosti.

Sicer pa je pomoč le začasna rešitev, dokler si ne boš našla ustrezne zaposlitve. In prepričan sem, da boš zaposlitev tudi dobila. Zaupaj življenju in zaupaj tudi sebi. Premalo je sicer le prijaviti se na zavod za zaposlovanje. Išči tudi sama in za začetek prevzemi magari tudi začasno delo. Slej ko prej bo prišlo do "naključja" in tvojih skrbi bo konec. Iz lastnih izkušenj vem, da se potem, ko se zdi situacija povsem brez izhoda, zgodi "naključje" in stvari so postavljene na pravo mesto. Žarek, zaupaj življenju in sebi. Jaz verjamem vate.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Sam, če zdej pomislim, se res bl mal znanstvenic spomnim v primerjavi z moškimi.  :vragec:  x:px  x:Dx

Michelle  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx

:vragec: :vragec: :vragec:

Ah moski ego. :vragec:

:vragec:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Men je moj ego čist fajn.  x;)x Sam ti mal premal pozorno bereš, al pa ne razumeš kaj mislim z babjim firbcem.....saj veš, to je tist, k se brigajo za to kar jih čist nič ne briga.  :vragec:  x:o)x  x:Dx Sam, če zdej pomislim, se res bl mal znanstvenic spomnim v primerjavi z moškimi.  :vragec:  x:px  x:Dx

Michelle  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx  x:Xx

kok se bom režala, ko boš v naslednjem življenju Mickica x:Dx

jaja točno to bom naredila, oziroma sem že:)))Vzela si bom, kar mi je ponujeno, s tem mislim tudi na splošno:)))Preveč dajam, da potem pozablajam vzeti.Ženska zadeva.

Vzamem vzamem vzamem jess

bigm lep pozdrav in thanks

ja res je tudi to, da ti okolica jasno da vedeti da si zdaj popolnoma brez koristen, čeprav imam dve hčeri, to ne šteje.Vem pa da se ne smem ozirati na to kar mislijo drugi!!!

haha mick pokam od smeha:edina čistilka:))))) x:Dx

ou jess

žares xmusicx

x:Dx x:Dx x:Dx

Tisto je blo pa za dol past od smeha, kaj vse je on začel delat, potem mu je pa vedno kaj zdravje zaštrajkalo x:Dx x:Dx x:Dx , al so ga pa tok izkoriščali x:Dx xrolleyesx . Hm, zdejle se mi zdi fuuuuuuuul smešno, takrat se mi pa ni :sori: .

Sicer je pa nadvse zoprna situacija, ja, če si nezaposlen, predvsem psihično obremenjujoča. Dosti volje in energije rabi človek v takem položaju, da presortira zadeve. Žarek vzemi kar ti Življenje ponuja, daj vse od sebe in službica ziher pride x;)x x8Dx :palec: .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...