Skoči na vsebino

Naravna prehrana

Recommended Posts

(popravljeno)

Ker sem pri sebi videl, kako hitro lahko zaideš na napačna pota, če se ne poslušaš (res znat poslušat sebe je najtežje), prilagam tudi link, ki zna biti zelo koristen za vsakega, ki razmišlja da bi spremenil sedanji način prehrane v kaj bolj ekstremnega iz bilokaterega razloga:

http://www.beyondveg.com/

Res, da se neke teorije o zdravi prehrani lepo slišijo, skoraj idealno, vendar ne smemo fanatično slediti, če vidimo, da nam telo sporoča drugače. Bolje se je odločit za občasne kratkotrajne razstrupljevalne diete.

Priznati moram, da ste imeli tisti, ki ste mi svetovali, naj poslušam sebe popolnoma prav.

Treba je pač preizkušati nove zadeve, a če ugotovimo, da ni za nas, pustimo. Če imamo težave s prenajedanjem ali "premalo-jedenjem", zapremo oči in bomo takoj začutili kaj želodec pravi.

Treba pa je dat priložnost zdravem načinu prehranjevanja, o tem dosti piše po knjigah, netu,...

Kaj je res zdravo kaj ne, pa nihče zares ne ve.

To je samo ene par zaključkov, do katerih sem prišel v zadnjem mesecu, ko eksperimentiral s sabo. Določeni problemi so se mi izboljšali, drugi še ne. Pa velik koristne teže zgubil (indeks teže pod normalo), za katero bom dolg rabu, da jo spet pridobim. Je..nti! :vragec: Bo že x:Dx Zanimivo, krvna slika je pa čist normalna.

Se slišimo!

Popravljeno -> Sebastjan
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 178
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ah, vidis, jaz pa sem zasledil, da ima clovek najbolj bodobne prebavne organe neki opici, ki se prehranjuje vegetarijansko.

Se nekaj bom ponovno napisal:

na vso kuhano hrano, telo reagira obrambno. in to se vedno, kljub tisocletni evoluciji. Pomeni, da je edina hrana, na katero clovesko telo ne reagira obrambno surova hrana.

Potemtakem, ej sklepati, da, ce clovek uziva meso, bi ga po naravni poti moral uzivati surovega!

Kaj pa je bil clovek preden je zacel uzivati meso?

- uzival je orescke, sadje, ipd... verjetno tudi zelenjave ni uzival, saj od zelenjave ne dobimo veliko energije in predvsem namenjena za ciscenje organizma. Zakaj pa je clovek moral ocistiti organizem? Prvic, ker je zacel uzivati meso; drugic, ker je bilo vedno manj vod na svetu, ki so bile antioksidantske. Nmarec po teoriji so bile nekoc vse vode an zemlji antioksidantske, sedaj pa le se zelo redke. Temu ej krivo predvsem onesnazevanje zemlje. :V:

---------

:eek:  no evo....js sm pa že večkrat zasledila da naj bi človek biv vsejedec zarad dolžine prebavnega trkta, ker naprimer ovca( in vse ostalo) ki je rastlinojedc, ma nevemkolkrat daljši prebavni trakt, mesodjci pa krajšega od človeka, tko da....mi smo glih nekje umes.... kakorkol že, nobena skrajnost ni dobra, če ti ne paše meso, ok, sam da se pa v to vržeš ker misliš da boš pol bol zdrav....ni nujno, verjetno je lohk glih kontra.....

<{POST_SNAPBACK}>ah, vidis, jaz pa sem zasledil, da ima clovek najbolj bodobne prebavne organe neki opici, ki se prehranjuje vegetarijansko.

Se nekaj bom ponovno napisal:

na vso kuhano hrano, telo reagira obrambno. in to se vedno, kljub tisocletni evoluciji. Pomeni, da je edina hrana, na katero clovesko telo ne reagira obrambno surova hrana.

Potemtakem, ej sklepati, da, ce clovek uziva meso, bi ga po naravni poti moral uzivati surovega!

Kaj pa je bil clovek preden je zacel uzivati meso?

- uzival je orescke, sadje, ipd... verjetno tudi zelenjave ni uzival, saj od zelenjave ne dobimo veliko energije in predvsem namenjena za ciscenje organizma. Zakaj pa je clovek moral ocistiti organizem? Prvic, ker je zacel uzivati meso; drugic, ker je bilo vedno manj vod na svetu, ki so bile antioksidantske. Nmarec po teoriji so bile nekoc vse vode an zemlji antioksidantske, sedaj pa le se zelo redke. Temu ej krivo predvsem onesnazevanje zemlje.  :V:

---------

kdaj pa je bilo to, ko človek ni jedel mesa? in a se tistmu bitju lohk sploh reklo človek :inocent: js si pod človek predstavljam tistga frika k brez kožuha hodi okol po dveh nogah.....in kot tak je od pamtiveka jedel meso......še prej u bistvu, preden je kožuh odvrgu, pa iz drevesa splezov je jedu meso......pa taprvo srovo.....pol pa obdelano....

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

eh

da se preživet tud sam ob rastlinah, ni pa nujno.....

tud v indiji mamo jogije ki živijo recimo samo od mleka al pa samo ene vrste sadja......

sam vprašanje, kok so "živi" - po moje so v enem svojem svetu in z realnostjo nimajo kej dost opravka......

xbendx xbendx

cosmic dancer

ja, ne em tocno kaksna je bila v resnici evolucija cloveka... ampak, point je v tem, da se clovesko telo se vedeno ni navadlo na kuhano hrano!! in da nanjo reaira kot na tujek! Mislim, da nam to da lahko dosti misliti.

----------

kdaj pa je bilo to, ko človek ni jedel mesa? in a se tistmu bitju lohk sploh reklo človek :inocent: js si pod človek predstavljam tistga frika k brez kožuha hodi okol po dveh nogah.....in kot tak je od pamtiveka jedel meso......še prej u bistvu, preden je kožuh odvrgu, pa iz drevesa splezov je jedu meso......pa taprvo srovo.....pol pa obdelano....

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>ja, ne em tocno kaksna je bila v resnici evolucija cloveka...  ampak, point je v tem, da se clovesko telo se vedeno ni navadlo na kuhano hrano!!  in da nanjo reaira kot na tujek!  Mislim, da nam to da lahko dosti misliti.

----------

Free, ne na kuhano hrano kar tako, pač pa na dekodirano zaradi termične obdelave nad 65°C, kar se pa da zelo enostavno popraviti.........piše v moji knjigi, pravilnost trditve ti pa dokazuje prav vsa zgodovina človeka, ki še vedno živi. x;)x

sstanci spet se spuscas vame... :O:

sicer pa, pozabljas, da je tole forum kajne!!!

kar pa se tice tezenja z 'necem', pa si skor na prvem mestu klele gor.

tko, da se raj drz vsebine teme in ne osebnosti.

------------

Pa pil kri drugim z nasveti x:Dx

no, to je ze bols, vsaj o temi pises.

sicer pa: se spet ven meces s tvojo soljo.. x:Dx hoces rect, da si odkril kako bos spremenil celostno evolucijo prehranjevanja cloveka!!? al kaj?? x:o)x x:o)x

sstane, kotsem ti ze 100x povedal: DOKAZI!!! sicer pa ne bluzi. dokler ne bos dokazal, je tole tvoje pisanje le bluz.

----------

Free, ne na kuhano hrano kar tako, pač pa na dekodirano zaradi termične obdelave nad 65°C, kar se pa da zelo enostavno popraviti.........piše v moji knjigi, pravilnost trditve ti pa dokazuje prav vsa zgodovina človeka, ki še vedno živi. x;)x

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>sstanci spet se spuscas vame...  :O:

sicer pa, pozabljas, da je tole forum kajne!!!

kar pa se tice tezenja z 'necem', pa si skor na prvem mestu klele gor.

tko, da se raj drz vsebine teme in ne osebnosti.

------------

Lej ga, sploh nisem tebi odgovarjal, predvsem sem pa mislil na sebe ne pa na tebe :eek:

Kako je že tista o mačkinem repu x:Dx

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>no, to je ze bols, vsaj o temi pises.

sicer pa: se spet ven meces s tvojo soljo..  x:Dx  hoces rect, da si odkril kako bos spremenil celostno evolucijo prehranjevanja cloveka!!? al kaj??  x:o)x  x:o)x

sstane, kotsem ti ze 100x povedal: DOKAZI!!! sicer pa ne bluzi. dokler ne bos dokazal, je tole tvoje pisanje le bluz. 

----------

Free, dokazuješ svojo neumnost, če ne vidiš, kaj ti Todika in cela zgodovina človeka pravita. :o|o:

Moje odkritje je le v tem, da sedaj vemo, v čem je štos soljenja kuhane hrane x;)x

ja, sstane, jaz sem slep, ti pa stekas.

dej raj napis, kako je blo v kinu enkrat ko si pa bil.. saj bi bilo isto, ker itak nikoli ne odgovarjas kar te kdo vprasa. x:o)x provokator.

v glavnem 2/3 clovestva vegetarijancev je postalo vegijev iz mesojedcev... xcivx x:o)x in cetudi... zakaj neki le!!! x;)x

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>ja, sstane, jaz sem slep, ti pa stekas.

dej raj napis, kako je blo v kinu enkrat ko si pa bil.. saj bi bilo isto, ker itak nikoli ne odgovarjas kar te kdo vprasa.  x:o)x  provokator.

Preberi že enkrat knjigo, tam imaš odgovore tudi na to, česar še sploh vprašal nisi x:Dx

pa saj ni poit v tem, da jo jaz preberem ane sstanci... point je v tem, da si ti zdej to spet kle gor napisu!!! x;)x x:o)x he he.. otrocje res in precej zalostno. :sori:

no, glede tvoje knige pa sem tudi ze povedal, mi je vec ljudireklo, da je cist mimo in da dejasnko niso dobili odgvorov, ki so jih iskali; in to predsvem zakaj naj bi tvoja sol bila zdrava! Pa plis, ne mi zdele spet nakladat o tvoji so, k je cist druga tema! in pejt raj v tvojo temo pisat!

Guest sstane
Resnično je marsikaj žalostnega, toda pri meni najdeš samo veselje, ker vem, kaj in o čem govorim in pišem x:)x

Sstane, nisem bral tvoje knjige, tako da ne vem ali to navajaš tam ampak povej že, za kakšno sol se gre, kakšne sestave je, kakšen je njen izvor ali pa iz kje jo prepakiraš, da naj bi bila tako dobra. Kot morebitni potrošnik imam pravico vedet. Pa brez zamere glede prepakiranja, prosim x:Dx

Glede kuhane hrane, pa je znano da encime uničimo pri 54 stopinj Celzija, že pri 48 stopinj npr. naj bi postali počasnejši, kakor je to pač mišljeno. Organske snovi naj bi postale anorganske. Problem kuhanja so tudi pregrete beljakovine, ki postanejo zaradi spremenjene strukture težje prebavljive (mleko, jajca, meso), veliko berem, da se celo v zelenjavi pojavijo s kuhanjem določene škodljive snovi. Zakaj bi torej uničeval svežo in živo zelenjavo, če je ni treba - tisto, ki jo lahko jemo surovo. Ali pa jo raje sočimo. Dr. Jensen priporoča v svoji knjigi vsaj 60 odstotkov presne hrane proti kuhani oz. 80 odstotkov bazične prosti kislotvorni hrani. Tukaj igra vlogo vsaj osnovno pravilno kombiniranje hrane (ločevanje B in OH). In še in še...

Zaključek: Čim manj kuhanja, bolje je. Vendar pa brez kuhanja tudi najbrž ne bi šlo. @Free, dam ti čist prav.

Guest sstane

Sebastjan, ti kot potrošnik imaš pravico vedeti vse, kar od proizvajalca zahteva predpis in popolnoma nič več. In nič več ti tudi nobeden proizvajalec ne pove, lahko pa tebi v veselje naklada do onemoglosti. Jaz pa nisem proizvajalec soli, pač pa avtor knjige in zdrave soli, ki je zaščitena pod blagovno znamko Salesalute Zdravasol in ti tudi jaz nimam pravice povedati o njej nič več, kot od prizvajalca zahtevajo predpisi, vse ostalo je pa poslovna tajna.

Tvoja pravica pa seveda je, da dvigneš nos in rečeš, eh sol je sol in kupiš ono za pet grošev, namesto salesalute, ki te stane 500 tolarjev mesečno. Izbira je popolnoma tvoja, "moja" sol pa je v skladu z vsemi pravilniki o jedilni soli, kar pa kamene niso, tudi one obarvane ne, čeravno jaz proti njim nimam nič. x;)x

meni si povedal vse, pa verjetno tudi komu drugemu! x^x

kljub temu, ti zelim uspesno prodajo se naprej! predvsem pa to, da je resnicno tvoja sol kvalitetna in boljsa kakor druge - to ti najbolj zelim!! :palec:

----------

Sebastjan, ti kot potrošnik imaš pravico vedeti vse, kar od proizvajalca zahteva predpis in popolnoma nič več. In nič več ti tudi nobeden proizvajalec ne pove, lahko pa tebi v veselje naklada do onemoglosti. Jaz pa nisem proizvajalec soli, pač pa avtor knjige in zdrave soli, ki je zaščitena pod blagovno znamko Salesalute Zdravasol in ti tudi jaz nimam pravice povedati o njej nič več, kot od prizvajalca zahtevajo predpisi, vse ostalo je pa poslovna tajna.

Tvoja pravica pa seveda je, da dvigneš nos in rečeš, eh sol je sol in kupiš ono za pet grošev, namesto salesalute, ki te stane 500 tolarjev mesečno. Izbira je popolnoma tvoja, "moja" sol pa je v skladu z vsemi pravilniki o jedilni soli, kar pa kamene niso, tudi one obarvane ne, čeravno jaz proti njim nimam nič. x;)x

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>meni si povedal vse, pa verjetno tudi komu drugemu!  x^x

kljub temu, ti zelim uspesno prodajo se naprej!  predvsem pa to, da je resnicno tvoja sol kvalitetna in boljsa kakor druge - to ti najbolj zelim!!  :palec:

----------

Kljub temu, da sem ti isto že stokrat povedal, še vedno ne razumeš, da zdrava sol ne more biti boljša ali slabša od drugih soli, kajti zdrava sol je zdrava, ali pa ni zdrava.

Vseeno pa hvala za tvoje iskrene želje x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...