Skoči na vsebino

Naravna prehrana

Recommended Posts

Tukaj objavljam res koristne in zanimive članke s strani dr. Goldberga, ki se tičejo splošnega zdravja, pa tudi tisti, ki razmišljajo o skrajnih dietah, se bodo tu malo streznili:

http://goldberg.getwebspace.com/ ->na levi strani so povzetki iz knjig, ki govorijo o raznih boleznih. Zadnji je sploh zanimiv.

http://www.naturalhygienesociety.org/ ->glej "A collection of articles"

Pa še sami malo raziskujte.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 178
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Okoli prehrane lahko zelo zakompliciramo zadevo, tako kot vse življenje nasploh. Po mojem mišljenju je vse skupaj lahko zelo enostavno. Poslušati moramo svoje telo kako se odziva na kakšno hrano. Tista po kateri smo utrujeni, nam dela težo, nas napenja, sigurno ni dobra za nas. Ni enega pravila. Vsak človek ima drugačno življenje. Neke smernice so nam lahko linki, ki so objavljeni v tej temi, vendar če ne upoštevamo naše telo nam to ne pomaga veliko. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

<{POST_SNAPBACK}>Okoli prehrane lahko zelo zakompliciramo zadevo, tako kot vse življenje nasploh. Po mojem mišljenju je vse skupaj lahko zelo enostavno. Poslušati moramo svoje telo kako se odziva na kakšno hrano. Tista po kateri smo utrujeni, nam dela težo, nas napenja, sigurno ni dobra za nas. Ni enega pravila. Vsak človek ima drugačno življenje. Neke smernice so nam lahko linki, ki so objavljeni v tej temi, vendar če ne upoštevamo naše telo nam to ne pomaga veliko.  xsrcx

Saj to se zdaj učim! Poslušat oziroma čutit sebe pa tud želodec x;)x Neverjetno, kako sem se včasih bolj "zlorabil" z raznim pogostim prenažiranjem "ko mi je pasalo" in ignoriranja kakršnekoli prebavne nelagodnosti. Robida, nekaj je pa tud treba vedet, se naučit in probat kaj novega, da človek bolj spozna samega sebe. Da ne bo " jem, kar mi paše" samo en izgovor.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

@Valkira, pol si pa na istem kot jaz x:Dx

Dobro je, da veliko bereš. Kakšna dieta te hitro zavede, vendar to šele sčasoma spoznaš. Poglej še enkrat tele povezave:

www.drbenkim.com

www.mercola.com

www.lammd.com

www.chetday.com

Pazi, dosti je fanatikov. Jaz se še zdaj k sebi spravljam, ker sem za prvo knjigo prebral uno od Wandmakerja in nekaj časa preizkušal. Zdaj šele vidim, kako je nevarna. Notri je toliko neresnic in toliko ljudi nasede in si dela veliko škodo. Pa še kakšna bi se našla...

Nepriporočljiva živila jej le občasno. Pri živilih glej na kvaliteto, cmari samo tisto, kar je nujno potrebno. Šele tako vidiš, kaj je primerno za nas. Mlečni izdelki nezdravi? Izogibaj se pasteriziranim, sam jemljem pri rejcu sveže kozje mleko - špica! Koze se cele dni pasejo zunaj po hribu, jejo zelišča... x;)x Delal sem kefir, pa sir, pa kislo mleko, pa tudi samo je dobro, sploh če še ni ohlajeno! Sem se ga hitro navadil. Naj bi bilo tudi bolj zdravo kot kravje, po mnogih virih in izkušnjah, ki sem jih slišal.

Se bo pa treba malo znebit razvad in pretiranega žretja. Včasih se je z drugačnim odnosom gledalo na hrano. Pa še kakšno izkušnjo povej, da si bomo vzajemno pomagal x;)x

@Sstane, motiš se. Realnost je morska voda, če gre verjeti Bergantu in njegovim izkušnjam. Svojih še nimam toliko, da bi lahko kaj potrdil.

Drugače pa preveč poudarjaš samo sol - itak je tvoja naj naj (zakaj že?). Sicer imaš v marsičem prav, vse pa tudi ni v redu kar pride izpod tvoje tipkovnice, ne biti tako vase zagledan.

Sol v večjih količinah lahko deluje tudi kot nekakšno poživilo, s katerim si zasvojen, takrat tudi zadržuje preveč vode v telesu!

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>

Sol v večjih količinah lahko deluje tudi kot nekakšno poživilo, s katerim si zasvojen, takrat tudi zadržuje preveč vode v telesu!

Kdo ti pa pravi, da je moraš uživati preveč?

Je pa res, da zna človeški organizem zdravo sol izločiti, proizvesti pa ne, zaključek si pa naredi kar sam x;)x

• 3 weeks later...

Začetno temo oz. moje prvotno vprašanje sem popravil, to pa zato, ker je tudi tema v tem času napredovala na svoj način in ne bi rad, da koga že prvi vtis odvrne od sodelovanja (prvotna tema se je navezovala na načela stroge t.i. "naravne higiene", vendar sem v tem času spremenil pozitivno mnenje o tako strogem in pravzaprav nenaravnem načinu diete oz. hranjenja.)

Upam tudi, da bi v tej temi našli čimveč koristnega za svoje zdravje!

:inocent: sej fajn vse tole brat...sam dan ima 24 ur...

je treba še kej drugega počet , ne sam hrano pripravljat pa raziskovat....

drgač pa hvala....zelo ste fajn...za vse to si včasih porabil leta da si našel :vio:

jej kar ti paše in zadiši......bolje pojest en sočen zrezek kot pa pol leta sanjat o njem x;)x x:Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...