Todika 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja, on trdi, da smo ljudje sadjejedci(zaradi dolžine prebavnega trakta) no evo....js sm pa že večkrat zasledila da naj bi človek biv vsejedec zarad dolžine prebavnega trkta, ker naprimer ovca( in vse ostalo) ki je rastlinojedc, ma nevemkolkrat daljši prebavni trakt, mesodjci pa krajšega od človeka, tko da....mi smo glih nekje umes.... kakorkol že, nobena skrajnost ni dobra, če ti ne paše meso, ok, sam da se pa v to vržeš ker misliš da boš pol bol zdrav....ni nujno, verjetno je lohk glih kontra..... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anitai 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>2,5 let se je hranil izključno z zelenjavo in ugotovil, da za aktivno življenje potrebuje še zelenjavo in oreščke.. julijana, verjetno je jedel sadje in ne zelenjavo, a ne? Todilka, glede dolžine prebavnega trakta in prehranjevanja s tem v zvezi oziroma primerjave z živalmi ti priporočam, da si pogledaš tabelo na strani http://www.svet-je-lep.com/prehrana/naravn..._za_cloveka.php Ugotovila boš, da smo najbolj primerljivi s človeškimi opicami, ki jejo sadje. Sebastjan,midva z možem se trudiva prehranjevati po načelih naravne higiene. Veliko bereva o tem in se pogovarjava in sva prepričana, da je to najboljše vodilno načelo, čeprav se seveda povsem strinjava, da je najbolje poslušati svoje telo. Ampak pri tem je zelo velik problem, da smo mi zaradi dolgoletnega napačnega ravnanja na vseh področjih našega življenja pozabili in izgubili občutek, kako poslušati svoje telo. Otroci in živali so tega sposobni, verjetno pa se tudi mi lahko vrnemo k temu, če se potrudimo. Moje mnenje je torej, da je najprej potrebno čim bolj izprazniti naš kontejner za vse sorte smeti, pa tu še bolj kot telo mislim tisto kar imamo v glavi in potem najti način, da spet spoznaš, kaj je dobro zate in izločiti vse ostale nepotrebne stvari. Glede uspeha pa tako: mojemu možu uspeva zelo dobro in lahko ti bo v veliko spodbudo, če ti povem, da se počuti zelo dobro, boljše kot prej. Tudi jaz se trudim, samo meni gre dosti težje, sem preveč navezana na stare vzorce, amapk upanje imam in zaenkrat še vztrajam. Ti pa vsekakor priporočam, da ne siliš z glavo v zid in da delaš kar ti tudi paše. Če boš izbral pravo pot, ti bo verjetno tudi ugajala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Ja, seveda-sadje-sem se zatipkala Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Presnojedstvo je najbolj radikalna biodieta in potrjuje moje odkritje o biokodi. Toda, kakšna je surova hrana, rastlinskega ali živalskega izvora, je bolj odraz predsodkov, ki so dobili že razsežnosti dogme, ki pravzaprav zanika celo zgodovino človeka, ki je preživel ravno zato, ker se je sposoben prilagoditi na vsako hrano. Edini od vseh bitij na Zemlji je namreč v naravi odkril tudi sol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Vceri je bil na PREVERJENO seznam 9 stvari, ki naj bi se jih ljudje drzali, da bi ziveli daljse in zdravo zivljenje, o katerih se strinjajo vsi strokovnjaki na tem podrocju. Vsega se sicer ne spomnem, ampak nekaj takega:- jejte malo- ne kadite- ne uzivajte zivalskih beljakovin- ne uzivajte prevec sadja, ker ima ogromno sladkorja- pescicasto sadje iz neznanega razloga podaljsuje zivljenje- tek ni primeren, ker unicuje kolena ( )Pa po moje je bilo se gibanje, ostalega se pa ne spomnim Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 zdej gremo pa na praznik češenj v Brda ko bo.... peljal se bomo.. pa upam da ni črvov not.. živalske beljakovine in to.. pa mal je nagravžn.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 http://www.svet-je-lep.com/prehrana/tale stran pa sem noter spada! aha sej je anita že podala.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anitai 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Morda je tukaj vmesno eno vabilo za tiste, ki vas muči škropljenje in gnojenje in podobno zastrupljanje ... Pošiljam vam vabilo na izredno zanimivo predavanje o miroljubnem poljedelstvu, ki predstavlja temelj za resnični mir na Zemlji, saj si prizadeva za mir z vsemi življenjskimi oblikami - enost med človekom, Naravo in živalmi. Miroljubno poljedelstvo dejansko predstavlja rešitev za mater Zemljo in posledično tudi za ohranitev človeštva. Med drugim bo predaval Moris Hoblaj, priznani gost iz Nemčije, eden od najbolj odgovornih ljudi v podjetju Lebe Gesund, kjer proizvajajo vrhunske veganske izdelke blagovne znamke IBI. Predavanje bo obogateno z video projekcijami iz nemškega miroljubnega poljedelstva. Vljudno vabljeni! Damjan Likar P.S. Pošljite vabilo vsem, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z Naravo, živalmi in človekom! Tudi z vašo pomočjo bo planet nekega dne postal oaza miru za vse življenjske oblike! Hvala! MIROLJUBNO KMETIJSTVOKAJ JE ?ZAKAJ ?KJE ?KAKO ? DNE 12.MAJ 2005. ob 18:00 KJE? FAKULTETA ZA KMETIJSTVO,Vrbanska ulica 30 ( predavalnica št. 1 ) Veliko smo že govorili o problematiki intenzivnega kmetijstva, ob tem pa prišli do zaključka, da ne prinaša svetle prihodnosti, saj na tak način sami sebi in zanamcem uničujemo tisto najlepše, kar nam je bilo podarjeno – Naravo, naš ( vandar ne le naš ) bivalni…. prostor, vire življenja ( voda…). Mnogi bi želeli kaj storiti, spremeniti mačehovski odnos do Narave, pa ne vedo kako, mnogih je strah sprememb, odklonilnega odnosa družbe, pomanjkanja volje, predvsem pa vzpodbude - živega primera prijaznejšega Kmetovanja, ki bi vlival upanje, da lahko zaživimo bolje in brez strahu, da nas bo kdaj preganjala vest, ko se bomo ozirali po okolici. Veliko, jih že stopa po poti prijaznejšega kmetovanja, nam pa se bo v ta namen predstavilo MIROLJUBNO KMETIJSTVO – način dela z Naravo, ki se ne poslužuje nasilja, temveč živi iz sožitja med vsemi členi, ki so prisotni. To je živi primer, ki Živi, in deluje za Življenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 To bi pa mogoce sla. Pa jutri sem cel dan v Lj...gre se kdo? Kje je sploh ta fakultete ( niti ulica ne vem kje je) Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 11. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 11. maj 2005 (popravljeno) @Michelle - ja, pred parimi leti, ko je bilo z mano še slabše kot zdaj sem bil na obveznem zdravniškem pregledu. Zdravnica je na krvno sliko komentirala samo to, da naj bi jedel malo več rib. Nič drugega. Drugače pa veliko osebnih zdravnikov samo nekaj predpisuje, ne svetujejo pa kako zdravo živeti, saj niti točno ne vejo - npr. moja osebna zdravnica me še nikoli ni vprašala kako se prehranjujem, da bi na osnovi tega morda poizkušala ugotoviti diagnozo. V vsakem primeru sem odšel domov z dvema receptoma - eden je bil rezervni, če morda prvo zdravilo ne bi delovalo. Pa še nekaj - ponavadi večina ljudi o svojem telesu in zdravem življenju ne vedo skorajda NIČ, zanimati se mogoče začnejo šele takrat, ko bije zadnja ura (tako je bilo tudi pri meni - moje geslo je bilo "samo enkrat se živi". Ko je pa prekipelo, sem se šele začel zanimati zase - žalostno. Ampak na napačnem koncu - pri zdravnikih in ostalih ki se štejejo zraven. Potlačitev simptomov žal ne deluje za dolgo.). @anitai - hvala za mnenje! Drugače pa opice mislim da ne jejo čisto samo sadja? @sstane - ni soli že tako preveč v kuhani hrani? Drugače pa imate prav, ko pravite da se je treba ravnati po svojem telesu, to vse bolj spoznavam tudi jaz, ko vidim svoje odzive na prehrano. Super bi bilo zbrat na kup taka splošna pravila zdrave prehrane in bi vsak povedal, če zanj držijo? Npr. v parih knjigah sem že prebral da ni dobro kombinirati škroba in beljakovin ali različnih beljakovin skupaj. Pa sadje obvezno jesti samo zase na prazen želodec, pred drugo hrano pa počakati par ur...ogromno je teh pravil. Tole s sadjem drži pri meni - v nasprotnem primeru me sigurno"prežene". Kakšne so vaše izkušnje? Popravljeno 11. maj 2005 -> Sebastjan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 11. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 11. maj 2005 @anitai - brezvezno pripombo o opicah sem napisal še preden sem prebral tisti članek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> @sstane - ni soli že tako preveč v kuhani hrani?Ne, tam je zadosti le joda, ostalih mineralov pa mnogo premalo. Če te kaj več zanima o zdravi hrani, pa si preberi knjigo na moji strani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 človek je tudi žužkojeda opica in ne samo frugivor... želim osebno spoznati presnojedca, ki je po treh letih takega načina prehranjevanja ohranil svoje zobe Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 11. maj 2005 Prijavi Deli 11. maj 2005 Da! In edino hrano, nakatero se telo ne odzove kot na tujek (ustvarja bele krvnicke..), je surova hrana! Na vso kuhano, pa se telo odzove kot na tujek! In ta evolucija, kot sprememba reagiranja organizma, bo verjetno trajala se zelo dolgo. Da, fajn je, da se clovek ocisti strupov v telesu. To je lahko vecletni proces, ki je zelo povezan tudi z naso psiho. eno je pogojeno z drugim. Problemi lahko nastanejo, verjetno niso pa pogoj, so pa zelo pogosti (pomanjkanje dolocenih sestavin pri presnojedcih, veganih, vegetarijancih in konec koncev pri vecini ljudi sodobnega sveta). jaz sem bil vegan cca. 1 leto. potem vegetarijanec, ker sem mislil, da moram uzivati D vitamin, ker so me po teku nekako bolele kosti... pa tudi, nisem vedel kje naj dobim vitamij D pozimi?? (le tega ponavadi dobimo z dovolj soncne svetlobe). seveda sem mlecnih izdelkov uzival razmeroma malo. malo vec sojinih, se vedno pa dosti premalo beljakovin. oresckov skoraj 0 in tudi druag prehrana ni bila zelo pestra ali raznolika. Telo je oslabelo. kmalu nisem sportal vec. po nakako 5 do 7 let-ih sem bil energetsko ze zelo slab. siv in zelen v obraz. brez energije. in zelo beljakovinsko podhranjen. (seveda ni bil ve razlog le prehrana, saj je prehrana le del energije, ki jo vnesemo v telo). potem sem zacel uzivati spiruline (alge), tudi lanena semena (najboljsi vir omega 3 esencialnih mascob). se vedno ni bilo prave energije in tudi sadja sem jedel premalo. nisem vedel, nisem imel dovolj znanj. potem pa scasoma zivo vodo (FHES), ki mi je ze pomagal, da sem imel vec energije. vec fizicne moci sem dobil koncno sele z uzivanjem MAP (najcistejsih naravnih aminokislin). takrat mi je v enem mesecu izginil tudi prhljaj, ki sem se ga otepal leta in leta (ocitno hormonsko neravnovesje, vsi hormoni so belajkovine!). Seveda tudi to se ni bilo vse. Sama struktura telesa se je res izboljsala in tudi vec sem bil sposoben storiti, vec delati, etc... sedaj dodajam prehrani se minerale, spirulino (razlicne vrste), vcasih aloa vero, skandinavski jecmen (ki da do 400x vec energije), c-vitamin, Q-10, sandovalove sokove, etc... ne uzivam vsega hkrati, temvec 1 mesec eno, drugi drugo; nekja izdelkov pa kar redno. To pa se ni vse. Dejansko lahko s prehrano veliko storimo za svoje zdravje; vsekakor pa je to vedno le del celotnega zdravja posameznika! Tega e je potrebno zavedati! Umirjenost, sproscenost, spanje, pitje tekocine, stres, prizemljenost, etc... Vsaka oseba na svetu ima razlicen nacin kako preziveti! Malo zgodovine: (vir: dr. Iztok Ostan): 3 faze razvoja zive hrane:1. klasica predindustrijska ziva hrana (v zda do 1910, drugje cca. 10 let kasneje)2. ziva hrana industrijske dobe3. ziva hrana postindustrijske dobe oz. informacijske dobe 1. klasica predindustrijska ziva hrana (v zda do 1910, drugje cca. 10 let kasneje)klasicna ziva prehrana: toplotno neobdelana, pridobljena s bioloskim kmetovanjem v neonesnazenem okolju predindustrijske dobe. Pojavljala se je kot korektiv prevladujoci kuhano prehrani od zacetka civilizacije pred nekako 8.000 leti do zacetka industrijske zrelosti. -(Pitagorjevi zapisi (L. S. Kenton). Pravi preporod pa je zdravljenje z zivimi zivili dozivelo ob koncu 19 stoletja z razvojem industrijskih velemest, v katerih je zdravje prebivalcev najbolj pesalo; obicajna (toplotno neobdelana) hrana s podezelja, kjer se niso uporabljali umetnih gnojil in kemicnih sredstev, pa je bila se dovolj bogata in vitalna za regeneracijo zdravja. Klasicna ziva prehrana se je najbolj uveljavila v ZDA in v celinskem delu evrope. V praksi pa so se uveljavili trije osnovni sistemi klasicne hrane:- veganska ziva hranaklasicni zagovornik frutarijanstva: Finec Are Waerland (1876-1955)- lakto/vegetarijanska ziva hranaPionirja tega sistema: zakonca E. in M. Chistian ter dr. Max Bircher Benner (svicarki zdravnik, ki je odkril zdravilno moc sadja... Ze Pitagora je menda ze 500 let pred nasim stetjem, omenjal zdravljenje s pomocjo zmeckanega sadja, medu in kozjega mleka. - mesana ziva hranamesanica zivil, tudi mesa in rib, je v klinicni praksi uporabljal v drugi polovici 20 stoletja dr. Max Gerson. Pozdravil soprogo nobelovega nagrajenca, napisal knjigo: 'A cancer therapy: Results of Fifty cases' ; ustanovil institut L. in S. Kenton. 2. ziva hrana industrijske dobeV zacetku 20 stoletja so v ZDA (cca. leto kasneje tudi druge drzave) presle v fazo masovne proizvodnje, ki je pustila neizbrisane posledice tudi na podrocju prehrane. Prebivalstvo se je intenzivnejse selilo iz vasi v mesto. Leta 1900 se je v ZDA se 80% aktivnega prebivastva ujvarjalo z kmetijstvom, v 70 preteklega stoletja pa jih je od kmetijstva zivelo manj kot 10%. Potrebno je bilo povecati produktivnost kmetijstva (uvedba umetnega gnojenja), poskrbeti za obstojnost zivil v procesu transporta v mestu in casu skladiscenja hrane (konzerviranje, rafiniranje zivli...), a kakovost hrane, tudi zive, se je bistveno zmanjsala. Leta 1936 je senat ZDA sprejel dokument (st 264), v katerem ugotavlja, da kmetijski pridelki, namenjeni trgu, ne zagotavljajo dovolj rudnin za zdravo zivljenje. Vse vecja onmesnazenost okolja je poslabsala kakovost tudi tiste hrane, ki je bila pridelana na bioloski nacin. Bioloska hrana industrijske dobe, jele blag odsev bioloske hrane predindustrijske hrane. Ob tem so se potrebe cloveskega organizma povecale. Onesnazevanje hrane in okolja bolj oksidira nase telo. Potrebujemo vec antioksidantov (vitamonov, etc...), da ublazimo procese oksidacije, pa tudi mineralov, esencialnih mascobnih kislin in drugih snovi, ki se v celicni reprodukciji bolj unicujejo kot nekoc. A teh je v industrijski hrani vsemanj. Prehrambene skarje se z industrijskim razvojem vse bolj odpirajo; potrebe so vecje, v obicajni prehrani, pa je esencialni mikrohraniv vse manj.Da bi ohranili in povecali ucnkovitost zive prehrane, so stroovnjaki zaceli dopolnjevati 'klasicno' zivo prehrano zlasti z svezimi zivimi superzivili. To so prehransko bogata zivila, ki jih uzijemo sveza in z njimi dopolnjujemo klasicno osnovno zivo prehrano. To je bistvo uspesnih sistemov zive prehrane v industrijski druzbi. V najrazvitejsih drzavah so ucinkovito zadovoljevale potrebe ljudi v obdobju od 1910 do 1980. Zagovorniki v tem obdobju: Priznani storkovnjak (avtor knjige - Proc s kuhinjskim loncem, ustanovitelj instituta za proucevanje ucinkov svezih sokov na cloveski organizem - leta 1910), je ugotovil, da uzivanje sveze zelenjave ni dovolj, pac pa mora posameznik popiti vsaj 0,4 l svezih zelenjavnih sokov dnevno, da cloveski organizem pridobi dovolj mineralov, encimov, vitaminov in fito elementov. Njegova metoda socenja in kombiniranja sokov je v svetu zelo znana in siroko uporabljena. Dr. Edmund Bordeaux-Szekely je v svoji ustanovljeni kliniki 1937, ssurovimi zivili zdravil do leta 1970 cca. 123.600 bolnikov. med njimi 17% z diagnozo neozdravljivi. Zdravil jih ej z 'Zivo Hrano'! Ce so bili kalcki v prehrani Dr. Edmund Bordeaux-Szekelya prehranski dodatek, so postali v dieti Hipokratovega zdravstvenega instituta (nobelova nagrajenga Ann Vigmor, ki je zdravial z superzivilo - sokom psenicnih bilkj), temeljno zivilo.Druga polovica 20-tega stoletja, pa je privedla do tega, da tudi na kalckih temeljeca hrana ni vec zadoscala za ucinkovito revitalizacijo. V izkljucno surovi veganski prehrani tega instituta, ki je prehransko popolna, je tudi veliko svezih sokov iz kalckov, zelenih poganjkov in zlasti soka psenicnih biljk (kot enega izmed superzivil - najpopolnejsega zivila na zemlji) in drugih zitaric, ki je se bogatejse od kalckov. Dr. G. Cousens, je opisoval o dodatkih prehrani kot esencialne mascobe: (lanena semena in ribje olje), kakor udi dodatki joda in kalija. 3. ziva hrana postindustrijske dobe oz. informacijske dobezacela nekje z iznajdbo mikroprocesorja leta 1971. globalni procesi ekoloske degradaciej se nadaljujejo. Razlika med vse vecjimi potrebami cloveskega organizma po ustrznih mikrohranivih in vse slabso hrano, se povecuje.Informacijska druzba prinesla nove moznosti pridelovanja hrane (pesticidi, fungicidi, konzervansi..); hkrati novi neagresivni postopki (hladna dehidracija v vakumu, neagresivno ekstrahiranje esencialnih hranljivih snovi iz zivil..).Kljub predelavi ostajajo tako pirdobljena mikrohraniva neposkodovana, 'ziva', Ker so praviloma prehransko bogata, jim pravimo predelana superzivila.Na trgu se prehranski dodatki zacnejo pojavljati v vecji meri sele po letu 1990. Med njimi smo preucili le nekatere med njimi. Izbrali smo taka, ki so preverjeno brez negativnih stranskih ucinkov in ucinkovita. - FHES (1997, dr. Patrick Flanagan)- MAP (znastvena objava 1998, dr. Maurizio Luca Moretti). -------------.... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anitai 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>To bi pa mogoce sla. Pa jutri sem cel dan v Lj...gre se kdo? Kje je sploh ta fakultete ( niti ulica ne vem kje je) Joj, sem sele zdaj ugotovila, da je to predavanje v Mariboru. Vabilo, ki sem ga dobila, je ocitno malo pomanjkljivo, ker ni navedenega kraj, pa smo vsi samoumevno mislili, da je v Ljubljani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 free, a se hecas?tele solate semle kopiras... pogledam naslov teme - NARAVNA PREHRANA... jaz si pod to predstavljam: nepreciscen riz, zelenjavo, lepo biolosko pridelano in vse...ne, mamo cele solate o prahu v kapsulah.tako 'NARAVNO prehrano' mamo tule. Kok gremo hecno... svet, ljudje... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 ja, ce je pa zanimiv!! no, vsaj men je. pa solata je bla sam u drugem delu, u prvem pa tut jst pisu! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. maj 2005 Prijavi Deli 12. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, še to-dokler misliš, da moraš-ne veš , kaj bi izbral, ko pa čutiš, da želiš, pa dobiš odgovor-preprosto Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 13. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne, tam je zadosti le joda, ostalih mineralov pa mnogo premalo. Če te kaj več zanima o zdravi hrani, pa si preberi knjigo na moji strani. Res ne vem še prav veliko o zdravi prehrani, ampak menim, da je tale vaša sol (anorganska spojina) ni primerna oz. zdrava za uživanje, morda v majhnih količinah kot začimba (navada pač). To je napisano v marsikateri knjigi. Menda ne mislite, da boste s soljo spremenili kemijsko sestavo? Samo moje sklepanje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Res ne vem še prav veliko o zdravi prehrani, ampak menim, da je tale vaša sol (anorganska spojina) ni primerna oz. zdrava za uživanje, morda v majhnih količinah kot začimba (navada pač). To je napisano v marsikateri knjigi. Menda ne mislite, da boste s soljo spremenili kemijsko sestavo? Samo moje sklepanje...Sklepanje brez preizkusa je ponavadi mlatenje prazne slame, se ti ne zdi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 13. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2005 Ne, hvala, res mislim, da mi to ni potrebno. Pa brez zamere, prosim. Imam pa eno vprašanje za vse in sicer glede konzerviranih rib v olju (tune, sardine) - kakšen je postopek konzerviranja, kako obdelajo ribe, kaj dodajajo? Res hvala, če bo kdo vedel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. maj 2005 Prijavi Deli 13. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ne, hvala, res mislim, da mi to ni potrebno. Pa brez zamere, prosim.Kaj bi ti zameril, si pač izrazil svoje mnenje, jaz pa svojega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 14. maj 2005 Prijavi Deli 14. maj 2005 Kar nekaj časa sem si vzela, da sem tole zadevo prebrala. Tako kot vedno je vsak zase najbolj pameten. Nikoli ne more ena smer biti dobra za vsakega, kajti vsak živi na drug način. V svetu je ne ravno nova veda ali smer ali kakor že hočete: NUTRICIONIZEM. Zunaj so že uradno priznali to vedo in ljudje ki to študirajo in doštudirajo so nutricionisti, ki se ukvarjajo s posameznikom. Pogovorijo se o načinu življenja, prehranjevanja in pa tudi o zdravstvenem stanju. Nutricionist pa jim na osnovi vsega tega predpiše način življenja predvsem prehranjevanja. Žal v Sloveniji še nisem zasledila NUTRICIONISTOV tistih ta pravih. Moje mišljenje je, da je zelo nevarno delati poskuse na sebi in vsakič ko niso dobri rezultai, poskusiti nekaj drugega. Cena je lahko zelo visoka. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 24. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 24. maj 2005 (popravljeno) @Valkira, koliko časa že vztrajaš? Mislim, da prehranjevanje točno po seznamu ni nujno niti dobro, saj smo si ljudje različni. Četudi ta teorija res drži, moraš vedeti, da nimaš lastnosti čiste krvne skupine ampak tudi podznak (glede na skupino staršev) in lahko povzameš njihove lastnosti. Ne bi ti rad zbijal morale, vendar je na internetu tudi ogromno protiargumentov glede D'adamove teorije. Poglej si seveda še ostale knjige, kakšen link bom pa še jaz kdaj prilimal, pa bo. Drugače sem pa vesel, da si si izboljšala zdravje, prosim še poročaj v nadaljnje, drugače te bom pa jaz opomnil:) Jaz osebno sem za obdobje slabih dveh tednov prešaltal na malo bolj strogo vegansko dieto, zdaj pa furam zmerno vegetarijanstvo, v bistvu še ugotavljam kaj, koliko in v kakšnih kombinacijah mi paše pa kaj ne. Moti me samo to, ker sem za mojo suho postavo preveč shujšal in že tako zelo težko pridobivam težo... Se slišimo! Popravljeno 24. maj 2005 -> Sebastjan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 24. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 24. maj 2005 (popravljeno) Tu imaš link do zelo zanimive strani, klikni "My opinions" in boš našla tudi obširno mnenje in nasvete za prehrano po krvnih skupinah. Stran je zelo zanimiva za vse ki jih zanima prehrana in zdravo življenje! http://www.lammd.com/ Popravljeno 24. maj 2005 -> Sebastjan Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.