Aliana 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 Evo, Marsina ideja tole.. ampak ja, res fajn imet posebno temo za avokado.. Jaz ga mam ful rada.. Mal problem je, ker ga pri nas ful tezko dobis ze zrelega in je pol potrebno za par dni vnaprej nacrtovat, ce hoces kaj pocet z njim.. Sem nekje prebrala (in dejansko deluje), da ga zavijes v casopisni papir in das na radiator. Jaz ga dam na polico, nad radiator, da ni prevroce.. in 'ozreli' v dveh, treh dneh.. Evo, dajte recepte, ideje.... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 AVOKADOVA JUHA 1 avokadomaslo ali olje1 manjša čebula2 stroka česna1/2 zelenjavne jušne kockesolžlička mokepol dcl sladke smetanepeteršilj Čebulo drobno nasekljaš in popražiš na maščobi. Olupljen avokado zrežeš na koščke, zaliješ z malo vode, dušiš.. čez par minut dodaš še malo vode, stisnjen česen, jušno kocko, sol, moko in sladko smetano. Še malo prevreš, zmelješ s paličnim mešalnikom in dodaš peteršilj. Nekja koščkov avokada naj ostane celih. (recept iz http://www.kulinarika.net) Jaz ne dam jušne kocke not, ampak malo več soli, pa je isto.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 ej ne no, kaj nimam avokada!!!! nekoc, ravno za moj r.d., sem sanjala avokado (najbrz mi je zapasal, ker je zlo bogat, pa smo mal pili pa tko)... prav tko zhivo sem ga sanjala, cist v barvah in otipljivo...Pol me pa zbudi trkanje, zgornja soseda, odprem, in mi z veselo faco daje avokado in hkrati vosci za r.d. in pravi, namest rozh, ko shizis! pa sanjala sem ga, morda 10 minut predtem!!! Skratka, cist shizim.jaz si ga na kruh namazem pa mal limonce dam gor.Vcasih sem kak namaz naredila, pa sem mensezdi dala cesen, pa petersilj, limonco, pa morda zlicko kisle smetane al pa sladke... Drugac se pa ne spomnim, kaj sem se z njim. Aja, na kak radich al kaj tacga ga dam namest krompirja za 'zmehcanje' - poleg tega da pac pase, kar ima tak maslenkast okus. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 Joj, jaz sem ga v Madridu fuuul pojedla. Tam si dejansko kupil zrelega, ful polnega okusa... Moj cimer ga je v solato dodajal vedno (je ful shizil na raznorazne solatke za vecerjo in sva pol kombinirala vse zivo v eni ogromni skledi.. avokado bil pa vedno zraven... ) Al pa tole: pol krompirja in pol avokada, pa ostali dodatki po okusu (mleko, smetana, margarina..) in pire naredis iz tega. Ma ful boljsi okus, kot sam krompir Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 x:px Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 16. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 16. maj 2005 Kaj nis pol ure prej rekla tega ( ), bi te na juhico povabla... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 enkrat bom pa res prisla, da vidim, kako si si ustimala.ce bo kak avokado padel glih, bo dbest, ce bodo cesnje ravno tedaj, tud al pa se bolj dbest, karkoli bo, ce bo, ko bo, bo dbest. Itak smo na zvezi... mi ne rabimo krchevito bit na zvezi, ker itak smo. Thanx!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. maj 2005 Prijavi Deli 16. maj 2005 avokado ala waxman (se mi zdi). v glavnem:avokadotuna(ali npr. kak drugi filet, skuhan. polenovka je tudi fina, mackrel ( kako je to po nase?)cebula (mlado perje se posebej)olivno oljetrdo kuhano jajce (po zelji)sveza bazilikalimonin sok vse to nasekljas, zmesas...mazes na toast. guacamole.... ahja....! ceprav zdaj, ko so sparge mi ni hudega Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
katu 17. maj 2005 Prijavi Deli 17. maj 2005 (popravljeno) Moram priznat, da sem že ene par receptov z avokadom probala, ampak mi res ni šlo dobr po grlu, zaradi raznih čebul pa takih zadev. Pa me zanima, če ima kdo kakšen recept z avokadom, da je jed ne koncu sladka.To mora bit res dobr. Popravljeno 17. maj 2005 -> katu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. maj 2005 Avtor Prijavi Deli 17. maj 2005 Jaz sem si milkshake delala..mleko, zrel, ampak res zrel avokado (pa tiste nitke ven pobrat, da se pol ne vlece okrog), sladkor, mal cimeta.. (hmm.. vanilija bi najbrz tud sla zraven..) in zmiksas... Sam je treba kmalu spit, ker precej hitro ogabno rjave barve postane.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Meni je avokado najbolj dober sam, zrel, brez dodatkov Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Joj, jaz sem ga v Madridu fuuul pojedla. Tam si Al pa tole: pol krompirja in pol avokada, pa ostali dodatki po okusu (mleko, smetana, margarina..) in pire naredis iz tega. Ma ful boljsi okus, kot sam krompir a surov avokado to? Itak pojma nimam o avokadu, sva ga enkrat kupla, pa pol je bil pa tak full nezrel, pol ko pa kao da je zrel, je bil pa po moje prezrel, pa je bil koš sit! julijana, kak ga pa ti pol ješ, a kr samega? Pa brez vsega? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Ja,najraje ga jem kr tako, z žlico ga strgam .paše pa če ga poliješ malo s sojino omako-samo potem izgubi okus po avokadu,je pa dobrooo Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 vedn surov... v bistvu je avokado hruska (biolosko gledano) in potemtakem sadez. (kot npr. paradiznik) stos je v tem, da mora biti res zrel...in zato 'ni dober', ce je trd. nekateri ga tudi takega jejo (kot jejo tudi npr. zelene paradiznike) ampak na splosno se je, ko je mehek, ker se ga lazje sproducira v kaksne namaze ipd. okus je dokaj nevtralen-maslen, zato se ga navadno mesa z zelisci itd.je pa tudi sam dober, ce ti je vsec tak okus...izjemno dobro pase samo malo soli, popra in limoninega soka...sploh je limona fina, ker je avokado v bistvu zelo mastna stvar, vendar:prijazne mascobe, zato nobe ne panike!je IZJEMNO dober za kozo, ravno te mascobe so zelo kozi prijazne (kot opazimo, ce gledamo malo okrog je avokado v mnogih zaubicah). mushi, nezrel avokado je podobno kot nezrela banana ali nezrel kivi-dokaj neuziten.zato je prav pocakat. res postane malo temen, ampak med fazo, ko je temen ( ima ko neke podpludbe, ce ga primes ) in med gnitjem je se kar nekaj casa vmes. ce potemni, ni zato nic majdober (oksidira pac). ce ti pa ni vsec, pa ga pokapljaj z limono in bo ostal lep. sladek recept je npr: avokado z jagodami, jogurtom, pomarancnim sokom, kokosom in malo sladkorja.to je kot nek napitek ali sadna kupa. sploh je pa zanimiv v vseh sadno-solatnih kombinacijah: npr. s kreso in grenivko in mehko solato in malinami in sladkim kisom in bucnim oljem Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>Meni je avokado najbolj dober sam, zrel, brez dodatkov men tud, jaz ga na kruh namazem, sam dam mal limonce gor pa vcasih mal soli. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>men tud, jaz ga na kruh namazem, sam dam mal limonce gor pa vcasih mal soli. Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 tinka omenja guacamole ; recept zanj je sicer že v temi namazi, ma vreden ponovne omembe: avokado prerežeš na pol, izkoščičiš, izdolbeš meso. takoj poliješ s sokom pol limone (sicer meso oksidira in potemni). dodaš majhen zrel paradižnik, majhen strok česna, majhen košček čebule, čili (ali brizg tabasca), sol in poper... vse skupaj zmiksaš in daš za pol ure (ali še manj) v hladilnik, da se okusi prepojijo. to je to, guacamole. ne morš falit! razen če daš preveč čebule.. res enostavno pripravljeno in odlično s koruznim čipsom, tortiljami, toastom... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> recept zanj je sicer že v temi namazi, ma vreden ponovne omembe: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 nehajte, ker je se 2 uri do kosila Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Pri nas mami dela tudi ta guacamole; je cisto na easy...zmiksas olupljen avokado ( ali 2), paradiznik, strok cesna, cebulo, sol in malce limoninega soka in voila! lohk pa tud baje mal konjaka.. Avokado je kul, ker ima tadobre mascobe Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 se nekaj sem nasla: Avokado s kaprami Sestavine za 2 osebi: 1 mango 1 paradižnik 5 redkvic 1 žlica kaper 3 žlice oljčnega olja 1 šalotka ali kos rdeče čebule PRIPRAVA: * Zrel avokado razpolovimo, odstranimo koščico, olupimo in narežemo na rezine. Paradižnik narežemo na koščke, šalotko in redkvico pa na kolobarčke. * Vse sestavine dekorativno zložimo na krožnik in postrežemo kot jutranji obrok ali kot začetno jed pred glavnim obrokom Se en NAMAZ1 avokado100 g skute1/2 čebule2 trdo kuhani jajcisok polovice limonesolpoper2 žlici olja Avokado in čebulo olupimo, avokado izkoščičimo in oboje narežemo na manjše koščke. Skupaj z jajci, skuto, sokom limone, oljem, soljo in poprom dobro zmeljemo v električnem mešalniku. Postrežemo z rezinami kruha Piščančev in avokadov taco Sestavine za 4 osebe: 350 g piščančevih prsi 1 žlica oljčnega olja 12 taco koruznih upognjencev 1 avokado, olupljen, narezan na koščke 2 paradižnika, narezana na koščke 1/2 glave zelene solate, narezane 200 g sirove omake 200 ml taco omake (pekoče ali rahlo pekoče) kisla smetana Piščančeve prsi posolimo, jih prelijemo z oljem in v pokriti posodi 15 minut dušimo pri nizki temperatur. Počakamo, da se meso nekoliko ohladi, nato ga narežemo na tanke rezine. Pečico segrejemo na 180 °C in v njej za 4 do 5 minut popečemo koruzne upognjence. Vroče upognjence napolnimo s piščančevim mesom, koščki avokada in paradižnika, narežemo solato in sirovo omako. Upognjencem dodamo omako taco, čilije jalapenos in kislo smetano. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>se nekaj sem nasla: Avokado s kaprami ... 1 mango 1 paradižnik 5 redkvic 1 žlica kaper 3 žlice oljčnega olja 1 šalotka ali kos rdeče čebule kje pa avokado vskoci? drugac pa, zakon, se dobr da si me spomnila, zdajle grem ven in upam da se spomnim na avokadota. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Ups, no...tam je se avokado Sej pol v navodilih je omenjen...Za temi tremi recepti ne stojim, samo za tisti namaz...zgleda pa dobro Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Ful hudo, dbest da ste dale recepte! *saj sem vidla Michelle, sam tam pa gledam, pa nikjer, sem najprej mislila, da je pomota, da je namest manga. ** Ko pa imamo itak splosno o avokadu (pa ceprav je v forumu prehrana) - je dbest za obrazno masko (recimo tud olje je med najkvalitetnejsimi za faco), prav tako das kapljico limonce, pa ce zelis mal kisle smetane, lohk pa nic. a to veste, ko si je moja frendica dala pri meni avokado na faco, pol je sla pa od mene za job se menit? Se vedno z avokadom na faci. saj ni blo sile, mal taka zelenkasta je sam bla. a je treba povedat, a je dobila sluzbbo al ne? ** Cist sem se ufurala v avokado prejle, in ga v mercatorju slucajno niso imeli. grem pes do SZ, so mel sam se enga, cist rumenkastega pa nekje mal stisnjenega in tam mal sivega, je rekel ja saj je zrel pac, ma ne mi rect, no, saj ga vidim da je cist bogi!In sem se tolk ufurala da sem se do trznice zategnila koseske, ne prevec z upanjem, da se kaj dobim ob 17h, a sem dobila, sam cist trdega. :|||no, ja, jutri bo ze dobr, sem ga dala v kartonasto vrecko pa zunaj sem ga pustila, to kar dela. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 ste me tolk nakurile s tem, da sem jaz dons tud iskala tole zadevco, ampak halo... v našem kraju bom vidla jutri dopoldne na tržnici torej mora biti fejst zrel le kako bom vedla da je zrel? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.