Marsa 17. junij 2009 Prijavi Deli 17. junij 2009 ti s tok hecna jeti sm se pr seb smejala prejle, da grem stavt, roko v ogenj dajem in vse - ce nous ze jutr tlele poskakovala! ... popust za penzjoniste Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 17. junij 2009 Prijavi Deli 17. junij 2009 kolk je to fajn ... jst si zjutraj rečem ... dons bo pa en sper dan ... ok ... včas ga kdo poserje ... je pa vedno enkraten ... kakršen že je jutri ... avokado in karfjola akcija ... pol pa poročam, če me nau pobral Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. junij 2009 Prijavi Deli 17. junij 2009 (*namig; da se me ne bi kej sinfal oz. klel - ce ma kdo zarad cvetac kdaj prebavne motnje, naj preprosto da v vodo, kjer jo kuha, mal majarona in/ali (lohk mlete) kumine... okus ne bo prevladal, bo pa pomagal pr morebitnem napenjanju oz. ga potem ne bo ) ((*namig 2: v vodo, k cvetaco kuhajo, dajo, da ohranijo barvo predvsem, eni mikrich mleka, no jaz dam par kapljic limonce)) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 17. junij 2009 sam smotan, k je treba pri nas avokado par dni preden ga nameravaš jest kupit, da dozori enga medim že 3 dni pa se mu še nič ne da zmehčat.. sem ga obkrožila z jabolki jooj, kok je blo to v Peruju fajn in dobr x:px Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 18. avgust 2009 Prijavi Deli 18. avgust 2009 Pozdravljeni! Sem nova, pa me je zelo pritegnila ta tema o avokadu, ki ga naravnost obožujem..Seveda mi je najboljši "plain" namazan na polnozrnat kruh. Ker sem nekaj časa prakticirala presno prehrano (no ja še vedno z malimi prekrški) mi je bil odličen tale recept, nekdo je spraševal za sladki recept: -zrel avokado-dve zreli banani-2 kivija-mleti mandeljni/lešniki/orehi... Avokado, banane in kivija zmiksaš oz. zmečkaš in posuješ z mletimi mandeljni.. Odlično je, imenuje pa se avokadov močnik lp tole sem si naredila danes zjutraj. zelo ukusno. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. avgust 2009 Prijavi Deli 19. avgust 2009 lepo jih gledam/va. kr rastejo. sicer pa ne skrbim zanje jst. pomen, da jih ne zalivam jst. ob priliki dam kako fotko gor, ker sem zdej u selitvi nekak... kako:v pesko zapicis 3 zabotrebce, tolk da lepo stoji v palsticnem kozarcku polnem vode. na toplem. in zraste, raste... potem scasoma pa presadis v loncek, teglc whatever... pa tut prou treba obrtn pesko. verjetno pa obstaja vec razlicnih nacinov in pogojev kako in zakaj.... zemlja, prst, voda, polozaj teglca, zalivanje, itn... itaq.aja,pa se neki, nikol niso na soncu. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. avgust 2009 Prijavi Deli 19. avgust 2009 evidenco, statistiko ornk.pol bos pa preslatata na eko kontrolo proizvodov se .. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. junij 2012 Prijavi Deli 28. junij 2012 (to mora bit pa tudi še tu - sicer pa je iz teme Recepti- vegi, veganski, presni,...) Značilnosti avokadaAvokado, sadež bogov Avokado sodi v skupino najbolj hranljivih sadežev. Po vsebnosti hranil je najimenitnejši sadež, kar ga najdemo na Zemlji. Vsebuje skoraj vse bistvene hranilne snovi, ki so pomembne pri zmanjševanju tveganja za nastanek hudih bolezni. http://www.ekomagazin.si/images/teaser/teaser1121_eko.jpg (Foto: Photos.com) Vitamini, minerali, energija Avokado je eden najboljših virov naravnih mineralov in vitaminov. Približno polovica srednje velikega avokada (okoli 100 g) pa tudi premore približno 171 kcal, zato mu pravijo "hrana energije". Z 3,2 gramov vlaknin se avokado ponaša z najvišjimi koncentracijami prehranskih vlaknin. Vemo, da velik vnos vlaknin zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, raka, viskokega krvnega pritiska, sladkorne bolezni in debelosti. Antioksidanti Avokado je bogat z antioksidanti, ki delujejo kot preventiva pred številnimi obolenji - predvsem z vitamini A, C in E, ki pomagajo "čistiti" presežek prostih radikalov v celici. Ti "pomagajo" pri razvoju bolezni srca, sive mrene, prezgodnjem staranju in nastanku raka. Fosfor, kalij, kalcij, magnezij, natrij in železo so najbolj pomembni minerali, ki jih vsebuje ta še vedno ne dovolj cenjeni sadež. Zdrave, nenasičene maščobe Ljudje so se avokada izogibali več let, saj je veljalo zmotno prepričanje, da redi. Menili so tudi, da vsebuje velike količine nezdravih maščob in zvišuje nivo holesterola v krvi. Danes znanstveniki zagovarjajo avokado kot pomemben del diete. Športnike je prepričala vsebnost t.i. mononenasičenih maščob, saj jim te pomagajo vzdržati naporne treninge in blažijo utrujenost v obdobju regeneracije. Avokado vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin. Esencialne maščobne kisline so večkrat nenasičene maščobne kisline, ki so nujno potrebne za normalno delovanje človeškega organizma in jih telo ne more proizvesti samo, zato jih moramo prejeti s hrano. Nekaj namigov Avokado je zelo občutljiv na mraz. Vseeno pa ga lahko hranite v hladilniku, v prekatu za sadje in zelenjavo. Če kupite trde (nezrele) sadeže, pri temeperaturi med 15 in 18 stopinj dozorijo v nekaj dneh. Proces zorenja lahko pospešite tako, da ga shranite v papirnato ali plastično (razgradljivo) vrečko. Avokado je zrel takrat, ko se sadež vda ob nežnem pritisk pri koncu peclja. Zmeraj kupujte avokado, ki nima poškodovanega ovoja. Vsebuje torej tudi veliko vlaknin. Je lahko prebavljiv, vzdržuje kislo-bazično ravnotežje in ugodno vpliva na nastajanje rdečih krvnih celic. Avokado vsebuje železo, betakaroten, baker, kalij, fosfor, folno kislino ter vitamine B, K, C in E. Vitamina C in E sta antioksidanta. http://www.mojirecep...od/avokado.html Namaz iz avokada in orehovhttp://www.jana.si/2...kada-in-orehov/ 2 Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.