Kabalist 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 V današnjem globaliziranem svetu so nekdaj znantne razdalje precej zmanjšane. Duhovne smeri se križno mešajo. A pri mešanju duhovnih smeri gre pri nas za poveličevanje vsega, kar je tuje in bolj ali manj odkrito zaničevanje tega, kar je domače. Koliko gre pri odkritem izstopanju s tujo kulturo za nastopaštvo in koliko za uspešno duhovnost? Koliko gre za notranjo iskrenost in koliko za preračunljivost? V tej hiperpotrošniški družbi je tudi duhovnost postala potrošniška dobrina. Duhovneži, ki obsojajo naše domače prehranjvalne, moralne in druge navade ne morejo pričakovati, da bodo vsepovsod do njih strpni, ker tudi sami niso. Nekdo, ki izstopa preko tolerance povprečne družbe, se mora namesto s svojim razvojem ukvarjati s konflikti, do katerih prihaja med njegovo drugačnostjo in povprečjem okolja. Kje so meje? Do kam sega toleranca družbe? Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 hm...po tvoje je kabbala ochitno jako avtohtona... ...OM... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SmartyM 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 hahahahaha ,najboljš da pljune še mal na Vilinčke od Marjetke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> Kje so meje? Do kam sega toleranca družbe? pravzaprav res!!!zhe dolgo nismo javno razchetverili kakega kabbalista ...OM... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 Po mojem gre tu za tri vrste ljudi kar se tiče raznih tujih religij ali duhovnosti Za nekatere je to stvar mode ali trenda ali karkoli že. Ker to počnejo drugi moram še jaz da ne izpadem zaplankan butl Drugi iščejo nekaj s čimer bi naredili nekaj na sebi pa skačejo z ene stvari na drugo in običajno končajo kot tisti osel ki se ni mogel odločiti s katerega kupa sena bi jedel... Tretji ki se zavestno odločijo za nekaj ker jim je to všeč, ker v to verjamejo, ker v tistem najdejo sebe Smo del civilizacije ki je nastala na krščanskih temeljih. Če smo verni ali ne je to del naše miselnosti. Tudi v krščanstvu lahko najdemo dovolj duhovnosti, če jo le znamo poiskati Vsak naj izbere kot mu pravi srce Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 ...OM... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 Tale alef pa tud kaj zlo fajnega pove... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. avgust 2005 Prijavi Deli 11. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> Tale alef pa tud kaj zlo fajnega pove... nomen est omen(prva chrka hebrejske abecede ) ..OM... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 12. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 12. avgust 2005 Ha, ha, natanko takšne odzive sem s svojim malce provokativnim pisanjem pričakoval. Najbrž je samo Alef podal razumen komentar. Eni bi pa četverili in podobno. Govorim za splošni odziv družbe. Sam sem imel opravka že s čuda duhovneži in sem lahko v živo opazoval različne razvojne faze različnih tipov ljudov. Provokacija pokaže, koliko je kdo usposobljen za soočenje z drugačnostjo. P.S.nomen est omen(prva chrka hebrejske abecede Prva črka hebrejske abecede je Alef (gramatično gledano), ki pomeni vol. Istočasno je materina črka, ki je predstavljena z elementarnim principom zraka in v telesu ustreza pljučam (Sefer Ha'Jecira). Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ha, ha, natanko takšne odzive sem s svojim malce provokativnim pisanjem pričakoval. Najbrž je samo Alef podal razumen komentar. Eni bi pa četverili in podobno. Govorim za splošni odziv družbe. Sam sem imel opravka že s čuda duhovneži in sem lahko v živo opazoval različne razvojne faze različnih tipov ljudov. Provokacija pokaže, koliko je kdo usposobljen ?za soočenje z drugačnostjo. P.S. Prva črka hebrejske abecede je Alef (gramatično gledano), ki pomeni vol. Istočasno je materina črka, ki je predstavljena z elementarnim principom zraka in v telesu ustreza pljučam (Sefer Ha'Jecira). no...che tolmachish hebrejshchino na podoben nachin kot pishesh slovenshchino...je vse jasno ...OM... ps. rdecho sem uprabil nalashch Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 alef mene ne moti noben vdor tujega.mal me motijo pa ljudje ,ki vsiljujejo svojo vero drugim .vsak ima svoj nacin ,vsak svoj karakter ,vsak svojo religijo ali zivljensko filozofijo.sama ima tudi svoje osebno verovanje v nekaj svojega,v kar verujem od majhnega,to je bil spontan otroski odziv in takega sem obdrzala,saj je bil brezmadezno cist obcutek ljubezni do necesa. moja druzina je bila komunisticno usmerjena ,pa vendar ni nihce nasprotoval mojim verovanjem,neglede na to,ce sem bila edina,ki sem v nekaj verjela.so mi pac prisluhnili in spostovali mojo misel,idejo,zeljo.me je pa presenetil enkrat en duhovnik ,ki mi je ustavil,ko sem stopala.najprej je pogovor tekel o fotografiji in sva se lepo razumela,potem pa me je zacel sprasevati o moji veri...in tu sva prisla v konflikt.povedala sem mu ,da nisem krscanka,pa niti zidinja,pa niti pravoslavka,pa niti muslimanka...pa mu ni slo v racun,pa je rekel:"aha,torej si ateist!" in me grdo pogledal pa sem mu razlozila,da nisem ateist in da verjamem v nekaj drugega,ki ni nic od nastetih religij in da pac nocem biti del neke verske skupnosti,ker cutim v sebi drugacno usmerjenost glede tega.vera je zame znotraj posameznika in ne v cerkvi.tip je bil zmeraj bolj jezen in mi tezil ,da sploh ne vem kaj govorim.vprasal me je ,ce sem bila kdaj v cerkvi,pa sem mu rekla ,da grem vsake toliko pogledat freske ,pa tudi vsec mi je prazna cerkev,rada se sprehajam po cerkvi.in naenkrat je popizdil,da jaz nimam pravice hoditi v cerkev ,ce nisem krscanske vere.mislim tu mac! sam sem mu dala popra pol,ko sem mu rekla,da sem ziher prej vernik ,kot on,ker ga spostujem neglede na njegovo vero,on pa samo krscane spostuje in kam so izginile vse zapovedi,toleranca ....in kako ga ni sram ,da siri lazi o krscanski veri okrog.ker to kar je on govoril,tiste besede niso bile iz biblije,o ne,to je bil pravi hudic od cloveka,ki me je potem sred ceste ,brez pozdrava vrgel ven iz avta.in da ne bo kdo mislil ,da sem bila nesramna do njega,dovolj mu je bil podatek ,da nisem njegove vere.a ga ni nihce poucil,da nikoli ne ves koga je bog poslal ,da te preveri? a ne ve ,da se v vsakem od nas skriva bog? kakorkoli ,zase vem ,da ravnam po svojih nacelih,obcutkih in ne zavracam tistega,ki misli drugace. Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 cigancica kabalist Nestrpnost. Do drugače mislečih, do drugače verujočih. To je večji problem kot pa vdor tujega. Saj ta vdor ni nekaj novega. To se je dogajalo že v prejšnjem režimu samo govort se ni smelo o tem :xx!: Jaz temu ne bi rekel ravno vdor. Je le posledica tega da nam je dostopno več informacij s tem pa tudi več izbire. O poplavi informacij je govor v neki drugi temi.Mene so štirideset let futral s idejo o bratstvu i jedinstvo pa s komunizmom in socializmom. Zrasel sem pa v krščanski družini. Nisem napisal verni. Zakaj ? Ker se je vse vrtelo bolj okrog tega - ja moramo v cerkev hodit, kaj bodo pa ljudje rekli če ne bomo... :xx!: Do vere imam pač svoj odnos, tako do svoje kot tuje. Tuje - čuden izraz. V bistvu so vse enake. Bog ali Stvarnik je en sam, ima le več različnih imen, zato je nesmisel prepirati se kateri je pravi Mene je vedno odbijalo enoumje, tako komunistično kot versko. Pa nestrpnost, pa dvoličnost. Kao tisto - kot pionirček je z zastavico stal ob cesti ko se je Tito mimo peljal, ko je zrasel je bil v partiji, zdaj je pa pri SKD.... :xx!: Tisti ki sebe ne najde v eni veri ali duhovnosti ali ideologiji se ne bo našel nikjer. Ostati je treba zvest sebi in svojemu srcu In dovoliti to tudi drugim Nekoč se bo vse zlilo v eno In ne bo več tujega in našega Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>mene ne moti noben vdor tujega.mal me motijo pa ljudje ,ki vsiljujejo svojo vero drugim .vsak ima svoj nacin ,vsak svoj karakter ,vsak svojo religijo ali zivljensko filozofijo. ... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zrasel sem pa v krščanski družini. Nisem napisal verni.vis jaz pa v verni, ne pa krscanski (nujno)... ceprav, seveda, izvorno ze in tko...sam me ni nihce nikamor in v nic silil, pa sem kar svojo vero razvila. a tud jaz 'crpala' pac jasno iz tega vira. tko da... 'svojega' se zavedamo, 'tuje' sprejemamo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. avgust 2005 Prijavi Deli 12. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>alef mene ne moti noben vdor tujega.mal me motijo pa ljudje ,ki vsiljujejo svojo vero drugim .vsak ima svoj nacin ,vsak svoj karakter ,vsak svojo religijo ali zivljensko filozofijo.sama ima tudi svoje osebno verovanje v nekaj svojega,v kar verujem od majhnega,to je bil spontan otroski odziv in takega sem obdrzala,saj je bil brezmadezno cist obcutek ljubezni do necesa. moja druzina je bila komunisticno usmerjena ,pa vendar ni nihce nasprotoval mojim verovanjem,neglede na to,ce sem bila edina,ki sem v nekaj verjela.so mi pac prisluhnili in spostovali mojo misel,idejo,zeljo.me je pa presenetil enkrat en duhovnik ,ki mi je ustavil,ko sem stopala.najprej je pogovor tekel o fotografiji in sva se lepo razumela,potem pa me je zacel sprasevati o moji veri...in tu sva prisla v konflikt.povedala sem mu ,da nisem krscanka,pa niti zidinja,pa niti pravoslavka,pa niti muslimanka...pa mu ni slo v racun,pa je rekel:"aha,torej si ateist!" in me grdo pogledal pa sem mu razlozila,da nisem ateist in da verjamem v nekaj drugega,ki ni nic od nastetih religij in da pac nocem biti del neke verske skupnosti,ker cutim v sebi drugacno usmerjenost glede tega.vera je zame znotraj posameznika in ne v cerkvi.tip je bil zmeraj bolj jezen in mi tezil ,da sploh ne vem kaj govorim.vprasal me je ,ce sem bila kdaj v cerkvi,pa sem mu rekla ,da grem vsake toliko pogledat freske ,pa tudi vsec mi je prazna cerkev,rada se sprehajam po cerkvi.in naenkrat je popizdil,da jaz nimam pravice hoditi v cerkev ,ce nisem krscanske vere.mislim tu mac! sam sem mu dala popra pol,ko sem mu rekla,da sem ziher prej vernik ,kot on,ker ga spostujem neglede na njegovo vero,on pa samo krscane spostuje in kam so izginile vse zapovedi,toleranca ....in kako ga ni sram ,da siri lazi o krscanski veri okrog.ker to kar je on govoril,tiste besede niso bile iz biblije,o ne,to je bil pravi hudic od cloveka,ki me je potem sred ceste ,brez pozdrava vrgel ven iz avta.in da ne bo kdo mislil ,da sem bila nesramna do njega,dovolj mu je bil podatek ,da nisem njegove vere.a ga ni nihce poucil,da nikoli ne ves koga je bog poslal ,da te preveri? a ne ve ,da se v vsakem od nas skriva bog? kakorkoli ,zase vem ,da ravnam po svojih nacelih,obcutkih in ne zavracam tistega,ki misli drugace. Cigančica ti si carica... ful se strinjam in te podpiram... res....S tem, da mene orng (ne mal) motjo tisti , ki vsiljujejo svojo vero.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 14. avgust 2005 Prijavi Deli 14. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>V današnjem globaliziranem svetu so nekdaj znantne razdalje precej zmanjšane. Duhovne smeri se križno mešajo. A pri mešanju duhovnih smeri gre pri nas za poveličevanje vsega, kar je tuje in bolj ali manj odkrito zaničevanje tega, kar je domače. Koliko gre pri odkritem izstopanju s tujo kulturo za nastopaštvo in koliko za uspešno duhovnost? Koliko gre za notranjo iskrenost in koliko za preračunljivost? V tej hiperpotrošniški družbi je tudi duhovnost postala potrošniška dobrina. Duhovneži, ki obsojajo naše domače prehranjvalne, moralne in druge navade ne morejo pričakovati, da bodo vsepovsod do njih strpni, ker tudi sami niso. Nekdo, ki izstopa preko tolerance povprečne družbe, se mora namesto s svojim razvojem ukvarjati s konflikti, do katerih prihaja med njegovo drugačnostjo in povprečjem okolja. Kje so meje? Do kam sega toleranca družbe?Problem je, ker smo v tej družbi tako vzgojeni in družba to tudi podpira. Tekmovalnost in vzvišenost je značilna za zahodni svet, predvsem za svet belcev, je moč in zloraba le-tega že arhetipsko pogojena, ne glede na to ali smo verni, neverni, duhovno razviti ali ne. Vprašaj se zakaj, ravno med belci in ostalimi zahodnjaki toliko religij in ideologij, ki zagovarjajo enakopravnost, solidarnost, demokratičnost, parlamentarnost, napredek in blagostanje med ljudmi? Željo po moči in denarju, počasi se seli tudi med pripadnike drugih ras in prevzemajo belsko krščansko-židovsko kulturo. Japonci so se že skoraj asimilirali v belce. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 15. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 15. avgust 2005 no...che tolmachish hebrejshchino na podoben nachin kot pishesh slovenshchino...je vse jasnoHm, z mojo Slovenščino ni nič narobe.Vsekakor ste vsi nanizali zanimive misli. Naša zahodna družba sama sebi oži maneverski prostor. To potrjujejo različni kazalci. Eden od problemov je medsebojna toleranca. Mnoge krščanske cerkve (te so pač pri nas vsaj zadnje tisočletje domorodne in so pustile v naši družbi ustrezen pečat) so samo deklarativno tolerantne. Vmes smo imeli komunizem, ki je od krščanstva (saj komunizem se je lahko izlegel zgolj iz krščanskega jajca) še nasilnejša religija. Mnogi so se podali na pot indijske, kitajske in še kakšne duhovnosti. A kljub temu je mnogim ostala ta vcepljena netoleranca. POznam ljudi, ko so šli v Indijo in ko so prišli nazaj, so bili polni ahov in ohov. Kako je tam super, kako je pri nas vse ničvredno, da nimamo nobene duhovnosti, da smo v temi materialnega ipd. Ko sem vprašal, če bi tam stalno živeli, pa so bili polni brezveznega blebetanja. Nisem dobil tistega jasnega da ali ne. Fascinacija s tujim je vedno močna. A za njo pride tudi nestrpnost. Ta je pač dvosmerna. Vera je osebno dejanje. Tudi ateist je vernik. na svoj način. Vprašanje je samo, koliko je to vera v Boga in koliko je to (prazno)vera zaradi navade. nadalje imamo še izražanje verske pripadnosti zaradi preračunljivosti in podajanje samopodobe. Zahodnjaki smo vedno polni kalkuliranja. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. avgust 2005 Prijavi Deli 15. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>POznam ljudi, ko so šli v Indijo in ko so prišli nazaj, so bili polni ahov in ohov. Kako je tam super, kako je pri nas vse ničvredno, da nimamo nobene duhovnosti, da smo v temi materialnega ipd. o temle sem sama tud ze veckrat tule pisala...najbolj mi je pa 'vsec', ko tu vlecejo socialno podporo, medtem pa tam zivijo kot bubregi v loju..... kot sami pravijo.pih, jaz meditiram in vse (lohk) tud v Sloveniji.'ne glede na to, kam gres, vedno si tukaj.' (konfucij) no, zato. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 15. avgust 2005 Prijavi Deli 15. avgust 2005 Saj tudi sami hindujci in budisti pravijo, če duhovnosti ne najdeš doma, je drugje ne boš našel. Sicer pa taki ki pridejo "poduhovljeni" nazaj iz daljnih dežel, se mi zdijo preveč odmaknjeni in prevzvišeni, kar sploh nima povezave z duhovnostjo. Bolj gre za doživetje s polnimi vtisi, ki daje mogoče občutek da si se poduhovil, pa se nisi v tistem momentu, ko zaničuješ vse za kar smatraš da ni poduhovljeno. Ravno to zaničevanje je ena od glavnih lastnosti materializma in neduhovnega sveta. T.i. "poduhovljenci" ravno z zaničevanjem negirajo svojo duhovnost ter s tem pokažejo, da se iz novih spoznanj niso prav nič naučili, ker razmišljajo na enak način kot mi vsi ostali. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 15. avgust 2005 Prijavi Deli 15. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Problem je, ker smo v tej družbi tako vzgojeni in družba to tudi podpira. Tekmovalnost in vzvišenost je značilna za zahodni svet, predvsem za svet belcev, je moč in zloraba le-tega že arhetipsko pogojena, ne glede na to ali smo verni, neverni, duhovno razviti ali ne. Vprašaj se zakaj, ravno med belci in ostalimi zahodnjaki toliko religij in ideologij, ki zagovarjajo enakopravnost, solidarnost, demokratičnost, parlamentarnost, napredek in blagostanje med ljudmi? Željo po moči in denarju, počasi se seli tudi med pripadnike drugih ras in prevzemajo belsko krščansko-židovsko kulturo. Japonci so se že skoraj asimilirali v belce. Japonci imajo svojo lastno kulturo, ki da zlo velik na položaj v družbi, in je tudi zlo tekmovalna. In vzvišene mogočneže so vedno imel. Samo tekmovalna v skupinskem duhu, ko se posameznik podredi skupini, ki tekmuje z drugo skupino. Ne tolk individualno, samo volja vodje šteje. Gospodarstvo je za njih predvsem gospodarska vojna, tekmujejo s celim svetom, kdo bo ekonomsko močnejši. Ko so kolionalisti zapuščal afriko, so potem domači črni veljaki večinoma še bol brutalno zlorablal moč, ki so si jo pridobil. Se pa ne strinjam s tabo, da zloraba moči ni odvisna od duhovnosti posameznika. Eno je uporaba v skupno dobro, drugo pa zloraba pod krinko interesa skupnosti. Poglej še kastni sistem v Indiji, ki je predkolonialn, in zlo brezčuten in krut.Pa žrtvovanja ljudi Inkov, Majev, Aztekov... V glavnem, se s tvojo oceno sploh ne strinjam, brez osnove idealiziraš vse tuje. Res je edino to, da je bela rasa prva začela z industrijsko revolucijo parnega stroja in s tem postala gospodarsko in tehnično najbol razvita. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 16. avgust 2005 Avtor Prijavi Deli 16. avgust 2005 Vidim, da glas razuma ne more potihniti ( za Marso in Volka!)Celo s tabo, Emanuel, se strinjam. Osebno poznam nekaj duhovnežev, ki živijo preko tujega hrbta in se imajo za vzvišene nad ostalimi. To je tako, kot bi pljuval na roko, ki te hrani. Indijski kastni sistem je popolnoma drugačen od naše socialne države. To, kar je njihova državna ureditev danes, je podedovan, čeprav malce predelan angleški sistem. A družba je ostala v osnovi kastna. Tisočletne tradicije ni moč uničiti. To je pokazal tudi zlom komunizma, ki ni uspel obvladati duše ljudstva. Krščanstvo je preživelo, a komunizem izginja. Vsaka ideologija, ki zanika večnost, propade. Prej ali slej. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. avgust 2005 Prijavi Deli 16. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Osebno poznam nekaj duhovnežev, ki živijo preko tujega hrbta in se imajo za vzvišene nad ostalimi. To je tako, kot bi pljuval na roko, ki te hrani. Indijski kastni sistem je popolnoma drugačen od naše socialne države. To, kar je njihova državna ureditev danes, je podedovan, čeprav malce predelan angleški sistem. A družba je ostala v osnovi kastna. Tisočletne tradicije ni moč uničiti. To je pokazal tudi zlom komunizma, ki ni uspel obvladati duše ljudstva. Krščanstvo je preživelo, a komunizem izginja. Vsaka ideologija, ki zanika večnost, propade. Prej ali slej.ful dobr si tole povedal, se podpisem! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enaeva 16. avgust 2005 Prijavi Deli 16. avgust 2005 Cigančiča Alef Kabalist Marsa ne glede na to, kam gres, vedno si tukaj.' (konfucij) - tale je pa res huda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 17. avgust 2005 Prijavi Deli 17. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Celo s tabo, Emanuel, se strinjam. . O, lepo to Pa saj saj se jest tud v mnogočem strinjam s tabo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
banana 17. december 2005 Prijavi Deli 17. december 2005 :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.