Skoči na vsebino

Projekt človek

Recommended Posts

Prebral sem malo bolj pozorno le odlomek iz skripte o raku. x?x

Mogoče sem pristranski ker je moja žena imela raka na prsih

Moje mnenje:

Precej nerazumljivo x?x

NEVARNO dvoumno x!x

Večinoma pa samo ponavljanje že dolgo znanih dejstev in POUDARJANJE negativnih strani medicinskih metod za zdravljenje raka x?x

Bi pa želel prebrati še kakšno mnenje xsrcx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

http://med.over.net/onko/glasilo_okno/letn..._govorijo_2.htm

http://med.over.net/onko/glasilo_okno/letn..._2004/index.htm

http://med.over.net/onko/glasilo_okno.htm

Dodala sem nekaj linkov, ostalo si lahko preberete sami v teh linkih. To ni tako enostavno. Zaradi raznih informacij, kako se lahko raka ozdravi brez operacije in kemoterapij in obsevanj..., so tudi v Sloveniji že ljudje umirali. Ne se hecat s temi stvarmi. Naši zdravniki so veliki strokovnjaki in ne jemljejo vse poenostavljeno. Vsak človek je poglavje zase. Pride čas, ko je potrebno da uradna medicina opravi svoje delo, nato pa je na nas, da se gremo alternativo. Če smo zboleli, pomeni da smo do sedaj delali marsikaj narobe. Velikokrat nimamo časa nekaj mesecev, da spremenimo način življenja in razmišljanja. Ko nam uradna medicina s svojimi znanji "reši" življenje pa imamo čas, da se lotimo sebe in novega načina življenja. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Seveda lahko. Pod alternativno medicino jaz razumem zelo širok spekter možnosti. Odvisno od tega kaj kdo rabi. Seveda se je potrebno pogovarjati z osebnim zdravnikom (v tem primeru z onkologom ali kirurgom). Bom izhajala kar iz sebe. Meni so zdravniki rekli, da moram popolnoma spremeniti življenje. Kaj je to za mene osebno pomenilo:

1. ustaviti tempo življenja

2. urediti misli in pa sploh narediti red v glavi

3. najti nov smisel življenja in bivanja nasploh

4. urediti dnevni bioritem

.....

Kako to vse narediti. Nekdo je to sposoben narediti sam. Drug rabi pomoč določenih strokovnjakov. Vsak lahko s pomočjo svojega osebnega zdravnika izlušči kje bo rabil strokovno pomoč, kje si pa lahko pomaga sam. Jaz lahko rečem, da mi je bila v veliko pomoč razna literatura in pa moja zdravnica, na katero se lahko vedno in ob vsakem času obrnem po nasvet. xsrcx

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

xsrcx Ja je pač tako. Internet je res krasna zadeva in lahko dobiš ogromno informacij ki jih rabiš. Žal je pa tudi tako, da najdemo kakšno stvar ki sploh ne bi smela med ljudi. xsrcx

@Sebastian: ne bodi prevec naiven ce se gre za diplome v tujini. Tudi Nemcija ne priznava diplom iz drugih drzav... (saj ves, pri meni jo tudi dobis)...

Tisti linki, pa brez veze... se menda gre samo za prodajo skript,

sem kliknila na alergijo, pa sem zaman iskala besedo "crevo"  x:o)x ... nimam casa ...

pri temi rak - je neodgovorno da priporoca omelo, da si jo lahko sami injicirate, ce je pri nekaterih vrstah raka celo kontraindicirana...

Ne vem, razen enega naslova od kozmeticnega salona, ni nobenega imena ali naslova... kdo je odgovoren za to spletno stran?

LP

@Vrba, brez skrbi, nisem več tako naiven in ne nasedam takim zadevam. To pa ne pomeni, da me ne zanima.

Stanje pri nas je pa tako, da se lahko vsak okliče za zdravnika oz. zdravilca...Naprimer gospod s foruma o alternativni medicini, ki trdi, da ima nekakšno diplomo iz alt. med. - mislim da vemo o kom govorim. Saj verjamem, da hočejo dobro, sam brez strokovnega znanja naj se tega ne gredo.

xsrcx Ja tudi v knjižnici imaš prav. To sem tudi sama sprobala. Imela sem doma en kup knjig iz knjižnice.

Ena prvih je bila o postu z sokovi predvsem rdeča pesa in korenje. Tak post je tako nevaren. Mene je tako zavedla ta knjiga, da sem skoraj šla v to. K sreči sem se prej pogovarjala z večimi ljudmi, tudi z zdravniki, da sem potem izbrala pravo pot.

Ravno zaradi mojih dogodivščin imam namen mojo zgodbo ko bo pravi čas spraviti med ljudi. Predvsem zaradi tega, da ljudje slišijo še eno plat zgodbe in tudi da se na nekaterih področjih tisti ki tam delujejo malo zamislijo.

Vsak človek je poglavje zase in ko si zdrav ali bolan ne moreta niti dva delovati enako. xsrcx

@Robida, in kaj so rekli o dieti s sokovi? Tukaj resnica ni črno-bela, tako kot pri vsaki stvari. Sokovi izključno iz pese in korenčka se lahko primerjajo s sadnimi sokovi in zato je dobro pit le v majhnih količinah ali s sokom kakšne kumare ipd. Kratka dieta z določenimi zelenjavnimi sokovi je lahko zelo v redu.

Lej kaj priporočajo npr. na Inštitutu za preventivno medicino (glej čisto spodaj):http://preventiva.over.net/teza/teza.htm

@Vrba, nisem se dobro izrazil - možak sodeluje na forumu www.altermed.org, ne na lunci.

Nočem ga omenjat tukaj po imenu, ima pa poleg imena kratici m.d. (m.a.). To je zavajanje, bi rekel jaz.

Moj podpis je refren iz ene poceni in osladne pesmi x:Dx Najbrž res čudno izpade, ker manjka ostalo besedilo x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...