Skoči na vsebino

Buče


Recommended Posts

Glede na to da je čas ko na vrtu poberemo še zadnje buče, mislim da bi bilo super, če bi še o tem kaj povedali. Včeraj sem prerezala eno muškatno bučo in jo par koščkov pojedla. Ima zanimiv okus. Po tv sem ujela informacijo, da ena sorta muškatnih buč celo spominja na okus melone. Baje da se te buče lahko jejo tudi surove. Zanimajo me vaše izkušnje. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kul tema. xokx

 

ja saj, saj melona je tud buca. pa se zgleda podobno. verjamem, skratka, da se surovo je, zakaj pa ne...

muskatna buca? slisi se kul. xDDx

 

a je podobna kot hokaido?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://70.86.12.66/~freak/slike/pics/buce6141.gif

No evo slikco raznih vrst buč. Dostikrat smo ali so imeli te buče bolj za okras, vendar v zadnjih letih se je pa uporaba buč v prehrani povečala. No pa še en link v zvezi z vsebnostjo vitaminov in raznih snovi v bučah

http://www.najhrana.si/buce.html

Sorry hokaido buče ne poznam. Za muškatne vem, da svojo zrelost dosežejo šele v zimskih mesecih. Šele po treh mesecih v shrambi so v polni zrelosti in uporabne za kuhanje oziroma v prehrani. Recimo tiste, ki jih uporabljamo poleti za razne prikuhe ali ocvrte so drugačne. Te poberemo v vrtu in takoj pripravimo, ker ne zdržijo dolgo. Če jih imamo veliko jih lahko shranimo v zamrzovalno skrinjo. Muškatne nam pa ostanejo na sobni temperaturi ali kje drugje več mesecev. Imajo kožo, ki varuje buče pred izhlapevanejm tekočine, tako da ko jo prerežemo vidimo še po parih mesecih da vsebuje veliko tekočine.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Rižota z bučo

 

500 g muškatne buče

300 g riža

2 žlici masla

1 bela čebula

3/4 litra piščančje jušne osnove

sol, beli poper, sladkor, muškatni orešček

 

 

 

Čebulo drobno narežemo in pražimo na maslu. Ko se razpusti dodamo na kocke narezano bučo in dušimo približno 5 minut. Dodamo riž, pražimo 2 minuti in nato postopoma prilivamo jušno osnovo dokler ni riž mehak. vendar še vedno »al dente«. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, sčepec sladkorja in muškatni orešček.

 

Postrežemo z naribanim parmezanom.

 

 

No en zanimiv recept sem našla.

No pa še en zanimiv link:

http://www.trenutek.com/product_info.php?c...&products_id=72

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ima zanimiv okus. Po tv sem ujela informacijo, da ena sorta muškatnih buč celo spominja na okus melone. Baje da se te buče lahko jejo tudi surove. Zanimajo me vaše izkušnje. xsrcx

 

 

 

 

x8Dx od buč je edina slastno užitna reč, bučno olje x:Dx x;)x

 

Vse ostalo je zanimivega okusa, beri pogojno užitno x:o)x

 

V navalu zdravega prehranjevanja sem si priskrbela Bučna kuhinja za vsak okus...Mateja Reš

 

 

Osebna izkušnja: vklopljen špar program....

Jedi imajo zanimiv okus, beri...za mizo vprašajo:" Kako se pa to je? "

 

ali pa : xrolleyesx "Že spet buče?"

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

lia dokler ne zboliš ne iščeš "kvalitetno" prehrano, ampak iščeš "okusno" prehrano in ne razmišljaš dosti kaj vsebuje. Drugače pa glede vsebnosti buč:

alfakaroten, betakaroten, veliko prehranske vlaknine, malo kalorij, vitamina C in E, kalij, magnezij, pantotensko kislino in še kaj.

 

malo za razmislek, kajne. Sicer pa dokler ne probaš ne moreš vedeti.

 

xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kulsk! jst mam full rad buce x:)x

 

:palec: xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja saj zato pa Robida - spet buce.

ne mors vedno cele mesce tega jest.

mi smo jih vsak let od maja do oktobra (pac tedaj ko so).. na milijon in en nacin (in ne sto al tisoc)...

vcas se jih pa zasitis. logicno.

 

pa tud, ce ti ne pasejo, morda drugje vse te snovi dobis.

recimo jaz shizim na kislo zelje, od malega, ful, vsak let na stotine kil...

no recimo lani pa sploh ne al katero leto.. no in - ugotovim jasno zakaj. ker sem vsak dan furala agrume, pa sem tko poleg C vitamina dobila se vse tele creslovine in staf. x^x

 

tud tko gre to. x8Dx

 

drugac pa, bucke so zakon, amopak sam bucKe. ostale pa sam za gledat, pa olje - shizim!!

 

sladkastih okusov pa ne maram, se mi je clo melona skor mal grauzala, ko sem ful prezrelo jedla.

 

pa se nisem pristas tega, da se povsod isto tlac not...

aha rizota, to ono, in da bo kao zdravo in zelenjavno, POVSOD se neke buce al pa brokoli (in to tud takrat, ko NI... ko ne raste tu)...

daj, saj lohk gobe z ajdo sam same jem, pa solato nared, pa bo.

 

ona kao zelenjavna omaka (po moznosti petstokrat prekuhan poc) in da zdaj ful zdravo. x:o)x

 

v bistvu mam najrajs zelenjavo, ki jo lohk surovo jem. radic, rukolo, zelje, korenje, paradajz....

 

sam vseen niso slabe, buce... spasijo ti vse zivo.

 

letos sem naredila ustipce z not naribanimi bucami - ful njami. x^x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

lia dokler ne zboliš ne iščeš "kvalitetno" prehrano, ampak iščeš "okusno" prehrano in ne razmišljaš dosti kaj vsebuje. Drugače pa glede vsebnosti buč:

alfakaroten, betakaroten, veliko prehranske vlaknine, malo kalorij, vitamina C in E, kalij, magnezij, pantotensko kislino in še kaj.

 

malo za razmislek, kajne. Sicer pa dokler ne probaš ne moreš vedeti.

 

xsrcx

 

 

:palec: obvladam stvar....sam sebe težko prepričam, da jem to hrano z zanimivim okusom, kaj šele ostale v jedilnici

 

Kadar je zdrava hrana na mizi so vsi siti x^x

 

xsrcx SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To so poletne buče Marsa. To o čemer sem pa odprla temo so pa muškatne buče. To je nekej druzga.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xsrcx SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE

Seveda, saj zato je forum, kajne.

Glede na to da imajo muškatne buče res veliko kvalitetnih sestavin, ni čudno da so na "polnem" pohodu" in da se vedno bolj priporočajo v zdravi prehrani.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://70.86.12.66/~freak/slike/pics/mozolews143.jpg

hihihihi pa še eno bučo.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ok, buče. Fino. Kako pa IZGLEDA muškatna buča al pa hokaido. Jst sm jih ene par dobila kr tko (ovalne, rumene barve, manjše velikosti, pa okrogle zelene z bradavicami - vsaj zgleda tko, pol pa še ene sploščene bele z nazobčanim robom, zgledajo kot NLP krožnik) pa zdj ne vem, al nej jih pojem al sam gledam? Taoranžne velike buče, k jih Primorci prodajajo na tržnici mi niso všeč; ne tko (juha, pire)ne drgač(štrudel).

Mami je enkrat nardeila BOŽANSKI štrudel iz podarjene buče, okus kt jabolčni, sam še slajši, bolj sočen, res neki posebnega in nadnjamsi - ne ona ne jst se pa ne spomniva kako je buča zgledala, ko je bla še cela??

 

žal nimam fotiča.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://70.86.12.66/~freak/slike/pics/carobni_144.jpgmal nazaj gor poglej, drgač maš pa tukej še eno slikco.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mmmmm js tud maram buče.....sploh tiste s česnom in smetano.....pa tud drgač prpravljene.....pa kompot iz svinjskih buč je tud carski x:px u glavnem kr fajn zadeva, je pa tud pr men tk da jem te stvari takrat k so....razn res izredno kej.......zdejle bo čas zelja pa repe pa takih reči.......zihr celo zima nam jedla buč, pa paradajza pa tega........

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a ne jaz tud tko furam.

 

hej punce, a pol hokaido niso muskatne?

a niso oboje sladke in oranzne, hocemr ect, kaksna je pa razlika?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma nimam pojma js o tem......js bol une naše furam....kmečke x:Dx k mami na vrtu zrastejo.......pa une ogromne, svinjske, za kompot........muškatne al kake že.......sej mogoč čist kul, sam nekak ne padam na te orientalske izraze.....buča je buča, a ni no :inocent:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

orientalske izraze.....buča je buča, a ni no :inocent:

x:px jah, jaz sem tud tko mislila, pa ocitno temu ni tko. xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja valda majo v drugih deželah tud buče.......japonska zmska buča....pa tako....sam majo jabke tud......pa nism še nkol čula kak tak lepo zveneč izraz zanje :inocent:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

 

Bora

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To je približno tako: meso je meso, ampak eno je svinjsko ali goveje ali piščančje..... Sej tud lohk rečemo da smo jedli meso ane.

http://70.86.12.66/~freak/slike/pics/460146.gif

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...