Robida 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 Glede na to da je čas ko na vrtu poberemo še zadnje buče, mislim da bi bilo super, če bi še o tem kaj povedali. Včeraj sem prerezala eno muškatno bučo in jo par koščkov pojedla. Ima zanimiv okus. Po tv sem ujela informacijo, da ena sorta muškatnih buč celo spominja na okus melone. Baje da se te buče lahko jejo tudi surove. Zanimajo me vaše izkušnje. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 kul tema. ja saj, saj melona je tud buca. pa se zgleda podobno. verjamem, skratka, da se surovo je, zakaj pa ne...muskatna buca? slisi se kul. a je podobna kot hokaido? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 http://70.86.12.66/~freak/slike/pics/buce6141.gifNo evo slikco raznih vrst buč. Dostikrat smo ali so imeli te buče bolj za okras, vendar v zadnjih letih se je pa uporaba buč v prehrani povečala. No pa še en link v zvezi z vsebnostjo vitaminov in raznih snovi v bučahhttp://www.najhrana.si/buce.htmlSorry hokaido buče ne poznam. Za muškatne vem, da svojo zrelost dosežejo šele v zimskih mesecih. Šele po treh mesecih v shrambi so v polni zrelosti in uporabne za kuhanje oziroma v prehrani. Recimo tiste, ki jih uporabljamo poleti za razne prikuhe ali ocvrte so drugačne. Te poberemo v vrtu in takoj pripravimo, ker ne zdržijo dolgo. Če jih imamo veliko jih lahko shranimo v zamrzovalno skrinjo. Muškatne nam pa ostanejo na sobni temperaturi ali kje drugje več mesecev. Imajo kožo, ki varuje buče pred izhlapevanejm tekočine, tako da ko jo prerežemo vidimo še po parih mesecih da vsebuje veliko tekočine. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 sem upala, ja, da bo kdo postregel se s kakimi fotkicami. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 Rižota z bučo 500 g muškatne buče300 g riža2 žlici masla1 bela čebula3/4 litra piščančje jušne osnovesol, beli poper, sladkor, muškatni orešček Čebulo drobno narežemo in pražimo na maslu. Ko se razpusti dodamo na kocke narezano bučo in dušimo približno 5 minut. Dodamo riž, pražimo 2 minuti in nato postopoma prilivamo jušno osnovo dokler ni riž mehak. vendar še vedno »al dente«. Na koncu dodamo sol in poper po okusu, sčepec sladkorja in muškatni orešček. Postrežemo z naribanim parmezanom. No en zanimiv recept sem našla.No pa še en zanimiv link: http://www.trenutek.com/product_info.php?c...&products_id=72 Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 Ima zanimiv okus. Po tv sem ujela informacijo, da ena sorta muškatnih buč celo spominja na okus melone. Baje da se te buče lahko jejo tudi surove. Zanimajo me vaše izkušnje. od buč je edina slastno užitna reč, bučno olje Vse ostalo je zanimivega okusa, beri pogojno užitno V navalu zdravega prehranjevanja sem si priskrbela Bučna kuhinja za vsak okus...Mateja Reš Osebna izkušnja: vklopljen špar program....Jedi imajo zanimiv okus, beri...za mizo vprašajo:" Kako se pa to je? " ali pa : "Že spet buče?" Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 haha, tko nekak, ja! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 lia dokler ne zboliš ne iščeš "kvalitetno" prehrano, ampak iščeš "okusno" prehrano in ne razmišljaš dosti kaj vsebuje. Drugače pa glede vsebnosti buč:alfakaroten, betakaroten, veliko prehranske vlaknine, malo kalorij, vitamina C in E, kalij, magnezij, pantotensko kislino in še kaj. malo za razmislek, kajne. Sicer pa dokler ne probaš ne moreš vedeti. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 kulsk! jst mam full rad buce Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 kulsk! jst mam full rad buce Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 ja saj zato pa Robida - spet buce.ne mors vedno cele mesce tega jest.mi smo jih vsak let od maja do oktobra (pac tedaj ko so).. na milijon in en nacin (in ne sto al tisoc)...vcas se jih pa zasitis. logicno. pa tud, ce ti ne pasejo, morda drugje vse te snovi dobis.recimo jaz shizim na kislo zelje, od malega, ful, vsak let na stotine kil...no recimo lani pa sploh ne al katero leto.. no in - ugotovim jasno zakaj. ker sem vsak dan furala agrume, pa sem tko poleg C vitamina dobila se vse tele creslovine in staf. tud tko gre to. drugac pa, bucke so zakon, amopak sam bucKe. ostale pa sam za gledat, pa olje - shizim!! sladkastih okusov pa ne maram, se mi je clo melona skor mal grauzala, ko sem ful prezrelo jedla. pa se nisem pristas tega, da se povsod isto tlac not...aha rizota, to ono, in da bo kao zdravo in zelenjavno, POVSOD se neke buce al pa brokoli (in to tud takrat, ko NI... ko ne raste tu)...daj, saj lohk gobe z ajdo sam same jem, pa solato nared, pa bo. ona kao zelenjavna omaka (po moznosti petstokrat prekuhan poc) in da zdaj ful zdravo. v bistvu mam najrajs zelenjavo, ki jo lohk surovo jem. radic, rukolo, zelje, korenje, paradajz.... sam vseen niso slabe, buce... spasijo ti vse zivo. letos sem naredila ustipce z not naribanimi bucami - ful njami. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 lia dokler ne zboliš ne iščeš "kvalitetno" prehrano, ampak iščeš "okusno" prehrano in ne razmišljaš dosti kaj vsebuje. Drugače pa glede vsebnosti buč:alfakaroten, betakaroten, veliko prehranske vlaknine, malo kalorij, vitamina C in E, kalij, magnezij, pantotensko kislino in še kaj. malo za razmislek, kajne. Sicer pa dokler ne probaš ne moreš vedeti. obvladam stvar....sam sebe težko prepričam, da jem to hrano z zanimivim okusom, kaj šele ostale v jedilnici Kadar je zdrava hrana na mizi so vsi siti SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJE Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 To so poletne buče Marsa. To o čemer sem pa odprla temo so pa muškatne buče. To je nekej druzga. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 aja, sem mislila da je pac splosno o bucah. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 SAJ SI REKLA NAJ NAPIŠEMO SVOJE IZKUŠNJESeveda, saj zato je forum, kajne. Glede na to da imajo muškatne buče res veliko kvalitetnih sestavin, ni čudno da so na "polnem" pohodu" in da se vedno bolj priporočajo v zdravi prehrani. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 Buce.Eni jih jejo, drugi jih ne, tretji gradijo z njimi klik,nekateri jih kotalijo, eni pa celo prodajajo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 http://70.86.12.66/~freak/slike/pics/mozolews143.jpghihihihi pa še eno bučo. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 Ok, buče. Fino. Kako pa IZGLEDA muškatna buča al pa hokaido. Jst sm jih ene par dobila kr tko (ovalne, rumene barve, manjše velikosti, pa okrogle zelene z bradavicami - vsaj zgleda tko, pol pa še ene sploščene bele z nazobčanim robom, zgledajo kot NLP krožnik) pa zdj ne vem, al nej jih pojem al sam gledam? Taoranžne velike buče, k jih Primorci prodajajo na tržnici mi niso všeč; ne tko (juha, pire)ne drgač(štrudel).Mami je enkrat nardeila BOŽANSKI štrudel iz podarjene buče, okus kt jabolčni, sam še slajši, bolj sočen, res neki posebnega in nadnjamsi - ne ona ne jst se pa ne spomniva kako je buča zgledala, ko je bla še cela?? žal nimam fotiča. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 http://70.86.12.66/~freak/slike/pics/carobni_144.jpgmal nazaj gor poglej, drgač maš pa tukej še eno slikco. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 mmmmm js tud maram buče.....sploh tiste s česnom in smetano.....pa tud drgač prpravljene.....pa kompot iz svinjskih buč je tud carski u glavnem kr fajn zadeva, je pa tud pr men tk da jem te stvari takrat k so....razn res izredno kej.......zdejle bo čas zelja pa repe pa takih reči.......zihr celo zima nam jedla buč, pa paradajza pa tega........ Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 a ne jaz tud tko furam. hej punce, a pol hokaido niso muskatne?a niso oboje sladke in oranzne, hocemr ect, kaksna je pa razlika? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 ma nimam pojma js o tem......js bol une naše furam....kmečke k mami na vrtu zrastejo.......pa une ogromne, svinjske, za kompot........muškatne al kake že.......sej mogoč čist kul, sam nekak ne padam na te orientalske izraze.....buča je buča, a ni no Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 orientalske izraze.....buča je buča, a ni no jah, jaz sem tud tko mislila, pa ocitno temu ni tko. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 24. oktober 2005 Prijavi Deli 24. oktober 2005 ja valda majo v drugih deželah tud buče.......japonska zmska buča....pa tako....sam majo jabke tud......pa nism še nkol čula kak tak lepo zveneč izraz zanje Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 24. oktober 2005 Avtor Prijavi Deli 24. oktober 2005 To je približno tako: meso je meso, ampak eno je svinjsko ali goveje ali piščančje..... Sej tud lohk rečemo da smo jedli meso ane.http://70.86.12.66/~freak/slike/pics/460146.gif Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.